- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ocsisajt
őstag
Be persze...
Köszi!
Holnap benti lapimon szerintem ráeresztem ezt az SD mókát, megnézem, hátha... Jó lett volna felupdatelni még ma, meh
Az átnevezéses balhé érlelődött bennem is (most már tudom mire), de köszi, azt még kiprószálom!
Már jó ideje variálok, próbálkozom, most mára ezt elengedem.
-
_ocsisajt
őstag
"vagy megpróbálod azt, hogy pendrive a BOX-ban, és csak HDMI rákötve, reset gombot nyomva tartod, miközben áramot adsz neki, és akkor elindul az img felírás recovery-ből."
Ezt próbálom, ahogy írtam is az eredeti háeszemben, de nyomva tartás után a recovery bejön és ott lépegethetek a szokásos alap androidos recoveryben, ennyi
Update1: TERMÉSZETESEN mind2 porton próbáltam, recovery jön be úgy is)
Update2: Találtam NÉGY darab Nagy SD adaptert, van egy andoridos telefonom, most már richtig végigszo*** csinálom, komolyan
Telefonon megpróbálom valahogyan megoldani
Aztán visszateszem adatperbe és usgyi
-
Beni2360
félisten
-
FJC
senior tag
Igen, csak neki van valami gondja és azt próbáljuk behatárolni...
Mivel nem vagyok ott, kénytelen vagyok egyszerűen keresni a hiba forrását (sajna valószínűleg hardver probléma lesz, mert ez a köztes sebesség furcsa).
Esetleg a LAN drier -ben íródott át valami.Esetleg nem tudod, hogy CE alá fellehet e rakni az EthTool -t? Abban látszódnak a csatoló paraméterek.
-
Beni2360
félisten
Hát itt nem is hőfokról hanem a bekapcsolás utáni visszajelzésről írtam a másik TR99 boxnál is hasonló volt 9 c fokot visszavett.
Van még a Km8 P azt is le tesztelem. Ott alul felül lyukacsos. -
Beni2360
félisten
meg nem írja, hogy mennyi Amper. Na kérlek szépen 0.16-0.19 A mutat a mérőkészülék. Szellőző nyílásokról nem esett nálam szó. Az már magán ügy de biztos, hogy jó nyomja a levegőt. Szerintem meg cseszheted kánikulában a lyukakat ha nincs légáramlat, majd kánikulában letesztelem.
-
nfsu17
veterán
Mit tuningolsz? x3-at eladtad, nem? Még mindig agyalok, hogy forrófejű x96-ot vegyek, vagy kétes kimenetelű X99-et, aminek egy picit valószínű jobb a hűtése. Óriási gondok, mi?
Van egy 4k25 videóm a boxon, 3.5 perc, ezt menetem most körbe körbe. Kb 25 perce megy, most 62 fok.
Értem, hogy 4k60 megizzasztja, de olyan film csak talán a gemini man most. Az átlag 4k23.976
Nem tudom számít-e a hőmérsékletnek, de az igaz, hogy 1080p a kimenetem a tv felé, mert nem 4k tv van.
Manimacira leszek kíváncsi, ő mit gondol a két box hőmérsékletéről...ha megjön neki a másik is. -
dontibee
tag
Sziasztok!
Na, a Memory Fill is azt támasztja alá, hogy 2 GB-os verzióhoz van "szerencsém".
Teszt során kilépett a program mielőtt elérte volna a 2 GB-ot.
Valamint a sm1_s905x3_2g_1gbit.dtb is kipróbáltam és azzal felmegy a CE. Szóval 2 GB lesz az! Sajnos!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
dontibee
tag
Reggel megnéztem, Android alatt 4 GB-nyi RAM-ot mutat. De gondolom fake RAM esetén ez így van.
Van valamilyen mód arra, hogy meg tudjam, hogy mennyi az annyi? Elsőre nem szeretném szétszedni, mert ha vissza küldöm ne lássák, hogy berheltem.
Szóval Android alá nincs valami teszt program ami megmutatja az igazi RAM mennyiséget? Vagy az is a fake RAM méretét mutatná? -
nfsu17
veterán
-
dontibee
tag
Köszönöm CoF!
Valóban nem jól neveztem el a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb fájlt. Most ahogy tanácsoltad, átírtam dtb.img-re. Semmi nem változott, csak annyi, hogy a reset, áram adós indításnál az X99 MAX plus logó jön be és utána nincs fekete képernyő, legalább egy percig vártam, hogy jöjjön be valami.
A CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz fájl, amit felírok a kártyára akkor biztos jó nekem?
Egyébként geekbuying oldaláról rendeltem a boxot, német raktárról.
Neked is köszönöm nfsu17!
szerk.:
Most külföldi fórumon azt ajánlották valakinek, hogy a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb fájl helyett használja a sm1_s905x3_odroid_c4.dtb fájlt. És ez nekem is bejött.
Így bebootolt és most úgy tűnik, hogy működik.Köszönöm a segítséget srácok!
-
dontibee
tag
Szia/Sziasztok!
X99 MAX plus boxomat nem sikerült életre kelteni.
Melyik verzióz töltsem? Ezzel próbáltam: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz.
A device_trees mappából melyik fájl kellene a leírásnak megfelelően a gyökérkönyvtárba másolni (és átírni a kiterjesztését)? Próbálkoztam a sm1_s905x3_4g.dtb, sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb, sm1_s905x3_4g_1gbit_slowsdio.dtb és talán a sm1_s905x3_odroid_c4.dtb fájlokkal is. Semmi eredmény. A reset nyomás, táp rádugása után, bejön az X99 MAX + kezdőképe, majd sötétség, akkor is ha egy percig tartom benyomva a resetet...A remote.conf és vfd.conf fájlokat innen vettem, gondolom azokkal nincs gond.
Ha van olyan akinek konkrétan ezzel a boxal van tapasztalata, azt megmondaná, hogy neki melyik volt a helyes összeállítás? Pl.: nfsu17 talán már túl van mindezen. Ha jól látom.
Köszönöm szépen!
-
letoltobeze
aktív tag
-
Vtmk
tag
:-(
Köszi.
Akkor csak a coreelec....Annyit még szabad kérdezni,hogy esetleg a Rendszer beállításokban (8.2.3.1) s905x-nél a kodi menüben az ssh jelszó kikapcsolást ki lehet valahogy szedni?
Próbáltam a nyelvi file-ban módosítani,hogy kitöröltem az adott sort,de nem játszik..
Illetve nem kellett újra buildelnem mert a system file ezzel újra csomagoltam.:
mksquashfs squashfs-root/ SYSTEM -b 512K -all-root -comp lz
illletve mellé az md5 file.
Terminálban szinte minden file szerkeszthető én speciel mc-ben (commanderben dolgoztam képek csere file-ok átírása..)
ETC mappában is többet látni.
Igazából ezt a kodi menüből az SSHSSH jengedélyezése
SSH jelszó kikapcsolása -
sub71
aktív tag
Szia! x96max box. Utólag, már működő, sd kártyáról telepített CE rendszerre hogyan tudom feltenni a remote.conf és a vfd.conf fájlokat. Gondolom csak egyszerűen a "fogpiszkálós" módszerrel nem fog újra indulni a telepítés, mert már érzékeli hogy az sd "láthatatlan" felén ott a kész rendszer? ...köszi szépen...
-
ztsoft
őstag
Ez nem teljesen így van.
Mivel a /tmp a CE alatt a memóriában van, így max a RAM sebességét tudod mérni. Ha az eMMC-t akarod mérni (ha kártyáról fut a CE, akkor csatolni kell előbb és utána mérni abban a könyvtárban, ahova csatoltad) és arról fut a CE, akkor a /storage könyvtárba mentsd a test.tmp fájlt, azaz, if=/storege/test.tmp. Meg a count paraméter is hiányzik, így addig ír, amíg van üres hely (így már csak 512MB-ot fog írni, count=512).
De ha már annyira méregettek, akkor keresetek rá a flash-bench programra itt a topikban, Csicsóka írt már róla, pontosabb képet ad a sebességről.
-
nfsu17
veterán
nem gyors egy kicsit?
---------------------------------------------------
Nálam:CoreELEC (official): 9.2.2 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # dd if=/dev/zero of=/tmp/mnt/test.tmp bs=1M count=1024
dd: can't open '/tmp/mnt/test.tmp': No such file or directory
CoreELEC:~ # dd if=/tmp/mnt/test.tmp of=/dev/null bs=1M
dd: can't open '/tmp/mnt/test.tmp': No such file or directorySzerintem ez lesz a Kingstone SD (CE) írása:
(ez nagyjából hihető is, mivel egy fájlt is kb. ilyen 11MB-os tempóval másolok rá pc-ről)CoreELEC:~ # dd if=/dev/zero of=test.tmp bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 93.259561 seconds, 11.0MB/sSzerintem ez lesz a Kingstone SD (CE) olvasása:
CoreELEC:~ # dd if=test.tmp of=/dev/null bs=1M
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 0.769253 seconds, 1.3GB/sSzerintem ez lesz a Samsung 128GB-os SD (USB3.0) írása (ez nálam a "HDD"):
Ez nekem lassúnak tűnik, mert stopperrel mérve 50-60-70MB-al is másoltam már rá pc-ről _átlag_.
CoreELEC:~ # dd if=/dev/zero of=/var/media/***/test.tmp bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 27.971190 seconds, 36.6MB/sSzerintem ez lesz a Samsung 128GB-as SD olvasása:
CoreELEC:~ # dd if=/var/media/***/test.tmp of=/dev/null bs=1M
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.0GB) copied, 0.895655 seconds, 1.1GB/s -
nfsu17
veterán
Köszi. Valahol sejtettem, hogy ennek gyorsabbnak kellene lennie. Ha cache-ből szedi, akkor már persze azonnali.
Mondjuk tök mindegy, hogy milyen gyors a memkari, egy sebesség fölött már úgysem kezeli az SD slot, mert az eléggé lekorlátoz. Hiába került anno többe a memkari, mint a box.
Tudom, tegyem fel eMMC-re, de inkább nem. -
dzz
aktív tag
Magam is így gondoltam
Alapvetően nem látom hátrányát még.
Az android indítást benéztem, ott van a power menübenEkkora hülyét, mint én
Minden esetre nem kellett sokat kutatni, hamar meglett ez is meg a data mountolása is. Szóval eddig minden rendben a géppel. Most jön a remote.conf, bár szerintem nem sokat fogom használni. Itt a wireless billentyűzet egérrel és a telefonos appok.
-
dzz
aktív tag
Wifin lóg egyenlőre, de mivel hirtelen szíven ütött, lekérdeztem:
ethtool eth0
Settings for eth0:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Supported FEC modes: Not reported
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Advertised FEC modes: Not reported
Speed: 10Mb/s
Duplex: Half
Port: MII
PHYAD: 0
Transceiver: external
Auto-negotiation: on
Supports Wake-on: ug
Wake-on: d
Current message level: 0x0000003f (63)
drv probe link timer ifdown ifup
Link detected: no -
Csicsóka
őstag
Az autostart.sh-ba teszel egy óránként ismétlődő ciklust, amit egyből hátérbe küldesz, külön proceszként. A ciklus magba pedig bele a megszólító parancsot. A cron is hasonlóan működik, de ez is elég.
Pld:(
until false; do
wget -O /dev/null -q "https://www.dyndns.hu/login.php? username=LOGINNEV&domain=dyndns.hu&password=JELSZO"
sleep 3600
done
) &Vagy veheted rövidebbre is az időt ha úgy kell.
-
Pelican
őstag
Nekem az összes ilyen dolgom a tárhelyemen lévő php scriptre néz rá óránként, az meg eltárolja, hogy ki honnan jött, így bármikor meg tudom nézni, hogy melyiknek mi az IP-je.
Ez egy fapados megoldás, de nem kell hozzá semmilyen szolgáltató, csak egy tárhely.
A crontabba nem egybe szokták írni a csillagokat, én legalábbis mindig elválasztom. -
letoltobeze
aktív tag
Igaz, bocsi , elírtam. A jó parancssal ezt írja ki:
Shutdown scheduled for Wed 2020-05-13 22:27:23 CEST, use 'shutdown -c' to cancel.
Kicsit vár, aztán leáll, de a led ugyanúgy világít, mint android alatt az alvó üzemmód.
Elhiszem, hogy tényleg leáll, csak nem értem, hogy miért nem alszik el ugyanúgy, ahogy akkor ha Android alól állítom le... -
junkpod
veterán
ez szerepel a Kodi Wiki-ben:
https://kodi.wiki/view/Settings/System/Power_saving#Shutdown_function
the Shutdown function is used in combination with the Shutdown Function Timer above. This will set what occurs once the timer has reached 0Tehát ennek CSAK az időzített kikapcsolást kéne szabályoznia, de én úgy tapasztalom, hogy a normál power gombos műveletet is ez szabja meg...
-
ztsoft
őstag
Nem tudom milyen dupla mappát írsz. Nálam az NFS megosztást így látja a box sorozatok és videók esetén (persze a valós útvonal nem így néz ki, ez csak a megosztásra vonatkozik).
/exports/Sorozatok/SWAT (2017)/S02/SWAT (2017) - S02E01.mkv
/exports/Videok/Avatar.3D/Avatar.(2009).3D.htab.1080p.mkvA scraper (leolvasó) tartalom beállításainál, sorozatok esetén nincs kipipálva semmi (A kiválasztott mappa egyetlen sorozatot tartalmaz), filmek esetén csak a Rekurzív átvizsgálás van kipipálva. Nálam csak azokat nem találja meg, amik nincsenek fent az oldalon.
Érdemes átnézni a Kodi wikit is a témában (nekem sokat segített). Film esetén, [link], sorozat esetén, [link].
-
tlala
addikt
Köszi a támogatásodat, de egyelőre nem indul.
A kártya az rendben van, 1 évet ment a telefonomban, sinceritytől van.
A következőt csináltam:
1. Letöltöttem és kiírtam a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.2-Generic.img.gz fájlt a LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32.exe programmal.
2. A kártyáról a device_trees könyvtárból átmásoltam a kártya törzsébe a g12a_s905x2_4g_1gbit.dtb fájlt, majd átneveztem dtb.img-re (tényleg arra, nem másra, semmi dupla/rossz kiterjesztés).
Nem indul.
Próbáltam a sima g12a_s905x2_4g.dtb fájllal is, azzal sem megy.
A doboz 4/32-es, gigás LAN-nal.
Mi lehet a hiba?Valaki esetleg tudna küldeni egy garantáltan működő dtb.img fájlt Magicsee N5MAX 4GB/gigás LAN-ra?
-
tlala
addikt
Köszönöm a válaszod.
A LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32 fél óráha futtatja a kék csíkját, de a Sajátgépben már rég tudom nézegetni az SD kártya (SanDisk 64GB) tartalmát. Mit csináljak a programmal? Lőjem ki vagy várjak még rá, hátha egyszer befejezi?A remote.conf fájlt már megtaláltam a topikban Droidmestertől, csak a vfd.conf-ot nem (illetve neten van többféle is, de szívesebben vennék itt egy valódi usertől egy garantált verziót). A vfd-t amúgy hová kell másolni? Egyik Howto sem tér ki rá. A törzsbe?
-
WhiteWalker
nagyúr
"Megnéztem ezt az alvó módot, ez nem is fog menni itt CE alatt, inaktív szürke ez a mező. Ez az alap Kodiból visszamaradt funkció, mert ahogy írod Android alatt és most megnéztem Windows alatt is állítható. Csak a CE fejlesztők nem vették ki a menüből."
A többiek fentebb linkelték , hogy aktív és állítható. Ez hogy lehetséges?
-
castiels
addikt
widevine CDM, azt hiszem te linkelted korábban hogy ezt töltsük le, feltettem, letöltött kb 3 gigát, aztán kicsomagolta most pedig bejöttek a szolgáltatok, upc, hbo, tar ilyenek..
hGo Eu igy telepitte fel. Korábban te linkelted, hogy inkább innen töltsük le ne a repobol telepitsük fel.
-
mikrofon
veterán
Ez kár.
Mert gondolom megy ez az addon-hiszen akkor nem lenne benne az alap repo-ban.
Csak kéne tudni, hogy pontosan hogyan működik. Melyik rendszeren és milyen feltételekkel.Egyébként azt még kipróbálhatod, hogy a visszaállítást nem az addon-nal csinálod, hanem a ZIP-et manuálisan kicsomagolod és a tartalmát a helyére másolod. Akkor mi történik?
Így nekem volt amikor működött.... -
mikrofon
veterán
Engem az érdekelne, hogy mik a használati tapasztalatok ezzel az addon-nal. leginkább a visszaállítással. A mentést mindig jól megcsinálja, de nekem a visszaállításnál rendszerint problémára fut. Pl nem tudja kicsomagolni a ZIP-et mert szerinte nem érvényes tömörítés vagy egyéb.... Így valójában manuálisan rakom a dolgokat a megfelelő helyre a ZIP-böl. Próbáltam kodi és CE alatt is..... De nem vagyok elégedett ezzel az addon-nal....
CE alatt nincs probléma mert a CE maga tartalmazza a biztonsági mentést és visszaállítást. Ez pedig jól működik, így nincs is szükség az addon-ra.... -
törölt tag
És az tud olyat, hogy teljes rendszert lementi, amit aztán visszatölthetek a jó opcióval ceemmc paranccsal vagy elég ha felteszek egy szűz CE-t és ezzel mindent vissza tudok állítani?
Hmm, okés, találtam egy scriptet kislemez ikonnal, éppen ment NAS-ra. Elvileg ez így jó lesz.
-
FerNandor
őstag
Nem. Nem "-ng"-s. Hanem ez: CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.2-Generic.img
A pendrive egy 4GB-os és Fat32-re. [link] Részben innen néztem a leírást.
(#70668) mpo Normális alatt arra gondolok, hogy úgy működik, mintha gyári lenne. Fórum keresőben nem találtam megoldást, a te leírásodat sem.
Sikerült ez alapján. Csak be kellett dugni a pendrive-ot, majd bedugni a tápot és ezután benyomni és nyomva tartani a power gombot az oldalán sokáig. először jött a MINIX felirat, majd a CE és már fut is. Köszönöm
-
TCr
veterán
Itthonról.
Akkor egy akármilyen 5V2A USB telefontöltő + ez a kábel megfelelő lesz, ugye? -
castiels
addikt
Annyi kérdésem lenne, hogy a remote.conf és a vfd.conf-ot letöltöttem amit ugye linkeltél.
Na most ezt úgy töltötte le mindkettőt, hogy hozzácsapta a nevéhez ezt, hogy archiveremote.conf és ugyanúgy a másikhoz is. Ezt az archive előtagot ki kell törölni és csak a remote.conf ra átnevezni? És a másikkal is ugyanezt és utánna mehet a gyökérbe?
-
Csicsóka
őstag
Szerencse, hogy az eredeti FW-ből ráírt U-boot-al elindult SD-ről. Ez is arra utal hogy halott az eMMC. Mindent meglehet javítani (majdnem), felkészültség kérdése. Kérdés megéri e a befektetett energia? Én nem fognék bele, pedig csináltam már SMD alkatrész forrasztást kézzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest