- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
syler123 #71885 üzenetére
Idle 57C. Szoba elég meleg, 25C körüli
<<-> ViDEO <->>
Encoder...........: x265 2.9
Resolution.......: 3840x1608
Parameters: Main10/L5.1/High 4:2:0/10bit/HDR10/BT.2020
Bitrate..........: 21.2 Mbps
FPS.............: 23.976 fps
<<-> AUDiO <->>
Language...........: hun/eng
Codec...: AC3 5.1/TrueHD 7.1
Channels...: 6 (5.1)/8 (7.1)
Bitrate......: 640/4981 kbps
Sampling rate....: 48,000 Hz -
Beni2360
félisten
válasz
syler123 #71797 üzenetére
Én is keresgélek mivel az A95X Max-omban eldobálja az 500 GB HDD-t és más már nem jut eszembe mint a 2.4 A táp nem az igazi. DE még a 240 GB SSD-t dobálja csak úgy benne vannak semmi munka. nekem is úton van a x96 max+ jól nézünk Miki.
Van ilyen paszta ami egyben ragasztó is az nem ajánlott kategória?
Nekem itthon sima van amit a lapihoz meg a ventihez használok. -
válasz
syler123 #71781 üzenetére
akkor szar a táp!
azon a kábelen és átalakítón 4Amper átmegy úgy, hogy alig esik rajta 0,05-0,08Volt, szóval ha jó a táp és a kábel nem hosszabb 1.méternél akkor ott más gond van nálad!
a telefonhoz is ilyen kábelt használok ott is ~3,2 Amperrel megy a töltés rajta!
és az átalakítóval sincs gond 5Ampert is átvisz ha kell!
-
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #71752 üzenetére
Hűtés terén még egy dolgon agyalok
Erre mit mondtok, a kerámia hővezetőnek ragadós az egyik fele, ez a fele van a cpu-n, na mivan, ha a másik felére meg ráragasztok a középponton elválasztva 4-et? Kihagyva a vaslemezhűtést a sztoriból?
Mielőtt megvalósítom érdekelne a véleményetek, mert nincs több ilyen kerámia hővezetőm
Tehát elszúrom, akkor mehet vissza a gyári megoldás
A kerámia hűtőpadok 30mm * 30mm * 3mm-esek. Tehát egy 60mm * 60mm * 3mm-es téglalapot alkotna a hűtés. A vaslemeztől jobb lehet?
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #71647 üzenetére
Mondjuk én lehet maradok a Sunvell T95M-nél. Semmi előnyét nem látom az X96max-nak. Ma éjszakára meg esti filmezésig marad, utána megy a dobozba. Mondjuk azért is rendeltem, hogy legyen tartalék, amit jól is tettem, mert ez is 3 hónapig utazott...
Ez a kék kijelző is hátrány szerintem, nehezebben olvasható számomra. -
junkpod
veterán
válasz
syler123 #71606 üzenetére
Irigylem a problémáitokat... Mennyit fogyaszt a box, idle módban? Nem mindegy? Sokan ki se kapcsolják, 10 év alatt az árát se költöd el áramra.
56-57 fokos a CPU tetejére rakott hőmérő? Ha kivonod belőle a 25 fokos szoba hőmérsékletét, akkor kijön, hogy 25-35 fokot termelnek ezek egy cm²-en. Mi ebben a csoda? És ezt akkor is megtermelni belül ha szobanyi bordat raksz rá. A CPU hőmérsékletét figyelés arra jó, hogy leállítja a rendszer ha tulmelegszik, nem arra, hogy aggodjunk egy 70 fokos CPU mag miatt.1tB médiatár frissítés: a médiatár mérete nem igazán befolyásolja a hőfokot max azt, hogy mennyi ideig tart...
-
krealon
veterán
válasz
syler123 #67934 üzenetére
Az en X99 MAX Plus-om Full HD lejatszasnal 62 fokra melegszik.
OpenVFD-vel iratom ki a kijelzore a homersekletet.
NAS-rol, SMB-n jatszom le, kabeles kapcsolaton keresztul, 23 fokos helyisegben.
x264, 8 bit, SDR, 3800 kbps video +384 kbps audio.
CPU governor: Percormance
CoreElec nightly 20200228Ha megallitom (pause) 57 fokig hul vissza.
-
tupacamaru
veterán
válasz
syler123 #67383 üzenetére
Pattintós a hátulja, nincs benne egy csavar sem. Én drasztikusabban nyúltam a hűtéshez, mert becsiszoltam egy 30x30x10-es alu chipsethűtő bordát, de ehhez ki kellett törni a gyári hűtő tartóit. Jó minőségű pasztával raktam fel, és a hátlappal szorítottam oda. 22 fokos szobában 51 fok volt 4k lejátszás alatt.
-
-
válasz
syler123 #67376 üzenetére
az attól függ milyet(P1 P2 vagy P3.as verzió) fogsz ki az X96Air ból!
P1,ben csak 100.as LAN van mindegy melyik kiszerelésben(2/16, 4/32, 4/64gigás) veszed!
P2 és P3.nál már van 1/8.as verzió is 1/8 és 2/16.osak csak 100.as LAN al vannak, és nincs BT, 5GHz WiFi, 4/32 és 4/64.esek gigabit LAN.osak de az AC Wifi csak 1.sávos 433Mbps
a P3.a leg újabb ebben már 2.sávos a 5GHz es WIFI és 866Mbps-t tud, így ennek a belseje szinte ugyan az mint a X96Max Plus-é(abban 866.os wifi van mindegyikben) csak a dobozuk más, viszont az AIR nak teljesen zárt a doboza így hűtés módosítással is melegebb marad ha csak nem furkálod ki az alsó takaró lemezt hogy tudjon távozni valamennyire a meleg a dobozból, a X96MAX nál elve vannak az alján szellőző lyukak így annak jobb a szellőzése gyári állapotában is
-
válasz
syler123 #67361 üzenetére
Írtam már róla nem is 1X!
X96MAX és X96MAX Plus-nál nincs értelme bordát feltenni! max 35x35x7mm borda fér el, ettől jobb hűtés teljesítmény érhető el ha megcsinálod amit leírtam(a vaslemez rögzítő csavart kivenni és 3mm vastag minőségi Thermal Padot betenni a gyári helyett, igazából 3,5mm vastag lenne a leg jobb ide, de sajnos ilyenből nem találtam olyat ami jó hővezető képességgel rendelkezne, a 4mm vastag meg már túl sok amiből lenne jóféle)
Sajnos az S905X3 SOC bő 10-12.fokkal jobban melegedik mint az X2.es elődje így elég nehéz lehűteni normálisan!
keress vissza a H.SZ.eimre linkeltem mit és honnan vegyél hozzá!
-
mexel
veterán
válasz
syler123 #67357 üzenetére
Igaz nem tőlem kérted, de a keresővel gyorsan megtalálható. Feltételezem ez az az írás.
-
kenand
veterán
-
-
Bonifani
csendes tag
válasz
syler123 #66513 üzenetére
szia
nézd meg az X99 max plus-t Geekbuyingon (EU raktár lehet, hogy drágább, szállítással biztosan) vagy a Fasttechen (itt nincs EU raktár), de jó az ár (https://www.fasttech.com/product/9721653) -
Csicsóka
őstag
válasz
syler123 #56116 üzenetére
Ha tavaly ősszel mát itt lett volna, ezt választottam volna a Rock64 helyett a házi router/szerver gépemnek. Igaz a Rock64 is hibamentesen szolgál azóta is.
-
-
válasz
syler123 #54227 üzenetére
Gondolom a sokunk által rendelt Beelink MINIMXIII-II ról van szó!
Nálam tökéletesen megy CE.vel(korábban írtam hogy én csak nightly.t használok) Wifi.t felejtsd el!! LAN.on még a 50-60.gigás 4K HDR filmek is akadás/bufferelés nélkül mennek! 80.gigásnál már néha akadozik!
De nálad az FHD.se megy, szóval valami a rendszereddel lehet!
-
blakey
titán
válasz
syler123 #54210 üzenetére
advancedsettings.xml-ben kéne beállítani, pl.:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>8</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Nálam ez jó, de tetszés szerint módosíthatod. Itt a topikban rákereshetsz az advancedsettings-re, lesz néhány találat. -
blakey
titán
válasz
syler123 #54188 üzenetére
Csatornák száma akkor legyen több 2.0-nál ha HDMI-s erősítőt használsz ami kezeli a többcsatornás LPCM-et, egyéb esetben maradjon 2.0. A hangtovábbításnál meg állítsd be a DD-t, DTS-t és ha kezeli a DD+-t akkor azt is, a többi nem kell. A megjelenítőhöz való szinkronizáció legyen kikapcsolva. Mennie kell a DD-nek, DTS-nek.
-
ztsoft
őstag
válasz
syler123 #54185 üzenetére
Nekem 2.0 van, de szerintem ez az alapértelmezett. Meg ahogy írtad is (angol szöveg), az erősítővel kompatibilis kódolásokat engedélyezni (nálam ez AC3, DTS). Én még engedélyeztem az AC3 átkódolást, mivel van egy pár filmem E-AC3 kódolásban, amit az erősítőm nem ismer.
-
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #54179 üzenetére
Ahogy nézem csak valami Bug lehet.
Lehet rossz DTB-t használok?
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
syler123 #54033 üzenetére
Hú de utálom az ilyen videókat.
Az alap telepítés 5 lépését le lehetne írni 5 mondatban (vagy egyben: telepítsd fel, ezt meg ezt...), helyette másfél perc filmnézés, majd másfél percig egy 4 elemű menüben lépked fel-, s alá. Marhára informatív....
az egész mozi meg majdnem 20 percNézze aki akarja, de én nem.
-
válasz
syler123 #53878 üzenetére
mázlisták, én EU szállítással kértem, ugyan azon a napon adták fel nekem is, mint a többieknek, és én fogom a leg később megkapni annak ellenére hogy még +ba fizettem is a szállításért!
szerda óta ülnek rajta a vámon, de még nem küldtek értesítést se hogy küldjem be nekik a szükséges papírokat!
Talán majd jövő7.en valamikor meg kapom végre!
-
rooney8
aktív tag
válasz
syler123 #53502 üzenetére
Nekem is 5ghz wifin megy a box.
1080p szinte mindig buffereles nelkul vegigmegy, ritkan szokott egyszer-ketszer tolteni. 4k viszont nalam felejtos wifin (nezhetetlenul sokat bufferel). Hamarosan bekabelezem es onnantol mar 4k tartalmak mehetnek dogivel(szerencsere gigabites lan van a boxomom)
-
ztsoft
őstag
válasz
syler123 #53502 üzenetére
Szia!
Elvileg több mint 100mbit-et tudnia kell, akkor meg 1080p-re elég lesz.
Nagyjából a feltételek nálam is egyeznek a Tiéddel (2m a router, 5GHz, igaz, a box külső antennás), a méréseket (Android és LE) itt találod, [link].
Elméletileg még többet is ki lehetne hozni belőle, ha a router-em tudná az ac szabványt, a box papíron tudja.
-
-
Truman
senior tag
válasz
syler123 #53452 üzenetére
Mondjuk baromi érdekes, hogy eddig "out of stock" ez a Beelink, mond meg megint rendelhető. Még sem adták még fel senkinek ezen a fórumon a 2/16 -os változatot. Ez most valami direkt szívatás akar lenni?
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
syler123 #53144 üzenetére
Néztem ezt a Vorke Z6 Plus -t. Ezen aktiválható a freeform multiwindow mód? Próbáltam utánanézni a neten, de erről a kütyüről is csak médialejátszós videókat találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest