- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
junkpod #35749 üzenetére
Ugyanazon a megosztáson találhatók a filmek és a fájl is. Fájlkezelőben nem adtam hozzá semmit hanem a tallózásnál a WIndows(smb)-t választom. Ott fel is jön a munkacsoport azt kiválasztva feljönnek a hálózatban található eszközök. Erre az ominózus nasra kattintva jön fel a hibaüzenet. A másik nas-t kiválasztva rendben belép. Ugyanilyen módszerrel csináltam a szintén LE-t futtató htpc-n is. A fájlkezelőben nem adtam hozzá semmit eddig nem volt szükség. Ebbe nem vagyok biztos, de szerintem ott is jártam és ott sem jártam sikerrel.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #35747 üzenetére
Írnám azt, hogy keress, de belinkelem és hangsúlyozom, nem mintavételezést jelenti az RGB 444, használatos sima RGB-ként is.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #35733 üzenetére
Az RGB 3 teljesértékű csatorna világosság és szín információval, zöldnél még szinkron információ is van. Az RGB jel 4:4:4, van korlátozott és teljes színtartomány. Sehol nem írtam hogy van "chroma subsampling", ezt hol olvastad?
A 4: 4: 4 nem jelenti a "chroma subsampling"-et, minden egyes képpont eredeti információt tartalmaz.(#35734) Joshi
Ha nem értesz velem egyet akkor ennyi, lépj tovább. -
blakey
titán
válasz
junkpod #35623 üzenetére
A 10 bitre állítás jó hatással van az átmeneteknél, (Dune topik) Ettől függetlenül nem kell használni hiszen gyakorlatilag az összes film 8 bites de a lejátszón való 10 (30) bites beállítás némileg finomít az átmeneteken.
-
Joshi
titán
válasz
junkpod #35525 üzenetére
Blakey szeret tőmondatokban válaszolni, de a HDR nem csak egy formátumban merül ki. Írtam hogy csak egy infó volt semmi több. Mit nem lehet ezen érteni?
Ha azt akarod hogy húzzak el ebből a topikból akkor írd azt, ne beszélj félre. Én az egyenes beszédet szeretem.ui.: a te topikodból.
-
dugesz77
őstag
válasz
junkpod #35515 üzenetére
A legutolsó 6.0.0.beta4.zip van fent yt-ből az LE-ből a 8.90.4-es utáni devel-20180218 számú(ez is lehet hunyó az igaz). Az mpeg-dash engedélyezve az imputstream a szokásos beállításokkal amivel régebben ment.
Mecool KI pro..
Rakok fel egy másik SD kártyára valami régebbi rendszert ( a HBOGO miatt használom csak ezeket az újakat) még kipróbálom azzal ha itt többen is mondjátok, hogy a 1440p most is működik.Joshi
tvmen megy tökéletesen 4k-ban de jó lenne ha egy "szekér" vinne mindent. -
Joshi
titán
válasz
junkpod #35477 üzenetére
Érdekes hogy egyesek csak utólag tűnnek fel és továbbra is okoskodnak, ahelyett hogy csendben maradnának. Nem világvége és szerencsére mindig van aki segít.
De ha gondolod akkor segíthetsz is igaz nem LE specifikus a kérdés, vagyis most már az mert LE van a lejátszón. Szóval a haverom egy WD lejátszón simán használta a youtube képátvitelét mondjuk mobilról vagy pc-ről a lejátszóra. Azt mondta hogy ez ezzel a lejátszóval nem működött. Esetleg van olyan LE youtubos kiegészítő amivel működik ez a funkció? Én nem használok ilyesmit, mert a tévémben elég jó a youtubos kliens, ráadásul AC routerre váltottam. -
Joshi
titán
válasz
junkpod #35433 üzenetére
Nem akarok vitát szítani, de igen ajánlották, pont azért raktam fel azt. Abba meg ne menjünk bele, hogy két nap alatt te sem és más sem tudott segíteni, csak miután már megoldódott a probléma akkor okoskodik. Nem gond, mert szerencsére mindig van aki segít (blakey, dugesz77).
(#35432) Ance nem ma raktam fel először LE-t, de ahogy olvashattad a microSD megviccelt. Ja és nem én rendeltem a kártyát, a lejátszó se az enyém, én csak segítettem haveromnak mert nem boldogult vele. Az Alfa LE-t csak menet közben vettem észre, illetve aki ajánlotta az alapján raktam fel. De ismét segített szóval nincs gond. Azzal van gond hogy nekem nem utólag van segítségre szükségem hanem menet közben. Blakey első segítsége is az volt hogy olvassam el az Összefoglalót, nem tudom hányszor olvastam el de nem kétszer. Ha kérdez az ember általában azért mert valami nem úgy működik ahogy kellene.
-
darvinya
titán
válasz
junkpod #35468 üzenetére
OLED panelok alapból 10bit-esek.
(#35469) blakey
Átlag ember ilyen mértékű szín árnyalatot/eltérést észre sem veszi.
Pelican
OLED-nek (szerves fénykibocsátó dióda - Organic Light-Emitting Diode) nevezzük az olyan LED-eket, ahol a fénykibocsátásért felelős elektrolumineszcens réteg szerves vegyület, mely elektromos áram hatására világít.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #35468 üzenetére
Ez a 10bit megtévesztő lehet az UHD HDR 10bittel, ezért írtam, hogy némileg az átmenetek javulnak de nem drasztikusan, mivel kipróbáltad és van kép is a megjelenítőn így kezeli a 444 10bit-et
, ha erősítőn keresztül küldöd a jelet akkor ellenőrízheted, hogy valóban 444 10 bit. A 8bites képből valóban nem tud tökéletes megjelenítést de némi javulás azért érzékelhető. A linkelt videón meg 444 8bites kijelzőn is jól érzékelhető, hogy a 10bites átmenet mennyivel jobb a 8bitesnél és ha ugyanez megnézed egy 444 10bites kijelzőn akkor láthatod, hogy mennyit javulna a 8bites átmenet.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #35161 üzenetére
Deinterlace-et miért jó kikapcsolni? - Ezt csak az S905W-n jó kikapcsolni, ott rendbe teszi a képet, nincsenek pirosas utánhúzások, a többin nem kell kikapcsolni, sőt nem szabad, mert akkor lesznek érdekes dolgok.
444 10 bit milyen tv-nel lehet jó… - amelyik fogadja ezt a jelet azon mind jó és FHD-n is jó, nem kell hozzá 4K. Ez a beállítás gyakorlatilag az összes Blu-ray lejátszón elérhető és azt is használom már évek óta, szebbek az átmenetek, de nem drasztikusan, azoknak ne sokat jelent akik nem tudják, hogy pontosan hol és mit kell nézni. Dune-n is jó volt ez a beállítás, a 12 bit már nem volt jobb. -
blakey
titán
válasz
junkpod #35147 üzenetére
Ezek inkább rendszerszintű beállítások, nincs köze az új motorhoz, a régi esetében is működik csak azt a háttérben kell megcsinálni.
Force RGB eddig is ismertük,… - mindegyiket ismerjük, legalábbis én ismerem de eddig egyik LE sem tartalmazta külön menüpontként, egyéb forkok esetében jelen vannak.
…de ez nem javítás, hanem kompatibilitasi kérdés. - azoknak akik nem SSH-znak vagy ne tudták használni régi LCD-jüket azokna kjavítás -
mexel
veterán
válasz
junkpod #35130 üzenetére
Bocsánat mindenkitől, hosszú lett, átugorható
Nem lesz több.
Junkpod:
Tudtam hogy úgysem érted amit írok.
1: Egyáltalán nem vagyok android kedvelő - ez mellényúlás. Amióta boxot használok mostanában csak és kizárólag a LE-t használom szinte, nem nagyon léptem még át droidba. Igaz Youtube-ot nem néztem, max azért használnám a droidot az ott jobb szerintem. Az hogy javítgatom nem a kedvelésének szól.
A mondatod második része már kezd átmenni megint valami olyasmibe ami szerintem teljesen felesleges itt.
Nem ezt írtam amit mondasz. Nem érzek semmit ezzel kapcsolatban csak egy véleményt fogalmaztam meg tapasztalat alapján. A válaszodból úgy tűnik vannak akik nem hajlandóak tovább látni az orruknál és nem értik hogy rajtuk kívül még igen sok féle ember létezik és van aki android párti. Ha tetszik ha nem.
Úgy csinálsz mint valami politikus és úgy vélekedsz mintha 2 halálos ellenség ülne a boxokon, a LE és a Droid. Miért kell bármelyiket utálni? Ezek vannak és ezekből kell jelenleg a legjobbat kihozni. Mindenki azt használ ami jólesik neki.
( én egyik párti sem vagyok ha így jó, de ha lejátszót kell használni akkor inkább LE - mert jobb és gördülékenyebb mint a droid - én is így érzem ezeken a boxokon a droid bármilyen javítása ellenére )
Abban is tévedsz hogy most azért keresnek meg mert javítottam egy droidos rendszeren. Ez a tapasztalatom már sokkal régebbi, ismeretségi kör és pl a boxok eladása is ilyen tapasztalat, vagy bárhol ahol szóba kerülnek a lejátszók, ott is olyan emberekkel találkozom akik droidot akarnak használni mindenféleképpen, hiába javaslom a LE-t és vannak akik nem is ismerik a PH-t sem. ( bármilyen hihetetlen van élet PH-n kívül is) Én nagyobb arányban találkozom olyanokkal akiknek a droid kell. És ez tény. Erről nem én tehetek, mindössze leírtam.A dual rendszer mindössze annyival több szerintem, hogy onnan indul a rendszer ahol leállítod és az egész az emmcc-ről fut, tehát gyorsabb a boot is és a rendszer is. Nem lehet olyan érv amitől ez hátrány. Nem kell sd és nem kell pen. Ha lenne 905X-en ki nem használná? Nagy kár hogy nem azon van.
LE frissítés: egyszerűen frissíthető, nem jelenthet problémát senkinek akit érdekel.
Másik: ha értenéd amit olvasol akkor tudnád hogy nem azt mondtam hogy a 905W-t ajánlom, kihangsúlyoztam hogy én sem venném. Egyértelműen a 905X a jobb. De, mert van de, leírtam SZERINTEM kinek lehet elég egy 905W. Mert olyan is van. És veszik is bármit is írunk vagy mondunk.
Harmadik: nem értem megint mire kell ez a lekezelő stílus, hogy droid fétis novella.
hol látsz ilyet? Én is kérek abból amit te iszol vagy szedsz
Második válaszod szerint ez szakmai topik. Ha az, akkor éppen nem kellene ilyeneket írnod hanem objektíven kellene kezelni minden box-al kapcsolatos kérdést, nem egyirányúan és nem velem kellene foglakoznod. ( Az a válaszod valamire hogy az sz@r. Szerintem ez elég messze van a szakmaiságtól, legalább fejtenéd ki miért. Így csak egy olyan véleményt olvas egy betévedő amit írtál és akár el is hiszi)
A boxok alapvetően android rendszerrel jönnek, tehát a topik témájába bele kell férjen. Miért kell elfogadni hogy rossz legyen ha javítható? Attól mert te vagy más utálja, van akinek az kell és azoknak biztos nem jó hogy gyárilag használhatatlan szinte mindegyik boxon. A LE sem volt mindig jó, folyamatosan fejlesztik hogy egyre jobb legyen. De arról szerencsére már egyre kevesebbet kell írni. Örüljünk neki.LE javítás: Én 905X-en vagy bármin teszek be egy autostart-ot amin kikapcsolok ezt-azt ízlés szerint mert számomra úgy jobb. Ez nem kötelező, de megteszem. Anélkül is működik de nekem úgy jobb.
Máskor mielőtt reagálsz légyszíves próbáld meg értelmezni amit írok
Többet nem írok erről mert megint az lesz hogy én írok sokat. Nem állt szándékomban. -
-
mexel
veterán
válasz
junkpod #35114 üzenetére
Szerintem azért az hogy sz@r az túlzás. Kicsi már az előnye a 905X-nek és a dobozból kivéve azok sem jók droid alatt. Tudom erre itt az a válasz nem kell a droid, de hiába ez csak itt az elfogadott ha az emberek nagy részének kell. Lehet hogy ide nem írnak be ( mert nem mernek esetleg) de a visszajelzések alapján én azt tapasztalom hogy nagyobb rész használja a droidot mint a LE-t. Ezzel nem azt mondom hogy igazuk van, hanem azt hogy ez tény. ( én sem nézek droid alól filmet viszont van amihez muszáj a droid sokaknak) És ebből nem vitát akarok szítani, ez van.
Droid szinten viszont a dobozból kivett szinte összes 905X is ugyanúgy hibás, videólejátszásra nem tökéletes, kell szórakozni vele ugyanúgy mint a 905W-vel.
Libreelec alatt más a helyzet, ott ha 905X-re feltelepítjük a LE-t akkor az majdnem jó is, nem muszáj belenyúlni, bár érdemes lehet ha valaki nagyon akar.
Kb ugyanaz a mozdulat a belenyúlás a 905W-nél is csak kb 2 bejegyzéssel több kell bele és onnantól nagyon megközelíti a 905X képességeit. Azok a videók amikben van kis eltérés az eléggé kihegyezett videókra vonatkozik, egy átlag user a letöltött és használt videóinál főleg egyszerűbb tv-ken nem fogja észrevenni.
( én pl a plazmán nem láttam néhány olyan hibát amit Blakey igen, de ő nem most kezdte a tesztelést és tudja mi a jó és mi nem) de nem mindenki így nézi a filmeket, ez kifejezetten azért kellett hogy tudjuk hogy mik a különbségek.
Sokan az AFR hiányát sem látják, azoknak nem fog feltűnni hogy van pár tesztvideó amint van kis röccenés-akadás esetleg, vagy ha nem kell nekik a 4K60fps.
Van videóm ami 905X alatt is hibázik LE alatt, de pl a WD TV-n nem.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy vegyenek az emberek 905W-t mert ha nekem kellene egy box én biztos 905X-et vennék, mert jobbnak tartom, de azt sem veszek, max tuneres boxot mert nekem éppen az kell.
Viszont nagy érv lehet a 905W mellett a dual rendszer, jól kezelhető és ahhoz már van jó android is. 905X alá csinálni kellene egy jó droidot ami általános, mert még a Meccol M8S pro + ot is ekecselni kell hogy menjenek a filmek és kiszedni a sok kínai gyanús programot alóla.
Szerintem nem ennyire egyértelmű hogy ez sz@r az jó.
Pc-nél sem úgy kategorizálunk ha valaki venni akar valamit hogy csak az i7 jó az i3 nem jó. Az igényeket kell figyelembe venni és az alapján lehet dönteni. Alig látni jó áron már 905X-et, igaz most minden drágább lett ahogy látom. Akinek valóban konyhába, gyerekszobába stb kell és nem ez lesz a házimozijának a csúcsa oda elég lehet egy 905W szerintem ha olcsón kifogja az ember. Sokan éppen csak az ára miatt veszik amikor 25-30$ között van egy 2/16-os X96mini vagy W95-ös, esetleg tanix Tx3. Annyiért nem sz@r ha néha egy videó megröccen rajta esetleg. De amit legtöbben ilyenen néznek az nem fog röcögni nagy eséllyel.
Nekem ez a véleményem, de ezzel nem vitát akartam indítani.
Az biztos hogy el sem kellett volna kezdeni gyártani, a 905X elég lett volna és azt normálisan megcsinálni, akkor nem lenne dilemma. ( már annak akinek ez azt okoz) -
kenand
veterán
-
rolio1
tag
válasz
junkpod #34859 üzenetére
Igaz, igaz...
VU+ műholdas beltéri Kodival és a saját lejátszójával, CIFS megosztással éri el a Zyxel 310-et. Csak 1080-as mkv-val akad, ezelőtt egy Raspberry ugyanezzel a felállással röccenés nélkül vitt minden filmet.
Bár azt hiszem az RPi NFS-en kapcsolódott...lehet ez a baj? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #34677 üzenetére
Amikor a kérdést feltetted, már tudtam, hogy ide fogunk kilyukadni, csak nem akartam elébe menni. Ezt már lejátszottam egy párszor. Minden EQ, mindenhol ki van kapcsolva ilyenkor nálam. Nincs kedven most végig zongorázni ezt, elhiszem, hogy a te rendszerednek jobb hangja "lehet", meg jóval drágább ésattöbbi, de, hogy egyértelműen kijönnek a lejátszó adta különbségek ezzel a hangfallal is azt nem fogom letagadni. PC-n dettó ezeket használom és ott is egyértelmű a különbség a különféle lejátszó programok között. Sőt, mikor a hangkártyámba OPAMP-ot cseréltem akkor is egyből kihallatszott a különbség. Nem akarok meggyőzni senkit, hogy ez szerintem és az én igényeim szerint mennyire jó hangfal EZÉRT az ÁRÉRT, "aki nem hiszi járjon utána". Ennyi jelenleg a keret rá és ahhoz képest igenis minőségi a hangzása.
(A hsz.-edből is lejött, hogy a minőség megítélése nálad már ott kezdődött, hogy "Genius" meg esetleg megnézted az Árgép-en az árát és slussz, már meg is volt róla a véleményed. Én ennél kicsit tovább mentem
...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #34619 üzenetére
Genius SP-HF1250B hangfalak. Anno mikor direkt ezt teszteltem, még 16.1-es KODI-val, nekem gyér és kissé nyers volt a hangminőség. A gyári HiMusic-al kb. egy szinten volt. A Poweramp-al viszont szép javulást értem el, sokkal részletesebb és finomabb lett.
(#34620) mexel: Ha a házimozi erősítőnek jó DAC-ja van és konverter szoftvere van, akkor miért ne lenne jó minőségi sztereó zenehallgatásra? Persze mindig van jobb, feljebb és feljebb, de el lehet érni egy egyénileg kielégítő szintet a nélkül is, ha csak direkt erre milliókat (esetemben inkább még százezreket se) költene az ember.
Sőt, Android-on ott az opció még az USB-s DAC használatára is, ha valaki elégedetlenkedne a beépítettel és akkor már erősítő sem kell.
A másik: Vannak igen jó képminőségű Android-os lejátszók is. A Hisilicon chipesek biztosan azok, meg lehet ezt a részét oldani Android-on is.
(#34624) dgyuri0123: Szerintem meg éppen, hogy te írod fordítva. A DAC a hardver-es része, az eleve adott és változatlan, az az "alap". Erre jön rá a szoftveres környezet, amitől már az függ, hogy mennyit tudunk kihozni belőle.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #34580 üzenetére
Tud, de a Q10 Pro-nak nincs valami jó hangja vele zenére. Mondjuk a saját zene lejátszójának sem. Poweramp-al viszont sokat javul a hangzás. Ha analóg kimenetre dolgozik, akkor nagyon sokat számít a lejátszó program, illetve maga az OS/firmware rendszer audio része is.
Bár régen teszteltem már áthatóan, azóta sok új firmware volt már, lehet javult azóta. De nem hiszem, hogy a KODI olyan jó lenne ebben, más platformokon sem.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #34474 üzenetére
Látom te is kevered, meglepődhetsz, enyém kezeli a 12 bitet is és még csak nem is 4K és 3 éves modell, mint írtam semmi köze ahhoz amit manapság 10 bites panelnek nevezünk. A színmélyég kezelése évek óta benne van a Blu-ray lejátszókban, Deep Colour néven, kb. 5-6 éve a tv-k tudják ezt és kezelik is, szépek az átmenetek, stb. A Dune-n is használtam a 444 10 bitet, a 12-nek nem láttam előnyét. Irány a blu-ray, Házimozi topik és lehet olvasgatni a témában, meg fogsz lepődni.
A mostani LE alatt is beállítható és műküdik, erősítőm kiírja, hogy 10 bit, TV-m megjeleníti és jó is. -
hzx0
aktív tag
válasz
junkpod #34417 üzenetére
Pont reggel olvastam a dupla hdmi-rol. Ha erre vagy kíváncsi.
-
koma106
senior tag
válasz
junkpod #34255 üzenetére
Igen, az új filmeket szeretném a Home Screen-en látni. Estuary mellett szeretnék maradni.
Jelenleg, ha bekerül pl. egy új sorozatepizód a sorozataim közé, akkor az nem jelenik meg a Home Screenen, csak a Sorozatok menüre kattintva látom (médiafrissítés után). Ha újraindítom az LE-t, akkor jelenik csak meg a Home Screen-en.
Mutatom:
Médiatár frissítve (a bal oldali menüvel), sorozatokon belül ott az új epizód:
[1.kép]Főmenüben (Home Screen) nem látható az új tartalom (de érdekes módon megjelenik egy Western és egy Netflix kategória, ami előtte nem volt ott, de az epizód képe és a sorozat borítója nem):
[2.kép]Ha újraindítom az LE-t, akkor megjelenik:
[3.kép]Nem szeretném minden alkalommal újraindítani.
-
ttt
senior tag
válasz
junkpod #34254 üzenetére
Na, ez már válasz, köszi!
Azért is írtam offtopik, hogy csak elmélkedek, nem izgatott annyira a dolog, akkor már korábban kiabáltam volna
. Egy apróság azért még van: képnézegetéshez csak opció a hálózat. A közvetlen háttértárról (usb - hdd) sem tűnik gyorsnak. De itt be is ugrott, hogy az Xtr-ben van sata
-
makszi
aktív tag
válasz
junkpod #34214 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült, beüzemelni a LibreElec-et, sokkal gyorsabb minden tényleg, szóval örülök. Képnézésre is egész vállalható ez már, az mkv-kat meg viszi simán és nagyon gyorsan lehet seekelni is a filmekben.
Ezt tettem fel:
LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img és ezt: gxl_p212_2g.dtb a dtb.img-nekKét kérdésem maradt még:
1. A BluRay ISO-kat hogyan játszom le ezzel, mert most ha betallózom és rányomok akkor bemegy a mappába nem kezdi el lejátszani a filmet.
2. Youtube-ot hogy tudok rá varázsolni?
Köszi a válaszokat!
-
ttt
senior tag
válasz
junkpod #34213 üzenetére
Már korábban is bírtam a stílusod
de ki mondta, hogy nem gigabites mind a belső, mind a a netes hálózatom ? A wifit meg mellőzöm is, mert nem vagyok túl nagy híve. Ugyanakkor van egy tíz éves Xstreamer boxom, amiben 128k ram van és 100-s lan és mindenféle leskálázási trükk nélkül gyorsabb, kezelhetőbb a képnézegetés. Nem attack, csak apró megjegyzés a lekezelő közvetlenségedre. Cheers!
-
-
dlor
tag
-
djnice
veterán
válasz
junkpod #33966 üzenetére
Amíg van egy pár "bólogató" ember mögötte, addig nyeregben érzi magát.
Amúgy szavahihető, hiszen írt HDMI kábelről is tesztet (arról persze fogalma sincs, hogy a TMDS technológia mi jelent): [link]
"A színek dinamikája, a kontraszt, élesség, a sötét részek homogenitása és az átmenetek terén is magasan az "átlag" HDMI kábelek felett teljesítettek."
-
blakey
titán
válasz
junkpod #33955 üzenetére
Nálam minden jól működik, tudom használni, kezelni. Én leírtam az LE fórumán, hogy hogyan érdemes használni ahhoz, hogy minden hangsáv megszólaljon. Azt is tudom, hogyan tudok minden többcsatornás hangból Multi CH PCM-et csinálni a Kodival. Ne nekem írd le, hogy hogyan működik, mert a hangok tesztelése az első amit lefuttatok, jó minden formátum, nincs hiba, egyelőre. A 7.1 működni fog nála, hidd el, csak azt kell beállítani amit írtam.
-
headhunter
addikt
válasz
junkpod #33888 üzenetére
Hibernálom magam és használom addig így. [link]
IR-nél Keymap alatt is változtak a gombok 5 számjegyből lett 3.
---------------------------------------------------------------------------Kódokhoz nem lehet mást társítani csak ami alapból hozzá van rendelve?
Előtte:
0x8031 KEY_1
0x8032 KEY_2
0x8033 KEY_3
0x8034 KEY_4
0x8035 KEY_5
0x8036 KEY_6
0x8037 KEY_7
0x8038 KEY_8
0x8039 KEY_9
0x8030 KEY_0
0x8058 KEY_STOP # KeyUtána: (Kontár hadművelet, adtam a sz..nak egy pofont...)
0x8031 KEY_AUDIONEXTLANGUAGE # 1
0x8032 KEY_PLAYERPROCESSINFO # 2
0x8033 KEY_SUBTITLENEXTLANGUAGE # 3
0x8034 KEY_SUBTITLEDELAYMINUS # 4
0x8035 KEY_SUBTITLEDELAYPLUS # 5
0x8036 KEY_AUDIODELAYMINUS # 6
0x8037 KEY_STOP # 7
0x8038 KEY_PLAYPAUSE # 8
0x8039 KEY_AUDIODELAYPLUS # 9
0x8030 KEY_CODECINFO # 0
0x8058 KEY_SUBTITLESEARCH # Key
0x8044 KEY_FILEBROWSER # DELETEVégeredmény a számok 1x-i megnyomása után mindig a számjegyek jelennek meg (ugrás a megadott időpontra), 2x-i nyomásra jön elő a Keymapnál beállított funkció.
pl.: 0 = CODECINFO
4= SUBTITLEDELAYMINUS
5 = SUBTITLEDELAYPLUS
.
.
. -
blakey
titán
válasz
junkpod #33945 üzenetére
Leírtam, hogy működik. Ha nincs DTS-X vagy Dolby Atmos képes erősítőd viszont HD képes akkor lesz HD hangod viszont ha nem HD képes és PT módba van akkor nem garantált, hogy lesz Dolby Digital hangod mivel azt a "core" hangot nem kötelező tartalmaznia, ezért ebben az esetben használni kell a DD átkódolást, DTS-X esetén lesz hangod.
Azért kell 2.0-ra tenni, mert csak így tud a Kodi plusz csatornákat létrehozni, ha 7.1-re teszed akkor nem lesz plusz csatorna, ennyi. Kodi, LE fórumán írnak róla. -
blakey
titán
válasz
junkpod #33922 üzenetére
Pedig úgy van ahpgy leírtam, a csatornák száma a PCM hangokra van hatással, ha HDMI-t használunk akkor 2.0 esetén működik az Atmos, DTS-X, lehet, hogy te nem így gondolod viszont így működik, amennyiben 7.1-re állítod akkor lesz Multi CH PCM-ed viszont nem lesz Atmos és DTS-X, szerintem mindent tudok a hangok kezeléséről ahhoz, hogy hibátlanul működjön és nálam hibátlan. Amennyiben SPDIF-et használunk úgy a csatrnák számát 2.0-án kell hagyni és a PT módnál a DD, DD átkódolás és a DTS bekapcsolása a jó.
Az atmos/dts-x amit írsz az fura, mert ezek szerint csak dekodolva/transkodolva jön ki neked a boxból? - A Kodi csak így kezeli a + csatornákat, 7.1 esetén nem küldi tovább, ez a Kodi vagy LE fórumán is ki lett tárgyalva.
A True HD ill Atmos sajnos nem minden esetben tartalmaz "core" hangot, nem kötelező szabvány szerint, a DTS-HD, DTS-X viszont igen, a szabvány része. -
blakey
titán
válasz
junkpod #33910 üzenetére
Lesz hangja, gondolom tudja, hogy mire képes az erősítője, kötelezővé tenném, hogy kérdéskor tegyenek be képet is, mert valószínűleg a kérdés sem túl jó.
Soha nem olvassa el senki, hogy mit ír az alsó sávban? 7.1 hang is megszólal 5.1-es erősítőn, különösebb erőfeszítés sem kell hozzá.
Naáam a DD+ is jó. Kizárólag 2.0 vagy 7.1 működik attól függ, hogy mire képes a fogadó eszköz vagy milyen hangokat szeretnénk megszólaltatni. -
blakey
titán
válasz
junkpod #33905 üzenetére
A csatornák száma valóban csak a dekódolás miatt kellhet viszont csak akkor lesz jó a passtrough ha 2.0, ilyenkor nem lesz többcsatornás PCM viszont lesz Dolby Atmos és DTS-X, ha 7.1-re van állítva akkor lesz többcsatornás PCM viszont nem lesz Dolby Atmos és DTS-X. Tehát e kettő beállítás működik, tapasztalat, amit írtam az neki is működni fog. Még mindig nagyon sok "user errort" olvasok, pedig csak az összefoglalót, a Kodi wiki-t kéne elolvasni.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #33845 üzenetére
6 csatornát ír ki az erősítő.
(#33847) ERPY
Ha elfogadnád, hogy nem jók a beállításaid akkor már megoldódna, mint írom nálam jó. Mit lehet elrontani? Pl. a csatornák számánál nem 2.0-át vagy 7.1-et választasz, gondolom 5.1-re tetted, nem fog működni, de még sorolhatnám, hogy miért nem jó. -
junkpod
veterán
-
ERPY
őstag
válasz
junkpod #33820 üzenetére
A teszt fileokat még nem néztem. Most futottam bele ebbe az eac3 hangformátumba. A legutolsó 8.2.3.1 van fent, semmi bajom nem volt vele eddig, minden hang ment szépen, szóval imádom (Mede8er lett leváltva). Az esetek nagytöbbségében DTS vagy AC3 a hangformátum, ezekkel semmi baj. Ha kiveszem a passthroughnál az eac3 továbbküldését, akkor ugyan kimegy a hang PCM sztereóba, de ez akkor már nem lesz 5.1-es hang. Ugyan a világ nem állt meg, átkonvertáltam ac3 5.1-be, így már persze szól és minden okés.
Egyébként nem csak nálam van ez, keresőbe:
kodi eac3 passthrough
-
ramzess
csendes tag
válasz
junkpod #33201 üzenetére
Hello el kellene egy kis segitseg van egy media box H96 box amin s912 amlogic van. Feltettem ra a libreelec ,megy is szepen a kodi rajta csak ket dologra lettem figyelmes .nem mukodik a taviranyito es a masik dolog hogy nem tudok kapcsolatot teremteni a box es a szamitogep kozott. Probaltam mar minden fele modon de eredmenytelenul.segitsegeteket elore is koszonom.
-
jkutya
tag
válasz
junkpod #33530 üzenetére
Dtb-t cseréltem - nem oldja meg.
At EMOTIVA - úgy nagyjából minden hangformátumot ismer - eddig is azon hallgattam. utána 5 monoblokk vanAzért gyanaxom az X96-ra, mert ha kiszedem a pöttyöket a HD hangok elől - gond nélkül megy az 5.1 - tehát nincs érintkezési hiba.
5.1 LPCM-be át tudom kódolni az X96-tal, és megy is.
Amivel tesztelem az egy DTS HD, de mindjárt nézek Dolby-t is.
-
jkutya
tag
válasz
junkpod #33528 üzenetére
Normális HDMI kábellel megy egy EMOTIVA processzorba. Ez a processzor hibátlanul műkszik és teszi a dolgát ha átdugom a kábel végét egy HTPC-be (AMD BRAZOS alapú)
Egyszerűen: nincs hang. Ha átkódoltatom 7.1 LPCM-be, vagy akármibe - akkor pedig van.
ugyanez a helyzet a nem HD 5.1 hangokkal is: működnek kifogástalanul.Kábelek kitesztelve - és minden beállítás jó- elvileg.Kodizom már amióta még XB
MC-nek hívtákHang passtrough, kép semmi extra: Képfrissítés beállítása a fil m elején
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Ryzen 8500G+ Kingston 32Gb+1Tb 980pro NVME SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest