Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
-
-
-
HaZsolt
őstag
Az Rx 470-480-as kártyák ára csökkent pár ezer forinttal. Egyes RX 480-as kártyák 10ezer ft-al is. Mivel magyarázható ez? Jön az új széria?
-
lacus83
senior tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ezt a nem sokkal jobb a 470 nél dolgot párszor már kijelentettük, akkor sem volt igaz.jobb a GPU, jobb a nyers teljesítmény, több a memória, az alapóra jelek is.
Árban sem véletlen a különbség a 470 és 480 között.
Ne kezdjük a feszkó felcsavarást. Felesleges a darázs fészket bolygatni
-
-
sakal83
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
erre van megoldás.
Ne játssz két évig, és mindig a két éves játékot vegyed elő. Így nem fog elfogyni a Vram
, olcsóbb a PC fenntartása, így a jövő sem izgat, mert megvárod
. Egy dolgozó - és magánélettel rendelkező - ember örül, ha kijátszik évente 2-3 játékot.Én is most nézegetem, hogy milyen játékok voltak az elmúlt 2-3 évben, és elkezdek játszogatni, nyárig. Azeken a vgakon meg a két három éves játékok full ultrán zakatolnak
-
Lacccca87
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
460 biztos kevés lenne.
Egyébként konkrétan nem bánom hogy megvettem, csendesebb kevesebbet fogyaszt és tökéletesen viszi a játékokat közel max beállítások mellett.
Azért ha nem is mindig játszom ( legtöbbször meló után haverokkal 1 dota 10v10 game, meg 1 csgo MM aztán ennyi) de amikor rámtör akkor meg áldom az eget hogy mégis megvettem mert nyugodtan játszhatok nem kell azzal szórakoznom hogy na akkor ezt még így állítom ezt még úgy hogy a képminőség is elfogadható legyen de ne is legyen diavetítés
-
mcwolf79
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ezzel nyugodtan lehet WOT-ozni, ezzel nem baxaxik.
Csak a legfrissebb DDU-val pucold le a Relive driver-t!
-
-
Simi37
őstag
Nem kell mindig egybol a legujabb driveket felrakni es nem lesz baj. Szeptember ota nem frissitettem drivert azota is hibamentes a wot meg minden.
-
-
Macka
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Játszanék én, de csak WOT-ozom, és az RX470-WOT nem egymás barátai, legalábbis nálam.

Tegnap betettem egy GTX 960-at, azzal semmi lag. Minden más játék alatt semmi ilyen gondom nincs, kipróbáltam egy tucatot, lagmentes megy minden, csak az nem, amivel 100%-ban játszom.

Szóval én feltettem az apróra. Hiába jobb, mint egy 1050Ti, arra fogok váltani.
-
válasz
Lacccca87
üzenetére
és Igenn,
Nekem is az asztalon kb. csak ott figyelnek a játék ikonok ,néha elindítom a GTA5-öt ,mikor haverok vannak megy egymás ellen a fifa meg a mortal ,de igazság szerint ha használom a kártyát hetente 2x max. félórát lehet sokat mondok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#15481) ncc1701
Én most felraktam mert unatkozok és már 2 éve legalább nem volt hosszan tartó nvidia használatom ,rá akarok lesni a 6gb os 1060-ra legalább.

A kártya árát kivételes esetben kitartom mivel nem rég vettem ,100%-os elégedettség minden porcikájára ,tutira nem nyivákol ,süvít ,stb. -
ncc1701
veterán
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
windlord
üzenetére
Elég összetett energia gazdálkodása van. Csak azért mondtam tegye pluszba, ne zavarjon be semmikép. Az alulfeszelés miatt egyébként pont mégjobban bele kell férnie a tdp keretbe. De amig keresi a minimum feszültséget jobb a békesség. Majd utána alaphelyzzetbe állítja.
-
távcsőves
senior tag
Power limitett tedd maximumra, aztán kezd stage 7-el. Elöször az alapértéket csökkentsd -50mv-al. Indíts egy firestrike benchmarkot. Ha lefutott megint csökkents -50mv-ot. Újra firestrike. És így tovább. Amikor nem futt le,fagy bármi, akkor a még utolsó stabilhoz képest csak -25mv legyen a csökkentés. És innét már csak 10mv legyen a lépésköz +/-. Hamar meglesz az az érték, ahol firestrike stabil. Ha megvan, akkor ehhez adj hozzá +10mv-ot. Aztán próbáld játékokban is. Ha az alulfeszelés miatt a firestrike nem futtna rendesen (kevesebb a pontszám mint elvárható lenne) akkor a radeon settingset megnyítod. Elöszőr játékok fül, globális grafika, itt alaphelyzetre állitod, aztán a radeon settings főoldal, alul beállítások, alaphelyzetbe állítás itt is. Ezután restart a gépnek, és újra rendben lesz. Nincs álltalános érték, tesztelni kell, mit tudd a tied. Sok sikert!
Ui:globális wattman ahol dolgozz elsőre.
-
Macka
veterán
Alulfeszelés-téma: egy ref. 470-et milyen értékekre érdemes belőni?
-
TIT
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
Egyértelmű,de már le lett írva párszor,hogy a sapphi,hacsak nem vagy mazoista.
-
-
bandika0626
senior tag
Sapphire rx480 4GB nitro+ vagy Asus rx480 4GB Dual fan?
-
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
Sikerült a sok várakozás után belépni a klubba nekem is egy MSI RX480 8Gb Gaming tulajdonosaként

Még semmit nem állítgattam, semmit nem mértem, sose tettem egyébként korábban, de ha kíváncsiak vagytok esetleg mit tud alapjáraton egy i5 6500 és 8gb ram (16 lesz majd) társaságában, várom a tippeket, hogy mivel menjek neki
-
fanti
addikt
Azért olyan aranyos ez a topik

Vitázunk a VRM hűtésen, alúlfeszelünk, tuningolunk, zajosságot elemzünk, hőmérsékleteket hasonlítgatunk, bencsmárkolgatunk és drivereket tesztelünk.
De azért ugye mindezen körök lefutása után játékra is jut időnk?!
Remélem, hogy igen!
Mert arra vettük a kártyáinkat elsősorban! -
AVarice
tag
válasz
Szoszo94
üzenetére
Köszönöm!

Engem azért zavar ez, mert elvileg a kártya tudna passziv üzemmódban müködni, de ezek alapján két monitorral mégsem. Az pedig, hogy idle használat közben több mint 10 fokot ingadozik a kártya hőmérséklete, nem hiszem, hogy túlságosan jót tenne neki.
@smc: Nemcsak a freesync számit. A bejegyzés alapján meg kell egyezni a típusnak és a monitor válaszidejének is. Nekem két P2414H van (különböző verziók mert picit eltérnek), mindkettő 60 Hz-en megy. Kíváncsi vagyok, hogy ez igy müködik-e. R9 380-al nem müködött nálam, bár ott lehet, hogy az volt a gond, hogy különböző kábellel volt összekötve HDMI, DP
"If the displays are identical and use identical timings, then the GPU might stay in the lowest clock state. Typically though GPUs have two memory clock states and using more than one display kicks the GPU up into the next state.
This is expected behaviour, so it is not going to get fixed unfortunately."
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
füles_
üzenetére
Nem elég a wattman reset. Ilyenkor menj a főoldalon a settings-hez, ahol a shader cache törlés opció is van, és ott nyomj egy alapbeállítást. Mintha újonnan lenne telepítve a driver, rögtön visszakapod a teljesítményt. Tapasztaltam ezt amit mondasz. Nem tudom ez bug-e, vagy a kevés fesz miatt összeomló gpu-t próbálja szándékosan védeni.
-
füles_
őstag
Az mitől lehet, hogy alulfeszelés után 30-40%-kal leromlik a kártya teljesítménye, és ha visszaállítom az alap beállításokra akkor sem változik a helyzet? Csak driver újratelepítés után kapja vissza az eredeti teljesítményét a kártya. Például olyan is volt múltkor, hogy 950mV-on ezt produkálta, majd driver újratelepítés után problémamentes volt a teljesítmény 950mV-on, de még 940mV-on is. Most a memóriát próbáltam alulfeszelni, -10mV rendben volt, de -20mV-nál már megint brutálisan leromlott a teljesítmény és csak a driver reinstall segített.
Aki próbált alulfeszelni nem tapasztalta ezt?
-
-
sakal83
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Cooler Master Silencio 550.
XFX RX480 RS, MSI RX470 Gaming, Giga RX470, ASUS RX470.
kb 55-57C volt az MSI, de ugye idővel ment feljebb a hő a házban (nyitott oldallappal is), 20C-os szobában. Sajnos nyáron ez több lenne
-
-
sakal83
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Felpörög a venti két kijelzőt használva sajnos.
Hülye lennék nem venni akkor egy MSi 480-at 81k-ért.
Hidd el, sajnos így van.
(#15438) BReal
Megint nem tudod mit beszélsz. Ha valakinek fontos a venti off, akkor nem rak bele plusz egy ventit, hogy ne forogjon a vga ventije

+ ha láttál már zajszigetelt házat, tudnád, hogy sem nem olcsó sem nem hűvös...
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Van egy MSI RX 470 Gaming X 4GB kártyám aminek jelenleg 7GHz-en használom a memóriáit, de mennek 8,4 GHz-en is probléma nélkül, ezért azt szeretném kérdezni, hogy ennek fényében állandó 8 GHz-en van-e értelme használni a memóriákat, vagy nem hoz akkora teljesítménynövekedést a 7GHz-hez képest hogy megérje? Előre is köszönöm a segítséget. -
-
-
Csupingo
veterán
Én is innen linkeltem az rx topikból.
Nem is azon van a fő hangsúly, hogy megy e a venti, hanem inkább azon, hogy emiatt emelt órajelen van a memória, valamint a kártya se 40 fok közelében tanyázik, hanem mondjuk 55 környékén. Ez azt eredményezheti, hogy egy rosszabban szellőző házban még a ventilátor is kénytelen ki-be kapcsolgatni.(#15432) smc: csak az oldal címét nézve, azt hittem, hogy az amd nyilatkozott.

TechN7ne: szegény fórumtárs azóta vett már, de 1600*900 -ban, vagy már nem is tudom pontosan milyen felbontásnál 60 Hz felett, 85-nél biztos, 75-nél nem tudom (crt monitor) hibás, foltos a kép. Azért kiváncsi vagyok, hogy nálad mi a helyzet.
-
válasz
gtamate2
üzenetére
Attól függ ,hogy meddig használod ,én pl. egy évnél tovább nem nagyon használtam kártyát így nem mérvadó a garancia ,eladásnál meg nem az egekbe teszem az árakat mint a többiek így engem nem érint.
Meg vettem anno 1 év garis XFX et amit hatalmas örömmel használtam ,de nem zavart soha a 2 év garis Sapphire sem. -
senki66
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen én is ezért hezitálok, valószínűleg nem véletlenül adják ezt jóval olcsóbban. Ha plusszos lenne már az este megrendeltem volna. Kivárok hátha lesz több tapasztalat vagy a többi hasonló kártya is olcsóbb lesz kicsit, vagy nem. Minden esetre most biztosan nem lesz készlethiány miatt áremelkedés, mint az Ünnepek után, ahogy hallom a bányászás is lecsengőben van.
-
Csupingo
veterán
Már komolyan érdekel a dolog, akkor melyik áll közelebb a valósághoz? Nem kötekedésből írom...
-
BReal
addikt
válasz
AVarice
üzenetére
A 1060 3GB-os PH teszt hozzászólásaiból idézek:
"Nekem is ki van kötve a Nitro+ hdmi-vel relive driverrel (de az előzővel se volt gond) és nem kapcsolgat semmit a venti. Ha gépről megy valami akkor is kussba van a kártya..."
Egy ezt követő kommentben pontosította a dolgot, és írta, hogy úgy értette, hogy a TV-re kikötés azt jelenti, hogy mellette megy a monitor is, tehát egyszerre 2 kijelzőt használ.
-
AVarice
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ami még kicsit aggaszt az a dual monitoros probléma, igaza volt smc-nek, DVI-D-vel az analóg bekötés kilőve, így viszont felmerül a kérdés, hogy mekkora így a kártya hőmérséklete idle/böngésző+youtube állapotban két monitor esetén. Van ezzel valakinek tapasztalata? A passzív mód mennyire opció így?
-
Remus389
nagyúr
(#15420) Remusz911: Iponon van ez a kari 77000-ért, és 3 év garanciát adnak rá. Annyi a különbség, hogy talán 40 MHz-cel lassabb a Nitro+-hoz képest a GPU, és a memória órajele 480 4GB szinten van (8000 helyett 7000 MHz), de azt ugye szépen fel lehet húzni 8000-re, a GPU-t nyilván fel lehet Nitro+ szintre húzni, és máris kaptál egy Nitro+ 480 8GB-ot 77000-ért.
Hogy ha 3 év a garancia, ennyi pénzért nagyon jó vétel

Egyébként, lehet hogy rá lehet tenni a Nitro+ BIOS-át, és akkor Nitro+.
Nekem speciel a MSI tetszik a legjobban külsőre és talán hangban is a legjobb.
-
BReal
addikt
Hogy számokban is szemléltessem: első grafikonon még 13% volt a 1060 előnye, addigra a másodikon már csak 4% (előbbinél 2 referencia, utóbbinál 2 AIB változat). És ehhez még hozzájön kb. 2% gyorsulás a ReLive driverrel.
(#15420) Remusz911: Iponon van ez a kari 77000-ért, és 3 év garanciát adnak rá. Annyi a különbség, hogy talán 40 MHz-cel lassabb a Nitro+-hoz képest a GPU, és a memória órajele 480 4GB szinten van (8000 helyett 7000 MHz), de azt ugye szépen fel lehet húzni 8000-re, a GPU-t nyilván fel lehet Nitro+ szintre húzni, és máris kaptál egy Nitro+ 480 8GB-ot 77000-ért.
-
Remus389
nagyúr
válasz
senki66
üzenetére
Jó kártya!
Én egyedül a 2 év garit nem csípem(ezesetben meggondolnék pl.: egy MSI Gaming-et), de vannak kereskedők, akik 3 évet is adnak.
Ha 3 év a garancia, jó áron van, akkor nincs min gondolkodni!
A két év garival az a baj, ha mondjuk 2.5 évesen tönkremenne, akkor aki 3 év garival vett, azt kártalanítják (visszakapja a pénzét/kap újat vagy egy hasonló teljesítményű kártyát/ levásárolhatja...), még akár jobbat is vehet.
Aki pedig két év garisat vett az ezt csinálja:

Továbbá ha 2.5 év után adnád el, jobb áron és könnyebben adhatod el, ha még van rá garancia.
-
senki66
senior tag
Erre tud valaki válaszolni, az egyik itthoni kereskedőnél nagyon kedvező az ára, de nem tudom megéri e?
-
BReal
addikt
Még annyival egészíteném ki ezt Pepe78, hogy a DX12 és a Vulkan egyértelműen az AMD pályája. DX12-ben ugyan nem minden címben gyorsabb, de a legtöbben szépen veri a 1060-at. A Vulkanban pedig még jobban. Utóbbinak hátránya, hogy Doomon kívül tudtommal jelenleg semmi nem használja, viszont abból kiindulva, hogy IdTech-es motor hajtja a Doomot, meg merem kockáztatni, hogy a később érkező IdTech-es játékokban, például a Quake Champions, esetleges Wolfenstein, Doom, Quake folytatásokban szintén várható Vulkan támogatás.
És tényleg, ami a leglényegesebb: tény, hogy a régebbi játékok nagy részében a 1060 veri a 480-at, viszont az újabb (beleértve az 1-1,5 éve megjelent címeket is) címekben egál közeli az eredmény, a legújabbakban pedig szépen előzi a 1060-at. De olyan is van, hogy míg megjelenéskor tesztelt új játékban (Rise of the Tomb Raider) nagy különbségek voltak a 1060 javára, addigra a frissített teszttel gyakorlatilag a nyakára ért a 480.

Fontos hozzátenni, hogy a második, december 5-i teszt még a 16.11.5 Crimson driverrel készült, azóta jött ugye a 16.12.5 (és még újabbak), amivel a RotTR is még 2%-ot gyorsult kb.
-
Remus389
nagyúr
válasz
AVarice
üzenetére
Teszteket nézve kb +50% a RX 470 előnye az R9 380-hoz képes. Igazából nekem jelenleg is elég a 4GB ram, de idővel ez változhat.
Egyébként nem:

Mondjuk az viszont lehet, hogy az RX 470 a drivertámogatásnak hála ritkábban reccen meg mint az r9 380, vagy a korszerűbb felépítése miatt jobb a minimum FPS. Illetve az rx 470 várhatóan jobban fog még gyorsulni, hisz újabb. De azért az 50% túlzás.
Viszont ha jó áron tudod eladni az R9 380-ast és olcsón szerzel RX 470-est és van kedved bizniszelni, akkor nyugodtan vágj bele. Régebben én is R9 380-ast akartam, de túl drágán adják a hardveraprón a teljesítményéhez mérten, biztos hogy jobban jártam az RX 470-nel, és a 8GB-ot se bántam meg, lefogadom lesz olyan gépigény ami 8 GB vram-ot kér, akkor majd kiderül hogy jobb döntés volt, mint az RX 480 4GB, ami kábé ugyanennyi volt.
-
válasz
Hunork
üzenetére
Állítólag tényleg ennyit mértek. Viszont más oldalon nem volt ekkora fogyasztása.
Ez a mérés nagyjából reális lehet. Tuning nélkül persze.
Create.
Az enyém is 8 pines, mégsem fogyaszt ennyit. A GPU-Z értékek nem mutatnak többet mint egy 480-on, amiket itt láttam a topikban. -
Remus389
nagyúr
válasz
AVarice
üzenetére
MSI esetén 17E a különbség az RX 470 4GB és az RX 480 8GB között. Miért én döntsek helyetted?
Mindkettő jó, az rx 470 esetén a legjobb ár-értékűt kapod.
Az RX 480 8GB esetén pedig a széria egyik csúcsmodelljét.
Miért én döntsem el hogy neked mik a preferenciáid és mennyit szánsz rá. Honnan tudjam? Mindkettő jó.
A fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, mert nem érdekel, annyit tudok mondani, hogy normális fogyasztású és hőtermelésű kártya, nem egy R9 390X tunning.
Az MSI-vel pedig jól jársz, jól néz ki, normális ára van, 3 év gari, megbízható, csendes...
-
AVarice
tag
válasz
Remus389
üzenetére
Pont ebben a cikkben láttam a fogyasztás különbséget. Ez mitől lehet? Mennyire általános? Mennyi a valós az új driverekkel?
MSI esetén 17E a különbség az RX 470 4GB és az RX 480 8GB között.
@smc DVI-VGA átalakítóval még megoldható. Ellenkező esetben a passzív üzemmód nem igazán megvalósítható a memória miatt.
-
törölt tag
Pepe78 Jó érzésű ember menekul ettol a kártyátol
Ott középen kukucskáld meg mennyi hőcsöve van
Ebbe a kártyába az a jó hogy nem kell félni hogy CPU limitbe ütközik mert már jóval előtte fog trermal limitbe
-
Remus389
nagyúr
válasz
AVarice
üzenetére
A helyzet az hogy a polaris kártyák közt nincs olyan nagy különbség.
A dupla memória kb 5%-ot hoz a konyhára, bizonyos esetekben többet(régebbi játékok esetén pedig nem számít), sokkal gyorsabban hozzáfér a GPU az adatokhoz: [link] [link]
Az hogy rx 470 vagy 480 pedig 6-7%-os különbséget jelent: [link]
Így a legjobb ár-értéke az rx 470 4gb-nak van, hisz akár 50 és 60 ezer Ft között is lehet venni.
Tehát a legdrágább RX 480 8GB és a legolcsóbb RX 470 4GB közt kis jóindulattal 12-15%-os a differencia, ahhoz képest lehet hogy 30 ezerrel is drágább.
-
AVarice
tag
válasz
Remus389
üzenetére
Teszteket nézve kb +50% a RX 470 előnye az R9 380-hoz képes. Igazából nekem jelenleg is elég a 4GB ram, de idővel ez változhat.

Még nem tudom, hogy mennyiért tudom eladni a kártyám, de remélem valahol 40+ körül.
A fogyasztás szempontjából ha elég jó értékeket produkálna a 470, akkor továbbra is beérném 4GB RAM-al, viszont ha nem túl nagy a különbség, akkor rászánok annyit és reményeim szerint le van tudva a VGA egy időre.Kicsit még zavaró számomra, hogy 2 monitor esetén a memória nem skálázódik. Bár ezt ki tudtam kerül a 380-nál, úgy hogy az egyik monitort analóg módon kötöttem be, de ez akkor is egy negatívum az AMD felé.
@Raymond, smc: Nincs különösebb gondom a 380-al, minden játékot gond nélkül visz, de kevesebb kompromisszumot kellene kötnöm egy új VGA-val, illetve most még talán jó áron tudom eladni, még nincs egy éves. A másik, hogy a gép fejlesztésben most a VGA-t látom leghasznosabbnak.
-
BReal
addikt
válasz
Pepe78
üzenetére
Átlapoztam, nincs rosszul összeválogatva a játéklista, de 3 megjegyzésem lenne:
1.ha megnézed, leginkább a régebbi játékokban jobb a 1060 3GB. Ezen kívül van, ami vagy egyszerűen jobb NV-n (GTA5), vagy nyíltan NV szponzorált játék (Metro, Project CARS, Dying Light). Doomot ne nézd, mert Vulkanra váltva a 480 előzi a 1060-at (amúgy a legutóbbi patch-csel? OpenGL-ben is hozza a 1060 szintjét a 480). Aztán vannak az olyanok, mint a Witcher 3, a tesztben nem szereplő Division, amikben egál vagy picit gyorsabb a 480. NV technológiás játékok ezek is, ahogy a R6: Siege, és ott is icipicit gyorsabb a 480. Titanfall 2, CoD: IW, Resident Evil 7 alatt is jóval gyorsabb (~10-15%) a 480.2. november végi teszt, a decemberi Crimson ReLive driver hozott pár százalék gyorsulást az RX-eknek, szóval ez nem ad teljes képet.
3. A 4GB 7000 MHz-es órajelét fel lehet húzni 8000 MHz-re (a 8GB 480 értékére), játéktól függően 4-5 fps nyerhető (teszt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Alapórajelen. 480 alap és 470 húzva megint nem releváns. Csak kíváncsi vagyok, hogy alapórajelen (ahogy a legtöbb user használja), hány % a tényleges különbség. És persze utána értékelni az ár/teljesítmény mutatót. Ennyi a történet lényege. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így egyre kérdésesebbé vált hogy megérte e a befektetést