- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
válasz
gyolas1990 #37091 üzenetére
Igy tettem. Koszonom. Es neked is hokuszpk.
A processzor huzasanak van jelentossege jatekokban Ryzen eseten?
Ebben a prociban (Ryzen 3600 SUT2050) elvileg lehet tobb potencial is a gyari ertekein tul, de nem tudom van e mervado kulonbseg ha megpiszkalnam, illetve segitseget szeretnek kerni, hogy mi lenne a modja a tuningolasanak.
Asus Strix B450-F Gaming II lap van alatta (plusz ugye ez a Crucial Ballistix 3200 CL16 2x16GB DDR4, ami jelenleg 3600-ra lett allitva. Bar nem tudom ennek is mi lehet a vege, vagy van e ertelme jelentossege magasabb frekvenciara allitani jatekokhoz), s a kerdesem, hogy ennek BIOS-aban mit kellene es hogyan beallitani hogy megnezzem, mit tud a rendszer kozel maxra huzva, illetve hogy mivel teszteljem a ramokat tuning utan, illetve a procit?
Segitenetek sracok? -
TXT
őstag
válasz
gyolas1990 #37085 üzenetére
Koszi
Es ez melyik lenne?
Nalam egy “Trfc” van, a ZenTiming-ban viszont ketto is.
Illetve a “Trcpage” es az aabbiak nalam szerepelnek a beallitasok kozt, a ZenTimings-ban viszont nincs. Akkor ezek maradjanak “Auto”-n?
Az FCLK Frequency-t (nem tudom mi ez) is allitsam at 1800MHz-re igy, hogy a Memory Frequency-t 3600-ra allitom?
fudi2002 Igazad van, mea culpa!
-
TXT
őstag
válasz
gyolas1990 #37065 üzenetére
Ugyanaz a helyzet…
Atallitottam. Ujraindulasnal nem bootolt be, majd le is allt. Manualisan ujrainditottam a gepet, de szinten nem bootolt be, majd megint leallt. Azutan harmadjara inditva elindult, beleptem a biosba, megneztem az ertekeket amiket beallitottam, ott voltak, de ennek ellenere ahogy betoltott a Windows, megint csak mindenhol 2666MHz-et mutat…
Adtam neki manualisan 1,38V-ot, ugyanez a filyamat jatszodott le, s ugyanugy a vegen mikor hajlando volt bebootolni a Win-t, ugyanugy 2666-ot ir!
Mi az istenert van ez?Az keptelenseg, hogy a ez a ram, ami mindenki mas tapasztalata szerint is siman megy 3600, de meg 3800MHz-en is, ne menjen meg a gyari 3200-on sem! Hogy a cs.csbe van ez sracok???
-
Chaser
legenda
válasz
gyolas1990 #37061 üzenetére
cl16-on mindegyik cpu imc-je elég 3600-on, az nem lehet gond
TXT
állítsd át manual az órajelet 3600-ra, és a fő értékeket a linkelt korábbi képről, kb ennyi - a feszültségekre is figyelj -
most nálad alapon megy a ram, ennél a ramnál 2666mhz a default
a tájfun' meg azt mutatja hogy micron e-die, minden oké -
TXT
őstag
válasz
gyolas1990 #37061 üzenetére
Es ez mibol derul ki, hogy mi lehet a hiba pontosan? Vagy mit kellene meg allitani a BIOS-ban? Proci is egyelore alapon megy, gondoltam eloszor a ramokat allitom be, s utana a procit. De igy…
Vagy masik alaplap kellene, abban menne?
Bar direkt azert vettem ezt, mert ezt ajanlottak tobbek kozt. -
válasz
gyolas1990 #29784 üzenetére
Ha c-die, az kifejezetten rosszul veszi az 1.35 feletti feszt.
Nalam jart aegis 2x16 c-die, az sajnos c16 ala nem tudott menni, raadasul azt is csak 3333ig tudta.
-
válasz
gyolas1990 #29776 üzenetére
Nem b-die...
Az volt 2018 kozepeig. Azota c es d-die...
Az a progi sajnos sokszor nem jol olvassa ki.Ha b-die lenne, menne a 3600c14 gond nelkul, aranylag alacsony fesszel...
-
scream
veterán
válasz
gyolas1990 #24472 üzenetére
Mivel nem célom "tuningolni" így semmi kedvem annyira belemenni a témába, hogy megértsem az itteni hsz-ek 60-65%-t ami a "hőmérséklet" vagy "melegedés" címszavakkal keresve kiadott a hsz-em írása előtt.
Annyira lettem volna kiváncsi, hogy ezek az értékek rendben vannak-e vagy kell aggódnom valami miatt esetleg ajánlott valamilyen beállítást átállítani - ami univerzálisan működik - tehát nem a vcore és egyéb feszek állítgatása/kitesztelése.
-
válasz
gyolas1990 #24197 üzenetére
Nekem ugyanezt kibirta 4.4GHz-en 1.2V-on, aztán y crasherrel 1.25-ön sem bírta
-
gyolas1990
csendes tag
válasz
gyolas1990 #24063 üzenetére
Kicsit finomítottam még a beállításokon, úgy döntöttem, hogy jelenleg nincs szükségem a 4.2 Ghz-es boostra, mivel normál napi használat és normál gaming mellett teljesen felesleges, így belőttem egy allcore 4 Ghz-et 1.15V-on, ami úgy néz ki beton stabil lett.
3 CB egymás után, plusz egy kis IntelBurnTest 15-20 percig, mellette netezgetés, és a egy 4k-s YouTube videó a háttérben, pár megreccenésen kívül nem volt semmi gond. Nem mellesleg gyári hűtővel, pici házban, 27 fokos szoba hőmérséklet mellett így max 85 fokig kúszott fel, ami max terhelésnél szerintem teljesen normál így.
TestMem5 6 kör lement hiba nélkül, az alábbi beállításokkal, RAM 1.35V:
Szerintem így mostmár rendben lesz, eléggé pattogós lett a gép, gyors minden, és halk is silent ventiprofil mellett.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gyolas1990 #24112 üzenetére
profilt majd frissitsd, hogy ne kelljen visszalapozni, miert vagy itt
elsokorben szvsz az 1.2V a procinak lehetett keves. a testmem az memoriat tesztel, az Intelburn meg a procit egeti. Mar ha egyaltalan elindul az AVX verzio.
* a nem avx meg ize. mondhatni az nem terhelesszoval ha azzal reset, akkor verynagyonize.
** ja es pendrive + f12 es akkor nem feltetelezem, hogy divatgorbuletesmonitorodvan.
-
Albigator
őstag
válasz
gyolas1990 #24067 üzenetére
Aztán kiderül h lemehetsz vele 1.1V-ig és még úgy is stabil a 4.2Ghz.
-
Albigator
őstag
válasz
gyolas1990 #24063 üzenetére
Na végre egy PGT 3600!
1.2V-al "csak" a 4.2 GHz stabil?
Én így hagynám. Fesz is jó, órajel is. A 4.3 GHz-el nem nyernél olyan sokat.
All core OC-nál vki 1.3V-ot mond max, más még kevesebbet. Én ezt se tudom már hűteni (számomra) normális hőfokok mellett (kb max 1.25V).
Az az 1.2V 4.2GHz pont sweet spot szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest