- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AllTheBest
őstag
Azt a képet/hozzászólást nem találtam amikor már a gépház szellőzése normálisan meg volt oldva, mert akkor tényleg szinte teljesen passzív volt a kártya, viszont ezt azért megtaláltam, 3dmark alatti 0%-os ventihasználat alulfeszelve, 92w körüli gpu fogyasztással.[link]
A kártya nálam is maxon futott, a 30fps-től hányingerem lett volna
Falun lakom, itt nyitott ablak mellett is hallok minden zajt ami a gépből jön -
törölt tag
Hogy érted hogy visszamenőleg , akció lejártával sohase volt érvényes.
Mondjuk ha leszámítod a játékot akkor 240 font ez azért elgondolkoztató ár szerintem.
Ha veszel Ryzent is akkor lesz két championod tudsz öcséddel játszani
De ha kell Ryzent akarsz akkor még lehetőség a Vega 64+Ryzen kombó illetve a 28.-án figyelni kell a Vega 56+Ryzen Packot. Az szerintem fincsi lesz még. -
-
Omli85
őstag
-
féldekás
aktív tag
Nyugalmi állapotban teszteltem. FurMarkkal felmelegítettem, majd leállítottam minden feleslegesen futó programot.
Manuálisan feljebbállítottam a ventillátort, és utána is kiadta a cicergő hangot. Utána ment még egy FurMark, de most már az alatt is lehetett hallani a cicergést(8 FPS-em volt). Kicsit halkult a stessz teszt alatt, de még így is elég erős volt. Be van már melegedve a gép, fél órát ment üresjáratban, az normális, ha 78-80 fokos a VGA egy stressz teszt alatt? -
zzola
titán
Nekem sosem volt sem CPU sem GPU OC, ezért is volt furcsa a fagyi.
Próbálkozom gép építéssel. Sajnos a 8GB-os modell vásárlás nem jött össze, nem tudom hogy a 4GB-ost megvegyem-e egyáltalán a 4k miatt? 105k egy új, ha egyszer el akarom adni, a sok bányászkártya miatt sz@rig le fog esni a használtpiaci ára... -
-
whYz
őstag
Koszi
HWInfo64-et hasznalom ahogy irtam fentebb is.
Eddig meg csak alulfeszelest probaltam, de ma minden lehetoseget kiprobalok mielott visszakuldenem. Ha csak egy kis feszt ker az nem lenne problema.
Mennyi a meg biztonsagos feszultseg tartomany ennel a kartyanal? Jelenleg (nem az oc biossal) 1266Mhz es 1040 mV koruli fesz.
Illetve milyen programmal allitsam? Valaki wattmant szidja, a masik meg az msi afterburnert.
-
füles_
őstag
Igen, erre számítottam. Azért picit gyorsabb az RX a jóval modernebb felépítésének és a magasabb órajeleknek köszönhetően annak ellenére, hogy a belső részegységek terén eléggé az R9-es mögött van.
Ha normalizálódnak az árak én is lehet behúzok egy jó kis RX 570-et vagy 580-at, azért néha van kedve az embernek egy kicsit játszani, IGP-vel meg nem igen lehet.
-
-
Szoszo94
őstag
Ó, ők akkor még így csinálták?
-
Szoszo94
őstag
Na eszembe jutott (azaz láttam, hogy a fórumon előkerült megint
) és volt kis időm rá, úgyhogy lefuttattam
1375/2125 (1500-as timing mod BIOS)
http://www.3dmark.com/fs/12813423 -
füles_
őstag
Nekem teljesen stabil a kis RX 470 1226MHz @ 950mV beállításon, már hónapok óta ezzel a beállítással használom és nem tapasztaltam sehol sem instabilitást vagy ilyesmit.
Megérezte ő is a meleget, ezért a célhőmérsékletet 70 fokról megemeltem 75 fokra, a ventillátor fordulatszámot pedig 1500 RPM-ről 2000-re emeltem. Mondjuk mostanában csak a WoT-ot nyomom, amiben olyan 72 fokig szokott felszökni a GPU. Ha még nagyobb melegek lesznek és úgy érzem akkor kipróbálom az FRTC-t, illetve ha olyan játékkal játszok akkor a Radeon Chill-t. -
4264adam
veterán
Soha nem sikerült még ilyen rosszul időzitenem mint most. Gondoltam veszek egy Freesync monitort ami meg is lett. GTX970 eladása már kemény téma megjelentek példányok az elmúlt 2 hétben 52-58 ezredesért is. Lassan 500-an nézték a hirdetésem és ebből 2 személy írt, persze bőven 60 ezer alá vinni az árat. RX470/480 meg hol van? Sehol.
Lehet marad nekem a 970 addig élvezem a 75Hz-et, és ha végre össze omlik kicsit a bányászati hype 50-60 között eladható lesz és addigra ott lesznek az RX árak is, főleg ha nyáron jön az új széria AMD oldalon.
-
ricsi8800gt
addikt
Amúgy igazad van mert hihetetlenül sokat számít a hideg levegő mind a cpu/vga számára,de még a ramok számára is,D14-el olyan szépen tartja a 4,8GHz a proci mind a szél,GTR meg olyan szépen ment 1515/2200-at hogy nem hittem el.Na kíváncsi leszek majd az 580-asra mikor pár cm-re lesz a klímátol és meg kapja majd a hideget
-
ricsi8800gt
addikt
Hát eddig a GTR ment a legjobban ami tudta a 2200-at,Igen valahogy kísért engem ez a gyenge memóriás dolog,Itt az 580-asnál amit stabilnak lehet mondani az az 1500/2150.70fok fölé nem megy,sőt még 60-fölé se,közel van hozzá a klima
.
Még nem teszteltem ki hogy mit is tud igazán meg hogy hol vannak neki a hátárok de memóriába nem fénylik az biztos,GPU ment már 1510 -
Szoszo94
őstag
Találtam februárit, ugye akkor még kevesebbet dobott a 3DMark. Viszont az FPS-ek nagyjából ugyan úgy alakultak, majd megnézem a moddolt és az eredeti biossal is. Jövő hét elején jelentkezem vele
Viszont rosszul emlékeztem, úgy rémlett 15k körül dobta nekem is
Mindegy, jövő héten ránézek
-
Szoszo94
őstag
Ahhoz képest, hogy a GPU score-od 50MHz-el több, mint nekem a vége (1375 után az egyik kártya mindig kifagyott, hiába a fesz emelés, másikat nem próbáltam), ugyan azt a pontot kapod így GS-re, mint én. Érdekes
Jövő héten ha otthon leszek, megnézem nekem mennyit dob - 1350/2080 a 24/7 játékra
-
Szoszo94
őstag
-
GhanBuri Ghan
őstag
Köszönöm, kipróbáltam, de végül nem ez volt a megoldás:
a Windows rosszul kezeli a 144Hz-es frissítést (nem ellenőriztem, de azt írják, hogy ugyanez a hiba jön nVidiával is), ilyenkor maxon megy a memória. 120Hz-re állítva a képernyőfrissítést már visszaengedi a memória órajelet.
Ami rossz annyiból, hogy a képernyőnek csak kalibrálva van szép képe, amit játékhoz nem tudok hozzáadni, csak a desktophoz, tehát fullscreen windowedhez vagyok kötve, viszont állíthatom kézzel 144-re, minden alkalommal, ha a 120 nem elég. -
törölt tag
Ez most miért releváns? Semmi köze a Win7-hez, egy csomó embernek Win10-zel is ez a problémája, ráadásul eddig egyetlen játékkal/szoftverrel nem volt még gondom mióta ez a konfig megvan, pedig futott már jó néhány rajta. Sőt, ahogy olvasom, van akinek GTX970-nel és Win10-zel crashel, szóval egyszerűen ennyire szuper ez az id Tech 5 engine.
-
-
BReal
addikt
Sajnos nem jött össze rá a keret, voltak és vannak fontosabb dolgok. Azonban a teszteket, véleményeket olvasom ezerrel.
(#21523) kolopele: Ugyan nem tudom más modelljénél így van-e, de ahogy olvastam, a 1080Ti 81-2 foknál már dobálja az órajeleket, gondolom ezért kell rá agresszívebb hűtés.
-
-
A múltkor ezzel akkorát szívtam, elvileg 72HZ-et bír a monitor, beírtam, majd mentés és a monitor kiírta hogy "out of range", na innen nem volt visszaút, nem tudtam sehogy visszaállítani, rákötöttem a tv-re, ott ment, de nem tudtam törölni az egyedi beállítást, ha a monitor és a tv egyszerre volt rákötve, ment a monitor is, de amint a tv-t lehúztam róla a monitor se adott képet, csak egy win reinstall oldotta meg a dolgot, azóta nem szórakozok ezzel
-
törölt tag
Köszönjük szépen.
Furcsállottam, hogy miért akad jobban a GTA5, mint amikor alapórajelen először néztem a játékot. Aztán nézem, hogy az adaptertulajdonságoknál 59Hz volt beállítva, játékba meg 60, és összeakadt az egész. Úgy tűnt már 50 fps-nél a megjelenítés, mintha 30 alatt lett volna. Heteket görcsöltem ezzel, már csutkára OC-ztem a kártyát, és ugyanúgy volt ez. Utána láttam, hogy valami nem stimmel... -
füles_
őstag
Így is simán te tartod a topikban a rekordot, szóval csak a saját rekordod döntheted meg.
Egy 580 VBIOS-szal lehet, hogy még ennél is többet tudnál kihozni a kártyádból.
A jó hűtésű, nem 6 pines tápcsatival rendelkező RX-eket megérheti tuningolni. De a 6 pines, gyenge hűtésű kártyákat inkább megéri alulfeszelni.Függ ám a VRAM-tól is és a VBIOS-tól is. Az MSI 280X-eden lehet, hogy gyorsabb RAM-ok voltak, vagy a VBIOS-ban az időzítések jobbak voltak, mint a Toxic-on.
-
kolopele
nagyúr
Ez igaz, néha nézek összehasonlító videókat a youtube - on.
Solt: Nem ez a lényeg, annyi difi nem lesz közöttük árban hogy megérje megvenni az olcsóbbat ha teszem fel gyengébb lesz teljesítményben (nem sürgős nekem sem, elvagyok a jelenlegi kártyákkal). Visszatérve az 580 - hoz biztosan esik majd az áruk ha kijön a Vega, mert akárhogyan is nézem 100 körül vannak most a jobbak.
-
R3laX
addikt
Ja, azt nem írtam, hogy a szobában 24.6 fok van, pont most lett teli edzve a csajjal
. Nem, nem úgy, tényleg edzés volt
.
ID0000: Én még a ref Giga RX 480-nal próbáltam a Tomb Raider-t tavaly Július, vagy Júniusban. Nekem akkor nem tűnt olyan érzékenynek. Mondjuk ott csak 1266-os Boost-ról nyomtam fel stabil 1305MHz-re a GPU-t, memóriát meg 2100-2125-re asszem, de talán a Tomb annyira nem is fűtötte mint a BF1 béta. Tomb az bírta a 2125-ös memóriát, BF1 béta már kifeküdt tőle fél óra után, ha jól rémlik.
-
törölt tag
Szép eredmények.
De biztonságképpen nézd meg a Rise of Tomb Raidert is ( DirectX 12 módban ), legalább egy órán át játsz vele. Nálam sehol sem bukott ki, hogy nem stabil az OC-m, még a Battlefield 1 alatt sem... csak a TR-ben.
Simán 10-15 perc alatt megfagyott a játék, míg a többi órákon át futott, és a 3D Mark is képi hiba meg minden egyéb fagyás nélkül lefutott. -
füles_
őstag
Én a 480-at javasoltam neki pár napja, mert mintha az egyik hsz-ében a fogyasztáson rágódott volna, és azért az 580 többet fogyaszt alap beállításokon.
Amúgy meg teljesen mindegy melyiket veszi, az egyik 5%-al erősebb, a másik 5%-al olcsóbb. Hűtése mindkettőnek nagyon jó. Felesleges már ezen ennyit rágódni.(#20597) lacus83
Na, csaknem cserélsz? -
lacus83
senior tag
Én személy szerint Gigabyte Aorus Xtr Rx 580 8Gb alá már nem adom. Ha 2 hónap akkor 2.
Nv oldal óta nem volt Gigabyte karim, de ezt az Xtr dögöt nagyon össze rakták.
Értékelése is nagyon jó lett...Ha magasságos is úgy akarja meg is lesz.
Addig én meglapulokEgy jó pár napig elkapott az ékszij és gép fejlesztést akartam, de megláttam azt a rib#n##t és azt mondtam kell.
-
BReal
addikt
Már 2 év Sapphire gyártóival hirdetik.
Közben nézem ugyanott, teljesen korrekt árakon nyitottak ott a Sapphire kártyák:
Sapphire RX580 4GB Pulse: 70000 Ft
Sapphire RX580 4GB Nitro+: 76000 Ft
Sapphire RX580 8GB Pulse: 83000 Ft
Sapphire RX580 8GB Nitro+: 87000 Ft
Sapphire RX580 8GB Nitro+ Limited. 94000 FtEmlékeim szerint a Sapphire 480-asai ezeknél nem nagyon voltak olcsóbbak a legolcsóbb időszakukban sem.
-
zzola
titán
(#19832) BReal
Egy teljesen friss telepítésű a rendszerem, nem tervezek semmit sem újra telepíteni. Teljesen gyári és legális a rendszerem, hack, crack, tweak nincsen!
Driverekből is a legfrissebb van, gyártói oldalról származók...
Ezért írtam, hogy nV-val sosem volt DX errorom, nem úgy, mint most... -
zzola
titán
(#19824) BReal
i5-7600-zal hajtok egy MSI 480 X 4G-t. Processzor limitről szó sincsen! Igazából az előtte levő WHQL driverrel eltűntek a DX errorok, viszont az utána levő 2-3 driverrel megint előjöttek!
VGA tuning sincsen, minden a gyári értékeken áll.
Ezért írtam, hogy remélem javították már ezt a hibát.
Játékok: csak BF4 és BF1, ezek ultra beállítással futnak nálam.
Jellemzően BF4 alatt van error....Az elmúlt 1 évben nV-m volt, de nem volt DX hibám...lehet másnak más a tapasztalata, én csak a sajátomat tudom megosztani....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Gumi és felni topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tőzsde és gazdaság
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest