-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
válasz
szabi__memo #28287 üzenetére
Hagytam a Amlogic TV Box Tool-t, simán feltettem a legújabb aff-t, így jó.
Köszi, valóban nem mix, valahogy az esett ujjra.
-
the radish
senior tag
válasz
szabi__memo #28285 üzenetére
"Kettős" rendszerem, LE is kandikál az SD kártyán, gondlom ez kavarhat be.
Amikor elindítom a droidod, az auto frame mix ugyanúgy ki van kapcsolva, mintha soha nem is lett volna bekapcsolva.
Szóval minden alkalommal be kell kapcsolni, hogy működjön a frekvencia váltás.
Csak így bosszantó... -
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #28195 üzenetére
Az is jó, de már ez így marad. Nem lenne nagy ügy módosítani, de akkor túl sok posztban lenne már ez a téma. Később aki keresi, nem biztos hogy eligazodik, mi is a különbség az egyes változatok közt.
-
gabka86
csendes tag
válasz
szabi__memo #28188 üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #28084 üzenetére
Még mindig nincs driver forrás, de alex megszerezte a lefordított kernel modult.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #28060 üzenetére
"Mégjobb", de az ÁFA még 27%, nem?
A használt keresgélés külön fejezet, mivel olyan Box-ot akarok, ami típusra is bevált és tuti nincs vele gond... De ez van...
-
sugarforce
addikt
válasz
szabi__memo #27827 üzenetére
Nekem nincs 10 millios tvm, megis par alkalommal keves volt a 100 mbps lan... Ez nem penz hanem bitrata fuggo.
Mar miert ne lenne ertelme?! Ez kb olyan kijelentes, mint hogy ne hallgass lossless audiot, csak 320as mp3at, mert nagyobb savszelesseget igenyel a flac pl es különben is csak egy atlagos hangrendszered van. -
Celtis
veterán
válasz
Nehezemre esik, hogy a finoman szólva is igencsak rosszindulatú hozzászólásdora ne hasonló stílusban reagáljak, de úriember leszek és elárulom neked, hogy egyáltalán nem kell tízmilliós TV, hogy HDR képes boxra legyen szükséged.
- Kezdjük ott, hogy ma már a belépő kategóriában is alig kapsz fullHD TV-t. 4k az alap és kész.
- Nem kell ahhoz HDR képes TV, hogy szükséged legy HDR képes boxra. Ha ugyanis a virágboltból HDR-es remuxot kölcsönzöl, azt HDR képes box hiányában nem tudod átalakítani a TV-dnek megfelelő formátumban
- Pont azért javasoltam a drágább box helyett az ethernet adapter használatát, hogy még ezzel is olcsóbb legyen a box.
- Szerinted aki tízmilkás TV-t vesz, az egy ilyen 30 dolláros kínai dobozzal fog szarakodni?
- És végül képzeld el, egy találomra letöltött filmnek nem volt elég a 100mbps. Ha kíváncsi vagy, akkor visszaolvasol, és meg fogod találni, hogy melyik film volt az milyen bitrátával. De el kell keserítselek, teljesen átlagos filmről van szó. -
dugesz77
őstag
válasz
Hát annyira azért nem drága. Lassan kezd alap lenni (csak úgy hirtelen 132 ezerért már vehető) most ne menjünk bele,hogy ez kicsi vagy kamu HDR.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27740 üzenetére
Ezek a hibák csak a 7-es droidtól vannak, így nem kel csodálozni ha a boxod jól működik
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27737 üzenetére
7-es droid van rajta? Mer a 6-osokkal nem volt gond. Azt hiszem GT1-ből még volt olyan is.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27734 üzenetére
Akkor ebben más elvileg. Közben írt S912-es tulaj hogy nála a pixelesedést nem oldotta meg a build.propos bejegyzésmódosítás, Beelink GT1-en. Van valaki aki esetleg olyanon már próbált ilyesmit? Szereznem kell akkor egy S912-t is, pedig volt aki azt írta jó volt a megoldás.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #27730 üzenetére
Én úgy tudom hogy azok csak kodi-hoz és a forkokhoz jók. Ha mégsem akkor nem kell tovább mókolnom mert megoldott, de eddig úgy tudtam rendszerszinten nem ment az AFR. Persze lehet hogy rosszul tudom.
Ezzel a megoldással viszont megy az MXplayer és bármelyik droidos lejátszó elvileg. Plusz a zajszűrést mindenképpen érdemes kikapcsolni szerintem, az nem árt.
Egyébként hamarosan valószínűleg ezek be lesznek építve az új romokba kapcsolhatóan, már most is van 2 fejlesztőcsapat aki beta firmware-be beépítette, szerintem mindeki utánozni fogja őket. Ezzel most csak megelőlegezhetjük ezt azoknak akik droidot használnak, annak ellenére hogy a LE minden szempontból jobb filmlejátszásra. -
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #27721 üzenetére
+8 USD-t megérte, de sajna és is később vettem észre
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #27708 üzenetére
Amikor volt az EU kiárusítás novemberben akkor vettem 2db x96 1GB+8Gs-t LE-re, meg utána láttam meg a 2GB+16GB-st és annak sem tudtam ellenállni
Minden szobában a régieket lecserélem+ ajándék lesz
A 2GBs mejött UK adapterrel, az 1GB seket nem adták fel sajnos, pedig az egyik lett volna az ajándék. Van itthon egy UK->EU fordítóm de nem megy be süllyesztett konnektorba (csak olyan van ). Még szerencse, hogy volt egy feles 5V-os 3A-es 5.5mm-es adapterem...(#27709) Herczi
Topik tapasztalat alapján a x96mini 905w-vel nyugodtan bevállalható LE-re ha 905x már nem elérhető jó áron... -
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #27687 üzenetére
Csak az a baj, hogy az LE nem használja a droidos sys-t.
-
kacsa7
őstag
válasz
szabi__memo #27661 üzenetére
Köszönöm! Így már megy.
Szóval, a parancs működik, ellenőrzéssel visszadobja a 2-est. Kodiban elindítom a filmet és át is vált 24p-be. Viszont, androidon a kodi beállítása nem teszi lehetővé, hogy felbontást és képfrissítést állítsak, nem aktív a mező. Azt látom, hogy 60hz-re van állítva, és nem tudok hozzányúlni. Így viszont az történik, hogy elindítom a filmet, átvált 24p-re és amikor kilépek a filmből, nem vált vissza 60p-re, hanem 24p-ben ragad. Kodiban innentől szaggat a menü. Ha bezárom a kodit, akkor utána az android is 24p-ben ragad a következő indításig, vagy addig, amíg nem indítok el olyan tartalmat, ami vált képfrissítést. Van 25p-s videóm is, oda is átvált, és akkor abban ragad.
Szóval félig működik a dolog, de a film leállítása után valahogy vissza kéne váltani 60p-be, mert különben idegesítő.
A box újraindítása után minden visszaáll alapra és onnantól megint csak 60p van.
Libreelec-en ez a része ugye hibátlanul megy. Film indításkor átvált ahova kell, leállítás után visszavált 60p-be. -
fcbarca
őstag
válasz
szabi__memo #27575 üzenetére
nekem a legfontosabb hogy youtube full hd-t és full hd filmeket vigyen el,ezekre használható?
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #27437 üzenetére
Valóban így van! Kellő körültekintéssel azért lehet vele próbálkozni. Nem kell piszkálni az eMMC-t, SD ről kell futtatni a Linuxot, U-Boot-ot nem kell kinyírni, és akkor nem lesz baj. Jó pár Linuxos próbálkozás volt már itt korábban, Az OMV is hasított ezeken a boxokon.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #27345 üzenetére
A GIT elsősorban verzió követő, fejlesztői eszköz, mint a CVS, SVN, sok értelme nincs egy olyan eszközön amin az alapvető fejlesztő eszközök hiányoznak. Telepíteni hagyományos módon rá nem lehet semmit. Van jó sok függősége, ezért addon-t sem lenne egyszerű belőle csinálni, még ha lenne is értelme. Zip-be letölteni az adott dolgot, miért nem jó?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #27244 üzenetére
Nekem sem indították még el, de nem izgulok, ahogy elindítják, néhány nap alatt itt lesz, a 2 hete rendelt cuccom már a kezemben, pedig az Kínából jött, elvileg.
(#27253) DoItYourself
Az S905D miatt annyira nem lehet rossz, LE is támogatott, de nyilván nem sokkal többért ott a másik lehetőség.Egyébként mostanában tesztelgettem az S912-est, ugye a Pro L csak 100-as LAN-nal rendelkezik viszont hátrányát még nem tapasztaltam, nyilván a magas bitrátás anyagok (60Mbps felettiek) azért már akadhatnak de egyébként nagyon rendben volt.
-
csubyy
tag
válasz
Ma fog megjönni az enyém, ha minden igaz.
-
tobias40
veterán
válasz
Nálam is "Processing" van,tehát eddig semmi !
Nekem nagy csalódás a GB eddig,ez az első vásárlásom innen,és a beígért 3-5 nap helyet lehet hogy 3-5 HÉT lesz belőle!!
Nem mintha annyira sürgős lenne de de ez így nagyon nem korrekt!
Ha feladták volna azt mondanám ők mindent megtettek és meglátjuk a szállítót mikorra hozza,de nekem gyanús hogy ez Kínából jön és majd csak utána "bevételezik" és küldik tovább!Már csak remélem hogy tréfa mentesen mert 34$ volt "akciósan"!!
Slukkica: te mit választottál???
-
Slukkica
őstag
válasz
Én nem azt választottam de nekem már pénteken elindult. (KII Pro)
-
Fooler89
őstag
válasz
szabi__memo #27215 üzenetére
És milyen rommal?
Mert gyári rommal a kép ki-be kapcsolódik zöld lilára ugrál a kép (csak reboot segít) laggol, kidobál az alkalmazásokból. stb.
-
válasz
szabi__memo #27035 üzenetére
Nincs ott a cím végén hogy UK? A 27-i kiárusításon vetted? Mert az nekem UK a címben is.
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #27005 üzenetére
Elindultak a hétfői akciós 'dobozok' ....
-
válasz
szabi__memo #27005 üzenetére
Féláron kapjuk és még reklamáltok is
Mondjuk nekem tegnap jött meg a jóárasított Minix U1-em szóval lehet azért nem izgat
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #27000 üzenetére
..bezzeg amit hétfőn vettünk boxot az eu raktárból, azt még be sem csomagolták...
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #26774 üzenetére
Az LE linux kernelét az androidos kernelekből vett javításokkal foldozgatják.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #26774 üzenetére
Igen:
7.0.3.012l
kernel is back to Marshmallow -
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #26748 üzenetére
Az sem világos,hogy melyik posta fogja hozni.
-
csubyy
tag
válasz
szabi__memo #26618 üzenetére
A monitor vagy a tv mögé is berakhatod.
-
djnice
veterán
válasz
Jó dolog az, sokkal érzékenyebb mint a beépített és pl a boxot feltudod fogatni a TV hátuljára.
-
válasz
Ha úgy döntenél hogy a kis konzollal felragasztod a tv hátuljára a kütyüt, akkor a hozzá adott hosszabbítós infra vevőt ki tudod vezetni a TV elé.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #26576 üzenetére
Például éppen az övé
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #26553 üzenetére
Akkor milyen táppal?
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #26548 üzenetére
Ugyan azzal a táppal próbáltam.Elindul a letöltés az S912-vel is ,jön le rendesen.Amikor befejezte,és elkezdi vissza nyomni,akkor pár perc után 'pros x' .Elindítod újra,akkor azt írja,hogy jön még lefelé mert csak 99%-on van, de nem fejezi be soha.Innen pár másodperc múlva megint 'piros x'.
Az S905 ugyan azzal a táppal kábellel beállítással meg hibátlan és stabil.
-
ttt
senior tag
válasz
szabi__memo #26353 üzenetére
Mivel most egy karnyújtásnyira van tőlem, ezt nem is próbáltam
De később sem lesz opció, ha bekerül a végleges helyére, ki se lesz kapcsolva
-
ttt
senior tag
válasz
szabi__memo #26305 üzenetére
Igen. Kicsit azért is fáj a szívem, mert - 1-2 kivétellel - nem látom azt egyik "fejlesztőnél" se, hogy a csiszolásra rárepülne.
A már jó ideje kintlévő s912 is tévútnak néz ki ebből a szempontból, mert nem akarnak belerakni semmi saját "kútfőt" . Ezért is nagy dolog, hogy vannak olyan emberkék, akik önszorgalomból mégis mellé tudnak komoly fejlesztéseket tenni. Nyilván ezt csak korlátok között.
Ez van, nem az első és nem is az utolsó - sajnos -
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #26305 üzenetére
A 905W visszalépés, csak az RK3229 alá akarnak menni árban szerintem azértcsinálták. Ha lesz rá jó rom akkor jó lesz, de sajnos a LE is hibázik sok 905W-vel, abból is kell majd olyan verzió ami jó. Le fogom tesztelni melyik működik vele, talán lesz olyan. Sajnos sok 905w doboznál írnak kockásodást, blokkosodás, pixelesedést bárhogy nevezzük, és nem csak droid hanem LE alatt is. Tehát hiába vagyok hülye, akkor sem mindig megoldás a LE ha éppen az is olyan HW dekódert használ ami nem jó a 905W-nek. Pár napon belül többet tudok. Ha ezek a hibák megoldódnak akkor annak akit nem érdekel a 4k 60 fps annak jó választás lehet majd.
-
yanpec
senior tag
válasz
szabi__memo #26176 üzenetére
Ha esetleg sikerül megoldanod a sleep kèrdèst kèrlek jelezd PM-ben nekem, vagy írd le lègyszi ide. Èn is dolgozom rajta, mert ha a droid simán sleepeli a boxot akkor a LE-k is tudni kellene. Ha van fejlemèny termèszetesen jelezni fogok, ha nem akkor marad a csúnyább folyamatos üzemmód. 😎
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #25974 üzenetére
Állítsd be a cec funkciókat.
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #25971 üzenetére
Kapcsold ki a CEC-et.
-
Patice
nagyúr
válasz
szabi__memo #25952 üzenetére
Talán a korábbi kódfuttatási problémák és a korai bizonytalanság az UHD BD végleges formátumával és az enkódolás hardveres gyorsításának hiányával függhet össze. De ezek szerintem megoldódtak és csak ki kell várnunk a megújulást.
Vagy magunknak megcsinálni.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25929 üzenetére
Azt nem használom, amiket használok azok működtek.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25927 üzenetére
Mi nem megy, pl.?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25898 üzenetére
HDCP-1.X
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25887 üzenetére
Minden megy, nincs probléma semmivel, egyelőre.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25884 üzenetére
Általános fejlesztések miatt, na meg van netflix, amazon, hamarosan hbo, szóval jobb lesz.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25875 üzenetére
Mert ez nem Krypton és S912-re ez lehet a legjobb. A Leia jobb lesz mint a Krypton, lejátszás szempontjából, már most, alfa állapotban, is egész jó, az általános fájlokkal semmi gondja, gyönyörűen visz mindent, ma ha lesz időm akkor lehet, hogy még tesztelek. A Kszaq féle változatok valószínűleg stabilabbak de nagyon kiváncsi vagyok a Leia-ra. Mivel mindenképp új kártyát kellett írnom így adódott, hogy kipróbálom a jövő rendszerét.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25849 üzenetére
Nem, de jónak tűnik, LE 8.90
Android alatt nagyon érezni a 3GB RAM-ot, nagyon gyors, de csak holnap fogom azt kipróbálni, most az LE-t raktam rendbem mert azt szeretném használni, holnap a droid részét fogom átnézni, ha lesz időm.(#25852) headhunter
Igen, nem jön rá semmi. Azt nem tudom, hogy az bevállalható-e vagy sem. -
Beni2360
félisten
válasz
szabi__memo #25787 üzenetére
Akkor nem a felbontást látom, hanem jobba kép minősége mivel magasabb bitrátája és ebből kifolyólag szebb, jobb a kép minősége. Van egy sorozat amit 1080p-ben néztem eddig és véletlenül ugyan attól egy 720p kaptam és azonnal láttam az eltéréseket.
Mint írtam igen van olyan 720p film csomagom.
De ez már egy rég lerágott csont és nem csak a felbontás a lényeg. -
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25662 üzenetére
Azt csak te keverted ide, nincs köze a DRM szintjéhez.
-
TCr
veterán
válasz
szabi__memo #25677 üzenetére
Van / volt jó pár 100-as S905.
-
TCr
veterán
válasz
szabi__memo #25675 üzenetére
Nálam is 100-as LAN van (router miatt), semmi hiányát nem érzem a gigabitnek.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25657 üzenetére
Miért futunk erre még egy kört
[link] -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25657 üzenetére
Az M8S Pro L és a Neo U9-H tudja, S912-esek, semmilyen H nincs bennük, mármint a prici esetében
. Neo U9-H-t azért nem vettem, mert túl drága lenne.
Közben feladták a csomagot, Triestből jőn és 1-2 napot írnak az érkezésre, ha itt lesz pénteken akkor királyság.
Csak jó is legyen.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #25654 üzenetére
Pedig erre kellene a Widvine level 1 ha minden igaz
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25652 üzenetére
Sok ilyet olvasni. Netflix is megy HD-ban? Akárhol olvastam, mindenhol Minix Neo U9-H és most az M8S Pro L ami S912 esetében Widevine L1-es. De örülök ha viszi, engem a Beelink most nem "villanyozott fel".
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #25649 üzenetére
GT1 nem tudja a YT 4K-t, Netflix HD-t, stb., tudtommal és kevés box tudja jelenleg illetve az M8S Pro L-en Android TV Os van némileg átalakítva, bár ez nem biztos, hogy előny.
Nem olvastam rosszakat erről a boxról, szóval meglátjuk, ha azt vesszük akkor a GT1 "régi" darab. -
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25589 üzenetére
S905X: Mecool M8S Pro+
S912: Mecool M8S PRO L, Minix Neo U9-H -
sugarforce
addikt
válasz
szabi__memo #25580 üzenetére
én pontosan ezért szoktam a kábelek végeit fel matricázni, pláne ha van 5-6 hdmi meg egy rakat hangfal zsinor, meg a tápok. Nagy segítség tud lenni ilyen esetekben pláne. Persze tudom ez a problémán nem segít.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25573 üzenetére
Persze, csak ez a Cortex A5-ös
Csodák nincsenek, a gruppi egy lehúzó oldal a tudatlanoknak, minden olcsóbb vagy max ugyanannyi kintről. -
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #25566 üzenetére
Málnán igen,de nekem az LE jobban bejön.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
szabi__memo #25512 üzenetére
De értem. Viszont egy adott termék topikjában, az adott termékről kell infókat gyűjteni és nem pedig a másokkal való összevetést kell várni. És nem kell taglalni se másik terméket (se pro, se kontra). Minden ilyen hozzászólást, különösen ha elér egy mértéket, bizony joggal törölnek az adott adminok. Egyszerűen off a téma. (itt se örülnénk, ha folyamatosan a Popcornról lenne szó. Egyszerűen az itteni téma veszne el. Persze belefér, hogy megemlítsük, vagy utaljunk rá, de nem kell téríteni és hosszasan róla témázgatni)
Aki általános infókat akar és több lejátszót beszélne ki, annak a Milyen asztali médialejátszót? topik való.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25430 üzenetére
Itt vmi üzleti érdek lehet a képben.
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #25428 üzenetére
Minek. Meg az az egész ph végét jelentené. Általában jól működik a moderátorok.
Meg láthatod, nem kérnek más velemenyebol. -
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #25395 üzenetére
Hát hiába vannak hiányosságai az s905 vonalnak, igazából jobb soc sincsen.
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #25259 üzenetére
Hát lassan eljár felettük az idő Egyszer mindennek vége.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #25259 üzenetére
Az S905X-el nincs semmi baj, max veszel mellé egy usb-s gigabites lan adaptert.
-
yanpec
senior tag
válasz
szabi__memo #25086 üzenetére
Nemtom mi nem jó neked 3 boxot nèztem meg találomra ès tökèletesen működik EU-3 raktárból jön. De lehet mázlim volt. 🤔
-
Slukkica
őstag
válasz
szabi__memo #24557 üzenetére
Vannak h265 - ös (hevc) magyar nyelvű filmek. Részletekért keress privátba ha érdekel.
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #24557 üzenetére
Állítólag a magyar viragnagykerek nem támogatják.
Kinti kolcsonzokben elérhető a h265/hevc is, persze az új filmeknel inkább.
Szerezz mellé egy szinkronos az és mkvmerge progival 5 perc alatt csinálhatsz olyan párosítását a savoknak amit szeretnél. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #24431 üzenetére
Nekem eddig csak tesztfájlok formájában volt, nem találkoztam ilyennel és szerintem nem is fogunk, legalábbis a filmeket nem így fogják tömöríteni. YT igen, de szt nem tudom, hogy Kodi alatt miként van tömörítve.
S905 is viszi a VP9-et, legalábbis nekem viszi de szoftveres dekódolással.#24432) junkpod
Igen, ezért nem árt pontosan elolvasni az igényeket, én sem használom wifin a lejátszóimat, de azért van olyan eszközöm amelyiknél az a fontos -
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #24381 üzenetére
BT nincs, LE alatt is van wifi.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
szabi__memo #23916 üzenetére
Nem árt észnél lenni vásárlásnál, pl. feltűnt az X96-ból is S905W procis verzió is. Ami kapható mostanában, és nem volt belőle többféle verzió ha jól emlékszek: Egoiggo, Mini M8S II, Megogo MXV.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
szabi__memo #23881 üzenetére
Odroid C2 vagy Khadas VIM - ezekre van hivatalos támogatás, többféle disztróval. Az Amlogic 3.14-es kernellel adta ki a forrást, erre épít a LE is, de ha nem fontosak a médialejátszó képességek, akkor van nagyobb verziószámú is (talán 4.7), mióta hivatalosan támogatott lett a linuxban az Amlogic SoC.
Egyébként mire használnád? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
szabi__memo #23422 üzenetére
A cnx-es hírben $17.5 nagyker árat írnak egy S905W chipes boxra, akkor az S805X még ettől is olcsóbb lesz, a kisker árakat $20-30 közé saccolom.
Az Amlogic chip egyébként nem olyan drága, de valószínű még így is a legdrágább alkatrész ezekben az olcsó boxokban.
Részemről az S805X nem ajánlott, ez már az a kategória, amin nem éri meg spórolni, még ha úgy tűnik, most épp elég lenne. -
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #23422 üzenetére
Ezért gondolom,hogy értelmetlen,ill. a S905X gyártása során felmerülő gyenge darabok így nem kerülnek selejtezésre.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
szabi__memo #23240 üzenetére
Ki az a sok ember, aki ajánlotta? Tulajok: Upo, hzx0, ekrisztian - így, első blikkre.
Problémák: szerkeszteni kell a remote.conf-ot, a wifi nem megy LE alatt, nincs rajta toslink csati.
Tudja viszont a Widevine L1-et.kszaq ezt írja róla:
Current best DIY Bang for the Buck Box: (dual boot / NO WiFi, no SPDIF)
$35 S905X MECOOL M8S Pro+ due to including a decent IR learning remote & Worldwide Plug compatible Power supplies.
Also included is Android DRM Widevine L1 / HDCP 1.x support for 1080p 5.1 DD+ audio - Netflix, and other ATV DRM streaming Apps, when used with a nice unofficial Android TV (Nougat) ROM. -
Upo
addikt
válasz
szabi__memo #23240 üzenetére
Szerintem azért nincs bent a M8S Pro+, mert LE alatt nem megy a wifi, és ez valószínű nem is fog változni, nem valószínű hogy a wifi chip gyártó kiadja a driver forrásokat linuxra.
-
Melack
veterán
válasz
szabi__memo #22945 üzenetére
Munkához is inkább az javasolt?
-
user112
senior tag
válasz
szabi__memo #22810 üzenetére
Az segíthet, ha: külön tápos házat keresek vagy y-kábelt használok vagy 5400RPM-s hdd-t veszek?
-
sepsi0
őstag
válasz
szabi__memo #22815 üzenetére
Kit érdekel a pakolás, mondom Hitachi szerver hdd. De ha meghal veszek másikat.
Még mindig jobb, mint a mostani greenek vagy blue/greenek, sőt van egy 10 éves bluem (aaks 320) semmi baja.
Amúgy a vinyó elektronkája pakoltatja a fejet, hogy minél hamarabb pusztuljon. Ezt valamelyik vinyónál lehet állítani, de még nem csináltam...
Ja igen 2TB-os, most még elég... -
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #22812 üzenetére
Ahamm, és hajlamosak a gyártók a legsilányabb minőségű HDD-t belepakolni a szép, dizájnos tokba. Két ilyen eszköz (mindkettő WD) döglött meg a családban, mire elfogadták azt, hogy adattárolásra kialakított belső hdd, egy jó minőségű külső házban a jobb megoldás. Persze gyárilag szereltekből is van jó minőségű, csak utána kell járni. Persze ez időigényesebb, meg keresgélni, utánaolvasni kell, a másikat meg leveszed a polcról az első szembejövő hipermarket-ben.
Ebben a topikban kérdeztem anno, hogy milyen legyen a HDD, az előzőleg linkeltben pedig, hogy milyen legyen a ház, nyilván az igényeim, elképzeléseim leírása után.
-
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #22810 üzenetére
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #21047 üzenetére
az előbb írtad, hogy ez régóta ismert samsung hiba, miért az amlogictól várod a megoldást?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #21038 üzenetére
Nincs Samsungom, amikor rokonnak vettem akkor kipróbáltam dolgokat és jól működött, J4000 vagy J5000 volt, már nem emlékszem rá, Android 5.1-el, de a véleményem az, hogy a Samsung tv-k CEC kezelésében van valami elcseszve és szerintem a Tizen rendszerrel van a gond. Amúgy LE-t használok, CEC nálam alapból kikapcsolva Harmony miatt de általában kipróbálom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabi__memo #21043 üzenetére
Akkor, ha jól értem, ezt inkább a Samsung-nak kellene megoldani (nyilván nem fogja), mert minden más csak workaround (amit az libCEC-ben megvalósítottak, az is).
Értem ez alatt, hogy az alap működés az kellene, hogy legyen, hogy kezeljük a playback eszköznek hírdetett gombokat. Itt jön a workaround: kivéve, ha Samsung TV, mert akkor még ezeken felül a következő gombokat, vagy ha LG, akkor még azokat, stb...
-
darvinya
titán
válasz
szabi__memo #21032 üzenetére
Samsung-on CEC csak 1db HDMI eszközt kezel rendesen.
Tehát több eszköz ne legyen rajta. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #21036 üzenetére
Minixen jó a CEC minden eszközzel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabi__memo #21036 üzenetére
Miből gondolod, hogy amlogic cec megvalósítás hibája? Ahogy írtam, különböző gyártók más-más verziójú kernel modulokat, vagy libcec-et használhatnak...
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #21034 üzenetére
Általános tulajdonság: TV-Boxok Android oprendszerrel nagy eséllyel bizonytalanul működnek, két azonosnak tűnő hw konfiguráció esetén is lehetnek működésbeli eltérések (box hw modifikációk, fw különbségek, klónok, TV és erősítő fw különbségek). Ezek az eltérések LibreElec esetén is előfordulnak, de kisebb mértékben.
-
adi1234
tag
válasz
Samsung UE43JU6000-el tökéletes a CEC !
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabi__memo #21034 üzenetére
Azért szerintem több az androidos hozzászólás.
Megnézted a libCEC debug-ot? Nem lehet, hogy csak az androidos Kodi-ban nincs ezekhez a gombokhoz funkció rendelve és neked kellene manuálisan megtenni? (vagy GUI-n keresztül)
Adott esetben az is lehet, hogy különböző gyártók különböző libCEC-et használnak, így előfordulhat, hogy nálad nem megy rendesen, de másik boxnál igen. Szóval, veszélyes ezt így kijelenteni... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Szia!
Gyors kereséssel inkább pozitív tapasztalatok vannak...
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #21003 üzenetére
Természetesen LE alatt használtam.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabi__memo #20996 üzenetére
Szia!
Rendszer->Beállítások->Rendszer->Naplózás oldalon Naplózás engedélyezése, majd Komponens-specifikus naplózás engedélyezése, majd a Komponens-specifikus naplózás megadása alatt kiválasztod az "A libCEC könyvtár részletes naplózása" lehetőséget.
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #20994 üzenetére
Mini MX ver 1.0 és Samsung 40UE5x00 pároson jól ment a CEC.
Ugyanez a tévé Raspi3-mal is együttműködött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest