Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
"AMD Radeon Graphics @AMDRadeon
Hi Everyone! My name is Heather Lennon, Graphics PR Manager for AMD & I will be joining in on the conversation."
-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
ja de mégis az övéké de nem kell foglalkozni vele, ne legyél naív...nyilván nem mondják azt h jaj jön a 8000es ne vegyél már 7000est

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Aug. 20. milyen játék? Tüzijáték?

-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
De Q1 ben kijon az utolso jatek ezek kozul akkor a marketingkampany miert hat q2 re ?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem feltetlen jelenti azt, az elozo se tartott azert annyira sokaig, ez is kifut meg Q2 elott.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Ez mikortól él? Teszem azt veszek egy VGA kártyát, ami ott áll hetek óta a boltban, akkor ahhoz is kapok kupont?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem AMDs, mindkét cég használja majd marketingre.
De az új never settle is nagyon jó, lehet hogy jobban megéri újat venni mint használtat.
Tartsak meg ezt a jó szokást következő generációra is.
-
janos666
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Használt árakra gondoltam, mikor HD8-ra kezdenek cserélni az emberek.

-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Azert lehetne meglepetes.

Ha az AMD is belekezdene az intel fele tick tockba es nagyobb valtoztatasokba fogna a 8K sorozaton a mar bejaratott gyartastechnologian, de nem tartom valoszinunek.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Feb 9-12 kinaban es taiwanban, mivel most hetvegere esik 2 nap belole nem fogjak cserelgetni a napokat hogy hosszab legyen a szabi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Elég régóta tavaszról volt szó, hogy megjelenik az új széria (ami továbbra is GDDR memóriát fog használni).
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Az a titan lesz amit az NV kiad a crysis 3 korul es nem a kovetkezo generacios gpuik egyike gyakorlatilag tavalyi csak nem adtak el belole vganak, ugy nez ki osszegyult annyi nem szazas darab amit eladnak egy teljesen uj szegmensben gamereknek.
Mivel az AMDnek nincs kifejezetten ilyen gpgpuja mint ami a gk110 az nvnel erre direktben nem majd csak tenyleg a kovetkezo generacios kartyaikkal tudnak reagalni, mar ha az egyaltalan szukseges tekintve a korlatozott peldanyszamot amiben kijon.
Illetve ha azt vesszuk az AMD a 690-re se reagalt hivatalosan szerintem erre se fog.Jon a kinai uj ev, nem nagyon varhato semmi az elkovetkezendo par hetben, illetve ha valami tenyleg a kanyarban lenne akkor mar valosagszagu kiszivargott infok is elerhetoek lennenek.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Elvileg meg is maradhatnak a DGPU-k (a felső osztályban) lehet néhány számítást áttolni rájuk, (de valószínű ott is egy bizonyos APU/GPU gyártó terméke fog tudni összedolgozni) de elképzelhető, hogy jönnek oda is később "nehézsúlyú" APU-k.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Az integráció az APU-kra vonatkozik, nem a diszkrét videó kártyákra, nem?
-
válasz
fatallerror
üzenetére
Tényleg egy napon vitázunk

Akkor a hd8xxx gyakorlatilag hasonló egy bulldozer vishera "fejlődéshez"?
Magyarul optimalizáltabb lett a hw... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
2014ben meg már rendszerszintű integráció lesz
Én Abu-tól úgy tudom, hogy 2014-ben valószínűleg csak ráncfelvarrás/optimalizálás lesz a Full Node miatt, és 2015-ben jön a rendszerszintű integráció.
Bár tény, hogy az AMD elég kemény tempót diktál fejlesztések terén. Ami érthető is, mivel másra nemigen támaszkodhatnak... Rohannak előre a nagyok elől...
-
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem de a 2011.12.22 igen.[link]
Akkor jelentették be és jan 9-én lett elérhető. Ergo most 8-án jelentették be és késő jan-ban lesz elérhető.
Szerintem ez több mint egy év, de cáfolj meg bátran
Hiába oem nem biztos hogy sokat fog változni a spec.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Attól függ, mikor veszi meg az ember. Én a 7970-et 8k-s bukással tudtam eladni fél évre rá, hogy megvettem.

-
MPowerPH
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Akkor pont ugyan az, mint a GTX780... Ezek szerint most már nem érdemes befektetni drágább VGA-ba. Remélhetőleg nem késnek a megjelenéssel túl sokat. Egyéb iránt az igazán érdekes termék a GK114 lesz, legalábbis számomra, de ez már nem ide tartozik.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Joval tobbrol volt szo benne, de a legfontosabb az a WSA, es hogy a kieso cpu gyartast ugy tunik amd gpuival akarja potoltatni a mubadala.
Mivel a 8K sorozat mar a kanyarban van azon mar nem fognak valtoztatni szerintem igy maradnak majd a next gen konzolok gpui. Esetleg egy kozep vagy also kategoriaja a 8k nak.MIndenestre az egyre jobban latszik mubadala-t nem az AMD erdekli hanem a foundry business.
AMd csokkentette a termelest glofonal 500Millio$ rol 115-re ( eleg komolyan hangzik ) de ezert 320Millio buntetest fizet a glofonak az amd. Effektiv ahelyett hogy gyartassnak 500millio$ ert helyett igy fizetnek 435milliot es kapnak 115millo termeket de megtakaritanak 65milliot. Nem fest tul jo kepet az AMDrol ez a dontes.(#6405) Ágógreen
Ez kb ugyanaz amit a 8990 esete. Ugyanazon a nodon nagyobb teljesitmenyt kell kicsikarni es meg legyen fanless is ?
Egyebkent minek fanless vga ? Teljesen passziv geped van csk ssd-vel ?
Q2 vege Q3 eleje szerintem amikorra kijon a 8800 es szeria, inkabb 8700 kozott keresgelj majd ha mindenaron fanless vga kell.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Igen, a referenciára!

És igen, engem sem érdekelnek a 2 GPU-s megoldások; 1 GPU-ból a legerősebbet, azt jó napot!

-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Hat a masik annyival jobb ott mar passzol a TMU a shaderhez a 8950-ben, de szerintem csak az elso tablazatot massziroztak at.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Annyi hibaval van tele nem is ertem, hogy hoztak le azt a listat.
Nem tudnak mem savszelet szamolni lasd 8970, 8950.
Nem tudnak SP teljestimenyt szamolni lasd 8950.
Nem tudnak DP-t szamolni lasd 8970.
140TMU a 8950 ben erdekesen mutat az SP mellett.A TDP is nagyon fura kulonosen a 8870- 8950 viszonyaban orajel tranzisztorszam sp figyelembevetelevel ez lehetetlen.
Nem hinnem ilyen spec mellett, hogy a 8950-nek lenne magasabb orajele mint a 8780-nak sot olyan nagy lenne a szakadek teljesitmenyben a ket gpu kozott, hogy mindenkepp forditva kene eroltetni az atinak.
Persze a legjobb nem volt hivatalosan 7990 de majd 8990 lesz mikor nagyobb a 8970 gpuk tdp-je mint a 7970-eseke.
Inkabb ugy nez ki valaki hasrautes szeruen gyartott egy tablazatot.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Én legalább 3 évre vettem a VGA-t. A következő gépem már DDR4-es lesz és valszeg egy teljesen integrált APU dübörög majd benne...
bandi0000: Egy csöppet el tetszettél tévedni. A kártya topicjába érdeklődj!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
És messze is lesz. A CGI-nek mindig megadja az 5-10 éves előnyt, hogy nem valós időben kell a 24fps...
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Azért a Crysis 3 Alpha Multija után bűnronda volt a Battlefield és akármelyik más "gyönyörű" játék,pedig először azt mondtam,hát ez nem nagy cucc,aztán annyit játszottam vele,hogy megszoktam és lám...

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
már 4k-s játékról beszélnek éveken belül
Konzolokkal meg is lesz. Ha a Sony tényleg bedob a PS4-be egy 7970-est az APU mellé, akkor tuti.
A piac már évek óta afelé tendál, hogy ha játszani akarsz, akkor vegyél konzolt, vagy légy kőgazdag... Nem tudom mi ezen a meglepő.
Amúgy nem lenne elérhetetlen a 4K a mai vasakkal sem, csak le kéne rázni az API béklyóját. Illetve motiváció kéne, hogy optimalizáljanak. Egy DX9 only gamma (Borderlands 2) ne úgy fusson egy mai csúcs-vason, mint a Krájzisz 4...
(#6380) fatallerror: Az attól függ, hogy mi szerint nézed. A Q1 lehet Jan-Márc is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Korábban már írtam, hogy a HD 8000 tavasszal jelenik meg. Érdemes az AMD stratégiáját úgy vizsgálni, hogy a termékmegjelenéseket egy nagy játékhoz kötik időnként. Ezért a tavaszi dátum. Ott lesz például a Tomb Raider.
Szerintem olyan árszintekre jönnek a 8700-8800-8900-as VGA-k, amilyeneken a HD 7700-7800-7900 kezdett. Olcsóbban nem éri meg, a drágulás pedig most annyira nem indokolt.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
ha azt nézed, hogy ennél már jóval korábbra is jósolták a VGA-k kihalását, szóval még elég jól tartják magukat...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
De a bevételek zömét ugye nem a WQHD felbontáson játszó egyének adják... Egyrészt...
Másrészt diszkrét GPU-t se találsz egykönnyen, ami WQHD felbontáson max grafikán eléri a 40-50FPS-t...
Én alap 7970-essel FullHD-ba is röccenek néha fullon. Egyes játékokban az AVG 60 fps se megy.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
ha APU-kkal meg tudják oldani a megfelelő látványvilágot, engem nem igazán hat meg a diszkrét kártyák kihalása. legalább egy alkatrésszel kevesebb.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
nem is tudtam hogy a FC3 gaming evolved-es játék. ez már csak azért is furcsa mert a szintén ubi-s AC3 meg NV partner.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
nem lennék meglepve. ahogy én vettem észre, a pc-s játékok piacát egyre inkább kezdik alulról felzabálni a különböző, gondolkodást nem igazán igénylő böngészős játékok, a felsőbb kategóriákban meg jellemzően koznolportokat találunk sajnos.
az egyedüli mentsvárat a szerepjátékok és a stratégiák jelentik, de azok meg kevésbé népszerűek a kaland/lövöldözős játékokhoz képest. illetve még idevehetem a komolyabb szimulátorokat, de az meg még kisebb réteget érdekel.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
nem is nagyon kell kapkodniuk. néhány nagyon NV-only címet leszámítva teljesen partiban vannak a konkurenciával, teljesítményben és árban is. legalább addig is fogy a HD7000 széria.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
4K?
AMD 4K1970, 4K2970.....stb.

Ami viszont érdekes, hogy AMD részéről semmi erődemonstráció, semmi kiszivárgott test nincs.
Úgy tudom tavaly már volt egy olyan hogy a Dirt 3-at futtatta valami erősen szana-szét lévő gép!
Lehet AC3-at akarták, de akadt nekik!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk: 2012.okt.5.
[link] -
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
A név legyen a legkevesebb,majd kitalálják
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror
üzenetére
Világvége
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
HDX
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Olyan biztos nincs. A Sleeping Dogs ugyanazt számolja benchmarkban is. Valami specifikus probléma lehet inkább. Valamelyik patch úgyis említett némi perfómensz imprúvmentet.
A compute shader felgyorsít számos effektet. Ebből a szempontból nagyon hasznos. Olyan dolgokat lehet vele megcsinálni, amit eddig nem lehetett. Viszont az API overhead ettől még komolyan jelen van. Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor az API aktuális problémái szimpla tupírozással nem oldhatók meg. Javíthatók persze, de ahhoz, hogy az overhead jelentősen csökkenjen radikális lépések kellenek. Úgy gondolom, hogy Microsoft továbbra is fejleszti a DirectX-et, így jönnek egyre jobb új verziók, de emellett érdemes egy olyan irányt megfontolni, hogy minden gyártó azonos IL-t támogasson a GPU hardver előtt. Ebből lenne egy független szabvány, és arra lehetne fejleszteni logikai futószalagot, és a teljes kompatibilitás is biztosítva lesz. Ilyen esetben az ami okozza az API overheadet az eltűnik a rendszerből, és a virtuális architektúra, amin futna a program biztosítja az eltérő fizikai hardverekkel való kompatibilítást. Ez amolyan Java irány, csak sokkal jobban kell a teljesítményre hangolni.
Fogalmam sincs, hogy melyik távolabbi jövőben érkező játék, mennyi compute shadert használ. Ezt a fejlesztő dönti el. Ez attól függ, hogy mennyire komplex grafikát akarnak. Ha sok a komplex számítás, akkor érdemes compute shaderben gondolkodni, mert hatékonyabb lesz a feldolgozás.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Én csak azon csodálkozom, hogy van aki ezen meglepődik, ismerve az architekturális* különbségeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem én mértem. Mi még nem mértük le, de nyilván megkaptuk a játékot, szóval benne lesz a következő tesztekben. Most még van egy dolog, amit nem értek, mert van in-game benchmark rész, és a 60%-os eltérés az egy akciódús játékjelenet alatt jön, míg az in-game benchmarkban 30% körül van a különbség. Ennek az okát még kérdezgetem.
Nem tudom mit lehetne csinálni a Keplerrel. Lehet javítani rajta, de elég nagy a különbség compute téren. Szerintem az NVIDIA nem gondolta, hogy a compute shaderre ennyire ráharapnak a fejlesztők. Bár nagy kérdés, hogy miért nem, mert látták, hogy ott a Windows 8 új DX SDK-ja, ami nagyon leegyszerűsíti a kódok debugolását. Most volt Montreálban egy gaming konferencia. Ott volt szó róla egy előadásban, hogy bármit megéri compute shaderbe átrakni, mert 10-70%-os gyorsulás lesz a teljesítményben a képminőség változása nélkül. Rengeteg példát előhoztak. Már a HDR-t is compute shaderben ajánlják. A tracer interfésszel a munka időigénye a harmadára-negyedére csökkenthető, a bonyolult kódoknál pedig még többet lehet nyerni. Gyakorlatilag végre nem kell a gyártókra támaszkodni, ha compute shaderről van szó. Szerintem az NVIDIA ezért kerüli nagyon a DX11.1 emlegetését, mert a hardver úgy néz ki, hogy támogatja, viszont nekik durva kiszámíthatatlanság, ha minden fejlesztő elkezd orrba-szájba compute shadert írni.(#6352) Angel1981: Mindegy. A compute shader rákfenéje mindig az volt, hogy egy egyszerű kódot még be lehetett vállalni, de egy bonyolultat már nem, mert nem volt meg a megfelelő fejlesztőeszköz hozzá. Még ha be is vállalta a fejlesztő, akkor is ott volt a kockázat, hogy nem lesz kész az effekt kiadásra. Nyilvánvaló, hogy egy kiadó nem fogja a játék megjelenését egy grafikai opcióért eltolni. Maximum azt mondják, hogy majd patch-elitek, ha kész lesz, de a játékot el kell kezdeni árulni.
A nextgen konzolok szerintem már továbbmennek a compute shadernél. Legalábbis ezt szűröm le a fejlesztők előrevetített irányáról. Ez majd PC-n okozhat nem kevés szopást. Bizonyos effektek persze sosem fognak egy konzolnak feküdni, mert túl nagy nyers teljesítményt igényelnek. Ilyen brutálterhelő VPL-GI-t szerintem sosem fogunk konzolon látni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem is magáért a termékért csinálják. Az önmagában nem ér semmit, mert olyan helyre jön, ahova tulajdonképpen nem is kell VGA. A cél egyszerű. Itt az új driver, jött/jön pár új játék, és meg kell mutatni a világnak, hogy a HD 7970 GHz Edition ebben a környezetben 50%-kal is gyorsabb a drágább GeForce GTX 680-nál. Már nézegettem ezeket. A Sleeping Dogs alatt extrém nagy a különbség. A HD 7970 GHz Edition minimum fps-e 31, ami konkrétan a GTX 680 maximuma. Átlagban 60%-kal gyorsabb. A Warfighter egy kicsit egyoldalú, mert olyan optimalizálást használ, amit csak a Radeon képes kihasználni (CDB technika - GeForce nem támogatja hardveresen). Aztán még ott az új Hitman és a Far Cry 3. Mindkettő tele lesz compute shaderrel. Ennyi a célja egy új VGA-nak. Csak egy üzenet, hogy teszteljék újra a dolgokat, mert a GCN az új játékokban nem azt az arcát mutatja, amit márciusban.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Biztos a gyengén sikerült Tahiti chipek kiszórása érdekében.

-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Biztos úgy vannak vele, hogy amíg kapnak megrendelést, addig csinálják.
Az OEM gyártók tudják, mit akarnak, biztos nem véletlenül rendelnek az AMD-től még mindig ilyen kártyákat.Egyébként lehet, hogy a HD8000-es szériában már nem is lesznek ilyenek - meglátjuk.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Azt már gyakorlatilag megszüntették.
-
válasz
fatallerror
üzenetére
nem hiszem, hogy steady felszállóágba mennénk. az 500-600 USD közötti ár eléggé vízválasztónak tűnik, szerintem itt már elég meredeken leszállóágban vannak a várható eladások, függetlenül attól, hogy mi van a piacon.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Csak gbors-ot tudom idézni:
" az árazás célja a profit maximalizálása" -
korcsi
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Most képzeld el, hogy egy tonna pénzed áll AMD részvényekben, és amikor osztalék kifizetés van, akkor azt mondják, hogy bocsi, de nem maradt semmi de legalább olcsón adtuk a VGA-t amit többért is elvittek volna, pláne, hogy ilyen helyzetekre azért a kereskedő is rámozdul, és lefölözi a profitot és a piacon nem lesz olcsóbb VGA vagy ha lenne is a nagy kereslet miatt nem lehet kapni.
Meddig tartanád ott a pénzed?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Mert ez egy luxus cikk és többet szakíthatnak rajta, ha drágábban adják.
Szerintem. -
válasz
fatallerror
üzenetére
nem azért volt szükség az áremelésre, mert drágább lett az anyagköltség, hanem azért, mert a 7970 egyedül volt a piacon, és minden bizonnyal azon a nyitóáron prognosztizálták a legnagyobb profitot.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
"tényleg nem trollkodom csak nem látom a miértekre a választ"
Jó, értem, hogy nem, de azért tovább magyarázom.
A Cayman lapkamérete 389^mm.
A Tahiti lapkamérete 352^mm.Valóban csökkent, de ha kezdetben a 28 nm-es wafer ára 1,5-2x annyi volt, mint a 40 nm-es bejáratott wafernek, akkor már ^mm-re leosztva érthető a jelentős drágulás. A fogyasztás is érthető módon nőtt, hiszen több a tranzisztor (2,6 milliárd ---> 4,3 milliárd), hiába, hogy kisebb a lapka.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére

Viccet félre, tényleg nem számít, nem mi döntjük el.
Nekem van a fent részletezett "elméletem", majd 1-2 év múlva kiderül, hogy jó volt-e, vagy sem?
Türelem, torna terem.
"másnak is kellett gyártósort tervezni mégsem növeltek ilyen magas árakra"
Máshol nem növelték annyira chipméretet, és a teljesítményt mind a GPU-nál, inkább a "kisebb chipméret, kisebb fogyasztás, ugyanolyan teljesítmény mellett" elvet követték, hasonlóan, mint a TSMC-től teljesen független Intel.
Az Ivy csak 5-10%-kal erősebb a Sandynél, áruk is nagyon hasonló, viszont jóval kisebb a chipméret, és kevesebbet is fogyaszt.
A TSMC-nél is ez lehet a helyzet; ott, ahol nem növeltek annyira árat, kisebb méretű, kisebb fogyasztású, de kb. ugyanolyan teljesítményű chipet adtak ki utódként. -
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Maga a chip legyártása nem olyan drága, a gyártósor kifejlesztése az ami egyszerűen HORROR összeg!
Szerintem az eladási ár max. 20%-a a tényleges gyártási összeg, a többi a fejlesztés megfizetése.Maga a VGA előállítása már sok mindentől függ ugyebár; chip, NYÁK, kondik, tekercsek, hűtés, stb. de szerintem még a kifutó példányok esetén is van rajta haszon.

Lényeg a lényeg; szerintem a HD8000 legfeljebb teljesítményarányosan lesz drágább a HD7000-nél, majd a HD9000 esetén várható újabb jelentős (teljesítményarányon felüli) drágulás - és ebből adódóan piaccsökkenés...

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Csak megpróbálják a csökkenés mellett a bevételt szinten tartani. Ehhez mindig annyit emelnek, amennyivel ez lehetséges. Azt már elkönyvelték szerintem, hogy a csökkenés megállíthatatlan, és előbb-utóbb annyi lesz ennek a piacnak. A mikor még kérdéses.
Pedig a JPR nem keveri a PC-t a mobillal. Az a majdnem 80% sajna csak PC. Persze ami bele van számolva és ront a statisztikán az az, hogy a procit megveszik IGP-vel, de nem biztos, hogy használják. Viszont ezt így nem lehet kiszűrni, mert csak az eladott termékről van adat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Miért nem? Van egy eladás, és az csökken, de attól a következő negyedévben még lesz eladás, csak kevesebb. Mindig lesz eladás, hacsak 100%-ot nem csökken.
Egyébként nyilván megvan az a statisztika is a gyártóknak, hogy a teljes piac jelentős része az IGP. Már lassan a 80%-a. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
A JPR statisztikát nézik a cégek. Az negyedévenként 4-7%-os csökkenésről számol be folyamatosan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Semennyivel nem lesznek olcsóbbak. Az AMD-nek eddig sem volt gondja a gyártókapacitással. Az érkező VGA-k árát a piac szűkülése határozza meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Ezek szimpla trükkök, amivel befolyásolják a részvényárfolyamot. 2 dollárról kapásból 2,3-ra ugrott az egész, aztán 2,09-re visszament, mert az AMD bejelentette, hogy nem merült fel ez a cégen belül. Valamelyik elemző hasznot akart ebből húzni. Az amúgy szégyen, hogy egy ilyen pletykával, így lehet befolyásolni a részvényeket.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Akkor annyit!

Jó, meglátjuk, annyira nem vagyok kiéhezve rá!
Szépen csendben kivárom - elvagyok a jó kis MSI Lightning 6970-nel.
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem is "sok" a 20-25%.

Igen, optimalizálják belső felépítést, valszeg kicsivel a chipméret is nagyobb lesz, a gyártástechnológia kiforrásával meg magasabb frekin járhatnak a tranyók - ezek együtt szerintem simán adhatnak 20-25%-ot. -
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Én azért bízom egy 20-25%-ban!

Mondjuk ha így is lesz, biztos nem fog alacsonyabb fogyasztás, és ár társulni hozzá, mint a mostani kártyákhoz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Jaja
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem azért írtam, hogy sajnálni kelljen (nem is kell mivel 1 hónappal később eladtam őket 5e Ft veszteséggel - akkor éppen hiánycikk volt a 7970), csak azért írtam, hogy jelentősen csökken ezeknek a cuccoknak az ára és a megjelenéskori készlethiány jól felnyomja az árakat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Alacsonyabb kezdőárat? Kizárt.
Ha alacsonyabb árat akarsz, akkor ne a csúcs kategóriás kártyákat várd, hanem a 7970-et, aminek talán még lejjebb megy majd az ára.
Én 160k-ért vettem darabját januárban Skhiz0-tól (kb netto ár). Most meg 105k bruttó boltban, számlával. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Vagy inkább azt mondanám nem megjelenéskor durrannak, hanem fél év múlva, amikor kiadják a csodadrivert.

-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Igen, persze, több adat nekem is gyanús, de már lassan 1 hónapja nem lett hozzászólva a topikhoz.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Persze, hogy kamu. Abu85 megmondta, ha lesz hír, akkor biztosan írni fog róla.
-
fatallerror
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
egyébként most átnézve ez ugyan az a hibás kamu meg amit az nv topikba is linkeltem, előbb elkéne olvasni

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Nézd meglehet csinálni, csak ahhoz egy extra 512 bites vektor kell a CU-ba. Ennek viszont az a következménye, hogy csökken az LDS FLOPS-okra leosztott tempója. Igazából semmi nem indokol 4 helyett 5 darab 512 bites vektort egy CU-ban. Ahhoz kell még egy extra PC&IB is, amivel nyilván 64-gyel nő a konkurens szálak száma is, vagyis a teljes CU-t eléggé módosítani kell a hatékony működéshez. Nem lehetetlen megcsinálni, de miért kellene olyan dologhoz hozzányúlni, ami most is jól működik ugye.
Nem mellesleg 1792-t és 1536-ot írnak az ominózus Olandokra, és ha ezeket a számokat elosztod 80-nal, akkor csúnyán nem egész szám jön ki. A legnagyobb probléma nem azzal van, hogy az oldalak ezt megírják, hanem azzal, hogy a hírben lévő adatok ellentmondanak egymásnak. Akár pletyka, akár nem, az ellentmondást kerülni kell, azonos híren belül mindenképp. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nekem tetszik! Olvastam már a Guru3D oldalán is. Egymást követik a cikkek. Most terveztem 7850-et vásárolni, de elbizonytalanodtam.
Meddig kell még várni?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
Jah, nekem máshogy jött le, mind1, korán van.

-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
Fejlődik, de van egy gát a DGPU-hoz képest.
Ez a legerősebb IGP: [link]
Egyszerűen kevés, itt inkább az lehet jó, ha sikerül befogni általános számításokra, hogy mint gyors-processzor lehessen
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Igazad van, rakás sz@r az egész. Nem is értem miért erőltetik...
"jaj hagyjad már, nem jók még ezek az apu-k"
Elolvastam. Nem tartott sokáig.

-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
Igen, de az a baj mellette fejlődik a technika is, jönnek a 4K kijelzők/VR szemcsi/Multi display akkor megint nem ér semmit a CPU mellé beépített chip.
-
Löncsi
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
De el kell tőle élvezned mert ez a jövő, muszáj.

-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem erint, mire kijonnek szerintem azok a jatekok amikkel majd igazan mennek mar 9Ks kartyam lesz szerintem.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Csodat nem nagyon lehet varni ugyanazon a node-on, 20% al tobbel en mar beernem a jovore megjeleno kartyaktol, bar annyi miatt valtani nem fogok.

-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem csak gondolkodnak,hanem a tesztlapkák már kész is vannak.Azthiszem júniusban lépett tape out fázisba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Aztán utána meg is áll a fejlődés, mert mindenki APU-ban látja a jövőt.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Az első GDDR6 modulok ill. az ezekkel szerelt grafikus kártyák a várakozások szerint legkorábban 2014-ben kerülhetnek majd piacra. Ugyanakkor a specifikáció vélhetően legalább 2020-ig velünk marad majd, és utódja - a logikusan vélhetően GDDR7 nevet viselő specifikáció - bevezetése csak ezt követően válhat majd indokolttá.
Ezt olvastam még múltkor,az hogy mennyire valós ez kiderül
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
Hát remélem azért többet fog hozni.
És lehet hogy XDR2?
Egy 8870-esre beneveznék szívesen a GTA V-re.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Nagyon jól működnek már. A Furmark fejlesztője le is állt a program polírozásával. A szoftvert meg lehet kerülni, de hardvert nem. Persze a GeForce GTX 580 és 590 védelme a GPU-Z-vel kikapcsolható, de nem ajánlott megtenni. Asszem a Kepler Boostja is kikapcsolható pozitív-negatív irányban, de azzal sem érdemes élni, mert a hardver erre támaszkodik a védelmeknél.
A PowerTune kikapcsolhatatlan, mert az a display driver betöltéséhez van kötve. Tehát az egyetlen mód ezt kikapcsolni, ha megtiltod a display driver betöltődését, ami pedig lényegtelenné teszi a dolgot, mert display driver nélkül semmilyen 3D-s program nem fut. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Inkább háromnegyed év, mert ugye 2013Q2.
Az IGP-re nem csak grafikát lehet rakni. Szépen át lehet nyomni egy játéknál rá a fizikát, az útkeresést, a különböző culling eljárásokat, a sortingot és a tartalom kikódolást. Nem viccből gyúr az Intel a Haswellnél az IGP-re.
Ennyiért lehet őket adni. Ennél lentebb alig-alig mennek majd az árak. És ha nem kell ennyiért, akkor nem az lesz az üzenet a cégeknek, hogy drága, hanem az, hogy a piac nem igényli őket. Vannak 200 dodóért is VGA-k. Új generációs megoldások is. A HD 7850 memóriától függően 190-210 dollár. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror
üzenetére
Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, akkor szerintem most túl sokat költenek a szoftverfejlesztésre és túl keveset a marketingre. Szerintem nem az az ideális egyensúly, amit most látunk. De ez tényleg csak az én véleményem, és nem vagyok gazdasági szakember. Lehet, hogy a Rory úgy gondolja, hogy ezt az évet leviszik így, jövőre pedig az új generációnál előtérbe helyezik a reklámot, hiszen akkor már itt lesznek a támogatott programok.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Megszokhattátok,Abu nem csak a levegőbe beszél,minden mondatának megvan a háttere.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Az attól függ, hogy a VGA-n van-e vízhűtés.

Mint mondtam, kialakítás kérdése. Aki gyakran akarja cserélgetni a cuccokat, annak olyan vízhűtése is van. És -értelem -szerűen- nem sima ház, hanem valami állvány-féle.
sz: És ha már ilyen jól áll anyagilag, akkor bedob a rendszerbe egy chiller-t, és mehet a teszt szobahőmérséklet alatt...
Vagy elfelejti a fullos blokkokat, és csak a GPU-t hűti vízzel. Akkor csak a RAM-ot és a VRM-et kell teleszórni sünikkel és megkínálni egy rendes ventivel, és el van intézve.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Ne engem kérdezz.
Soha nem volt és nem is lesz ilyen anyag a gépemben. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Felépítés-függő. Meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyen gond. Ellenben iszonyú költséges, ha az vesszük, hogy egy rendes VGA-blokk újonnan 25-35k+posta.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Azt nem értem, mi a bánatnak a dupla DVI... Ennyi pénzért végigrakhatnák az alsó sor 6db miniDP-al, és még adaptert is mellékelhetnének hozzá...
-
korcsi
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatallerror
üzenetére
Ők csinálták.
Nem tudom mi ebben a nagy hír, már volt korábban is linkelve.
Az árát továbbra sem tudjuk. -
janos666
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Még a játékmotorokról jut eszembe, hogy jönnek néha ezek a DX11-es csodák, és van hozzájuk FXAA, edge blur és mit tudom még milyen maszatoló post-process a recés élek ellen...
Pedig bennem olyan érősen él még, hogy a DX 10.1 volt az AA megváltója és azóta mindennel mehetne az MSAA?
Ez ügyben mi történt? Megint volt valami fontosabb újítás, ami az AA-t ellehetetlenítette? Vagy ekkora b@lfaszok a programozók, hogy DX11-et is használnak, de a 10.1 képességeit sem merítik ki viszonylag kínos problémák leküzdésére sem?
-
válasz
fatallerror
üzenetére
itt most nem erről van szó. a Te postodból kiindulva: az nVidia el tudja érni, hogy a lassabb kártyája úgy legyen a köztudatban, hogy gyorsabb. az AMD meg azt sem tudja elérni, hogy a gyorsabb kártyáját gyorsabbnak tartsák. ezért mondom, hogy a marketingjük béna.
-
janos666
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
aki az ár/teljesítmény mutatót nézi most tuti 7950est választ
Vagy valami régebbi kártyát.

Én régen szinte minden (vagy legalább minden második) generációváltást lekövettem. Főleg, mikor jók voltak az árak és jöttek az akkori mércén szebbnél szebb játékok. Most viszont HD6-ra egyáltalán nem érte meg váltani a kis teljesítményugrás miatt, a HD7 pedig mocskos drága az előző évek árpolitikájához képest, így még mindig nem látom értelmét cserélni HD5-ről. Főleg, hogy nem is nagyon jön mostanság semmi játék, ami úgy izzasztja meg a kártyát, hogy tényleg lenyűgöz a képminőségével, és nem mellesleg még a történet is érdekel. Talán ha a HD8 startja után lesznek értelmes áron használt HD7-ek majd újítok.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Csak viccből írtam,egyértelmű,hogy most a 7950/7970 ár/teljesítmény arányban verhetetlen

-
ricshard444
veterán
válasz
fatallerror
üzenetére
Írom a tesztet,majd kiderül
-
válasz
fatallerror
üzenetére
aha. csak hogy az utóbbi idők mesterfogásaiból szemezgessünk, kihoztak egy 7970 GHz editiont, ami érezhető marginnal veri a GTX680-at, a legtöbb tesztoldalon mégis az jön ki, hogy a 680 kényelmesen a mezőny fölött lebeg. jól nyomja az AMD?

-
válasz
fatallerror
üzenetére
nincs gond? vagy két hónapja készen van a halo termékük, és nincs piacon? mert hogy vitatkoznak? jobb helyeken ilyenért egy marketingvezetőt kivégeznek... jensen szerintem nyilvánosan inná meg az ürge vérét, ha nála dolgozna
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)