- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flanki #42288 üzenetére
Azért lesz gyorsabb, mert a 8GB-os 580-as kártyák 14%-kal magasabb memória-órajellel mennek, ebből 5-7% plusz FPS jön jó esetben.
Amúgy van már pár játék, ahol a 4GB kevés magas felbontású textúrák mellett, de nem túl sok. Szerintem meglévő 4GB-os kártyát nem érdemes lecserélni, hacsak nincs más előnye is (pl. sokkal több garancia, jobb hűtés). -
Comic
aktív tag
válasz
flanki #42258 üzenetére
Ami szerintem a legjobban hangzik benne, hogy a paszta, ami lekerült a helyéről, nem volt egy hónapja fenn, így nem annak újrakenése okozta ezt a visszaesést.
2-3 tesztet is csináltam a nap folyamán. Backplate fel, teszt, backplate le, újabb teszt.
Mostanra egyértelműen kijelenthetem, hogy a backplate többet árt, mint használ, sőt, többet árt, mint amennyire jól néz ki. A nyák és a lemez között kb. 3-4 mm-es rés van. Nincs olyan alkatrész a nyákon, ami hozzáérne, sem pasztán át, sem thermalpadon át, sem sehogyan.
Viszont az a 3-4 mm légrés elég jól szigetel, hogy az összes termelt hő a hűtő felé tudjon csak elmenni, így csökkentve a ház szellőzéséből fakadó hűtőteljesítményt. Miután leveszem, a ház elejében lévő ventik egyike egyenest a vga-ra fúj friss levegőt, ami a házam kialakításából fakadóan többnyire felette tud utat találni magának. Véleményem szerint ez okozza a hőveszteséget a VGA-n.
Szóval egy szó, mint száz! Le a backplattel! -
Comic
aktív tag
válasz
flanki #42239 üzenetére
Van fejlemény.
Megjöttek az új ventik a hűtőre. (Az egyiknek elég beteg hangja volt, így a leváltása mellett döntöttem)
Átszereléskor újra lett pasztázva és a backplate-et is elhagytam róla.
Eredmény: -15°C átlagaban.
75-80°C-ról leesett a hőfok, alulfeszelés nélkül is 60-65-re. A paszta ugyan az, mint korábban is és csak a szétszerelés miatt kentem újra.
Viszont az én következtetésem az, hogy sem a nyákkal, sem semmilyen hűtendő elemmel nem érintkező hátlap szép ugyan, de többet árt, mint használ. Így a ház szellőzése direktben tudja hűteni a nyák felőli oldalt. XFX és HIS kártyáknál legalábbis érdemes kipróbálni. -
paulkaresz
aktív tag
válasz
flanki #42224 üzenetére
Még nem csináltam ilyet, utána nézek hogyan kell feltenni a linkelt biost. Arra emlékszem hogy 62 fokot mutatott a teszt az elszállás előtt.
Most egy Video Memory stress Test fut, utána felteszem a biost. Nem tudom ugyan hogy a tünetek vram hibából is adódhatnak-e, de most már engedem hogy végigmenjen.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest