- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtend
senior tag
válasz
blakey #90136 üzenetére
Külföldön már rég kínálnak ilyen digiboxokat a szolgáltatók, ahol a saját kínálatukon kívül megy az összes nagyobb streaming szolgáltató appja max felbontáson. Pl itt Finnországban is már x éve van ilyen, kevesen használnak már antennát v kábeles szolgáltatást. Igaz lehet nem Android fut a boxokon vagy ha igen akkor nagyon le van butítva mert a droidos beállításokat nem lehet elérni, minden az adott szolgáltatóra van szabva, de a saját műsoraikon és az epg-n kívül megy max felbontáson a Netflix, Disney, Amazon prime, stb, persze ezek külön előfizetés részei (mármint az app nem csak a szolgáltatás). Gondolom elért oda a Telekom hogy, ők is ilyesmit akarnak.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #90131 üzenetére
Nem járt véletlenül a kezedben, Telecom Androidos STB?
ATV rendszer fut rajta, Béni kolléga [link] szerint ez egy s905x2. Netflix app ugyan nincs a playben, (HBO van) de rá hegeszthető. [link] És ami jó hír, hogy Widevine L1 van. [link] AFR dolgában nem tudom mi lehet. Optikai netre váltáson gondolkodom, és ha nem lenne nagyon gagyi ez az STB, akár még hsználnám is média fogyasztásra. Esetleg másnak valami ifó erről a vasról?
-
mexel
veterán
válasz
blakey #90046 üzenetére
Köszi az infót. Már nagyon sokszor szántam rá pár napot, állítgattam mindent, ha tv-re volt csak kötve nem voltak nagy gondok, de ez jó ötlet hogy rögzítettre tenni ha nincs avr.
Soundbarnal már több gondom volt, de ott leginkább a center lekeveréssel de az megint más. AVR-el és tv vel egyébként soha nincs hang gondom normál beállításokkal sem, max a hang késés volt, de az változó volt melyik verzió volt fent.
Egyébként a pause akadás érdekes módon frissítés után kb 1 napig volt, ( lekopogom) most ugyanazzal a sorozattal, ugyanazzal a résszel tesztelve nem jön elő, pedig minden maradt így. Már a hőfokokat is nézegetem hogy nem ot lesz-e gond, de nem megy 70 fok fölé így nem hiszem hogy az okozná, néha. Mindegy, együtt lehet élni vele, csak néha bosszantó.A bekapcsolási sorrendre figyelek, nincs beállítva az sem már hogy ha kapcsoloma tv-t a boxot isindítsa, a tv csak az avr-t indítja, és pár mp után kapcsolom be a boxot. Ezt szoktam is javasolni mindenkinek hogyérdemes így csinálni hogy pár kis anomáliát elkerüljünk. ( akár felbontás elállítódást is)
-
mexel
veterán
válasz
blakey #90044 üzenetére
Köszönöm a választ, ez kielégítő volt azokra amik homályosak voltak. ( Kimeneti konfiguráció, Újramintavételezés)
A csatornaszámot rosszul tudtam, mert a magyarázatban is az van, hogy akkor válaszuk ki ha analóg kapcsolatról van szó ( pl egy genius 5.1 rendszer, amiben nincs dekóder, és eddig soha nem vettem észre hogy valami nem jól szól AVR-en, most beállítom pl 5.1-re kíváncsi vagyok mi lesz)
Viszont ha a kimenet MultiCh-re van állítva akkor bármi mást bárhová állítok vannak akadások a hangban ( pl Youtube videók nagy része), ez több eszközön, ( több ismerősnél is) így van. HDMI-t kell választani és akkor lesz jó csak. Erre nem tudom a magyarázatot.Egyébként az Újramintavételezésnél ez aktív opció egy AVR esetében pl DD vagy DTS vagy egyéb hangoknál? Mert sem különbséget nem látok-hallok sem a proci %-a nem változik semmit.
És visszatérve az eredeti kiindulási alaphoz. Ezek közül melyik miatt akadozik a kép pause után ha nem jó valami? -
mexel
veterán
válasz
blakey #90039 üzenetére
Az előbb írtam le a pontos beállításokat
De lefotóztam és mindjárt rakom, de gondoltam ha leírom is ugyanaz
Itt a kép is. A kérdéseimet fentebb feltettem, ha valóban segíteni szeretnél ( és nem csak kioktatni) akkor nagyon szépen megköszönöm , fentebb írtam mi az a kb 2-3 funkció aminek nem biztos hogy teljesen tiszta a működése, deszerintemitt leginkább az újramintavételezés minősége lehet ami számít(hat) bizonyos esetekben.A fejlesztők meg sokszor tesznek olyat ami csak plusz munka de sok értelme nincs.( pl kivették a "homokórát" amikor a kikapcsológombot megnyomom, így nem tudni hogy érzékelte-e a jelet a box, várni kell - ezt többen panaszolták, nagy fejlesztés volt. Vagy a navigációs sáv vagy mi a neve, hogy fentre került, de nem is lehet változtatni hogy alul-felül lehessen. Pedig nem jó ötlet annyira több okból sem. Meg kellett oldanom hogy ne ott legyen. Szintén nagy fejlesztés volt)
-
cof
veterán
válasz
blakey #90039 üzenetére
Én csak TV-re kötve használom a Kodi-t semmi erősítő meg ilyenek, de nálam is volt olyan verzió már nem is egy amikor a play/pause után csak 1-2 másodperccel később indult el a hang. Szóval vannak bugos verziók, de ez nem jelenti azt, hogy minden BOX-on ugyanúgy jelentkezik.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #90035 üzenetére
Érdekes hogy nem tudod mi az alap. Pl van olyan beállítás hogy az adott beállítások alapra állítása. Tehát nekem úgy van, érintetlenül. Ez az alap. Azaz nincs elállítva.
Így működnie kell és működött is mindig.
Ebből a fenti részből kb az urolsó 4 sor lehet ami számít(hat) hangtovábbítás esetén, de ezekhez nem igazán kellett nyúlni soha mert így működik megfelelően.
Pl Újravételezés minőség, Hangmagasság korrekciós küszöb, Hangeszköz ébren tartás és Halk audio zaj küldés.
Az utolsó ketőnek nincs köze a minőséghez, az egyértelmű mire kell ( ott a magyarázata is)
Az első kettővel lehetne szórakozni, de eddig ezeknél sem vettem észre semmiféle változást ha erősítőre van kötve a box. Gondolom valami extrém esetben számíthat, vagy valami fura hangfájlnál. ( ha el tudod mondani ezeknek mi köze van a hanghoz és pontosan mire jó azt megköszönöm és biztosan másnak is hasznos lehet, kíváncsi vagyok mi zavarhatja össze ennyire ezek közül a lejátszást)
De ettől nem szokott röcögni a kép egy pause után. Az hogy máshogy küldené tovább nem hiszem, mert pl a második pause után meg van amikor jó, teljesen random a dolog.
Azt meg ne várja el senki hogy minden pause után állítsam át valamelyik hangbeállítást - ergo a rendszerben van a hiba - nem user error.
Ezt már a múltkor is írtad hogy azok a beállítások is számítanak, de teszteltem éppen ez után és igazából ha a hangtovábbítás be van állítva akkor kb mindegy volt mit hová állítok, semmi nem változik, konkrétan nagyrészt igencsak figyelmen kívül hagyja a rendszer a fenti részt - ami az analóghoz tartozik( kivéve az utolsó 4 -et + a hangtovábbítás eszközét és kimenet konfigurációt). Elég sok napot elszórakoztam azzal anno, mert foglalkoztam azzal amit írtál - mindig lehet tanulni, és hajlandó is vagyok, ezért is kérdezek sokat mert korántsem bztos hogy úgy jó ahogy én gondolom.
Ezért ez nem is sértődés, csak nem nagyon láttam ott olyan beállítást ahol a magyarázatban benne lett volna, hogy CE frissítések után állítsuk átmert akkor máshogy fog viselkedni.
Ha mindent széttekernék és összevissza állítgatnám akkor elfogadnám hogy írjam le mi hogyan van, de nincs sehogy. Évek óta alphelyzetnben működik ha pl tv-re van kötve, ilyen hibát nem okozott, ha pedig hangtovábbítás aktív az is évek óta megy normálisan ha az van bekapcsolva amit az erősítő tud. Innentől nem hinném hogy most a userek hülyék lettek mert nem állítgatnak mindent át a frissítések után.De azért leírom azt a párat aminek lehet köze a dologhoz:
Újramintavételezés minősége: közepes ( ez a gyári)
Hangmagasság korrekciós küszöb: 2 ( ez az alap)
Hangeszköz ébrentartása: Kikapcsolva ( ez az alap)
Halk audio zaj küldés: Ki ( ez az alap)Ezek közül bármit bárhová kapcsolok nincs semmi változás normál filmeknél-sorozatoknál, semmilyen hangsávval. Utóbbi kettőnél viszont voltak panaszok ha be vannak álítva, konkrétan recsegés - nálam az sem volt amikor teszteltem.
Marad 2 beállítás ami érdekes lehet nekem, de azoknál is egyértelműnek tűnik a magyarázat.Van még a Kimenet konfiguráció, ez a leginkább egyezőn van, mert csak akkor működik jól, esetleg az optimalizált-on, de ott volt egyszer valami hiba, nem emlékszem mi, így az is alapon marad.
A hangtovábbítás eszköze pedig HDMI. ( ha multichanel van beállítva sok esetben hangkimaradéások vannak - nem csak nálam)
Melyiket állítsam valahová hogy ne legyen röcögés?Engem leginkább 3 funkció érdekelne, ha azokat elmondanád mik, azt megköszönném:
Kimenet konfiguráció
Újramintavételezés minősége
Hangmagasság korrekciós küszöb.
Ezek pontosan mit változtatnak, ezt nem tudom. Teszteltem, de a pontos működése szürke zóna -
mexel
veterán
válasz
blakey #90032 üzenetére
Ahogy írtam. A hangok felső része ( ami nem a hangtovábbításhoz tartozik) alapon, és be van kapcsolva a hangtovábbítás mert erősítőbe megy a hdmi kábel. Az erősítőből megy tovább a kép a tv-be. Ahogy azt be kell kötni normális esetben egy HDMI-s házimozierősítővel. Semmi nincs elállítva és összevissza állítgatva a CE-ben.
CEC kikapcsolva. Egyedül a NR van bekapcsolva ( illetve az on állással kikapcsolva) Ez tér el a gyári beállítástól. Alap skin. Belső tárhely.
Egyébként nem az első CE és box amit beállítok.Az információs részt alul már sokszor olvastam amikor hibákat kerestem, teszteltem és próbálgattam funkciókat, ez minda mai napig így van, még évek alatt sem értem a CE összes beállításának a végére, sok funkció van amivel még nem is foglalkoztam.
Másrészt ha user error lenne akkor érdekes hogyaz egyik verzióval jó, frissítés után azonnal érezhető a változás úgy, hogy semmi beállítás nem lett módosítva.
Elég sok boxot tesztelek, telepítek, beállítok, de vannak ilyen hibák amik minden boxon ugyanúgy megjelennek típustól függetlenül ( ahogy mások is írták több típusnál), ezek valószínűleg a rendszer hibái így. -
nfsu17
veterán
-
snipr
aktív tag
válasz
blakey #89380 üzenetére
Widevine verzió függő, nálam is elkezdett szarakodni frissítés után, visszaálltam egy korábbi verzióra és jó lett.
Verziódowngrade után restart kell neki viszont... anélkül elkezdtem visszalépkedni korábbi verziókra, nem történt változás, egészen egy tavaly szeptemberi 13982.88.0 verzióig, ekkor elfogytak a backupok és biztos, ami biztos alapon ez után nyomtam egy restartot. Jó lett, maradtam ezen, lehet, hogy menne az aktuálishoz közelebbi verzióval is, de ha működik ne piszkáld elvet vallom etéren
-
Flowtation
őstag
válasz
blakey #89295 üzenetére
Közben kifutottam az időből, elnézést.
Azt írja: "A terjesztési jogok miatt a Widevine CDM-et a Chrome Os helyreállítási képből kell kivonni." Ehhez kell 1 gb hely.
Akár honnan indítom, ezt kapom vissza, akár az inputstream helperből, akár csak simán az hbo addon beállításaiból. -
Flowtation
őstag
válasz
blakey #89295 üzenetére
Én csak annyit csináltam amit a gép kért. Ezek szépen maguktól jöttek elő ha rámentem a hgo installra. Nem is nagyon vágom, hogy ezek mire kellenek és hogyan lehet másik kiegészítővel telepíteni. Nekem eddig összesen a keymap editorra volt szükségem.
ERRE esetleg lenne válaszod?
-
spiky03
veterán
válasz
blakey #89298 üzenetére
Ugyan úgy miködik kivéve ugye a HD hangok lejátszását.
De ha neked csak sztereód van akkor neked ez sem "hátrány"
Nekem 5.1-em van így nálam szükséges ezek lejátszása is.
Igen kb a mostanában kölcsözhető filmek mind DD+ angol hanggal vannak azt meg lejátsza. Csak van azért pár régebbi filmem ami még van DTS hangom is meg pár REMUXom is. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #89293 üzenetére
Ez érdekes, mert már nekem is eszembe jutott amit @Zsadi #89290 HSZ-ben felvetett.
Viszont ez így még kevésbé logikus. Hiszen vannak a hivatalos Netflix támogatott készülékek, amik árában azt is megfizeted, hogy működni fog rajta jól a Netflix. Ha a Netflix változó frekvencián sugároz, akkor mondjuk egy ilyen eszköznél miért nem elvárás az AFR, vagy legalább a manuális, gombnyomásos FR?!
Ez pl. megmagyarázza, hogy miért nincs TrueHD vagy DTS-HD, hiszen az jelenleg csak nem hivatalos forrásból származó anyagon érhető el egy ilyen lejátszón....
De mi a helyzet az AFR-rel? Hiszen ez már igen régi igény azóta több ATV főverzió sőt GTV is volt így már alapból kéne hogy tudja... -
nfsu17
veterán
válasz
blakey #89293 üzenetére
[link] Fire TV 4K Maxx micropauses or stuttering during Netflix playback.
Nem túl bíztató, bár papíron tényleg tudja az afrd-t.
best-firestick-settingsMatch Original Frame Rate: [link]
Próbáld már ki, aztán mondjál véleményt egy CE után.
Nekem nincs szükségem erre, de ha tudná, amit a CE (mármint amire nekem kell), akkor még az is lehet, hogy átcsábulnék.
Bár a hdd-ről lejátszást el lehet felejteni gondolom...max hálón megy...ahhoz meg kellene nas...azom nincs, max a CE rákötött hdd-vel...akkor meg már minek a plusz kütyü
Nehéz világ ez -
gyűrű
addikt
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
blakey #89256 üzenetére
Én már a CCGTV-t használom. Nekem jobb, annak ellenése, hogy nincs rajta USB. Az usb hiánya miatt maradt meg a Tanix TX9s. A Samsung tv-m válogatós a formátumok között.
Bár az is igaz.hogyCCGTV már az is csak dísz a tv mögött. A TV is tudja ezeket, és gond,
mókolás nélkül. Nem hasonlítom össze az Android TV-t az S9xx boxokkal. Az egyik ebben a másik abban jobb. Aki csak strem-ra akar használni egy ilyen kütyüt, nagyobb mókolás nélkül, szerintem annak talán jobb választás az Android TV. A hangrendszerről nem tudok nyilatkozni igazán. Nekem a tv-ből optikán keresztül megy egy Sony erősítőbe a hang, és eddig mindennek volt hangja. Nincs nagy igényem film hangban. Ha jobban szól mint a tv, vagy mint egy olcsó sundbar, nálam jó is. Zene az más, arra nem ezt használom. -
mexel
veterán
válasz
blakey #89090 üzenetére
Köszönöm, mindegy ezt a 200-at meghagyom hátha jó valamire
De lassítani biztos nem fog.
Inkább más kérdésem lenneE
régebben vargalex ajánlotta hogy ha az iptv nem találja a stream-et akkor 1 percre megáll az egész box mintha lefagyna.
Erre ezt javasolta:<network>
<curlclienttimeout>3</curlclienttimeout>
<curlretries>1</curlretries>
</network>Az első soraz elvileg az, hogy ennyi mp-et vár időtúllépésnél http/ftp kapcsolatoknál.
A második az újrapróbálkozás.Az lenne ezzel kapcsolatban a kérdés, hogy az 1mp nem kevés? Az nem lehet hogy pl 2-3 mp múlva tud csak csatlakozni? Mert akkor már ezzel a beállítással nem fog menni. Vagy ha 1mp alatt nem lesz meg az iptv listából a stream akkor később sem?
Szóval érdemesebb több időt adni, vagy ez elég kell legyen? -
mexel
veterán
válasz
blakey #89078 üzenetére
Én is használom ezt a buffermode-ot,igaz én kevesebbet adtam neki. De megmondom, őszintén soha nem vettem észre hogy ez bárhol is használna. Ha használom, ha nem, ugyanolyannak érzek mindig mindent.
Hol van ennek igazán nagy szerepe? Próbáltam amikor elég gyenge mobilnettel használtam, talán ott volt valami szerepe -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #88977 üzenetére
OK tehát mindegy mit kap a HDMI-n a tv ha 120Hz a panel úgy fogja megjeleníteni/frissíteni
Beni2360
nem keverem csak nem volt tiszta eddig minek a 120Hz HDMI bemenet de akkor annak csak játéknál van jelentősége
a linkelt képeden 24Hz a display mód. Ha 120Hz a panel miért nem annyi?
Ilyen adatokat mivel tudsz megjeleníteni? Nekem egy Philps 55Oled706 Android tv-m van, kel ehez valami progi vagy csak maga a tv média infó tudja -
Joshi
titán
válasz
blakey #88972 üzenetére
Sokáig a 4K@60Hz-re se volt szükség, bőven elég volt az 480p (DVD) is. Már ennek is úgy örültünk mint majom a f...-nak.
ui.: ki tudja fps-ben is mi lesz a vége. Ma még a 60fps is ritka, de talán már az új generáció nem rinyál hogy neki a 24p mozi feeling hiányzik. Igaz hogy az új generáció már filmet se néz.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #88947 üzenetére
Persze értem semmi gond, felőlem 12 xbmc t is használhatsz csak furcsa hogy eddig mindig te voltál az egyetlen akinél a mátrix tökéletesen működött..
.
Esetleg akkor azt írd máskor hogy nem a mátrix a fos hanem te nem tudod használni egy plugin miatt.
Nem nagyon érdekel már a CE fórum, nagyon híg lett... Hibák mindig lesznek, de nem rossz jelenleg a 19-es kodi. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #88943 üzenetére
Akkor jó. Látod nincs olyan probléma amit tudsz mondani.
Pkc nem kell a kodi működéséhez ezt te is tudod, esetleg neked kényelmesebb lehet...
Én film, sorozat ,nézésre zenehallgatásra használom esetleg streaming.. Arra jó és nincs vele gond. De igazán a 9.2.5 vagy a legutóbbi kodi i18as CE is jó volt. Viszont androidon nem volt jó a leia. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #88935 üzenetére
Nem használom egyik rct sem. Stabil CE 19.3 van és nincs gond vele.
Csakúgy mint ahogy pár héttel ezelőttig te is ezt mondtad. Vagy akkor az nem volt igaz? Androidon sincs gond a 19.3=al, a kodinerds kodi is jó. Vagy esetleg tapasztaltál az egy szar pluginon kívül mást?
Mert akkor mondd mi az.. -
-
mexel
veterán
válasz
blakey #88851 üzenetére
Most nem is azokra a fejlesztésekre gondolok amik a rendszer belső működésével kapcsolatosak, hanem pl amit írtam, a "külső" részekkel, amik a használattal kapcsolatosak. ( egyébként ez igaz minden területe nem csak kodi-ra, legyen az autó, tv, telefon és más műszaki cikk, néha olyan bődületeen értelmetlen változtatások történnek, amit nem tudom hogyan fogadhatnak el.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #88818 üzenetére
A Synology topikban fényt derítettünk arra, hogy az Oppo 203 csak az SMBv1-t és hozzá az NTLMv1-t támogatja csak. Szerintem ez már akkor is gáz volt amikor kijött az Oppo 2xx-as széria. Ettől függetlenül semmilyen hátrányát nem éreztem sebesség szempontjából. Szóval alapvetően nincs gond az SMBv1-el. A gond inkább a biztonsággal van, mert egy hibákkal teli protokol.
-
spiky03
veterán
válasz
blakey #88809 üzenetére
Nem tudom erre gondoltál e:
Dűne:
Formátum : E-AC-3
Formátum/adatok : Enhanced AC-3
Commercial name : Dolby Digital Plus
Formátum profil : Blu-ray Disc
Kódek azonosító : A_EAC3
Időtartam : 1 perc 1 mp
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 1 536 kb/s
Csatornák száma : 8 csatorna
Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 SPF)
Compression mode : Lossy
Videó késleltetés : 11emp
Adatfolyam mérete : 11,3 MiB (9%)
Nyelv : angol
Service kind : Complete Main
Default : nem
Forced : nemVaksötét 2:
Időtartam : 1 perc 4 mp
Adatsebesség : 1 533 kb/s
Csatornák száma : 8 csatorna
Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb
Képkockasebesség : 187,500 FPS (256 SPF)
Videó késleltetés : 3emp
Adatfolyam mérete : 11,8 MiB (8%)
Cím : DD+ 7.1
Nyelv : angol
Forced : nemSzintén a Vaksötét 2 de magyar hang, ezt játsza:
Időtartam : 1 perc 4 mp
Adatsebesség : 384 kb/s
Csatornák száma : 6 csatorna
Channel layout : L R C LFE Ls Rs
Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 SPF)
Videó késleltetés : 8emp
Adatfolyam mérete : 2,96 MiB (2%)
Cím : DD+ 5.1
Nyelv : magyar
Forced : nem -
xtend
senior tag
válasz
blakey #88692 üzenetére
".... Én elengedtem a témát, amíg működik a Leia, addig használom, ha már nem akkor beüzemelem a Fire Stick-et, amit már megvettem csak még nem vettem át.
"
Jah, ezt pontosan én is így gondolom. A legközelebbi ketyere amit veszek egy fire stick 4k max lesz. Debloat, hogy kicsivel gyorsabb legyen aztán szevasz. Állítólag van hozzá Maven build Kodi (Leia, Matrix, Nexus beta) sokan jót mondanak róla.
Apropó ez a build van nem csak fire stick-re hanem Android 5-től felfelé készülékekre is. Próbálta már vki? Frame rate switch stb működik? [link]
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #88692 üzenetére
"Már írtam, Kodi fejlesztői b@sznak a Matrixra,"
Nem tudom az azért érdekes mert ugye androidon nincsenek vele ilyen gondok. Androidon egy idegesítő hiba van de az már előző verzióban is volt. Hogy amikor rákattintasz a kilépésre akkor gyakran nagyon lassan lép ki vagy ki se lep hanem bele fagy a folyamatba.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #88663 üzenetére
Egyenesen fos, a 720p fele majdnem.... már irtam régen..
Sajnos bár nem olyan jó a szemem már, de azért ezt én is látom...
Persze ha neked a gyengébb jobb akkor oké..
Nézd úgy.. -
lanszelot
addikt
válasz
blakey #88601 üzenetére
Full HD -ról 4k-ra gondolom át kell állítani a kijelzőt. Mert eddig csak FHD -t néztem.
Ezt furán fogalmaztam. Tehát a CE van FHD re állítva, de a kijelzőm UHD.
Elég csak annyit át állítani?
Azért kellett valamit állítanom régen, mert nagyon rossz volt a kép minősége, és FHD -re kellett állítanom, vagy vmi ilyesmi. Nem tudom 4k -nál mik legyenek az alap beállítások./ez se lett értelmesebb, bocsi nem igazán értek hozzá
/
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #88592 üzenetére
Ennyire azért nem kell adatbázis.. Ha ez a mostani nem lenne akkor is ellennék.. Mostanában már nem is töltök médiatárba anyagot. Leszedem megnézem és kuka, vagy csak streamen nézem.. A dv miatt jól jön a matrix, de egyetértek, hogy ez talán nem lesz sose olyan jó mint a
leia volt. Sajnos ez a python váltás sok fejlesztőt kiábrándított..Vannak akik a githubról mindent töröltek, mások 6-8 év után besokalltak.... Egyre többet várunk el a koditól egyre több platformon, és ez a baj.. -
kokokka
addikt
válasz
blakey #88586 üzenetére
Hát nem tudom, amit a lejátszás (nem)folyamatosságáról írsz, azt egyáltalán nem tudom alátámasztani. Igaz, hogy én most MAX-on használom a Matrix-ot, de amit eddig lejátszottam rajta az mind egytől egyig hibátlan volt. Semmiféle darabos lejátszást nem tapasztaltam és az, hogy Leia alatt szebb lenne meg szerintem butaság. De mivel ezer éve nam használtam Leia-t, így ezt csak halkan írom le...
-
blakey
titán
válasz
blakey #88586 üzenetére
Arról meg nem tehetek, hogy a Kodi fejlesztői folyamatosan sz@rabbnál, sz@rabb verziót adnak ki. Eleinte nannyira nem is zavart a dolog, meg nem is nagyon tűnt fel, hogy nagy gond lenne, de egyre sz@rabb lett a PKC Matrix alatt, néha összehasonlítottam a Leiával, rendszeresen rosszabb volt, írtam a fejlesztőnek az aktuális hibáról, CE fejlesztői is ránéztek, lett megoldás, a python3 rendesen bekavar mindenkinek, PKC fejlesztője sok mindent még nem ért, néha a CE fejlesztői "világosítják" fel.
-
kikinda2
tag
válasz
blakey #88567 üzenetére
Nekem sem volt jó sokáig, és most is fenn áll számos idegesítő hiba.
Ajánlom, hogy akinek nehéz leállási, belassulási, kifagyási problémái vannak a MATRIX verzióval, próbálja meg, hogy létrehozza a /storage/config/kodi.conf fájlt és adja hozzá a következőt:MALLOC_ARENA_MAX=1
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #88483 üzenetére
Mégsem X akta, én voltam a falf@sz.
Véletlenuül Leia verziót dobtam fel a goole drive-ba. Egymás melett volt a két .zip és nem a matrix verzió ment fel. Persze hogy nem ment python3 alatt. Ezt jól benézem elnézést mindenkitől.
Ez itt a matrix verzió ami megy nálam FHD-ben.
Ahogy Alex mutatta az addon.xml-t lett gyanús hogy az akkor valóban nem is mehet. Mert ez egy teljesen tiszta felezős telepítés volt nem maradhatott semmi a régi cuccból. Persze hogy az ami nálam a vason van annak az addon.xml-ben python3-as az eleje.<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<addon id="plugin.video.netflix" name="Netflix" version="1.14.1+matrix.1" provider-name="libdev + jojo + asciidisco + caphm + castagnait">
<requires>
<import addon="xbmc.python" version="3.0.0"/>
<import addon="script.module.addon.signals" version="0.0.6+matrix.1"/>
<import addon="script.module.inputstreamhelper" version="0.5.0+matrix.1"/>
<import addon="script.module.pycryptodome" version="3.4.3"/>
<import addon="script.module.requests" version="2.22.0+matrix.1"/>
<import addon="script.module.myconnpy" version="8.0.18+matrix.1"/> <!--MySQL Connector/Python-->
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest