-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
féldekás #23311 üzenetére
Közben nem terheled semmivel? Ne terheld, csak nyugalmi állapotban adj neki manuál kakaót a ventire.
szerk.: Háát, hogy böngészésnél is csinálná, arról még nem hallottam, de előfordulhat. Ne is böngéssz meg semmit ne csinálj
, csak simán asztalon, csak az MSI AB legyen nyitva és úgy.
-
R3laX
addikt
válasz
féldekás #23306 üzenetére
Úgy hívják Coil Whine, tekercsek adják ki ezt a hangot. Nézz utána Youtube-on hátha aszerint be tudod azonosítani. Általában magas FPS számnál fordul elő ez a jelenség(nekem kb 250FPS fölött csinálja), de van olyan kártya ahol már 50-60FPS-nél is, ez lehet halkabb, hangosabb, akármilyen. Nem garanciális probléma, gondot nem okoz a kártyának, csak irritáló. Stressz teszttől ne is várd hogy előjöjjön, mivel ahogy írtam, magas FPS-nél jön leginkább elő, ha 20FPS-sel erőlködik nem. Ha ki akarod mindenképp lőni a ventilátort a gyanúsítottak listájáról, egyszerű a dolog. Felrakod az MSI AB programot, majd manuál feltolod a fordulatot 70-80-100 akármennyire és közben nyitott háznál meghallgatod, közben nem futtatsz semmi 3D programot tesztet stb, csak natúr menjen a win. Ha nem az, akkor Coil Whine.
-
Ribi
nagyúr
válasz
féldekás #23295 üzenetére
Nem a hűtése cicereg. Azért akkor cicereg amikor felmegy a venti, mert akkor terheled és a terhelés miatt kezd el ciceregni.
Sajnos esetenként mint írták akár a táp miatt is lehet, ez amolyan nap hold állás dolog. Nem igazán tudni miért, de néha egyik táppal cicereg valami, másikkal nem. De nyugodtan cicereghet a táp is, de akár az alaplap is.
Pontosan ki kellene deríteni, hogy mi cicereg, mert úgy tűnik csak rátippeltél hogy az csinálja, miközben lehet nem is az a "hibás".
Illetve ha a hűtő venti az, akkor az nem cicereg, az simán zörög "szakszóval"Indíts egy VGA stresz tesztet és figyeld meg, hogy azonnal cicereg, vagy csak amikor már felment a venti fordulatszáma.
-
pengwin
addikt
válasz
féldekás #23292 üzenetére
Majdnem minden elektronikus eszköznek hallom a cicergését mert nagyon jó a hallásom.
Ettől még rendeltetésszerűen működnek az adott dolgok. A cicergés csak a trafóház búgásának a kistestvére, az elektronikus eszközök majdnem borítékolható velejárója.Előre meg lehetett mondani, hogy ha elektronikus cicergésre panaszkodsz akkor nem fognak vele semmit sem csinálni.
Ettől baja nem lesz a kártyádnak.Egyébként ha jól emlékszem a ventillátort vádoltad cicergéssel, ezt te is letesztelheted odahaza.
Csendes környezetben, nyitott gépháznál szépen iktasd ki az összes házventillátorodat, csak a kártya ventijei menjenek. Ha lehet a merevlemezeidet is iktasd ki (pendrive-ról bootolt linux-szal kivitelezhető).
Majd szépen egyesével állítsd le a kártya ventillátorait is, úgy, hogy megfogod újjal a ventillátor közepét: ha abbamarad a cicergés, akkor a ventillátor motorjából jött.
Ha marad a cicerés, akkorvalamelyik tápáramkört hallod. -
varmi2
nagyúr
válasz
féldekás #23295 üzenetére
A cicergés és a vent zörgés nem ugyan az. A cicergést a meglazult tekercsek okozzák, annak semmi köze a venti zörgéshez. A ventizörgés az más téma. Mikor kivetted, akkor megnézhetted volna, hogy fizikailag a venti nem ér-e hozzá valamihez, és az okozza a zörgést.
Márpedig ha garis, és kiderül, hogy hibátlan, akkor fizetni kell, ez számomra egyértelmű, hisz valaki idejét raboltam, ok nélkül. Ha kiderül, hogy hibás, akkor természetesen nem kell fizetni semmit. -
-
válasz
féldekás #23164 üzenetére
Nekem a Gigabyte 470 G1-en nem tudtak ventit cserélni, így levásárolhattam az árát. Pont akkor (május) pont ugyanannyiért jelent meg a Gigabyte Aorus 570, így ráfizetés nélkül megkaptam az új kártyát. Most, hogy így el vannak szállva az árak és alig van kártya, valószínűleg visszakapod a pénzt.
-
pengwin
addikt
válasz
féldekás #23164 üzenetére
Ha tényleg csak a ventillátor a hibás akkor kapsz bele két új légkavarót, elvégre a Nitrókon akár házilag is cserélhetőek garanciavesztés nélkül.
Ha van cseregaranciád, akkor akár kaphatsz is egy új RX 480/580-as cserekártyát, de ennek szerintem kicsi a valószínüsége.Amire megéri odafigyelni:
1. a garanciális ügyintézés idejével hosszabb lesz a garanciaidő
2. nem kötelezhetnek, hogy vásárold le vagy kérd vissza a termék árát: kérhetsz csereterméket is, akár a drágább raktárkészletből is meg kell ejteniük a cserét.Az áremelkedés egyébként is a (kis- és nagy)kereskedőknek köszönhető, nem az AMD vagy a GloFo emelte meg a GPU-k árát, szóval emiatt nem szabad aggódni.
Meg szerintem a garanciális ügyintézésnél nem az aktuális árat nézi a gyártó, hanem az MSRP-t, ami nem változott a vájár-válság kezdete óta. A garanciális cseréket meg a kereskedők le tudják írni költségként. -
hajbel
addikt
válasz
féldekás #10238 üzenetére
Nem számít. Ha már elindult, akkor megy. Bár én ajánlom, hogy vedd majd meg, mert az online nagyon jóra sikeredett.
Nincs optimális beállítás. Állítsd be úgy, ahogy Neked tetszik. Itt egy videó, ami bemutatja, hogy milyen beállításnak mik a hatásai. Itt is, mint minden játéknál a látótávolságot, főleg Extended Distance Scaling-et levenni, valamint az árnyékokat megfelelően beállítani. Itt találsz egy kis segítséget azzal kapcsolatban, hogy mi mennyire zabálja az erőforrást. Sok esetben pont a legkevésbé észrevehető dolgok eszik a legtöbbet.
-
BReal
addikt
válasz
féldekás #9783 üzenetére
Az első (Utility) szerintem egy kliens arra, hogy a mindig legújabb drivert letöltse. A másik 3 pedig az a 3 driver, amit előbb linkeltem, 3 különböző Win verzióhoz. Viszont a Sapphire oldalán még nincs frissítve a legújabbra, 16.9.1. szerepel, viszont már van 16.11.3. is. Azt nem tudom, hogy melyikről jelenthető ki, hogy szinte mindenkinél stabilan fut.
-
BReal
addikt
válasz
féldekás #9778 üzenetére
A jobb oldaliak közül valamelyik, op. rendszertől függően.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest