- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #82599 üzenetére
Kösz! Most a mátrix sd kártyát használom és eddig minden jó. Az újraindítás és bekapcsolás érezhetően lassabb de csak ezek,utána már gyors pattogós. Mindent beallítottam és csináltam mentést. Nightly-re akarok áttérni meg tudom tenni frissítéssel? Vagy mindenképp tiszta telepítés kell? Most az rc1 stabil van fent de nightly előbb megkapja a javításokat újdonságokat és mikor használtam nem igen volt hiba ott sem pedig nightly de akkor sem.
Gyűrű
Biztos unod már, hogy ezzel zaklatunk néhányan de amit mátrixra csináltál módosított estuary skint azt 9.2.7 - re letölthetővé teszed ? Csak mert azon tesztelted akkor gondolom azon is működne. Kisebb boxokon még 9.2.7 van és arra tenném és tetszik abban a skinben a kedvencek rész, hogy több fér el egymás mellett. Ilyen apróságok is hasznosak tudnak lenni némelyünknel :) . -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #82584 üzenetére
Köszi, és semmi gond, igazad van!
Meló közben jutott eszembe, és gyorsan beírtam, másra nem volt időm. Amúgy minden nap olvasom a fórumot, ma éjjel kb. éjfélig elolvastam az összeset, akkor nem láttam még semmi linket.
Utána githubról megpróbáltam letölteni [innen] - mást nem találtam -, de az sem volt jó. Lehet Matrixhoz való, vagy valami más? Sőt éjjel a manuális ráfrissítést is próbáltam! Így eszembe sem jutott, hogy már van újabb is valahol.
Azért érdekes, hogy a MINIX-en a régi ugyan azzal a rendszerrel, és Netflix-el még mindig jó! -
SunMount3r
nagyúr
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #82407 üzenetére
Lehet figyelmetlen voltam ,nem tagadom de többször rákérdeztem konkrétan mit és hogyan.
Amit te itt linkelsz többször is az már utána érkezett válaszként amikor már régen fent volt a mátrix frissítés!!
Nem okoltam senkit,annyi volt a kérdésem hogyan tudom vissza kapni a régi rendszert de arra már megválaszoltál,köszönöm!Kb egy éve raktam újra a rendszert,nem vagyok benne napi szinten mint itt sokan ezért a tudatlanságom,ezért kérdezek általában mielőtt cselekednék.
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #82402 üzenetére
Egyébbként figyelek,de az a válasz már utána jött miután már feltettem a mátrix-t,de lépjünk ezen túl.(visszaolvastam és ott találtam azokat a linkeket de már mindegy)
Tehát akkor most ezt ami fent van gyaluljam le mert nem így nem lesz netflix,digionline,Hbogo?
Rakjam fel tiszta telepítéssel pl. a 9.2.5-t ha a régi kell és arra mehet a mentés.
Vagy a mátrixot is tiszta telepítéssel és arra mehetnek az addonok,igaz? -
tobias40
veterán
válasz
blakey #82365 üzenetére
Köszi!
Akkor a 6 végűvel volt gondja több embernek korábban?
Akkor lefrissítem a 7-re és után meg felrakom a menüs verziót.Gondolom azzal is minden beállítás marad...
Majd később kipróbálom a Matrix-ot isaz miben jobb?Értem hogy majd erre jönnek már az addon frissítések,de ezen kívül miben jobb? -
tobias40
veterán
válasz
blakey #82363 üzenetére
Értelek,de nekem még megfelel a régi,amire én használom elég.Majd ha nem megy vmi amit használok akkor lecserélem..
Csak a BD ISO-k miatt tenném fel a hsz-ben levő frissítést,azt úgy kell ahogyan leírtam korábban és nem fog frissülni 9.2.7-re?Vagy nincs baj a 9.2.7.-el sem és frissítsek arra is? -
válasz
blakey #82357 üzenetére
Igen, hosszasan olvastam után, és kezdtem elveszni az információkban.
Néhányaknál megoldotta egy csere minőségi HDMI kábelre. Nálam "sajnos" már alapból az van.
A leírás szerint LG TV-khez rakták be, legalábbis azt említik meg: Some displays (usually LG) work better with this.Viszont van még egy opció ott a CoreELEC beállításainál:
Limit display colour depth to 8-bitHa ezt bekapcsolom, és a 4:2:2 subsampling-et ki, akkor is rendben van és lejátszik mindent. Így akkor YCbCr 4:4:4 24bit-en van a jel AVR szerint. Bár azt még mindig nem értem, hogy a AVR-en mi ez a 24 meg 30 bit. Nem 10-12 körül kéne mozognia?
Melyikkel járok jobban? Mindkettőt nyilván nem kapcsolom beA TV-m elvileg 10 bit-es, bár lehet, hogy csak 8 bit + FRC.
-
-
válasz
blakey #82257 üzenetére
Az engedélyezési lista üres,de haza megyek bekapcsolom a 8bit-et is. Igaz így is volt már kép,csak ahogy írtam ha vége a pl 1 perces teszt videónak,utána nem jön vissza a menű meg semmi,hanem kíírja a tv hogy nincs jel.
Snpetit
Még nem tudtam meg nézni ,közbe dolgozni jöttem. Ha hazaérek megkeresem és kipróbálom.
-
válasz
blakey #82253 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Bekapcsoltam a 422 így lett kép viszont ha vége a lejátszásnak akkor nem jön vissza a menű,hanem a tv azt írja hogy nincs jel😒 Ha haza megyek bekapcsolom a 8bit-et és meg nézem úgy is.
utána gondolkodhatsz azon, hogy jó-e a 24p vagy sem. Ezzel pontosan mire célzol? Mert ez sem világos..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #82089 üzenetére
Talán még egy verzió lesz a 9.2-es rendszerhez ami egyben javítás és előkészítés, hogy aki szeretne az tudjon hibamentesen a Matrixra frissíteni-> Ez alatt az OTA frissítést is lehet érteni? Mert az egyik fejlesztő épp azt írta korábban a kérdésemre, hogy nem lehet majd direktben OTA frissíteni. Jó lenne tudni, mert hogy kell e majd ekkor is a manuális .dtb csere, vagy az autüó frissítés ezt is kicseréli magától. Mert pl. GT1 Mini-hez a 9.2.x-es és a mostani Matrix-os .dtb nem ugyan az.
-
rgeorge
addikt
válasz
blakey #82089 üzenetére
Én nagyon ritkán használom mostanában a Coreelec-et, de amikor megjelent a mátrix, átállítottam a frissítési csatornát a 19-re, és frissítettem menüből a mátrixra. Egy anomália volt csak: első induláskor azt üzenete, hogy az openvfd nem kompatibilis, de nem szedte le, nem tiltotta le, és működik azóta is. Ahogy a teljes rendszer is, minden ugyanúgy, mint azelőtt, de lényegében semmi extra sincs telepítve az openvfd-n és a keymap editor-on kívül.
Csak azért írom ezt, mert ezek szerint van lehetőség rendszeren belül is frissíteni matrix-ra 9.2.6-ról. Arról nincs infó, hogy mit kellett változtatni a 9.2.6-on a matrix-ra frissüléshez?
Más: az img módosítása ugye ilyenkor nem szükséges? -
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #81910 üzenetére
Elvileg helyén volt de mégis melegedett.Igazgattam de sose volt jó. 2mm Alumínium lemezt nagyobbat raktam mint amekkora a vaslemez volt és az biztosan érintkezett a hőpaddal (vagy mi az) és azzal meg is oldódott a probléma. Egy időben ventilátorral is hűtöttem és hatásos is volt de sokkal jobb így, hogy kicseréltem a hűtőbordát. Amúgy nagyon jó és gyors kis box coreelec-el .
-
Beni2360
félisten
-
pixta78
senior tag
válasz
blakey #81772 üzenetére
"nem lehet, hogy a Tanix egy bizonyos tétlenségi idő után bontja a hálózati kapcsolatot?"
Energia gazdálkodásban minden be van kapcsolva. 9.2.0. Mit kell még állítanom?
Sajnos a Táp cserék nem oldották meg a kilépést.
PC-ről minden ok, a hálózat és a MaX+ jó, a Tanix körül van valami.
A rá kötött vinyó 4TB, külső házas, aktív dobozban van. A ház elméletileg 6TB ig jó. -
-
pixta78
senior tag
válasz
blakey #81772 üzenetére
Bevallom, a régi x96 tápjával indítottam útjára az új boxot is. Nem gondoltam, hogy ez lehet a baj. Lehet, hogy a régi boxot is ez szivatta!
Este kipróbálom a sajátjával de rendeltem Ugreen tápot és kábelt is ami szintén a fiókban csücsül!Ha ez lesz a baj akkor tökön szúrom magam.
E probléma miatt rendeltem még Ugreen Gbit LAN+USB3 HUB kombót is, ami szintén nem oldotta meg....
Tétlenségi korlátozást megkeresem.CoF: Aktív külső házban lóg a Vinyó.
Kössz mindenkinek!Szerkesztés: Este kicserélem a 2 boxot akkor mit mutat.
-
pixta78
senior tag
válasz
blakey #81761 üzenetére
Igen gyári táppal használom. Kiegészítőkből csak a network tool és az általad másnak ajánlott, archive support van egyelőre feltelepítve.
Más:
Lehet ez is Táp hiba?
Segíts kérlek:
A hálózat másik végén egy dróton(cat5e,30m) van egy tx9 amin egy 4TB vinyón TR fut és SMB- n osztom róla filmeket. Hiba a következő(ami miatt leváltottam a régi x96-t, de nem változott): minden tartalom egy idő után(4k, FHD,stb.),kiszáll a lejátszásból, gondolom file méret függő. Mintha korlátozva lenne az adat. Ha újból elindítom és elejétől oda pörgetem akkor is ugyan abban a pillanatban dob a menübe!
Ha az s912(Tanix Tx9sCE9.2.0)-n nézem a tartalmat, tehát a box amiről osztom akkor semmi gond, a LOTR bővített 100+GB film is lemegy.Egy Asus RT AC57U v3 amin át megy a forgalom. Lehet, hogy ebben kell állítanom valamit?
Köszönöm. -
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #81660 üzenetére
Jaj,ja.
Én egy ilyennel már nem boldogulok, bár ez mondjuk tényleg vastag:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa-kcs-hh-hdmi-kabel-1-2-m -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #81656 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted, Te is!
Szerintem elengedem ezt a témát, már így is rengeteg energiát fektettem bele.
Az lesz a megoldás, hogyha ilyen fájlba ütközöm, hogy addig kikapcsolom a h264 gyorsítást, akkor ugyanis tökéletes a lejátszás.
Tegnap 1,5 óra után sem melegedett a lejátszó kikapcsolt h264 gyorsítás mellett! -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #81642 üzenetére
Természetesen ezzel tökéletes!
Gondolom átkonvertáltad. Ha én is átkonvertálom nekem is megy!
Az általad küldött és amit én konvertálok át fájl abban ez benne van:
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Az eredetiben ez nincs. Lehet ez a gond?gyűrű
Tudom, hogy valami nálam nem OK! -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #81639 üzenetére
Általában olyan anyagok tekintetében van ez (Sorozatrész) amihez AAC hangot kapcsoltak. Először azt hittem, hogy ez a baj, de nem, mivel AAC hang nélkül, sőt abszolút hangfájl nélkül is gond van.
Ha az elejétől nézed (ne tekerj bele!), akkor ahol a kissrác elkezd játszani, akkor kezd el döcögni és utána is folytatódik! SONY TV-n ilyen gond nincs, illetve, hogyha kikapcsolom a h264 gyorsítást akkor sincs ilyen gond. Nem egyedi eset mpo-nál is jelentkezett!
Mindkettőnk rendszerőben közös, hogy Minix Neo U9-H az eszköz ami egy Denon X1500H erősítőhöz van kötve, onnan, pedig a TV-be.ztsoft
Lehet, hogy délután teszek vele egy próbát! -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #81363 üzenetére
Ezen a TV-n saját Netflix alkalmazásból. Kisebbik verzióban, ami nem tud HDR-t, ugyanolyan jó, mint a másikon CE-el.
Ha feltolom a háttérfényt maximumra akkor jobb, de úgy meg a felírat vakít. Egyébként 95 kontraszt, háttérfény 1-3 (10 a maximum), fényerő 50%-on használom. Akárhogy variáltam, olyan jó képet, mint HDR nélkül nem tudtam elérni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #81166 üzenetére
Matrix-on van kép, hangminőség javulás a Leia-hoz képest? Nekem igazából csak a Netflix FHD hiányzik hardveresen, illetve az, hogy a Youtube előzmények működjön. Ez megy már a Matrixon? X96Max-om van. Most 9.2.5-el tökéletesen működik, nem tudom érdemes 9.2.6-ra frissíteni.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #80988 üzenetére
Hi, lehet az lesz, mert most meló után össze vissza csinálok mindent sajnos.
Egyenlőre telepítés+ pár sallanot paranccsal töröltem, most dobom fel a PlexKodiconnec-t addon-t de sajnos megint nincs CEC, Sony gyári távjával nem jó.
annyira nem para, max telóval majd navigálok (Yaste,Kore).Segítségedet köszönöm szépen.
-
stigma
addikt
válasz
blakey #80983 üzenetére
Hi, köszi, én csak gyorsan egy BETA-t lekaptam az oldalról és azt tettem fel.
Beállításoknál hogy tudok egy full teljes boxot törölni?
Esetleg így : SSH-n kiadom az alábbi parancsokat : rm -rf /storage/.*; rebootMert akkor lehet azt csinálom, hogy
1. Update mappába beleszórom az új fájlt, felltelepítem,
2. engedélyezem az SSH és Samba-t majd full mindent törlök az alábbi parancsokkal és a menüben a default CE -re megyek, hogy újra töröljön midnent.És akkor tiszta lappal indulok
, utána mehet a PlexKodiConnect rá.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #80875 üzenetére
Ezt gondoltam már az NFO-ból is de a ZIDOO nagyon szép képet kreált belőle. És ott néztük meg a befejező részeket.
Mint írtátok, hogy a zidoonak jobb a felskálázása vagy a TV-m nem bírt vele mivel a zidoo egyből 4K küldi ki a képet az én beállításomban.
Kösz, hogy ránéztél.
nfsu17 - az n Virág boltban van. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #80836 üzenetére
Értem amit írsz és én ezt írtam: Most a 6-s van fent de már itt is volt 1x, 2x fagyi de ezek a menüben való lépkedéskor jelentkeztek mindkét verziónál. És nem lejátszásnál. Ez a fagyi van amikor 2-4 mp van amikor 30-60 mp és megy tovább a menü ahova éppen látatlanban a nyomogatás után érkezett. Na de ez olyan ritkán fordul elő, hogy nem nagyon zavart annyira, hogy kiakadjak.
-------------------
Más, néztünk egy sorozatot : The.Outsider.2020 HBO
Codec..........: H.264
Resolution.....: 1920x1080
FPS............: 23.976
Bitrate........: ~6 514 kb/s
Source.........: 1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-
és olyan elfogadhatatlan minőséget produkált a CE-n, hogy végül átmentem a zidoora és meglepődtem milyen jó minőségben nyomta. Évek óta ez volt az első videó amit nem tudott normálisan leadni. -
-
trance89
őstag
válasz
blakey #80687 üzenetére
Én is pont ugyanezt tapasztalom X96 Max+ és Air-en is ugyanúgy, emmc-re húzva a gyári ce megoldással 40-44 sec között bootol, gyors microsd-ről (mixza) viszont 20 sec, nagyon érdekes mert ennek pont fordítva kellene lennie a sokkal gyorsabb emmc miatt...
Kizárólag a Csicsóka féle felezős megoldással lehet elérni jobb eredményt (10-12 sec) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #80610 üzenetére
Az a használhatatlan USB port probléma már jó lenne ha megoldódna a GT1 mini-n...-> Úgy látszik valami már tényleg történt (az oldal legalján), végre. Ez még a az 5-ös Nightly-ről szólt, szóval bizakodtató, de még zavaros, hogy mi is javult meg (biztosan) és estleg mi más romlott el. Azért megkérdeztem itt is. Kész csoda lenne, ha végre frissíteni tudnánk e miatt a legújabb Android FW-re...
-
csubyy
tag
válasz
blakey #80595 üzenetére
Ebből melyik az egetrengető:
Changes Since 9.2.5:
Fixed booting ODROID-HC4 from an ATA drive
Added Device Tree for Beelink GT mini A and GT1 mini
Added support for STK1160 analog TV tuner
Added ZRAM support (Amlogic)
Added Bluetooth auto connect after boot and automatic switch to Bluetooth audio deviceImproved media handling and playback
Fixed CEC driver (Amlogic-NG
)Several small bug fixes
Fixed 8K HEVC playbackAdded possibility to use BBR TCP congestion control algorithm -
ginola
addikt
-
stigma
addikt
válasz
blakey #80371 üzenetére
Hali. akkor menjünk sorban:
1. Főoldalon lévő fájlt ami stable verzió néven fut :Link
letölt =>hálózaton átmásoltam a boxra=> 1.0.2-es zip-et telepítettem ami felajánlotta, hogy a 2.1.13-as vagy milyet telepítsek.
2. Ok rendben van.
3.Nekem is rendzbe vanak a /filmek vagy /sorozatok alatt, mappanevek stimmelnek de letöltéskor bekavar a sample fájl, amit leszedek mindig. Erre majd akkor keresek valami megoldást/scriptet hogy ne keresse be így szerintem megoldom a problémát.
Vagy legrosszabb esetben az a +1 gomb nem fog kikészíteni, csak most előre fura. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #80203 üzenetére
Nálunk 1 box + 2 NAS megy 24/7-ben, arra kapcsolódik tv-teló-tablet. A kore app van utóbbiakon a kodihoz. Nagy előnye, hogy nem csak nézni-hallgatni lehet közvetlen, hanem egy gombnyomással át is lehet tölteni bármit a telókra, tabra, így pl. utazgatás közben is lehet nézni, hallgatni ezt-azt. Meg fentebb volt szó a bluetooth fülesről, én a telóról vezérelve szoktam zenét hallgatni rajta, így nem kell hozzá a tv. Nagyjából így van kialakítva nálam a rendszer. De nyilván mindenkinek más-más.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #80203 üzenetére
Én is blakey ajánlására kezdtem el használni a plexkodiconnect-et és tényleg nagyon jó! Én is ajánlani tudom. Én jelenleg embykodit használom (olyan mint a plexkodiconnect) és ez is nagyon jó de plex elterjedtebb és több eszközre van szerintem. Szóval én is csak ajánlani tudom! Én három eszközzel használom gond nélkül és bármelyiken tudom folytatni amit a másik boxon elkezdtem.
Más téma. Úgy döntöttem most rögtön kipróbálom a ce matrixot! Most ilyen próbálós kedvem van
.
Innen link kell letölteni a legfelsőt? X96 max plus-ra rakom (ez még eredeti x96 max plus).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest