Hirdetés
- Mobil flották
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Hát a GPU tekintetében ez érintheti az Apple-t, akik ARm magok mellett Imagination IP-t használnak.
VAlamint a Samsung próbálkozott utoljára RDNA2-vel
Nem is beszélve arról, hogy a Qualcomm a saját adreno IP-jét használja.De nem ismerem a részleteket, az Arm license is több rétegű lehet, nem tudom, hogy csak akkor érintett-e egy design, ha a CPU mag közvetlenül az ARM-tól van, vagy akkor is, ha az ISA-t licenszeli, mint pl az Apple.
Ami még érdekesebb az ez:
"According to the updated Qualcomm counterclaim, after 2024, Arm is no longer going to license their CPUs to semiconductor companies such as Qualcomm under technology license agreements (TLAs). Instead, Arm will only license to the device-makers."
Tehát én értem, hogy egy telefongyártó, pl Samsung, aki a chipjét is saját maga tervezi, ezt megtudja tenni. Meg persze tudjuk, hogy a kínai telefongyártók és chiptervezők között szoros kapcsolat van (pl Huawei - HiSilicon) De azért szerintem inkább a Samsung helyezete a kivétel.És mi lesz például azokkal az esetekkel,. amikor az ARM mag nem tölt be központi szerepet? PL az AMD által használt ARM alapú platform security processor?
Vagy pl a Phison, aki tudtommal nem SSD eszközöket, csak vezérlő chipeket tervez?
Vagy az összes "freelancer" Arm szerver CPU tervező céggel?Én értek félre valamit, vagy ez tényleg ennyire képtelenül hangzik?
Jó, egyébként az igaz, hogy a vezérlő cuccokat valószínűleg relatív egyszerűen meg tudják oldani RISC-V alapon. De ez Arm alapú telefon és szerver chip tervező cégeknek betenne. Jól értem?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Pánik a memóriapiacon
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen autót vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5090 32GB GDDR7 AORUS XTREME WATERFORCE - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- 27% - ASRock RX 7900 XTX Taichi WHITE 24GB OC Videokártya
- 27% - MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest