- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Turbokecske #21003 üzenetére
Amikor mindenki szembe jön az úton, lehet, hogy te mész rossz irányba...
R3 1200, 2200G, r5 1400, 1600, 1600x, r7 2700-am van/volt 3db különböző lapban és mindegyik atom stabil volt alapon, tuningoltam is, azzal sem volt gond.
Van/volt rx 460/560/470/570/580
Mindegyik tökéletesen működik/öt
És rayzen elött intel volt mindig phenom II- től minden széria és volt sok nv is.
Mindig azt veszem ami ár/érték többet ad és ez most az amd CPU és VGA szinten is, de nyugodtan vedd meg drágábban az intelt+nv-t szíved joga -
CJ4567
nagyúr
válasz
Intel-ről váltottam (G4560) AMD-re(R5 2600), semmi fagyás, semmi gond nincs, pedig minden kapott rendesen tuningot (Proci 4.1GHz-en, RAM-ok 2400MHz helyett 3000MHz-en), egyszer kell kitesztelni, utána megy. (Egy hétig ment alapon minden, amíg gyári hűtőm volt, akkor se volt semmi gond.)
-
zolee1984
senior tag
válasz
Akkor meg ha nem tetszik lehet tirhulni innen nyugodtan.
Mi is boldogabbak leszünk meg te is.
Adatlapod alapján amúgy sincs itt nagyon dolgod.
Az apuknak külön topik van úgy rémlik -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Eddig volt két alaplapom és 3 cpu-m a ryzen vonalon, egyiknél se volt gondom, sőt a ramot mindnél oc-tam. Persze egyik lapnál sem szerepelt a qlv listában a ramom. A legtöbb embernél ott jön elő a hiba, hogy a hivatalosan támogatott memória frekvencia fölé akar menni, amire nincs garancia és a legtöbb gondnál a 2933MHz-re állítás meg is oldja.
-
Speed®
titán
válasz
Lol.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Ezt csak azért nem értem, mert én egy hitvány Aorus B450 Elite lapot használok (MSI -hez viszonyítva) olcsó Aegis 3000-es RAMmal 3200-on R5 2600X procit fagyás mentesen. Amióta megvettem kb 4szer fagyott le, de azt is csak azért, mert vagy a VGA végét kerestem, vagy a processzor végét. Az X processzor végét keresni felesleges, mint itt többen is írták. És nem hiszem, hogy én valami varázslat miatt vagyok probléma mentes.
Telefonos topikban is néha előfordul valaki, aki úgy kezdi, hogy "ez a szar", aztán kiderül, hogy user hiba volt mögötte. Persze, elektrotechnikai eszköz, ami bármikor keresztül húzhatja az ember elképzeléseit, ha abban valami nem sikerült. Most akkor emeljem fel a hangom, hogy volt intel vonalon olyan gépem, ami, ha egy nap nem fagyott le örömünnep volt ökörsütéssel? -
zolee1984
senior tag
válasz
Turbokecske #20966 üzenetére
Sztem inkább csak olvasgass és ne okoskodj bele a hozzáértők dolgában.
Ahogy elnéztem az rx480-580 topikban nem nagyon vágod hogy működnek ezek a modern számítógépek. -
rumkola
nagyúr
válasz
Turbokecske #20923 üzenetére
Az alaplap gyártója hogyan mondhatja meg melyik 2400-3600 közötti ram jó az alaplapjukba, amikor ez manapság már a cpu generációtól és a cpu memóriavezérlőjétől függ LOL. 😂
-
Paxker315
veterán
válasz
Turbokecske #20921 üzenetére
majd rájösz, hogy a QVL nagyjából szinte teljesen irreleváns, a Ballistix meg nagyon jó.
3600Mhz CL16 általában meg szokott vele lenni. Kit érdekel, az alaplapgyártó milyen kitekkel tesztelte a lapot, ha van olyan RAM, ami mindig minden Ryzen procival, AM4 lapon jól teljesít?
-
Speed®
titán
válasz
A szakszavakat hagyd meg annak, akinek érted a szavait..az ajánlott típusok nem egyenlőek 1-1 Jóskapista ajánlással, nem kis felhasználói réteg alapján alakult ki a lista, mit érdemes valójában keresni és mi a felejtős. QVL..az elérhető típusok részhalmaza szerepel benne, annyit is ér.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Csak Jóska meg Pista azt a ramot ajánlják amit már tobbszaz féle konfig variacioban kiprobaltak itt a userek hiba nélkül.
-
Mizol29
senior tag
válasz
Az én ramom is benne van a qvl listában mégse tudja hozni a 3000mhz-et csak a 2400-at. Szóval erről ennyit.
-
Speed®
titán
válasz
Turbokecske #20921 üzenetére
Ennél egy fokkal egyszerűbb, ha ajánlott típust vesz, ami már sokaknál bizonyított.
-
petike2014
aktív tag
válasz
Turbokecske #20908 üzenetére
..., nem nincs rajta. Ahogy a kapható RAM-ok többsége sem.
Memtest OK lett pendriveról bootolva, viszont ahogy visszarakom azt a ramot, nem látja az SSD-t és nem is bootol csak BIOS-ba lép be.
Milyen memóriát javasoltok? köszönöm 16 vagy 32gb KIT érdekel, köszönöm
-
petike2014
aktív tag
válasz
Turbokecske #20901 üzenetére
1.36-ot írt minden program és random kékhalál windowsban böngészés közben, gskillel semmi gond eddig
A nálam nem működő kingston ramok egy intel konfigban tökéletesen mennek most is épp egész délelőttSSD gond megoldódott, gskill ram, másik pendrive új telepítő és továbbment.
Talán most tudom majd tesztelni a cpu-t.
Milyen beállításokat javasoltok megnézni? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged