- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GZoli7
senior tag
-
Technoman
őstag
-
interstate76
addikt
válasz
zetecR #16629 üzenetére
A 10-est ő csinálta, igen. Fogalmam sincs, mekkora munka az ilyesmi.
(#16631) Beni2360 Azokat illeti a köszönet, akik összehozták a dolgot. Én Csicsóka hsz-eiből merítettem a legtöbbet, no és persze DroiDMester munkáját használtam/használom.
Nem rootolt a boxod? Vagy nem is próbáltad, hogy az-e?
Utóbbi esetben pl. a Root Checker nevű programmal tudod ellenőrizni.
(#16630) Dr. Romano Micro SD kártyára telepített LibreELEC mellett megmarad a droid.
-
interstate76
addikt
válasz
zetecR #16537 üzenetére
Erről a TVheadend témáról még csak felületesen olvasgattam (majd ha egyszer sok időm lesz, nekiveselkedek
), szóval ez a minix fw alatti probléma is ismeretlen a számomra.
(#16553) Somatom Plusz ott egy csomó androidos app, amit jobb használni, mint mondjuk böngészőből bármilyen rendszer alatt. Csak webshopos applikációból használok legalább 5 félét (Ali, eBay, G2A, Jófogás, EMAG jut eszembe, de lehet, hogy van még), ráadásul jobban szeretem őket mini pécén pörgetni, mint telón. És ez csak 1 felhasználási terület.
-
interstate76
addikt
válasz
zetecR #15755 üzenetére
Az enyéim közül az első példány valamikor a nyár elején lesz 1 éves. Non-stop üzemel, hol sorozatot/filmet nézünk rajta, hol droidos játékkonzolként üzemel, hol zenét/internetes rádiót hallgatunk róla. Eleinte gyakran néztem, mennyire megy fel a CPU hőmérséklete, de - ha jól emlékszem - olyan 70°C körül volt a maximum, azt pedig nem ítéltem meg olyan kritikusnak, ami miatt nekiálltam volna barkácsolni.
Nem mondom, hogy nem ér semmit az extra hűtés (az is lehet, hogy te jobban meghajtod és a tiéd jobban melegszik), de valószínűleg felesleges bohóckodni vele. A CPU-nak mindegy, hogy 60 vagy 70°C-on üzemel éppen. Ha 80°C fölé is felmenne, akkor már én is elgondolkoznék egy kis moddoláson (de még akkor sem lenne feltétlenül szükséges, csak ilyen biztos ami biztos alapon csinálnám meg).
-
sto1911
veterán
válasz
zetecR #14596 üzenetére
Ha alapbol nem volt, akkor nincs.
Melyik config fajlban tudom ezt beallitani? A GUI nem jatszik, de SSH-n elerem.@kenand: irtam, hogy mi van helyette. Most atirtam, majd tesztelem, ha vegre beindult
@(#14602) kenand: 28 volt, atirtam 232-re, csak ugye most be van allva az egesz. -
blakey
titán
válasz
zetecR #13273 üzenetére
Minix ROM-ot hol próbálod? Gyári hardver alatt semmi "rezegés".Egyedül a korábban említett 2 gondom van, egy-két hibás kódolású videóval nem úgy bánik ahogy az LE és a Multi Channel LPCM-et DD-be küldi tovább, ennyi és Neo U1-re értendő.. TVheadendet nem próbáltam. Szerintem ne is hasonlítsuk a portolt ROM-ot a gyárihoz, biztos, hogy a hardverekben is van némi eltérés amiatt lehet az, hogy MXIII alatt a VC-1 kódolású MKV-k dadognak.
(#13274) Csicsóka
Köszönöm, ezt lementem ha szükség lenne rá. -
junkpod
veterán
válasz
zetecR #12583 üzenetére
Na ez az. Hurrá van frame rate automation. De ehhez rootolni kell appot telepíteni kell, spmc kell... Sok faradozas, de persze ha nem lenne LE belefognek vidáman.
Viszont ez után sem lesz sem lpcm, sem hd audió, sőt azt mondjátok még trükkök is lehetnek a Hz váltásban és még lassabban is bootol... -
GZoli7
senior tag
válasz
zetecR #11634 üzenetére
Én még nem próbáltam, csak láttam, hogy egy kolléga linkelt egy képet, amin megy.
Szerintem akkor csak az tud menni, mert debian alapú, nem LE.A megbízhatóság is kérdéses. Azért írtam, hogy media kiszolgálónak jó lehet, mert ott nem annyira lényeges, ha valami elszáll, majd újra letölti az ember. Egyébként szerintem a hdd-t törölni nem fogja, tehát adatvesztésre én nem számítanék. Esetleg az lehet gond, hogy valami ext, stb partíció, Win alatt nem látszik, csak 3rd party appal.
-
blakey
titán
válasz
zetecR #11036 üzenetére
Ha megfelelően gyors kártyát veszel akkor annyira gyors, hogy nem érzel késztetést a NAND telepítésére, így gyári állapotban marad az android, persze a NAND gyors lesz, de én egyáltalán nem érzem lassúnak az SD-t egyik gépen sem, igaz, gyors kártyáim vannak, minden azonnal történik. Szerintem nem érdemes NAND-ra telepíteni, de ezt majd mindenki eldönti, hogy számára mi a megfelelő.
-
azbest
félisten
a 008-nak sok hibája volt. a 008-fix-nek is. A development verziók változók. Érdemes a 009-et feltenned. Arra simán felment a tvheadend service 4.0 amit előbb próbaképp rátettem. Azért szoktam inkább a 4.0-át feltenni, mert a legutolsó stabil változat a v4.0.9. A 4.2-esként jelzett változat valamelyik fejlesztői verzió, ami tartalmazhat hibákat. Persze van akinek lehet kellenek az új képességek (pl sat-ip) és amiatt az újabbal jár jobban.
-
Pelican
őstag
-
Kerio
őstag
Én először egy 64Gb-os MicroSD-t tettem bele. Erről futott az LE. Azt hittem, hogy tudok majd mellé tenni filmeket. A Win32 Disk Imager 512Mb-ra particionálta a kártyát. Az kext4 particio meg ugye nem látható Windows-ban. Így gépről nem tudnék filmet tenni rá. Úgyhogy most egy 8Gb-os Pendrive-on van a rendszer, a 64Gb-os kártyán pedig a filmek.
-
Ez gyári Minix Neo U1 Android rendszer!
és a hozzá írt MINIX XBMC vel működnek ezek a funkciók, megy rajta a normál 16 és 17 es KODI is de ott nem garantált minden funkció hibátlan működése(PL a 17 es kodival nem működik a automata 24p mód) az SPMC vel meg nem kadencia helyes a lejátszás mert vannak eldobált képkockák!
De ehez az Android verzióhoz írt MINIX XBMC vel tökéleten megy minden!
-
-
és ha megnézed mi van a elkészült MicroSD/Pendrive on rajta van aminek kell és át méretezte 512.Megásra?
Próbáld meg másik Kártyára/Pendrive ra ki írni! Volt nekem is olyan hogy egy nagyon régi(7.éves) 1.gigás Samsung MicroSD kártyáról bárhogy próbáltam nem akart indulni, ki írtam egy ugyan olyan 1 gigás Sandisk re arról ment egyből!
nyomod a reset gombot bedugod a tápot a boxba és még kb 3-5.másodpercig nyomod, utána el engedheted mert ha túl sokáig nyomod akkor az lesz amit írtál és a gyári Androidos recovery jön be
-
azbest
félisten
Is
Mármint nem beépített tuneres boxot. Az tunerek pedig vagy a boxba vagy másik eszközbe vannak dugva.
Múltkor rádugdostam egyenként mindegyik fajta tuneremet [link].
Tegnap meg azt néztük, hogy ha a boxra szeretnénk kártyaolvasót is kötni az előfizetéshez (pl mindigtv), akkor a 7.0.2-ből hiányzik a pcscd addon, a 7.0.1-es és az openelec 7 bétából lehet kiszedni a zipeket és feltenni manuálisan 7.0.2-be.Egyébként nálam egy külön pi2 az amire a tunerek vannak dugva és hálózaton át csak a lejátszáshoz csatlakozom be a klienseimmel. Így nem helyhez kötöttek a lejátszók (box, telefon, tablet, pi2, pc)
-
-
syler123
veterán
Ez amúgy hogy van, tényleg csak ma azaz csütörtökön akciós? Holnap pl hiába mennék be a Lidl-be? Csak ez miatt nem utaznék be, de holnap már dolgozok és hazafelé megnézném.
Meg tetszik az időjárásállomás is, lehet lecserélném a mostani, ha élőben sem gagyi
Ezek a Bresser-ek egyébként elég drágák, 5,5k nem sok érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Le Mans Ultimate
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged