Hirdetés
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így vágná zsebre Hollywoodot az Apple
- Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Mobil flották
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz SECTORnooB #4901 üzenetére
Ez nem volt opció annak aki 32gb-ot akar
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tag
Hűtőben még ezeken is elgondolkodhatsz:
SCYTHE Mugen Rev. 5 B [link]
vagy
SCYTHE Fuma Rev.B [link]Ezek elég jó hűtők. Javaslom a vonatkozó topik [link] összefoglalójának végén linkelt teszteket megnézni. Ezek sincsenek messze/elég közel vannak teljesítményben a Noctua NHD15-től, de olcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz SECTORnooB #4903 üzenetére
Holnap kiderül. Majd jól beszámolok. Amúgy lehet ennek vmi értelmes alapja, hogy 1-2 netes tesztnél ahol hasonlítanak 2 vagy 4 modult, utóbi gyorsabb ugyanazon frekin?
-
fudi2002
veterán
"de elég gyenge a VRM-je"
Szerinted. Szerintük nem. B450ből a legerősebb VRM szempontból.
Épp most megy 2 H265ös videó tömörítés egymás mellett, kb 6 órája:
Ha ezt a 3900x-et kiszolgálja, akkor a kolléga 3700x-ét miért is ne?Kiváló választás, ennyi pénzért best buy.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz SECTORnooB #4903 üzenetére
Viszont a Micron e-die-nak pont egyik erőssége, hogy kevésbé terheli a memóriavezérlőt a több stick pl egy samsung b-diehoz képest.
Nálam mindenesetre gond nélkül megy a 4x8 3600/c16-onAmúgy ha alza kifogyott, itt van német amazonról kb 55k a vége szállítással együtt
EA: It's in the crate!
-
worxland
addikt
válasz fudi2002 #4897 üzenetére
"Ezek a hűtők sztem vicc kategória mind. A hűtő noctua körül kezdődik légben." - Szerinted. Az emberek 90%-ának meg bőven jó egy 5 ezres hűtő is. A (még) jelenlegi konfigomon (i7 4770, nincs húzva) egy 5 éves 5 ezer forintos hűtő van, tökéletesen kiszolgálja, olyannyira, hogy a másfél éves i7 8700-re is azt raktam.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
fudi2002
veterán
válasz worxland #4910 üzenetére
Persze. Van akinek az sem baj ha ott ordít a feje mellett. Nekem fontos hogy hűvös legyen és csendes. Olyan procinál ami saját magát tuningolja, még indokoltabb hogy jó hűtő legyen rajta. De nyivlán ha Neked elég akkor használd.
-
-
belaazallat
addikt
Ha már belekezdtél, akkor vidd is végig. Át néztem a táblázatot, valóban van benne jobb(szerk)
alaplatalaplap B450-ben, de vagy nem kapni újonnan, vagy jelentősen drágább. Szóval tessék ajánlani a korábban megadott paramétereknek megfelelő jobb alaplapot.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-
zzola
titán
-
fudi2002
veterán
"Én abszolút a VRM-re gondoltam és nem az árra"
Érdekes. A linkelt táblázatOD szerint a Tier IIbe tartozó b450 carbon acnék a vrm része megegyezik a tomahawkéval amit legyengéztél. Akkor most nem értelek végképp. Továbbra is várjuk a konkrét típust, vagy annyit hogy bocs elnéztem.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
belaazallat
addikt
Ezért is kerül +11000Ft ba.
Lehetne írni egy alaplap ajánlást, összeghatárokkal, holnap ha meló engedi rászánok egy pár órát, lehet megcsinálom, segíthetnél majd a véleményezésben.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
fudi2002
veterán
Igen, az jogos. A stílusból azért visszavehetnél. Kérdeztük többen hogy mit javasolsz. A mellébeszélést ha nem tekintjük, nem volt konkrét típus. Ha a carbont nézzük 50ért, anniyért illetve kicsit többért már jobb x470et kapni. Amúgy pedig ha az eredeti felvetésre visszaugrunk, akkor a kolléga 3700x alá akarja. Ha nálam a 3900x-et kiszolgálja, ráadásul értelmes hőfokok mellett, akkor mégis mihez "gyenge" szerinted? 3950x-hez 4.4 allcorehoz? Vagy csak simán unatkozásból vagdalkozni akartál egy sort?
-
veterán
ezt a VRM kort nagyon felfujjatok.
egy fostos B450 Pro4 abszolut nem ajanlott kategoria. megis, ebben tudsz akar 1.6Volttot is adni a dimmnek, mig egyes sokkal dragabb lapok nem engedik 1.45 fole, es b-die ramokkal siman ment 4333at a sima 3600 imc-je...
pedig nekem 0 levegomozgas van a gephazban. Aki levegot hasznal, annak mozog legalabb. nalam 34 fok van a gep mellett, 0 mozgassal. mennyi lehet a vrm?
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
weri
senior tag
Hat lehet nagyon felfujjak, ennek ellenere nekem pl a giga z170 hd3 szepen melegedett 6600k-val. Hogy milyen meleg volt nem tudom, csak azt tudom hogy vrm-nel erosen jott a meleg kifele :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
varek
csendes tag
A legjobb B450 lap https://www.techspot.com/bestof/amd-b450-motherboards/
-
fudi2002
veterán
-
Leon77
őstag
válasz fudi2002 #4932 üzenetére
"lézeres hőmérő". Jó lesz az infrásnak is. A lézer az csak a kis világító pont, ami nagyjából mutatja a mérés helyét. No offense.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
nagyúr
Minden relatív, ez is.
Ha ez egy FX fogyasztású cucc lenne, már rég kijött volna a VRM-ből a füst.
Egyébként, ha rámérsz, szerintem alhangon nyalja terhelésnél a 100 fokot (amit el is bír), de magam sem szeretem a felesleges hőforrásokat, léggel megoldottam mindig, hogy "hűvős" is legyen meg halk is. VRM-nél a hűvős, az nálam a 60 fok, max. Ennyin használva örökélet +1 nap.
Az hogy az R5 3xxx elmegy egy ilyen viszonylag szegényes tápellátású lapban, felettébb dicséretes, és gondolom a CPU nem fogja magát vissza, megvan az összes teljesítmény, akárhogyan is forr az a VRM.
Amúgy, ez a lap annyira azért nem vészes kiépítésű (olyanok az FX korszakban születtek, az összes gyártótól ).
Milyen kis cukorfalat VGA-d van... elveszik a rengetegbe, csak nem egy RX550/460?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz subaruwrc #4935 üzenetére
sajnos azert 1.5V felett melegednek a b-dieok. Raadasul most a micron e-die-al van valami, mert atrakom az inteles gepbe, es 4000mhz 16-18-18-38-al gond nelkul megvan, a ryzennel meg 3533 felett eldobja... meg c19el is... nem ertem... a masik 2 mikron kit gond nelkul megy 3800c16al... ugyanebben a lapban.
hetvegen berakom az x570et, hatha csak gyokerkedik...2 ora mentest utan kezzel ramerve langyos a ramon levo borda, gondolom levegovel is ellenne...
a folyadek szine : sima higitott fagyallo. nem tehetek rola, hogy az uv reaktans meg meg a vekony csovekkel van osszerakva, mert a 16os nem szereti a mozgatast, mostanaban surun van szerelve a konfig...
A 16os cso mattlilajokeph : nem, egy teszt vga, 1060 3gb, jelenleg egy masik tesztelesre hasznalt vga van bent, egy rx590, a hetvegen meg berakom a x570el egyetemben a vizes vega64et.
[ Szerkesztve ]
-
-
subaruwrc
félisten
valami időzítést szorosabban tart az amd konfig azért nem megy szerintem.
trfc vagy ilyesmi.
vagy valami harmadlagos szar amit három nap kitalálninekem no more ram oc, nincs idegrendszerem hozzá
hihetetlen öröm volt mikor a b450-e 2600x kombót összraktam, 3466mhz ram beállít,f10 enter és azóta is beton
még egyszer neki nem állok cldo vpp-ket meg hasonló szarságokat konfigurálni napokig hogy 1ns-kel vékonyabb legyen a latency aztán meg a legjobb online szimulátor futam közbe kapjak egy kéket ... -
veterán
válasz subaruwrc #4941 üzenetére
ezert is alltam meg 3533c14nel a micronnal. ahogy felbillentem gyari xmpvel 3600ra, dobalja a hibakat... Bevallom, feladtam. eleg volt ra fel napot elcseszni
rgb-s b-dieok vannak itthon, azt nem tudom vizezni, mert magasabb a nyak XD nem er a chipig a borda
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Ezt én cáfolom!
Két Gigabyte B450 Aorus Pro lapunk van idehaza, az egyikben egy 2700-as, a másikban meg egy 3700X processzor csücsül. (F41)
SOHA még csak meg sem közelítette a VRM egyik lapon sem a 100 fokot!
Amikor a 2700-as allcore 4.GHz-en ment 1.385v társaságában, vagy amikor a 3700X XFR+PBO módban dolgozott, AMD-s LinX alatt akkor sem érte el egyik alaplap VRM-je sem a 75 fokot HWinfoval mérve.[ Szerkesztve ]
-
veterán
ezert is mondtam, tul van fujva szerintem...
itt ugye vizhutovel mertek, 0 legmozgassal.
barmilyen levegohuto van a procin, mozog a levego a vrm korul. csak a nagyon komoly deszkak vannak felkeszitve 0 legmozgasra, ezek olcso deszkak nem...fudi : thx, megnezem, de mondom, probaltam mar mindent. berakom a masik ugyanilyen kitem, es egybol megy a 3800... nem ertem.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
veterán
Amit a fórumtárs linkelt, az a Hardware Unboxed-től származik, ahol úgy tesztelnek, hogy nyitott tesztpadon van ilyenkor az egész gép.
Tehát az ő tesztjeikben egyik alkatrész sincs megtámogatva extra szellőzéssel-hűtéssel, így az adott termék saját-gyári hűtőjén múlik a hűtési teljesítmény.
Ez amolyan szemléltetés, hogy ha valaki egy szellőzés-hűtés nélküli helyre teszi az adott alkatrészt, akkor ezekre a hőmérsékletekre számíthat.
Persze akkor más az összkép ha számítógépházba teszed amiben remélhetőleg van megfelelő légmozgás és hűtés így nem melegszik annyira fel vagy nem olyan hamar, hogy észleld a túlmelegedésből adódó esetleges negatív hatásokat.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Memphis79
aktív tag
Helló srácok!
Picit segítsetek már...
Mi az amit még "kihajt" egy 3600as?Egy Gtx 1080-2070?Full Hd ra,minnél több fps jóáron...[ Szerkesztve ]
Origin:Memphis79HUN
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok