Új hozzászólás Aktív témák

• huskydog17

addikt

RoboCop: Unfinished Business - ComputerBase teszt

Csak a szokásos stutter fest a sok traversal akadásnak köszönhetően (UE 5.4).

Érdekes 1440p-n, hogy 4 SKU ugyanolyan tempót hoz: RTX 4080 Super, RX 7900 XTX, RX 9070 XT és RTX 5070 Ti
    Nem sűrűn látni ilyen összehangolt teljesítményt. :)

Egyébként ahhoz képest, hogy UE5-öt használ, leszámítva a rengeteg traversal akadást, az átlag tempó nem is olyan vészes, 1080p-hez elegendő egy RTX 4060 a 60 fps-hez, míg 1440p-n az RTX 5060 Ti hozza stabilan.

VRAM ügyben 8 GB elegendő 1440p-ig bezárólag. 1440p felett 12 GB kell, de az mindenre elég.

Ezt is megszokhattuk már ettől a motortól, semmi újdonság, mindig takarékosan bánt a VRAM-mal. Na persze vannak ettől még takarékosabb motorok is, de ez is elég jó (ha már ezt nem lehet elmondani általánosságban éve a teljesítményről :D ). Legalább nincs shader compilation akadás, legalább erre odafigyeltek a készítők.
    Szerencsére ez a játék sem érdekel engem. :DDD

Natívan implementálták a DLSS 4-et és XeSS 2-t, míg az FSR 4 kimaradt, de van 3.1. Hivatalos FSR 4 támogatás semmilyen formában sincs, az AMD sem támogatja driverből, így kizárólag mod-al (Optiscaler) van rá lehetőség.

Ha pedig már FSR 4-nél járunk, egy másik technikai érdekesség:

Cyberpunk 2077 megkapta az FSR 4 és XeSS 2.0 natív implementációt, továbbá FSR 3.1 FG-t, amely bármely felskálázóval működik.
    FSR 4 még nem használható, mert az AMD nem készült el a megfelelő driver-rel, ezért a játékban még le van tiltva a funkció, azaz a játék készítők gyorsabbak voltak, mint az AMD driver csapata.

Pont erről beszéltem korábban nem egyszer: az AMD-nek arra (is) kéne törekednie, hogy nagyon gyorsan, nagyon sok játékba rakjon hivatalos FSR 4 támogatást (akár natív, akár driver szinten, mindegy). E helyett az ellenkezője történik: iszonyatosan lassan, keservesen terjed, amire számítottam is. Vagy a játék készítőjét nem érdekli, vagy az AMD driver csapata túl lassú vagy egyik felet sem érdekli (Robocop).

Új hozzászólás Aktív témák