Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    válasz ttt #34225 üzenetére

    Nézd, a makszi által indított thread-re válaszoltam amibe becsatlakoztal. És semmi mást nem írtál infót csak beleszortad az űrbe, hogy nem jó a kepnezegető.
    Makszi ha jól emlékszem 905X-es dobozrol írt, ami ugye 100as és a nagy többségnek ilyen van. Makszi azt is írta, hogy raeresztette az 1TB nyers fotó gyűjteményre.
    Én csak segíteni akartam. Xtreamer Mk1 nekem is volt, persze, hogy nem volt gyorsabb a kepnezoje, max annyival, hogy mikor az működött akkor még 3-5mpix gépek voltak, most meg 20+mpixesek.
    És akkor még egyszer a tények és javaslatok:
    - a képek hálózati beolvasasa időbe kerül, minél kisebb a kép annál több idobe. Erre mi lehet hatással? Hát a hálózat sebessége és a képek mérete. Teszteltem, X-es box 100as lan mellett lényegesen lassabban dolgozik, itt is kb 50x leírtam, hogy kepnezeshez kell a gigabit.
    Ha már nézegetni érdemes válogatást összeállítjuk, akkor azt érdemes leskalazni, egy fhd kép nálam fixen 1,3MB alatti, a nyers 15mpx képek 5-7MB méretűek. Nyilvánvaló hányszor annyi idő kell neki? Igen.
    - beállítások: érdemes kikapcsolni sok képes mappák esetén a thumbnail-ek betöltését. Illetve érdemes egy mappaban kevesebb képet tárolni. Belépéskor a fájlok listáját mindig beolvassa a Kodi, a thumbnail beállítás függő. Ez is idő.
    - kepnezegeto üzemmódban érdemes egy irányba haladni mert a Kodi a háttérben elotolti a következőt. Úgy ha meg is nézed a képet (2-3mp) akkor akár a nagy képeket is azonnal tudja megjeleníteni. Ha kicsi (fhd) képet nézek akkor pedig szinte mindig azonnali a megjelenítés.
    - diavetites: soha nem volt egy akadas sem, meg a panandzoom efekttel sem. Persze 5mp-re állítottam a kepvaltast. (Pedig a magas minőségű leskalazast is bekaocsoltam)

    Összefoglalva: gyors hozzáférés, legfeljebb tv méretű képek, tema-valogatasok, nem villám-kepnezes. Így élvezetes a kepnezes is, sőt zenét is indíthatsz neki a háttérben.

    [ Szerkesztve ]

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák