- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
snipr
aktív tag
válasz
ginola #74855 üzenetére
Egyelőre találgat a plugin fejlesztője is, hogy mi a franc van a normál (user/pass) bejelentkezéssel, hogy ilyen mesésen működik (hol megy hol nem)... mindenesetre egy lehetőségnek jó ez a key file-os auth azok számára, akiknek nem működne egyik korábbi plugin verzióval sem (dobok is pár keresőszót ide, hátha kelendő lesz a jövőben: netflix sikertelen bejelentkezés hiba jelszó nem működik)
-
snipr
aktív tag
válasz
ginola #74815 üzenetére
Köszi, sajnos ugyan az a hiba... a 831-es pull requestben is írja egyébként a dev, hogy van, akinél nem jön elő a probléma. Én most telepítettem először a NF plugint + accountot is most kreáltam, lehet, hogy akik már korábban beléptek nincs ilyen problémájuk
ha más nem marad ez az épp fejlesztés alatt lévő keyfile-os auth.
-
mikrofon
veterán
válasz
ginola #72739 üzenetére
A Netflix-nek, törvényi előírások szerint és a rajta levő filmek tulajdonosai felé is kötelező mindent megtenni a szerzői jogok védelméért és azért is, hogy a rajta lévő tartalmak ne lehessenek megszerezhetőek, és Netflix-en kívül használhatóak. Erre ezt a módszert választotta. Ennek az elején, az induláskor volt nagy szerepe, azóta tartja magát ehhez a stratégiához, hogy fontos a hardveres biztonság.
Egyébként én nem értem ezt a Netflix-es problémát... Ha én rendszeresen és sok filmet néznék, biztosan netflix élőfizetésem lenne és olyan hardverem, amin ez tényleg jól és megbízhatóan fut.... Számomra elég idegesítő lenne, ha végre leülnék filmet nézni, megvan a megfelelő vizuális és audio-s technika, aztán pont akkor egy változás miatt a netflix addon nem működik rendesen.....
Ha meg valakinek valójában ez nem ilyen létfontosságú és nem ilyen fontos, akkor minek bajlódik a netflix-el... A kodi, CE és a sok add-on, meg letöltőszerverek elég jó alternatívái és jól is működnek....
Azért vannak támogatott eszközök minden kategóriában.... Külön is, meg tv-be integrálva is..... Ráadásul van böngészős megoldás is.... -
Szabi_82
tag
válasz
ginola #72736 üzenetére
Szia, ezt Én is végigjártam. Netflix által támogatott dedikált készülékek.
Mivel nekem lényeges volt a megfelelő hangsávok továbbítása is, ezért BD lejátszó lett belőle, pl:Sony UBPX800M2B, valamelyen szinten media lejátszó is. Nem, teljes értékű, de.....
Érdekes hogy még két hete a Mi Box-rajta volt a listán, most már nincs -
mikrofon
veterán
válasz
ginola #72699 üzenetére
Android alatt biztosan nem is lesz jobb, mert nem lehet átverni a drm infókkal. Elvileg CE alatt idáig ment. De ugye ezzel mindenki számolt, számolnia kell, hogy ez nem fog öröké így működni. Kérdés mikor zárják ezt a kiskaput.
Ha biztosra akarsz menni akkor netflix által hitelesített box-ot kell venni.
Ellenkező esetben az egyetlen esélyed a CE és hogy kívárod, amíg megoldják... -
Yerix
tag
válasz
ginola #72649 üzenetére
De van, csak pár HSZ-t görgess feljebb.
THX: LWhite-nak érte.
-
tomy86
addikt
válasz
ginola #72320 üzenetére
Szerintem csak, ha megcsinálod magadnak, ugyanis a V2 nem tartalmaz magyar nyelvi fájlt. Az addons\skin.estuary.modv2\language mappában vannak a nyelvi fájlok. Az angolból egyszerűen meg lehetne csinálni a Poedit-el. Elkezdtem egy időben, de mivel visszaálltam az alap Estuary skinre, így abbahagytam. Másrészt az angolom sem elég jó hozzá, finoman fogalmazva
-
-
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
ginola #72135 üzenetére
Tulajdonképpen elég lehet.
Én egy 4GB-os class4 kártyával kezdtem. Akkor láttam először CE-t és KODI-t, meg ilyen 905X3 boxot, szóval semmi fogalmam nem volt, hogy milyen sebesség a normális, azaz elvárható. Szóval erre telepítettem, elkezdtem használni. Semmi gondom nem volt, az add-on-oknál volt egyedül homokórázás gyakran.
Írtátok, hogy ez a méret kevés lesz és lassú is lehet, tegyem át nagyobb/gyorsabb karira.
Áttettem egy kingstone 64GB-osra, papíron 90/80-at tud. Lehet user/device error, de kb ha 10%-al érzem gyorsabbnak és a fele lehet ennek is placebo. Azért nyugodtabb vagyok ezen a kártyán, de a homokórázás YT, Tv2, rtl most esetén most is megvan, de kibírható.
Akkor lesz összehasonlítási alapom, ha megjön az X96 Max+. Lehet ez a box hibás, vagy el van állítva, vagy fene tudja.
[link] -
junkpod
veterán
válasz
ginola #70861 üzenetére
Ahogy írtam arra jó, hogy kivételként kezeli minden "Extras" nevű mappát, így az abban lévő extra tartalmak nem kerülnek be a mediatarba, sokszor a filmmel azonos néven vagy épp valami totális hulyesegkent. (Például a Deleted scenes c. film...
)
(A másik két állításodat nem értem. Kérdezni szerettél volna valamit?)
-
gyűrű
addikt
-
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #70603 üzenetére
Bocs de nem fogyasztok stremelt videókat.
Mint látni küszködnek sokan pl a Netflixxel felbontással stb. Na erre én már idős vagyok. maradok a sok éve bevált "kölcsönzéssel" megfelelő minőség és magas bitrataval. És én nem kultiválom a 2x fizess egyszer kapj opciót.Még HBO előfizum sincs.
-
junkpod
veterán
válasz
ginola #70582 üzenetére
A kodiban lehet. Meglepő módon a feliratok színe beallitasban.
Kodi Wiki felirat színek 2.5.4 bekezdés -
dzz
aktív tag
válasz
ginola #70559 üzenetére
Igazából nem kell semmi különlegeset tenni! Letöltöd, bemásolod, telepítés zipből és működik! Ja, nem, be is kell jelentkezni és ennyi. [Itt megtalálod]
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #69612 üzenetére
Ha csak egy két új film jön be akkor a videó mappában megkeresem és menügomb - Átvizsgálás média tárban és azt az egy filmet berakja, így nem kell végigvárni amíg az egész mappát átvizsgálja. És ugyan itt ha nem tudta beolvasni valami végett akkor felugrik az ablak és lehet törölni a sallangot a végéről, ez nem írja felül fizikailag a mappán levő címet.
A dupla az lehet semple vagy áthelyezted és akkor megint beolvastattad. Ilyenkor az egyik nem él. -
cof
veterán
válasz
ginola #69612 üzenetére
Viszont amennyiben új film kerül mappába, akkor The Movie Database nem hozza az infókat.
Ezt, hogy érted? Automatikusan nem keres ha új film kerül a mappába. Manuális keresést kell ráengedni, vagy újraindításnál szokta a médiatárat frissíteni.
Másik megoldás meg a Watchdog kiegészítő.
-
blakey
titán
válasz
ginola #69603 üzenetére
Minden almenüponthoz tartozik egy magyarázat amit alul olvashatsz, tehát ha a leírás az elvárásaidnak megfelel akkor aszerint kell beállítani, 8bit akkor kell ha nem képes a megjelenítő a 10bit-re, azaz nincs kép, 422 akkor kellhet ha a megjelenítőn gondok adódnak. Ha a GUI felbontását nem skálázza fel az adott felbontásra akkor lejátszás közben a GUI megjelenítésekor zavar keletkezik 4K 30fps-nél nagyobb anyagoknál. Tehát úgy jó ahogy írtam. Nálam is hasonlóan van beállítva.
-
nfsu17
veterán
válasz
ginola #69573 üzenetére
Elméletileg api key létrehozásakor három id keyt kapsz, és ezeket kell a megfelelő helyre illeszteni:
Api key
Client id
Client secret
Elég hosszú mindegyik.
Nekem megy minden, de az elég vicces, hogy minden feliratkozott csatornára be tudok lépni, egyedül a Magyarósiba nem enged be.
Csak annyit ír, hogy a directoryba belépés nem sikerült. Na mindegy, már meg sem lepődök semmin, a feliratkozás résznél azért hozza a videókat szépen. -
-
-
mexel
veterán
válasz
ginola #68932 üzenetére
De ezzel e kérdéssel itt jobban jársz és ott keress rá inkább, szerintem ott még több és tutibb találat lesz.
-
mexel
veterán
válasz
ginola #68932 üzenetére
Beírod a keresőbe itt hogy "netflix" vagy "netflix telepítés" és ehhez hasonlók. Kezdetnek jó.
Ha nem találsz semmit ami rávezetne a telepítésre, amit kizártnak tartok, akkor a fentebb adott link már kell hogy segítsen ha összerakod az olvasottakkal
Szerintem szánj rá pár percet hogy ne kelljen mindig mindenkinek mindent egyesével leírni, érdems. Nem csak a netflix telepítés lesz akkor tiszta henem esetleg más is, hogy hogyan kell egyebeket is telepíteni utána. -
Beni2360
félisten
válasz
ginola #68795 üzenetére
A Keymap Editor telepítése után én így csinálom.
Edit>Fullscreen Video>Other>Schow codec info<klikk>Edit key>és 5 mp-n belűl a távon a kívánt gomb megnyomása. Alatta van a Take screenshot ami szintén nálam ki van osztva. És nem kell fényképező géppel vacakolni ez 4K-ig müxik. (a beállításokban meg van a lehetőség, hogy hova mentese.)
majd visszalépkedve ha mást még nem akarsz társítani el kell menteni az utolsó ablakban.
Ui: Kilépni nálam csak a vissza nyíllal lehet az info megjelenéséből. -
korcsi
veterán
válasz
ginola #68795 üzenetére
Ahogy én csinálom:
X96-os távírányító amremote módban
/storage/.config/remote.conf-ban
"
...
0x10 21 ;yellow "Y"
0x18 48 ;blue "B"
...
"
majd a /storage/.kodi/userdata/keymaps/keyboard.xml-ben
a <FullscreenVideo> szekcióban (lejátszáson kívül más a funkciójuk van a gomboknak):
"
...
<y>Playerprocessinfo</y>
<b>PlayerDebug</b>
...
"
Feltöltöttem a fájlokat akit esetleg érdekel, a remote.xml meson-ir-es konfighoz készült. -
Beni2360
félisten
válasz
ginola #68642 üzenetére
Sima SD formatter progival win alatt max 2x formatálni.
-
mexel
veterán
válasz
ginola #68623 üzenetére
A kártya mitől biztos hogy jó? Soha nem biztos semmi. Attól hogy 5 perce jó volt még elromolhat ( kicsi az esély, de ha van egy pendrive otthon a sok töprengés helyett gyorsabb kiírni arra is és tenni egy próbát. A kiírás, dtb átírás és indítás macx 5 perc szokott lenni. Termsézetesen nem biztos hogy megoldja, de akkor tudjuk hogy 1 hibát kiszűrhetünk. Ez nem csak boxoknál van így, minden hibábál az élet minden területén sokszor a kizárásos módszerrel a leggyorsabb előrejutni, pusztán logikusan haladva a láncon)
-
blakey
titán
válasz
ginola #68512 üzenetére
NG esetében NR és HEVC legyen bejelölve, a többi már a megjelenítőn múlik, hogy jó-e vagy sem.
Az nengedélyezési listába vagy mindent bejelölsz az adott felbontáson vagy semmit.(#68513) nfsu17
Nem azt írtam, amit írtam az fontos és a válasz arra amit kérdeztél. A kadenciahelyes lejátszás nem azon múlik.#68516) nfsu17
A probléma ott kezdődik, hogy hiába írom le világosan mit tegyél nem azt teszed. Nincs bejelölve a 25 és a 30 fps, ezért azok a tartalmak 50 és 60 fps-el lesznek lejátszva, ez 4K h264 esetében lehet darabos egyes lejátszókon. -
cof
veterán
válasz
ginola #68507 üzenetére
Ez nem fog sehogy valóban. Nézd meg a BOX IP címét, beállítások - rendszerinfó. Aztán helyettesítsd be ebbe a példába. Az én IP-m 192.168.0.15, tehát...
http://192.168.0.15:50152/api
A fenti példa alapján a te IP címeddel csináld meg ugyanezt, egy böngészőben, de ugyanarról a hálózatról.
Ne felejtsd el engedélyezni a Youtube kiegészítő beállításában az API elérés oldalt.
-
nfsu17
veterán
válasz
ginola #68505 üzenetére
Configure the Add-on
Enable the api configuration page, to enable this go to the
Settings - API
and enableEnable API configuration page
You should then be able to update your keys by visitinghttp://<IP of Kodi device>:<port>/api
The port used isSettings - HTTP Server - Port
which by default is50152
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #68487 üzenetére
Hát akkor az én felállási ötletem:
Box-HDMI TV-be - onnan optikán ki a hangot az AVR-be.
Egyszerre nem fog szólni de akármit nézel a TV-n és a hang kimenet optikai kiválasztva az szólni fog az AVR-n keresztül.
Nem tudom, hogyan lehetett szinkronba a két kimenet. 1x volt egy ilyen és most is van ilyen lehetőség de a TV hangszórót némítani kellett mert visszhangos volt. -
blakey
titán
válasz
ginola #68453 üzenetére
Igen, oda kell másolni majd újra kell indítani a boxot.
Egyébként az a remote.conf az amit linkeltem? Mivel dualos GT-kinget vettél így nem ártana tudni, hogy van-e még valahol egy remote.conf. Lehet, hogy a root-nál is van egy, ezt le kéne ellenőrízni, de dual OS GT-King-ben nem vagyok jártas.
Egy kis érdekesség Beelink GT-King/Khadas VIM3 (S922X/A311D) vs. X96 Air (S905X3), a hónapokkal ezelőtt hibás h264-es 4K anyagok nálam minden NG-s boxon sz@r volt, nem volt folyamatos, a GT-kinget használtam, mert azon van optikai kimenet. Hétvégén úgy döntőttem, hogy most az X96 Air-t fogom tesztelni, nos, ugyanaz az SD-kártya lett behelyezve mint a GT-Kingbe ahol továbbra is sz@r az x264 4K de jött a meglepetés, az X96 Air-en hibátlan, gyönyörűen, "vajsimán" megy a lejátszás.
Ami a HDMI/SPDIF-et illeti, S922X-en úgy működik ahogy tapasztalod, S905X3-on viszont nem, ott HDMI-re állítva is van hang SPDIF-en, tehát nem kapcsolja le. Egyre nagyobb különbségek vannak a boxok és/vagy soC-ok között. -
blakey
titán
válasz
ginola #68259 üzenetére
Akinek van Beelink Gt King azoknál optikai kimeneten 5.1-ben szólal meg a Dolby Digital és DTS? - Igen
A HD hangok "magját" optikain átviszi házimozi erősítőre? - igen, de ahhoz tartalmaznia kell az anyagnak is viszont 1 biztos, hang nélkül nem maradsz, minden esetben lesz hangod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest