- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
blakey #86155 üzenetére
Segíts kérlek, pontosan mégis melyik beállítás, ami releváns ebben a kérdésben?
Hiába állítom be a fullHD/720p-t, láthatóan nem azt hozza, sőt(!), amikor úgy van konfigurálva, hogy minden video előtt rákérdezzen, milyen felbontást szeretnék, hiába adott akár egy 4k-s videó, csak 360p-t lehet választani vagy pár audio formátumot -
Elemental
addikt
válasz
blakey #85902 üzenetére
Változtattam pár beállítást a pkc-n. Most ilyen a kapcsolat fül:
A plex companion engedélyezését kilőhetem, vagy kell valamire?
A szinkronizáció fül alatt a Lejátszási mód az Direct paths, vagy Addon(default)?
Az útvonalaknál ez jó?
A Lejátszás fül alatt az Előnyben részesített lejátszási mód mi legyen? Try diect path, Direct stream, Direct play?
-
Elemental
addikt
válasz
blakey #85900 üzenetére
918+ 8g rammal.
A pkc beállításokkal el lehet tolni a dolgot? Nézegettem, de végül nem állítottam el semmit. A plex beállítások is alapon vannak, egyedül az átkódolás alatt a "Videó adatfolyam átkódolásának letiltása", amit bepipáltam.
Amúgy pkc esetében a plex lesz a média kiszolgáló, vagy a plex csak az adatbázist adja, és sima smb kapcsolat van? -
interstate76
addikt
válasz
blakey #85879 üzenetére
Tegnap este nem volt időm írni, most pótolom: CE 19.2 RC2 és PKC 3.3-as fut nálam.
Az indító menüt szinte soha nem használom, nagyon ritkán a Reboot from EMMC/NAND opciót, ha ezen a kis gépen is kell a droid, de ez 2 havonta egyszer fordul elő. Akkor viszont hibátlanul szokott működni, ahogy most is (kétszer is kipróbáltam).
A Power Off, a Reboot, ill. a Restart Kodi menüpontokba nálam is belefagy - ezt eddig észre sem vettem, nem használtam egyiket sem. Ill. úgy emlékeztem, hogy a kikapcsolással nincs gondja, de lehet, hogy annak idején droid alatt offoltam.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #85778 üzenetére
Azt biztosan merem állítani, hogy ha nem lenne (lehet, csak nálam) ez a hangváltás mizéria, akkor SLIMBOX alatt is teljes értékű médialejátszás érhető el mind képileg, mind hangilag. Az már más kérdés, hogy ott is csak KODI-n. Ugyanis mindegy, hogy milyen androidos lejátszót próbáltam eddig, mindegyiknek volt valami kehéje ami miatt pillanatok alatt hanyagoltam is őket. Szóval sajnos alapjában véve igaz amit írsz: önmagában az android nem jó valódi médialejátszó rendszernek, de a feltelepített KODI-val olyan, mintha CE-t használnék. Tesztelem már pár napja, nincs olyan kép- és hangformátum, ami ne ugyan azt a szintet adná, mint a CE-n lévő KODI.
-
®abstract®
őstag
válasz
blakey #85778 üzenetére
Biztos igazad van, de számomra jelenlegi megoldás tökéletes
én örülök neki hogy a pocsék droid helyett van egy slim box ami remek.
ha csak médialejátszásra kellett volna eszköz akkor nem is vettem volna tv boxot mert van erre más készülékem.
Nekem az volt a célom hogy egy 24 colos monitort tudják használni külön és tudjak rá tükrözni más készülék képernyő tartalmát. Emiatt csak androidos felület jöhetett szóba. -
®abstract®
őstag
válasz
blakey #85759 üzenetére
Van abban valami amit írtál
Soha nem volt még semmilyen eszközömbe amlogic processor, de ha ezek ilyen melegedősek mondjuk az nem túl szimpatikus nekem.Mert nagyon furcsa volt az is számomra hogy a Kodi film lejátszás közben akadozik meg meg le terhelődik a processzor meg szokatlan rendellenes működés lépett fel,amit korábban soha nem tapasztaltam pedig több eszközön is évek óta használom.
De mondjuk ha megnézem ennek a hardvernek az amlogic s905x3 a teljesítményét a leggyengébb láncszem pont a gpu ami csak ugye kétmagos és nem túl erős -
Elemental
addikt
válasz
blakey #85693 üzenetére
A yatse logból azt hámozta ki a srác, hogy a kodi 19-ben kell valahol keresni a megoldást.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #85489 üzenetére
Ha az Ugoos AM6 Plus ~60k és sokallom, akkor nem tudom hogy jött képbe a Zidoo na mind1. Konkrét Amlogicos boxot tudnál ajánlani? Anno a Minix volt ajánlott és tényleg jó kis cucc. Valami hasonló megoldást, viszont konkrét modellt ajánlhatnál mert én nem nagyon vagyok képben. Köszi.
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #85287 üzenetére
Az a baj, hogy az én boxomon még 1080p-ben sem megy a Netflix, így meg teljesen mindegy, hogy van e Atmos vagy nincs. Ezért keresek egy olyan külső eszközt, ami képben és hangban is tudja a max Netflix-et, de árban sajnos elég messze állnak az én boxom árától. Ami persze egyrészt érthető is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #85250 üzenetére
Most nem keresek rá, lehet régebbi cikk volt, ott írták (ezért is volt a kérdőjel). És azt is, hogy gond volt a PlayStore-al és ezért a helyett már csak az Aptoide van előtelepítve a FW-ben. Ez utóbbi azóta megoldódott?
Odroidnál figyelj, mert kb. minden alkatrészt meg kell venned, hogy képes legyen arra amire-> Szerintem felsoroltam mindent ami kell, vagy kihagytam valamit? (A hűtésen kívül, de azt írtam).
+ aicon: N2+ ra nem kell mokolni a hutest-> Ezt hogy érted? Az N2+-al ha jól látom nem jár együtt még hűtő borda sem alapból, úgyhogy a S922X procira biztosan kell valami. A hivatalos oldalon meg egyedül ezt a ventilátort találtam, ami jó az N2+-hoz. ???
-
vargalex
Topikgazda
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85180 üzenetére
Sikerült az leírni, amit én is írtam.
De még egyszer: engedjük el ezt a "tedd vissza az eredetileg használt vfd-t"... Ha nem jó a vfd, nem lenne óra. Azaz minden szegmens helyesen működik ezzel a vfd-vel is. Kétszer is leírtam, hogy mi a különbség a két vfd között. A nem létező plusz ikonok. Tehát, mondhatjuk azt is, hogy "az eredetileg használt vfd" is hibás, hiszen az is definiál ikonokat...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85164 üzenetére
Ahogy fentebb írtam, a gyűjteményben található vfd-k közül egyik sem jó az S905X3-al szerelt TX3-hoz. Korábban egy kolléga már linkelte, nem tudom, hogy ugyan ezt-e, de ez való hozzá.
Viszont, ha az órát már mutatja, akkor a vfd.conf rendben van.Szerk.: a tanix-tx5-pro-vfd.conf mégis jó lehet, mert csak dot bits-ben különbözik a linkelttől, amik az S905X3-al szerelt TX3-on nincsenek...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85136 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy a fingerprint eltérés akkor okoz gondot, ha egy olyan IP-ről, amihez korábban már csatlakoztunk SSH-n egy új tartozik (ugye ezt minden SSH csatlakozáskor megkapja a kliens).
De a putty ekkor is csak megkérdezi, hogy ennek ellenére is csatlakozol-e, mert lehet, hogy MITM (Man In The Middle) támadásra használják (azaz lényegében, hogy azt hidd, arra a gépre csatlakozol, amire szeretnél).
A linux ilyen szempontból "keményebb", ugyanis ott ebben az esetben valóban törölni kell az előző ismert fingerprintet a known_hosts file-ból.Viszont, ha az IP címe változik az SSH szervernek, ami egy korábban SSH-ra nem használt cím (azaz nincs benne a known_hosts file-ban), akkor nem kell semmit törölni, csak el kell fogadnod a fingerprintet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #85066 üzenetére
Nekem pedig konkrétan egyezik (illetve mivel leváltottam X96 Max Plus-ra abban a szobába) a Beelink MiniMX távirányító összes gomb kódja az Aldi-s Casalux 40 cm-es mennyezeti lámpáéval. Úgyhogy kikapcsoltam a lámpát a távirányítójávalval, kikapcsolt a box. Fényerőt állítottam, állította a hangerőt a boxon, stb. Szerencsére a boxot mi HDMI CEC-en vezéreljük egyébként, a lámpa távirányításáról meg leszoktunk...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #85059 üzenetére
CEC-Less HDMI adapter erre nem megoldás?
-
kokokka
addikt
válasz
blakey #85051 üzenetére
S905x3 alatt valóban csak diavetítés az 1080p-s Netflix, ezt sajnos tapasztalom
Atmos itt biztosan nincs. A mási lejátszókról amiket írtál sem biztos, hogy van, ezt lenne jó kideríteni. Jobb lenne a 4K is a TV miatt, de a projektorom 1080p-s tehát ahhoz elég lenne ez a felbontás is.
-
tomp
félisten
válasz
blakey #85045 üzenetére
TV-vel nincs gond, én is először arra gondoltam. Megnéztem azt a HDMI bemenetet a Shield-el és jó. Most is arról megy. 4K24-ben megy a Netflix DV.
Ma megpróbálom img-ből újratelepíteni a teljes boxot csak ahhoz vennem kell megfelelő USB kábelt mert PC-ről kell.
Amúgy 1080p-n tökéletesen megy a box. Kiküldi a DV-t, LLDV-t is. Csak a 4K felbontás lett neki gond. -
tomp
félisten
válasz
blakey #84953 üzenetére
Igen!
djnice megerősítette, hogy DV alatt a 444 8bit nem más mint 8 bit RGB tunneling azaz így tökéletes.
HDR10/10+ szabvánnyal viszont bugos a lejátszó ha engedélyezve van a DV mert azokat valóban 8biten adja.
Le kell tiltani a DV-t és beállítani manuálisan a megfelelő paramétert neki. Most a HDR10+ 422 10biten megy ki. Ez lehet a valós? Vagy mire kell állítani?
HDR10 nem érdekel mert úgyse nézek HDR10-et. Azokat LLDV-n nézem. -
tomp
félisten
válasz
blakey #84946 üzenetére
Ugoos boxon a felbontás menüben írja, hogy a DV speciális színt használ és alatta: 444 8bit
Ezt csak akkor tudom módosítani ha letiltom a DV módot. Akkor tudom állítani de ha engedélyezem a DV-t akkor visszaáll.
Jó lenne valami amivel meg tudnám nézni mi a valós jel ami kimegy a boxból.
Vagy akinek a TV-je kiírja az infót az összevethetné a box által írt infóval. -
-
Szatura
aktív tag
válasz
blakey #84606 üzenetére
Ezt megettem megint, ez az átnevezés csak nekem nem volt egyértelmű, vagy más is botlott már ennél?
Működik, KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, rég örültem ennyire egy logonakPróbáltam mást is, de ezt tettem rá anno, ez működött eddig, most frissített is 2021esre.
Mikor napokkal ez előtt frissítés után megdöglött 9.3 verziót írt, vagy rosszul láttam?
Ha már így belejöttem, mi az aktuális legjobb ajánlott CE? -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84530 üzenetére
A 20210606 Nightly-t próbálgattam. Több youtube videót néztem, és bele néztem néhány online filmbe. Utána megint 1,5 perc volt a lekapcsolás. Esti filmezés online közben a TV távirányítóval CEC-vel belepörgettem (gyorsítás) a filmbe, és ettől újra indult a CE. Többször nem sikerült produkálni. A lekapcsolás éjjel viszont rögtön megtörtént.
Csak érdekeség:
A Samsung Q80T TV-re rá van dugva a Minix box, és a X96Max+. A Minix-et az okos távirányítóval használom, a X96Max+ boxot CEC -vel vezérlem. Ez megkavarja a TV-t. A box lekapcsoláskor elfeketedik a TV képe, és nem tudom, hogy lekapcsolt, vagy csak vár, mert a távirányítóra nem reagál. Egy idő után vagy magához tér, vagy, be kell kapcsolni. -
belashx
senior tag
válasz
blakey #84543 üzenetére
Jó, nekem Intel procis NASom van, de ezt nem gondoltam volna.
Persze a felvetésben szereplő célra ágyúval verébre esete, az nem vitás.
MySQL-nél annyi történik, hogy a médiatárba menti el a lejátszási adatokat is? Vagy? Ez érdekes lehet számomra, mert Kodit és néha CE-t is használok. Nem mondom, hogy élhetetlen a helyzet, de sokkal jobb lenne, ha szinkronban lennének, főleg, hogy lassan kéne frissíteni a CE-t Matrixra. -
mexel
veterán
válasz
blakey #84497 üzenetére
Köszi. Kár hogy ennyit nem tesznek meg hogy ezt még a végén beletennék abba a vonalba ( 9.2.7)
Ha már lesz megoldás persze. Gondolom nem sokba tartana abba is betenni, annyira nem különbözhet minden a matrixban. ( amit még ki sem próbáltam, de talán már itt lesz az ideje) -
ORCA58
addikt
válasz
blakey #84468 üzenetére
Nekem elméletileg a 19.2_rc1 volt fent nem állt meg, nem lépett ki, de a rendszerinfoban a Buld szám 19.1 maradt. A Coreelec menüben jót jelezett. Most ráengedtem a Nightly-t, a rendszerinfoban maradt a 19.1.
Azt próbálgatom miért mehet el a WiFi. De lehet hardveres, vagy melegedés gond, mert ha kihúzom, és várok pár percet, akkor indulás után mindig megtalálja.Nem tudom mitől lehet, ha többet használom a CE-t filmekbe nézek bele menüben lépkedek, akkor egy kikapcsolás, vagy újraindulásnál 1,5 percig semmi nem történik. Akkor alszik el a kijelző. Ha csak bekapcsolom és ki akkor rögtön leáll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest