-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5033 üzenetére
szerintem egy nagy kamu 3 wattos idle fogyasztás, azért ne nevettessük már ki magunkat
a flopsok meg szerintem nem feltétlenül tükrözik a játékokban nyújtott valós teljesitményt
lásd 5870 meg 6970 esete, de ugyanakkor mondhatnám a gtxeket amik joval kevesebb teraflopsot tolnak ki de játékokban klafák
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5023 üzenetére
3027-es béta BIOS ha jól emlékszem
A magyar Asusnak elég lenne? -
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5016 üzenetére
Mellesleg tapasztalatok alapján nem teljesítene rosszul a bull az X6hoz képest,de a Steam-es játékok kékhaláloznak vele...úgyhogy sajnos egyenlőre tényleg faildozer,de remélem hogy szoftveres támogatással javulni fog a helyzet,meg ígértek egy registry patch-et ami 40%-al megdobja a teljesítményt,remélem lesz belőle valami...
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #5014 üzenetére
AM3-as lapom van...BIOS frissítéssel...Crosshair IV Formula...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5008 üzenetére
szerintem vegyük külön a professzionális, versenyszerű multit, az otthoni, single játéktól. mert előbbinél (multi) 100%-ban egyetértek azokkal amiket leírtál, de egy otthoni, single, "koca" játékosnak inkább az a fontos, hogy minden játék fusson max grafikán élvezhető sebességgel, mert ott nem a hatékonyság a cél, mint a multinál, hanem effektíve a játék élvezete.
ha 5 percen belül vagy, szerk gomb plz.
az egy dolog. az meg egy másik, hogy a profik hogy csinálják. 800x600, fix 120fps, <1000dpi optikás egér. -
KillerKollar
őstag
válasz
8150-et azért vettem mert AM3-as alaplapom volt és azért vettem annó AMD-s lapot mert amikor vettem ezt a gépet még az előző procival és kártyával mondtam hogy alaplapot nem akarok cserélgetni egy darabig és akkor azvolt hogy a Bull menni fog AM3-on az Intelekhez kell majd új alaplap,úgyhogy vettem X6-ot,aztán most már csak beleraktam egy bull-t ha már ezért vettem a lapot annó..amúgy újabb játékokban nem veri agyba főbe a 2500k,battlefield 3,Dirt3,Deus Ex alatt is hozza a szintjét,attól függ melyik oldal tesztjeit nézzük,de azért ez még eléggé új archtektúra nincs még túlzottan támogatva/kihasználva,se a 8 mag.Nekem az a fő hogy minden játék elfusson maximum grafikán az én felbontásomon...Én nem vagyok hajlandó egy effektet sem kikapcsolni senki kedvéért és sajon idén még nem de jövőre elfog már lehet kelleni a 60 FPS-hez max grafikán 1920x1200-ban az új kártya.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ez jó
ez tetszik
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5002 üzenetére
"ÁFA nélkül" többek között ezért is tartunk ott jelenleg, ahol...
Z10N: +1
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4994 üzenetére
Azis 500 euró volt induláskor?
Amúgy a GTX 600-ak mennyit késnek a 7000-esekhez képest? -
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4994 üzenetére
Tudom, hogy a TPU-nak a DH a forrasa ebben igazad van, viszont aki nem akar torok-angol forditast csinalni annak ott egy opcio.
#4997 Abu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4983 üzenetére
ki tudja, lehet lesz ebből még multigpu. többsockos lapok vannak, programokat próbálják a jól párhuzamosíthatóság felé tolni, asztali fronton pedig anno mindkét oldal többporcesszoros rendszere azért bukott el, mert a teljesítmény/ár mutatója (főként a rossz skálázódásnak köszönhetően) sehol nem volt. 2007ben.
nem lennék meglepődve, ha a 4x4 illetve skulltrail platformoknak lenne utódja.
-
nkmedve
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4983 üzenetére
Én nem látom értelmét egy ilyen 100-150W TDP közötti APU-nak, asztalon. Jobb akkor már kombinálni egy viszonylag erős CPU-t egy közepes diszkrét VGA-val. Megfelelő fogyasztás mellett még mITX-ben is megoldható lenne egy ilyen.
Mostmár mindenki mobil vonalra tervez, oda jól jönne egy kissebb fogyasztású (max. 45W) de erős APU. Például Llano erősebb CPU résszel és azonos teljesitményű, de kissebb fogyasztású IGP-vel szerintem ideális lenne (lehet GCN is tőlem). Magasabb IGP teljesitménynek egyelőre nem lesz értelme amig a memóriák nem fognak fejlődni (főleg mobil vonalon), Llano-hoz is már elkél a gyors memória és még úgy is limites tud lenni helyenként.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4975 üzenetére
Addig se tud rola, igy az a ropke egy honap hamar eltelik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jól van na, csak olyan pontossággal beszéltetek az árakról, hogy azt hittem már kapni lehet 1-2 nap múlva.
Akkor nem lovagolják meg a karácsonyi dömpinget ezek szerint. -
polonic
félisten
válasz
Le vagyok maradva egy kicsit.
Most az egyszer nézzétek el, hogy nem olvasok vissza.
Mi történik 29 nap múlva? Új generáció első fecskéi?
-
goodboy007
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4964 üzenetére
Tehát a HD7850-es hozni fogja elméletileg a HD6950-es szintjét kisebb árral és fogyasztással?
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4964 üzenetére
De úgy értettem hogy 6000-res szériában Cayman volt a csúcs, és ahhoz képest nagyobb lesz a 7000-res csúcs gpu. Pedig kisebb gyártástechnológia. De Igazad van hogy nem számoltam bele hogy 2000 feldolgozóegység körül lesz benne.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4961 üzenetére
Cayman
Nem gondoltam volna hogy ennyire megfog hízni
A ddr5-ös ramok 7000 körül pöröghetnek majd? Vagy felette? -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4954 üzenetére
DE hát ez óriási! 28nm-en jön akkor ugye jóval kisebbnek kell lennie. ( " 40nm^2=1600nm^2 28nm^2=_784nm^2 " ) És még inkább nagyobb lesz?
Érdekes
De kevesebbet fogyaszt!
-
válasz
TESCO-Zsömle #4954 üzenetére
mi sül ki abból, ha a bazinagy bulldozerrel összekombinálnak egy ilyen bazinagy GPU-t? brontoszaurusz?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4956 üzenetére
igaz. bár konkrétan a 6950 ára eléggé stagnált, nem volt akkora áresés, mint pl a 3850/4850 kiárusítások idején.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4951 üzenetére
ennél azért jelenleg már olcsóbbak (newegget néztem összehasonlítani).
de igen, nagyon jól hangzik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4944 üzenetére
ja, azok 8%on belül maradnak, 225W ok lesz;Đ
vagy csak a grafitceruzát
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4942 üzenetére
OC kártyáknál szerintem kicsit vicces szabványosságról beszélni
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4938 üzenetére
mármint nem úgy, ahogy az online lapok jórésze írta egy időben.
gyakorlatban átmegy több is a hatpinesen, 6950eseket is lehet 6970é moddolni. pedig utóbbiak 250Wosak, a 6950t meg két 6pinessel lehet etetni.
Z10N: azért nagyobb hűtőket elég óvatosan kellett eddig felszerelni, jobb, hogy kapott védelmet.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4932 üzenetére
wtf! dupla!
-
Z10N
veterán
válasz
Nekem is ez ugrott be elsonek. Valoszinuleg az ujfajta likvid-kamra hutes miatt kell, gogy jobban illeszkedjen, illetve lesarkazastol is ved a massziv hutok alatt. Viszont az erdekes, hogy a kep alaposan korbe van vagva. Mi bajuk lehetett a crossfire csatlakozokkal?
Reg lattunk mar ilyen ostrom gyurut gpu korul az ATI-knal.ui: Igen a vrm-bol es a pcie pinekbol a fogyasztasi ertekek igazanka bizonyulnak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4936 üzenetére
pciE 2.0 nem 150Wot tud már connectorból? elég sok helyen olvastam egy időben, viszont amikor pár napja utánnanéztem, eltűntek az infok.
225W... gonoszan nézve a powertuneon max állítanak 8%ot
-
stranger28
addikt
válasz
Nem véletlenül adtak ki 3 gigás nvidiákat a másfeles mellé. Butaság lenne részükről egy ilyet benézni, ráadásul csúcskártyán.. Nagyon remélem, hogy ez tényleg csak pletyka most.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4925 üzenetére
Don't shoot the messenger.
-
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4915 üzenetére
Nem tudok mutatni, de amilyen okos vagy, Zsömle, talán emlékszel még rá (ha nem, olvass vissza), hogy miket írogattunk itt a fórumban a dec.9-ről...
Illetve volt dec 5. majd aztán amikor nem történt semmi, lett a dec. 9....
És "valami" tényleg történt, tehát nem volt teljesen légből kapott hír az a dec. 9.
De erre aztán felesleges volt várni...
Asszem hagyom is a topikot, majd 1 hónap múlva visszanézek, addigra TALÁN lesz valami kézzelfogható infó.... -
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4902 üzenetére
Jaja - pláne ha minőségi táp!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #4899 üzenetére
384 bittel egy specifikáció szerinti max órajelű XDR2 memória 600 GB/s-ot jelentene.
De amúgy mondom, hogy GDDR5 lesz. Ez már eléggé biztos infó.
-
lsc
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4896 üzenetére
Nem én írtam, és ahogy értem ez is pletyka, találgatós topicban ez is elfér.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #4896 üzenetére
384 bit + XDR2??? ... beteg állatok ezek, nem kétséges.
Amúgy GDDR5 lesz. Most már elég nagy a valószínűsége.
-
Dragbajnok
tag
válasz
TESCO-Zsömle #4886 üzenetére
Hát amit Abu ír az még pletykának is gyenge.Én legalábbis nemtaláltam másik oldalt ami írt volna róla.
Megaztán megemlíti Abu is hogy a gk100 kellene a hpc servereket gyártó cégeknek is minnél hamarabb.Nemhinném hogy megengedhetné magának az nv hogy csak ùgy töroljék.Esetleg azt tudnám elképzelni hogy geforce nem lesz belőle csak tesla. -
Dragbajnok
tag
válasz
TESCO-Zsömle #4864 üzenetére
Rezeg a léc a GK100-as fölött... Ezt mégis honnan? Lehet hogy csak én nem találok erről semmit ezért linkelhetnél hivatkozást rá.Mindenesetre elég furcsa hogy te itt már szinte tényként kezeled a törlését.
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4877 üzenetére
A 6970 árához próbálok viszonyítani, ahhoz kb. az 500 passzol. Úgyhogy szó nincs árháborúról, egyszerűen nem kell elszállniuk az árral. Az 580-at a konkurencia miatt hoztam fel, az lesz az ellenfél egy darabig. Nyilván nem egyenlőek az erőviszonyok, de ez a kettő lesz legfelül..
Így is fel lehet fogni, hogy akinek 500 nem gond, annak 550, stb. se de azért amikor egy hardvert vásárol valaki, nem csak az árát nézi, hanem, hogy milyen más gyártótól van még, stb. Ezen belül legfőképp, hogy mit tud, egy videokártya pl. mennyit fogyaszt. Legalább is a tudatos vásárló, aki meg vérpista, az megvárja a GTX680 spesölt, és vesz kettőt. Úgyhogy én maradok az 500-nál, aztán meglátjuk. Mindenesetre a pénztárcámnak sokkal jobban tetszene..
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4872 üzenetére
Úgy, hogy ameddig nem lép az nvidia, az lesz a csúcs GPU. Lehet butaságnak tűnik, de én beleveszem a témába az nvidia fanokat is.. Nem mind az nvidia miatt vesz nvidiát, hanem mert pár százalékkal jobb. E-penis. És pont a piac szűkülése miatt kell még nagyobb szeletet kimetszeniük, amire itt az alkalom, át lehet őket csábítani. Ott lesz az 580 még jó darabig; kb. azonos áron, jobb teljesítménnyel és fogyasztással kiváló esélyekkel indulnának a csatába. És az 500 dollár is kellően magas, GTX580ért pedig rettentő sok, szerintem.
(#4875) FireKeeper: Remélhetőleg nem.
Ettől még el tudok képzelni egy ilyen árazást. A 6970 330-40 dollár, az 580 500 és nem sok a különbség.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4874 üzenetére
stranger28: valószínűleg nem csak pár százalékkal lesz jobb, ergo indokolt a felár
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4872 üzenetére
lásd 6930
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4839 üzenetére
499-nél szerintem nem mennek feljebb a 7970-nel, az most az 580 ára és nem is nagyon fog változni egy darabig, mivel - ahogy írtátok is - az nvidia később jön be a képbe. Tehát valóban olyan 150 körül lesz a 7970, indulásnál meg még rondább. Én erre számítok, amióta gondolkozom a váltáson. Kevesebb viszont csak valami nagy baklövés árán lesz.
7990 már az a kategória, hogy nem sok mindenre kell majd, ha valóban már a 7970 is bitang erős lesz. Akinek meg olyan igényei lesznek, olyan mindegy, hogy 200 vagy 250-300.. szerintem.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Jőni fog ha jőni kell...
Ugyanez van/volt a mostani generációnál is és a 5000-es szériánál.
Nem kicsit elkésett az Nv.
Nem tudom, hogy ez részesedésükre mennyire hatott
Ehhez képest az AMD nem volt túlárazva érzésem szerint és remélem nem is most kezdik el.7990 mindenképpen lesz,legfeljebb Asus vagy Sapphire csinálja és 7950/70X2 lesz a neve.
A baj csak az, hogy mint limited edition fogják árulni,ennek megfelelő árazással,ha tényleg nem lesz ref 7990.Abban reménykedem én is hogy a 6000-es széria használt árai nem csökkennek a béka fara alá,mert ha tényleg drága lesz az új széria,akkor sem szeretnék túl magas különbözetet fizetni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4868 üzenetére
és ha törlik, akkor mi lesz? átállnak arra, amit az AMD játszott, hogy csak középkategóriás chipet hoznak ki, és a felsőkatban abból indítanak kettőt?
igazából csak azért nem látok rá esélyt, hogy töröljék, mert kell az erős egychipes Tesla kártya nekik (ami ugye fontosabb jóval, mint az asztali szegmens). -
Angel1981
veterán
válasz
A GK100 egy nagy, monolitikus chip lenne, á lá Kepler, ami jól használható a HTC piacon, nem?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4860 üzenetére
ezzel teljesen egyetértek, arról meg pont nem tehet az AMD, hogy milyen a gazdasági helyzet hazánkban, de ettől én még ugyanúgy nem fogom tudni megvenni a friss generációt szóval marad a használtpiac...
#4862: jó, nyilván nem is rögtön a megjelenés napján akartam érte rohanni a sarki boltba. még az a "szerencse", hogy fehér embernek való beállításokban a Cypress/Barts/(Cayman) trió is kellően erős még Full HD-ben is.
kérdés: szerinted hogy fog hatni a megjelenés a használt árakra?
kérdés2: lesz új directx támogatás az új kártyákban (gondolok itt főleg a GCN-re)? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4857 üzenetére
bár ne lenne igazad, de....
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4848 üzenetére
Eddig nemsok infó jött ki a 7990-es áráról de ahol láttam hogy volt mindenhova 699-et írtak úgyhogy nemtudom miért veszed ennyire kézpénznek ezt a 800-850 dolláros árat...szerintem max 749..
-
BeLucZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4848 üzenetére
hát igen, úgy már sokkal korrektebb lenne az árazás....
francért kell ennyit perkálni értük, az elő állitás költsége egyenlő a 0ával kbfejlesztést kell megfizetni de nagyon durván
sajna
meg a szar forintot
-
Stukker1987
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4850 üzenetére
A szűkülő piacra nem lehet drágulás a válasz,mert az szűkítené a piacot a kevesebb fizetőképes emberke miatt
Mind1 végülis hogy kinek van igaza,mert nincsenek még vga-k így nem tudjuk a teljesítmény fényében újravizsgálni a kérdést.
Addig bőven megteszi a 6950@6970.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4844 üzenetére
Egy gond van ezzel az árazással.
Nem a jelenlegi széria MELLÉ jön,hanem a HELYÉRE lép.
Így joggal feltételezhető, hogy nem kell magasabb árakra számítani,mint a mindenkori új szériák bevezető ára.
Tehát egy középkategóriás vga-nak nem szabadna felső kategóriát megszégyenítő összegbe kerülnie.Az ebből a szempontból mind1, hogy mekkora a technikai fejlődés a 2 generáció között.
Ami nálunk most sajnos jelentős drágulást okoz az az árfolyam. Jó is lenne ha visszatérne a dollár 180-ra,mint x éve volt
-
BeLucZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4846 üzenetére
nem szokták ilyen durva áron dobálni azért az 1 gpus csucs atikat, meg ugy általában az atikat sem, nvnek szokása irdatlan pénzt kérni a leggyorsabb 1 magosért
majd ugyis kiderül -
BeLucZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4844 üzenetére
hátha 160 ezret elkérnek az 1 magos 7970ért akkor menjenek a sunyiba én azt mondom
ez retek drága, max tényleg akkor ha 200w alatt hozza a 6990et mint a sicc és még rengeteg előnyös dologgal, remek hűtés halk, minőségi alkatrészekből összerakott, ahhoz tökéletes kártyának kell lennie, hogy ennyit érjen, szerintem.....
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mi az, prognosztizáltál néhány jövőbeli Matolcsy-bejelentést meg 330-as eurót?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Kicsit sok/KK!
HD7870 - 70-75e
HD7950 - 90-95e
Ezeket még megérteném!Az általad leírt árak sokakat el fognak riasztani a váltástól,ha valóban azok lesznek.
Decemberben kijöhet valami ezek közül?
-
Angel1981
veterán
válasz
Ennyi pénzér én aztán nem váltok!
Nem mintha nem engedhetném meg (hála Istennek!), csak egyszerűen ennyit nem ér meg nekem az, hogy abban az 2-3 játékban is mindent maxra tolhassak, amit a mostani kártyámmal nem tehetek meg!
Marad a jó öreg 4870 - legalább is amíg az árak nem mérséklődnek valamennyire...Holnap dec. 9! Akkor várható némi infó?
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4829 üzenetére
Ugy legyen. Azert irtam minimum. Tippem szerint 4GB lesz, SSD+HDD Hybrid, beepitett wifi adapter, usb3, az optikai meghajto kerdeses. A 4k-s kep atvitelehez meg komoly atviteli csatorna kell mind a belso buszokon, gpu, hdmi (hana) chip. Egy biztos az AMD most mind dGPU-nal, APU-nal es konzol GPU-nal is mereszen nagyot lep. Ez a dontes megint jonehany evre meg fogja hatarozni a fejleszteseket. Azt viszont tovabbra sem tudom eldonteni, hogy a SONY ki fog-e tartani a CELL es a RSX mellett. Az utobbit cserelnem, az elobbit mar nem tudom. Ez alatt a par ev alatt megtanultak programozni ra es most megint egy uj architekturat bevezetni meg tobb penz es ido lenne, nem beszelve a kompatibilitasrol. Viszont ha minden osszejon akkor minden konzolban AMD GPU es vmilyen IBM CPU lesz, bar az utobbi mar eddig is meg volt
.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4820 üzenetére
Jogos, hogy perpill hatekonyabb, de ne felejtsd el anno meg pont az unified shaderrel ujitottak (R520). Persze a konzoloknal fontos a fogyasztas is tervezesnel, szoval a 78xx (VLIW4) sem elkepzelhetetlen. Viszont ezt a VLIW6-ot nem ertem
, ez nem generaciot jelent, hanem a vegrahajtok szamat simd tombonkent. Memoriara visszaterve x360-ban 512, mig a ps3-ban 256 volt. 2GB minimum kell majd amin a gpu es a cpu is osztozkodik, ebbol a szempontbol pedig a GCN jobb valasztas a virtualis memoria tamogatas es PRT miatt.
ui: Valamit kavarsz
Cypress, Barts, Juniper es leszarmazottaik: VLIW5
Cayman, Pitcairn, Cape Verde es leszarmazottaik: VLIW4 -
korcsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4825 üzenetére
Nem értem, a 69x0-sok VLIW4-esek teljesen logikusan mert 4 végrehajtó van benne párhuzamosan míg a többi ami már megjelent mind VLIW5-ös.
"Az AMD ugyanis csak a működő chipekért szokott a TSMC-nek fizetni." Én ilyenről csak a glofoval kapcsolatban hallottam a cpu gyártásra vonatkozóan, de az is csak alkalmi az iparágban, de lehet jobban tudod, mint a vliw4-5 dolgot
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
persze, de ott volt még az 5850 is. gyengébb chipeket meg el kell adni, hacsak nem a 79x0 szériát mutatóba akarják gyártani.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
a VLIW5 nem VLIW4 akart lenni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4811 üzenetére
árak: alacsonyabb fogyasztás, illetve van egy optimális pont is közgazdaságtanilag. azért a 69X0 rev0 a digi vrmmel és vapor chamberrel nem volt egy olcsó package. gyártástechnológia előzőnél kényszer volt (fejlesztésbe nem láttunk bele, ott eléggé sok dolog változott menet közben, aminek attól még volt fejlesztési költsége, chipeknél pedig a fejlesztés eléggé drága), architektúránál szintén volt kavar. 69X0 VLIW5 volt.
szerintem nem fognak följebb menni árban, az a 350 usd a proért így is a 6970 kezdő szintje volt. 200-250USDnél többért meg annyira nem vesznek sokan kártyát.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4815 üzenetére
Igen az uj Wii-be RV770 varians lesz. Viszont az MS annak idejen is a Xenos-szal az adott csucs R520 varianst rakta az xbox360-ba. A SONY pedig az RSX-t XDR memoriaval a PS3-ba. Szoval nem elkepzelhetetlen, hogy most meglepik a GCN-t. Illetve ugye a konzolnal vram+kozponti ram egyben van, ami nem art ha jo gyors lesz, esetleg meg kap eDRAM-ot a GPU. Vagy...egy nagyon vad otlet, az AMD gyart nekik vmilyen APU-t
. A mostani xboxoknal mar egybe van a cpu+gpu egy ideje. Egy biztos, ugye konzolnal hosszutavra kell tervezni es ez az architektura valtas most pont jol jon.
-
P.M.S
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #4815 üzenetére
Hát igen az a bizonyos ha...
-
Z10N
veterán
válasz
Ha nem is az AMD, majd az MS bevasarol XDR2-bol az uj xbox-hoz vagy a SONY a PS-hez.
-
P.M.S
csendes tag
válasz
Erről eszembe jutva.
Szerintetek sikerülni fog az AMD XDR2-höz fűzött reménye és azt kapjuk amit előre jeleztek? -
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4803 üzenetére
Jol mondod, de nem 90W hanem pont 108W-ot, amit "kalkulaltunk"
Igen 4850 es 4870 kozott volt, ugye a mem vezerlo 48xx-nal 256bit, 57xx-nel meg 128bit. Az elobbi javara azert a mem bw jelentos volt.
#4802 es #4804:
Tudtommal is azonos csaladban levo chipeket ossze lehet kotni cf-be. Ilyenkor a gyengebbik lesz a mervado. Szoval pl.:Juniper Pro + Juniper XT
Cypress Pro + Cypress XT
Barts Pro + Barts XT
Cayman Pro + Cayman XTetc.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4803 üzenetére
nem mindenhol. volt ahol a 4870 a brutális memsávszél miatt előrébb végzett. a 4890-t meg szerintem biztos nem hozta. az már más kérdés persze, hogy fogyiban jobb volt.
proci985: nem egyformákat szerintem nem lehet, de ha esetleg mégis, akkor is a kevesebb számolót tartalmazó GPU-hoz igazodna a rendszer gondolom. de sanszosabb, hogy nem lehet, ha a GPU-nak nem ugyanaz a típusa, a driver nem is engedi a CF-et.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4800 üzenetére
Ertem, viszont...
6970: 250W
6950: 200W
7870: 120W
7850: 90W90/200=0,45
120/250=0,48784/1600=0,49
ezzel a mutatoval kb. ennyinek kellene lennie:
7850: 98W (nah itt nem is a 8W, hanem a "magikus" 100W alatti fogyasztas a bravuros)
7870: 122,5W (ez stimmel)- mondjuk a kisebb pcb/vrm miatt ebbol meg le is jon par Watt
- erre meg rajon az ujabb szeria magasabb memoria orajele
- nemi optimalizalas, fix es uj modul(ok) megint csokkentNe erts felre, nem csodalkozom, hanem ha mindezt belepaszirozzak az adott termekbe le a kalappal a mernokok elott.
Szoval 90W helyett 108W-t es 120W helyett 135W-t varnank. Az elobbi ugye 4850 szint az utobbi meg 6850, fogyasztasban.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4798 üzenetére
Ezt ertem, de mi koze ennek a 7670M-hez?
Biztos, hogy ezt nekem akartad cimezni?
ui: Ha csak nem azt akartad mondani, hogy a 40nm--->28nm valtas lefelezi a fogyasztast adott mm2-en.
-
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4780 üzenetére
Az időeltolódás ilyenkor soha nem számít?
Mármint, hogy pl. hivatalos bejelentés és sajtótájékoztató; Los Angeles, 10:00 AM - és akkor ehhez igazodik a többi időzóna bejelentése is. -
P.M.S
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #4780 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Kár amúgy már érdekelt.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4731 üzenetére
#4723 + #4731
Jo is lesz az, 8550D/8650D + 8750/8850 hybrid CF-be -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4758 üzenetére
Én is túléltem a DFi-t. (hozzátenném soha életemben nem tuningoltam előtte) Csak azért adtam el, mert nem fejlesztették már a BIOS-át és Gulftown mellett nem volt jó a memóriakezelése. Bloomfieldhez tökéletes lap.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4752 üzenetére
persze, ez az előnye a valós tesztpadnak, és ez egy vitathatatlan előnye. a probléma viszont az, hogy valós prociról légen 300Wot nem lehet elvezetni. vesd össze a frostyteches teszteket az spcresekkel, utóbbinál teljesen hihető dolgok jönnek ki, előbbinél meg a 150Wos tesztpadon mért eredmények még egy brutál víztől is jónak számítanak.
pár dolog egy picit másképp van intelnél, legalábbis ennél a szériánál. a magoknál van elcsúszás hőfokokban (magasabb hőfokoknál alacsonyabb, alacsonyabb hőfokoknál egész magas, 40 fok alatt már jópár fokot csúszik), de a kupak egy fokon belül van az intel specsheet szerint, az egész tartományban. tehát itt közel sincsenek akkora inkonzisztenciák, mint pár olcsó amds lapoknál (viszont lézeres hőmérőm tényleg nincs). a kupak és a magok közötti hőátadást meg egyik egyetemi laborban anno lemérték, egy fok alatt volt, tehát sok vizet nem zavar. ez egybevág azokkal a tapasztalatokkal, hogy páran leszedték a heat spreadert anno amikor a proci még új volt, és meglepődve konstatálták, hogy +-1fokot "javult"ak a hőfokok.
a magok és a kupak közötti hőátadás tényleg nagyon jó. tandemben használt ventiknél (ez fontos a két torony miatt, egyébként egyik csak pullból kap) nálam 1-2 fok a max eltérés kupak/magok között vízszintben nézve asztalon 50-60fokos hőfokok felett (ld magok elmérése). mind a hűtő, mind a proci polírozott, tehát a homorúság se lehet probléma. paszta mx4, de mx2höz képest az már nem javult semmit. gyakorlatban meg még a magoknál a chip topológiája és a hőcsövek fizikai elrendezése is bejátszik, de ez az amibe már végképp nincs beleszólásunk.
az együtt mozgó magokról tudok, hogy emiatt van kentisfield szériánál, emiatt is írtam magpárakat.dfi lapot pont napokban nézegettem anandon, a 4 oldalas indepth oc leírás kissé szíven ütött. és az még csak nem is a p45ös variáns volt, amit néztem. licensz egyébként tényleg elég sokat dob, de a pcb maga is baromi drága. innentől meg minél bonyolultabb áramkörök kellenek, annál drágább lesz a cucc. licensz tekintetében azért nincs akkora hatalmas különbség z68 és x79 között, SB is kb egyezik, ettől függetlenül árban elég hatalmas a különbség.
nem lesz még egy start valamikor év végén? piledriverre q1 vége/q2 elejét hallottam, az áll még?
-
válasz
TESCO-Zsömle #4747 üzenetére
attól, hogy azzal dolgozol, ami van, még nem árt a releváns teszteredményeket nézni... no mindegy.
tárgyilagosan nézve, a fusion komponensek együtt sem fognak nagyobbat alkotni, mint egyenként - egészen addig, amíg a számukra előnyös módon megírt szoftverek el nem kezdenek szaporodni. jó kérdés, hogy erre mikor kerül sor - az ingyenes power user alkalmazások között akár jöhet ilyesmi hamar is, de a többi területen kevésbé lennék optimista.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
IFX14em van, tehát van direkt összehasonlítási alapom ezekkel a tesztekkel. valamint eleget tesztelgettem, hogy tudjam mire képest, illetve ennél fogva kb legyen egy képem arról, hogy jelenleg légen mi elérhető a gyakorlatban. a procim pedig eléggé meredek fogyasztásgörbére még q6600 viszonylatban is, tehát a 40-180Wos terhelésekkel van saját tapasztalatom is. nem műterhelés, lappal volt nézve az átfolyó áram és abból jött ki a fogyasztás (konnektoros mérő alapján ezeknek nagyrészt stimmelniük kell, több ember tapasztalatai alapján is innen a fórumról). erre jönnek még rá a q6600 fórumos tapasztalatok.
ezek a tesztek már egy fokkal hihetőbbek, mint a frostyteches bench, a tizenvalahány fok 150Wos terhelés mellett. ami viszont nekem nagyon gyanús: 80-120Wra 13fok a deltaT (kb reális), 120-150re ez három fok (ez nem). az meg, hogy fokban 80-120 és 150-300 között egyezik a távolság, azt nem tudom hogyan sikerült elérni. illetve gyanús, hogy ez a celsius degrees lower is better akkor most deltaT vagy valós hőfok. ha utóbbi, akkor a teszt alapján többé nem lenne szükség vízhűtésre. meg felmerül a kérdés, hány fok van a szobában. ventik cseréjével meg 2000rpm fölött nagyon visszaesik a nyerhető deltaT (ld pl a well dressed megahalemset), szóval az is csak részben lenne magyarázat, ha delta pushpullt használtak volna.
a hőcsőnek tényleg nincs mechanikai tehetetlensége, de nem is arról beszélek. 3.6@1.46-1.48on volt egy ilyen érdekes anomália a vízszintben lévő rendszerrel, hogy beindítottam a primeot, és csak néztem az adatokon: első magpár 53fok, második magpár 67 fok, kupak 61. amikor lement az első kör (smallFFTnél van egy icipici terheléslyuk körök között) a második magpár beállt 62re, az első marad 54en, mag 61 fok. dolog pikantériája hogy újrapasztáztam mx4el, eredmény egyezett, csak a magpár volt 61en és a mag 62őn. namost, miért anomália: ez csak TY140 tandemmel, és csak 3.6on jött elő. 3.2őn 50-51-52 volt mag/páronként az eredmény. ugyanakkor 3.6on egy ventivel 63-66-63 (UK2000) illetve 67-70-67 (Papst 4412 f/gl) jött ki, szóval a második magpár viselkedése számomra rejtély. "Hogy 40-50°C-on forrjon benne a víz..." ilyet egy szóval nem mondtam, honnan jött?
ja igen, bónusz: 3.6@1.46-1.48on zenélt az alaplapi VRM, pedig a TY140 eléggé leért. egy 6fázisú, fethűtéses, maga idejében azért egész jó lapról beszélünk. a duplázott fázisú dq6okon kb két év alatt szálltak el a fetek vizezett és végig 3.6@1.45 körül járó q6600akkal. a tuningolt asrock meg nemtudom meddig bírja, de tippre szénnéhúzva szerintem nem éli meg a gariidő lejártát.
utóbbi miatt mondom, hogy drága lesz a lap és macerás lesz a hűtés. lehet emiatt is kellett mind amd, mint intel részről vizet csomagolni a csúcshűtők mellé, tesztelik a célközönséget. persze, a hűtést meg lehet oldani, vrmre meg a dfi már p35ön is használt volterakat, kérdés mennyire lesz drága az egész cucc.
"És fog is menni, mert az AM3+-os Piledriver után nem lesz több CPU. Csak és kizárólag APU-k lesznek játékos célokra is"
tény. érdekes lesz a jövő év. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
igen, egy felsőkategóriás laptól már igenis elvárható hogy minőségi terhelhető VRM része legyen. pláne, ha kilövöd ugye a VGA fogyasztását, akkor egy 200W+perifériák fogyasztás elég baráti.
ráadásul ez a 200W is nyilván csak plafon. -
válasz
TESCO-Zsömle #4723 üzenetére
Miheztartás végett a 6970-esnek 100%-al kevesebb számoló-egysége van mint egy 5970-esnek és 21%-al magasabb az órajele, átlagosan mégis csak 19%-al erősebb az 5970-es.
viszont ha az 5970-en 2x2G memória lenne, akkor az a 19% inkább 40-50% lenne - úgyhogy érdemes óvatosan bánni az ilyen analógiákkal.
az érem másik oldala, hogy a Cayman és a Cypress között a VLIW5 - VLIW4 váltás nem hozott komoly teljesítménybeli differenciát, az egyedüli igazán komoly különbség a frontendben van (az ész nélkül tesszeláló játékok gyorsabbak a Cayman architektúrán). a 7900-asok állítólagos architektúrája viszont eléggé más megközelítés, ezért akár komoly anomáliákra is lehet számítani - mindkét irányban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #4736 üzenetére
hát, ha a D14 tényleg elbírna 300-400Wot, akkor nem igazán lenne értelme vízhűtésnek, de még ln2nek se nagyon. legyen inkább általános esetben 180-200W, de már az is necces. mire megindul a mozgás a hőcsőben rendesen, már 40fokot ugrott a proci. a 4000rpmes delta tandemmel meg annyit nem lehet nyerni, mint amennyire hangos lenne. méretekről nem is beszélve, egy htpcbe hova férne be akárcsak egy Archon/Armageddon is.
digis vrm meg szép és jó, csak drága.
és akkor még mindig ott van a memória
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4741 üzenetére
az kegyetlen
a Keplert igazából csak azért kérdeztem, mert ha jól emlékszem azt is inkább az általános számításokra hegyezte ki az nV (ami náluk is logikus, hiszen ott a Tesla termékcsalád). csak ugye az nV CUDA-ban gondolkozik kizárólag, ami nem jó mert zárt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4739 üzenetére
azért azt megnézném, a GCN mit produkál mondjuk egy Milkyway@home projekt GPU feladatában
a mostani HD4800-asom pár percig mókol egy feladattal, szerintem a GCN megzabálná másodpercek alatt
ez a lehető legnagyobb OFF, amit itt le lehet írni, de az nVidia féle Kepler-ről lehet tudni valamit hogy teljesítménye milyen lesz?
-
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4736 üzenetére
"Tény, hogy a GCN már általánosabb felépítést kap, mint a VLIW4 és ebből adódóan játékokban a hatásfoka nem lesz olyan jó, de ezt szerintem bőven kompenzálja majd a +33%-nyi számoló és a +15%-nyi órajel."
Hát pont ezért "félő", hogy játékokban nem lesz hatékonyabb arányaiban véve.
Ami teljesítménybeli többlet mutatkozni fog, az a több tranyó, és magasabb órajel miatt lesz - mondjuk még így is erős lehet majd.Mindegy, majd meglátjuk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
amd procik 60fok fölötti hőfokokat nem nagyon szeretik. procihűtőknél meg már az is nagy szó, ha valamelyik 60fok körül elbír 150Wot (kb légen a legjobbak tudják ezt). GPUnál jóval nagyobb a felület (memstül vrmestül értendő a tdp), hőtűrésük is jobb (80-90fok még ok).
arról nem is beszélve, hogy mennyire meg kéne erősíteni a VRMeket, hogy hosszú távon is bírják a strapát. nem lehetne olcsó lapot csinálni, ami kibír 2-3 évet.
-
korcsi
veterán
válasz
"Mondjuk szvsz tolhatták volna feljebb is az asztali TDP-t... Komolyabb hűtők elbírnak 200-300W-al is, és abba már egy komplett 7850-est bele lehetne sütni..." És milyen memória szolgálná azt ki???
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
de lehet ám, hogy a GCN compute teljesítményben lesz jobb teljesítmény/mm2 és teljesítmény/W téren, nem pedig játékoknál, elvégre is az architektúra bevallottan arra készült. de javíts ki, ha tévedek, lehet keverem valamivel
talán trinity-nél már eljutunk oda, hogy ha az APU önmagában nem is, de egy hibrid CF kártyával megtámogatva megkajálja a full hd-t, kaveri meg lehet önmagában is.
kérdés, hogy az APU-ból kihagyják-e az olyan tranzisztorzabáló, compute-hoz kellő dolgokat, mint pl az abu által sokat emlegetett ACE vezérlés. -
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4725 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
szerintem a 28 nm miatt reális lehet a 190W-os fogyi, ütős kis cucc lesz ez szerintem, meg számoljuk bele az OC-t is
szvsz nem lepődnék meg ha egy stabil 50% pluszt tudna a korábbi atis single gpu csúcshoz (6970), ami amúgyis csalódás volt számomra, főleg hogy 5870es után nem volt valami minőségi ugrás, legalábbis a tesztek alapján, bár akinek ilyen van és váltott róla biztosan tudna konkrétabbat mondani -
stranger28
addikt
válasz
Igen, de szerintem sokan itthon veszik majd.
-
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4719 üzenetére
Úgy legyen!
-
nkmedve
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4702 üzenetére
Csúcskategóriában mondjuk a 15% áremelkedést én is reálisnak tartom (akinek van pénze úgyis meg fogja venni), addig nincs is baj amig az olcsóbb szegmensek árait is nem kezdik fennebb tornázni. Például közép-felsőközép kategóriában 15-20% drágulás már nagyon visszadobhatja az eladásokat, ez szerintem nem célja senkinek.
Öszintén szólva kicsit én is kezdem félteni a PC-s játékokat, de nem feltétlenül a dVGA-kkal kapcsolatban. Annyit szajkózták a kalózkodást, hogy már mindenki kezdi elhinni és lassan mindenki csak konzolra fejleszt. Nem tudom elképzelni, hogy az új konzolgeneráció ezen javitana, sőt.
-
nkmedve
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4694 üzenetére
Szerintem a gyártók számitottak erre a 30%-ra, mindenki láthatta már ezelőtt legalább egy-két évvel, hogy a Brazos, Llano érkezésével és az Intel IGP-inek fokozatos erősödésével a dVGA-k alsó szegmense (amiből eddig a legtöbb eladás származott) el fog tűnni. Ha az AMD nem számitott ekkora visszaesésre (ők okozták elsősorban) akkor nagyon inkompetensek dolgoznak a cégnél.
Szerintem az AMD nem feltétlenül kell árat emeljen a felső- vagy középkategóriában (persze valamennyit fognak, de nem 25-30%-okat) mivel alapvetően nem lesz magasabb a kártyák előállitási költsége mint eddig, a GPUk fejlesztés költsége pedig megoszlik a Llano és Brazos IGP-kkel. Persze nem lesz nagy bevételük a GPU-kból, de valószinűleg pozitiv lesz a mérleg. Akkor lesz nagy bajban az AMD ha a CPU-APU részleg továbbra is veszteséges marad.
NV sem fog szenvedni a gyenge VGA eladások miatt, mert ők a HPC piacon ugyan ezekkel a termékekkel szakitanak nagyot, tehát a fejlesztési költség ott is oszlik, sőt elsődlegesen HPC-re fejlesztenek..
Szerintem messze nem olyan rossz a helyzet mint ahogy egyesek látják. Persze nem lesz a dVGA biznisz az az aranybánya mint régebb, de manapság már semmilyen befektetés nem 100%-osan biztos.
-
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4698 üzenetére
Okok, persze, azt nem feltételeztem, hogy drukkolsz a drágulás végett.
A piac fele meg gyakorlatilag mindig is az Intelé volt, csak most bekeményítettek, ha jól emlékszem, már 60% fölött van a részesedésük - és ez tovább durvulhat....
Az APU-k egyre erősebbek lesznek, valószínűleg szép lassan a dVGA piac alsó-közép, majd közép-közép kategóriájára is veszélyt fognak jelenteni... -
Angel1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4694 üzenetére
És ha tegyük fel mégis így lesz, és nem fog jelentős drágulás bekövetkezni, akkor mit fogsz mondani?
A mondandód másik felében meg ott a cáfolat a végén; "mások a lehetőségek".
Az élelmiszerek árát duplázhatják, triplázhatják, akkor is meg fogja venni a nép, mert enni kell - legfeljebb nem lesz "habzsidőzsi".
A dVGA baromira nem létszükséglet, ott egy drámai áremelés egycsapásra kinyírhatja a piacot, pláne, annak tudatában, amilyen PC játékok vannak manapság...
Talán én is már csak az eltelt sok-sok kellemes év miatti tiszteletből fogok gépet fejleszteni, nem azért, mert annyira szükségem lenne rá, és megduplázott dVGA árak mellett bizony tojni fogok az egészre! -
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4689 üzenetére
Ez teljesen jogos, a kozgazdasag alapjan a piacnak igy kellene alakulnia. Remeljuk, hogy a hd78xx-ek a Cayman die-shrink es par minor fix miatt (ala Barts) nem fognak annyira dragulni, mint a teljesen uj architekturaju hd79xx-ek. Persze a half-node 28nm-es gyartasi koltseg mindegyikre igaz.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Szóval szerinted ha kevesebb vásárló volt az utóbbi időben akkor azzal hogy drágábban adják a termékeket majd több lesz?Fenét,ha tovább drágulnak a kártyák tovább szűkül a piac,ezt nyilván nem akarják ezért megpróbálják elérhető áron eladni a kártyákat.
-
Angel1981
veterán
válasz
Majd meglátjuk.
Mindenesetre én soha nem hittem el a GPU / dVGA gyártók sírásait, hogy alig van profitjuk!
Ha valóban szinte ugyanolyan áron fogják adni a HD7000-es generációt, dacára a 33%-os piaci csökkenésnek, az szerintem engem fog igazolni (mármint hogy van így is profit, csak már régóta rosszabbnak tüntették fel a helyzetet, mint amilyen valójában). -
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #4685 üzenetére
Magyarországon ígyis magasabb lesz mint az előző generációval tekintve a forint értékét...
-
stranger28
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4679 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe az előbb, de igazából már a 3 is feleslegesnek tűnik.. 4-5 giga VRAM-ot meg nem tudom hány monitor és milyen program eszik meg.
Rámentünk a mennyiségre, Intel X79 lapokba is 64 giga mehet otthonra.. hát kevesen használják majd ki a vásárlók közül szvsz.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4664 üzenetére
Arra ertettem mennyi jogdijat fognak elkerni kartyankent/chipenkent a memoriavezerloert/memoria hasznalatert kb., a licensz formakkal tisztaban vagyok
nem kell lenezonek lenni. A performance ( /$ /W /mm2 ) mutatokkal pedig teljesen egyetertek. A hatekonysag mindenek felett...kivancsi leszek menyivel fog noni a VLIW4-rol a GFLOPS/W.
"Csak azt sajnálom, hogy a termékeik nagyszerűsége nem mutatkozik a piaci részesedésben..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Óra topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Autós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest