- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14647 üzenetére
Nocsak, ez már döfi. Gratu!
Én a sima (AS13) és a TOP (AS17) HD 7950 BIOS-okat használtam az ASUS GPU Tweak-kel és szépen működtek - alapból az AS02 (sima) és az AS03 (TOP) került fel (á lá TPU), csak aztán hirtelen frissítette az AGT ezekre. Feltegyem a két BIOS-t valahova Neked és van kedved bíbelődni velük?
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #14647 üzenetére
Hmm.. mégis hogy ?
Csak nem valami HEX editorral keresgéled az értékeket?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
DroiDMester #14610 üzenetére
Nem zárok be semmit és mégsem írja ki csak ami az AB-ben van beállítva játék közben. Afterburner nélkül is próbáltam, akkor meg semmit nem ír ki
Mi lehet a gond?
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #14637 üzenetére
ASUS GPU Tweak feszültségcsúszkájának kibővítésére Neked sincs még ötleted, ugye? Még kevesebbet ad (1170mV), mint a kiütés előtti Afterburner (1200mV). Viszont a kibővítés után is csak a frekvenciacsúszkák limitje emelkedik meg a GPU Tweak-nél. Mintha az egyik érdeklődő kérdésére a ROG topikjában azt írták volna, hogy ez a gyári biztonsági korlát...
-
BullKoxa
őstag
válasz
Nekem teljesen jó a HDMI azzal a biosal amit linkeltél régebben. Csak a hang szokott elmenni néha de az a gyári biosal is elment a 12.11 Betaval.Szerintem akkor egem is érdekel ez a bios ,de szerintem a 7970-s az jobb így látatlanban,de lehet tévedek.
-
surgyi
senior tag
válasz
Ez elég jónak tűnik! Ha letesztelted és rendben találtad,akkor nagyon megköszönném ha megosztanád velem is!!!
Mégegyszer BUÉK Mindenkinek!!!
-
válasz
DroiDMester #14639 üzenetére
és a feszt? engem az érdekelne
-
haddent
addikt
válasz
Hogy?
Úgy tudtam, hogy 79xx biosokat már nem lehet szétbontani majd újracsomagolni mert az amd kitalált valami új hülyeséget
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #14624 üzenetére
Az a Bios engem is érdekelne!
Boldog Új Évet Kívánok minden kedves fórumozónak!!! -
Vigneau
félisten
válasz
Kíváncsi leszek, mire jutsz majd. Nekem meg ez az ASUS mizéria mozgatja a fantáziám - jó lenne, ha menne, vagy ha nem lenne ilyen alacsony (1175mV) a GPU feszültség állításának limitje.
Apropó, Te nézed, milyen verziósak a BIOS-ok? A gyárim 015.021 kezdetű, amik meg még működtek, azok 015.013 és 015.017 - utóbbira még frissített is a GPU Tweak online, meg is hökkentem. Ahogy elnézegettem, 015.023 és 015.026 kezdetűek zömmel már Boost-tal dúsítottak. Az 1500MHz-en ketyegő VRAM-os BIOS-okat meg már eleve el is kerülöm, mivel nálam már 1475-ön elhasalnak - ezt a hibaforrást jobbnak láttam már az elején kiiktatni.
-
ffodi
veterán
válasz
DroiDMester #14628 üzenetére
Értem. Igazából ez érdekes dolog, ha ilyet akarsz monitorozni, mert pontosan az a probléma vár megoldásra, amit írsz. Ebben az esetben én kitenném az összeset, és meg van oldva.
Aida-ban nincs magokra bontva az órajel kijelzés (vagyis azt hiszem van ilyen is), ezért az praktikusabb talán. Persze a kérdés, hogy mi a célja az effajta monitorozással.
-
BullKoxa
őstag
válasz
oksa értelek! Köszi szépen . Jó lett így frankó minden! . Kérdezhetem mit dolgozol? ( olvastam itt hogy írtad mintha pc-kel foglalkoznál)
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14616 üzenetére
-
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester #14618 üzenetére
Gondolom renferencia hütős, gyári 7950*re gondol hogy tuning szempontjából mit megy.
Szerintem teljesen ugyan úgy teljesítenek. Vagyis én még olyat nem hallottam hogy ezt jobban lehet húzni mert ASUS, vagy mert MSI.
Ha túl van feszelve a gpu, lehet teljesen mindegy milyen gyártó... logikusan jobban lehet majd húzni.
Így inkább a kártyán található hütőre lennék kiváncsi hogy az mit bír, illetve milyen feszkóval mennek ezek a típusok. -
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester #14618 üzenetére
Azért nem lesz vészes, emiatt nem aggódom. A választ megkaptam egy oldalon, ide véletlen rossz képet linkeltem. 7850 elég volt, de ha van egy kis plusz zsé..
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14607 üzenetére
Szia! Bocsi de ez a szín választás nem megy az AB-ben. kiválasztom de semmi sem történik.
A másik problémám pedig ami nekem van HWinfo 4.10. - 1820 abban nincsen ez a Cpu ami kiírná hogy mennyin megy a cpu.De lahat én nem látom. egyik CPU-s sem ír ki MHz-t . Lehet felteszem azt ami neked van fent és akkor egyezik minden.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
DroiDMester #14607 üzenetére
Köszönöm szépen, de nekem lenne egy problémám vele. Mindent megcsináltam úgy ahogy írtál, csak a Riva Tunerben ahogy beállítom a program exe-t, mindig visszaáll General-ra. Kattintok az exe-re, bezárom az ablakot, mikor újra megnézem már nem az van kijelölve. És amikor elindítom a játékot mindig az Afterburner-ben beállítottakat jeleníti csak meg.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
DroiDMester #14548 üzenetére
A CPU-t, a Ram-ot és a többi nem VGA-hoz kapcsolódó értékeket mivel íratod ki? Vagy az Afterburner képes ilyenre csak én nem találom? Előre is köszi a választ!
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14584 üzenetére
Hello! Kérdezni szeretném a HWmonitorban mit engedélyeztél a Rivatunernek hogy kiírja a cpu használatot? A MHz-t nem tudom hogy kell kitenni,a % megvan,de az nem kell. A MHz-s kellene.Köszi előre is!!
Az én karimnak a vége 1070/ 1460 . A gyári biosal ment 1100-t is de a ram nem ment ennyit.Szerinted mi lehet az oka hogy ritkán áll be arra a vga rendszerindításkor amire tettem AB-ben ( Alapon indul szinte mindig,nekem kell kiválasztanom melyik mentést használja és alkalmaznom) CCC-ben nincsen pipálva semmi sem.Remélem érthető amit írtam.
És még valami hogyan tudom a színt megváltoztatni mert ez a pink elég homáros!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
DroiDMester #14557 üzenetére
Lehet nem is vga a gond? Jó lenne megszűntetni mert elég zavaró hiba.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14548 üzenetére
Probaltam. Fagyi...
Lejjebb afterburner nem enged 1500mV-nel.
Probald ki fix 60-al es limit nelkul. Eg es fold.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14515 üzenetére
Belőttem 925/1250 @ 1250mV/1600mV-re, épp nyomtam volna a folytatásra, erre kifagyott
Ezek szerint nem szereti az 1600mV-t memóriám
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14507 üzenetére
Gyári bios (FZ1) 1000/1250
feszültségek le voltak tiltva benne, de ha jól sejtem akkor 1250mV/1500mV
A mostani bios (F43) 900/1250
1093mV/1500mV
Crysis 2 alatt mindkettő beton stabil, Dead Space alatt mindkettő rövid idő alatt lefagyasztja a gépet.
Cseneles: Ilyen kijelentés előtt használd a keresőt. Ráadásul nemrég kérdezték, hogy mi volt a gond a sapphire-ral. (Egyik ventilátor csapágyas volt, ennyi, de nem adtak másikat, mert közben fölment az ára 11.000-el)
Most váltottam Sapphire 7870 GHZ Edition Dual-X-ről, ott semmi ilyen gond nem volt, szóval csak és kizárólag a kártya lehet a ludas.
-
Cseneles
őstag
válasz
DroiDMester #14505 üzenetére
Meg nyugtatlak nem a kártyájával lesz gond! Ha jól olvastam ez előtt Sapphire-vel is gondja volt
Szóval szerintem alaplap vagy tápegység a ludas
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14505 üzenetére
Nem véletlenül vettem ezt
Beszélek a bolttal, hátha mond valami biztatót.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
DroiDMester #14499 üzenetére
Sajnos így sem működik, már a gamegpu főoldalra sem képes csatlakozni. De végül is nem nagy gond.
-
Macka
veterán
válasz
DroiDMester #14474 üzenetére
talán mert nekem 7970-em van...
ffodi: 1680 RPM
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14487 üzenetére
Egyik ventilátor csapágyas volt sajnos... És nem adtak másikat, inkább pénzt, közben fölment az ára 11.000-el...
Felraktam F43-as bios-t, ezzel tartja a 900/1250es órajelet fix 60 fps-sel Dead Space 2-ben, mondjuk csak 1060mV-t kap hozzá, majd tesztelem Crysis 2-vel, mert azzal csak 10 percet nyomattam, ha bírja azt is fagyás nélkül akkor nem kell gariztatni.
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #14477 üzenetére
Rendben, persze, gondoltam, hogy odafigyeltél, meg hát azért akkora bajt nem is okozna, nincs akkora eltérés tudtommal, de ha már ilyen brutál hűtő és biztos a psu-ról rángatnám a 12V -ot. De ez csak egyéni vélemény, nem jobb/rosszabb.
A te hűtésed pedig így akkor igazi főnyeremény lehet, így nagyon brutálisnak tűnik ez a kis szösszenet
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #14474 üzenetére
Óvatosan a kártya vezérelte ventikkel, nem tartom valószínűnek, hogy azok pontosan olyan speccel rendelkeznek, mint a gyáriak, nem biztos, hogy jót tesz neki (kivéve, ha csak a PWM -et kapja a kariról, a 12V -ot a tápról külön)
Mennyi egy ilyen Alpenföhn Peti? Mennyire ragad oda a vrm és ram borda? Nem bírom felfogni, hogy ha én le akarom szedni, és felmelegítem akkor lejön, de magától soha nem fog kilazulni, és hopp leponnyani egy kicsit majd egy kedves zárlatot okozni.
-
wolfman
veterán
válasz
DroiDMester #14394 üzenetére
Korábban 4870-esem volt, ott ilyen rece(fice) baj nem volt! Működött az élelmosás!
Amúgy időközben meglett a baj. A CCC-ben volt egy olyan az élelmosás résznél, hogy 'Morfológiai szűrés'. Ezt kikapcsoltam, most érdekes, szép minden éle. Legalábbis Dirt3-ban igen!
Mindjárt kipróbálom máson is.
Egyébiránt DVI HDMI kábellel van összekötve!
-
wolfman
veterán
válasz
DroiDMester #14370 üzenetére
Akkor gondolom ez a funkció, ha a VGA TV-re van kötve, nem működik! Csak mert nekem nem monitorom van, hanem TVm, aztán ha alvásra küldi a TV-t a kártya, akkor hallhatóan nem kapcsolnak ki a ventijei.
Nekem nem fut a háttérben semmi alkalmazás. Olyanok max, hogy Avast, Daemon Tools, uTorrent.
-
oliba
őstag
válasz
DroiDMester #14370 üzenetére
Nekem ment már alvó módban AB mellett. Olyankor monitorozta a nagy 0-át mindenhol
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #14357 üzenetére
Látom magadra ismeretél!
. Szerintem jó ez a bios,legalább a fesz is kevesebb mint a gyári 7970-n ,igaz nem megy annyin a Gpu és a ram mint a 7950-s Biosal ott 1100/1300 volt ( Gpu -50/Ram -20-t kibírom
),De 3DMark11 majdnem 1000 ponttal többet dob! Gondolom megvan miért.
Más! Kezd nagyon idegesíteni ez a HDMI-s hülyeség hogy a hang elmegy HDMI kábellel.
-
válasz
DroiDMester #14091 üzenetére
Ha a termeket nem all modjaban javitani a forgalmazonak es tipusazonos original cseretermeket sem "tud" (nem akar jelen esetben), akkor vagy penz viszafizetes vagy az eredeti Vetelar levasarlasa. Sajnos megtehetik ezt a huzast...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14091 üzenetére
11.000-el dragabb a kartya most mint amennyiert vettem. Gondolom aranytalan tobbletkiltseg lenne nekik. Gigabyte-tol nem felek, sok volt mar, szeretem.
-
SVLaller
senior tag
válasz
DroiDMester #14083 üzenetére
4,4GHz-en megy
Állítólag a BF motorban van valami bug, hogy nem megy 100%-on magas FPS mellett a VGA, legalábbis valami ilyesmi rémlik.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14046 üzenetére
Iponban megkerdeztem es azt mondtak hogy naluk soha nem volt 68k
-
N_A_S
veterán
válasz
DroiDMester #14043 üzenetére
Csak kérdeztem. Annyira nem vágom még az ATi-t, nem akartalak csalással vádolni.
Azért az érdekes hogy ennyivel be lehet hozni az XT-t... Mennyibe volt a karid?
szerk.: Ja és kösz az infokat
Most már tudom mit kell nézni
-
N_A_S
veterán
válasz
DroiDMester #13912 üzenetére
Ez tess off készült?
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #13982 üzenetére
Itt lenne a kért teszt! 50 s ment kb. Nekem a gyári Biosal soha nem volt 100 Ca VRM és a Gpu se. Engem csak azt zavart hogy pillanatra ad neki néha 1.498 V -t a gpuz szerint.
ffodi #13981 : itt a kép de ezt az 1.498 v -t csak 1 pillanatra tolja rá. A képen az nem látszik mikor kiugrik 1.498 ra.
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #13976 üzenetére
jóval kevesebb feszt a a 7970-s bios! gpuz szerint 1.006 V volt a régi 1.498 oz képest. ki is fagytam BF3 ból 1100 / 1320 -n 5 perc alatt. Gondolom feszt kellene emelnem,te mivel állítod?
A Bios csere után az volt furcsa hogy a CCC nem igazította a képet a tv-hez hanem nekem kellett állítani .( Cseréltem CCC-t is)
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #13962 üzenetére
most a 0 ba köt bele.Sima nulla nem jó neki.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #13958 üzenetére
Valaminek azért csak kéne lennie. Mert olvastam, hogy akiknek sima 7950-ük volt, azok frissíthettek a boost biosára. Tehát ha a boost bios-a műkszik a simán, akkor gondolom a boost-on is kéne (csak kérdés, hogy melyik jó rá), de lehet, hogy rosszul gondolom.
Most visszaraktam a gyárit és ezzel még nem tapasztaltam a venti fixre rakást.
Amúgy ezzel jóval tovább jutottam tuningban alapfeszen, mint a 7970 biossal, de gondolom azért, mert jóval nagyobb feszt alápakol, amit a tápom tuti nem díjaz.(#13960) ko-ko82:
Pedig nagyon egyszerű. Mikor ottvagy a DOS-ban, akkor beírod szó szerint ezt:
atiflash.exe -f -p 0 BIOSNEVE.rom
Értelemszerűen a "BIOSNEVE" helyére azt írd, aminek elnevezted. Célszerű átnevezni, mert bonyolult neve van a letöltöttnek.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
DroiDMester #13856 üzenetére
Amikor O azt linkelte, akkor meg 91k volt a kartya.
-
válasz
DroiDMester #13733 üzenetére
1100-on meg nem eri be az 1050-en ketyego 7970-est
-
válasz
DroiDMester #13624 üzenetére
Nekem olyan cucc kell ami a feszt írja át,mert semmilyen bios nem jó
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester #13604 üzenetére
azt hiszem én is feltetetem valakivel ezt a 7970-s biost a 7950 VaporX-re. A feszt nem szeretem ha emelgeti,főleg ha pillanatra is 1.4.. ra teszi. ( Csak én nem vágom ezt a dos-os témát)
-
lowzor
veterán
válasz
Na elvileg sikerült. Most 925/1375 az alap. Az természetes, hogy csere után csak driver újratelepítéssel volt hajlandó életre kelni?
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #13606 üzenetére
Mert gondok vannak a tuninggal. Mióta benne van az újabb 2x2 gb ram, pedig ugyanaz a Kit,de valahogy mégsem...ha már picit tuningolok nem indul a gép. Aztán felcseréltem a foglalatokban a Ramokat, így egy enyhe 3,6ghz-et ki tudtam hozni. Csak az nem tetszik, h így feszt "teker" max órajelen a cpu.
-
lowzor
veterán
válasz
Köszönöm
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13591 üzenetére
És eredménye az lett, hogy most már nem ugrál?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13588 üzenetére
Nekem is Boost van, de nem ugrál se a GPU Usage se a Core Clock.
MSI AB-vel nézem én is. LOG is van róla.
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #13588 üzenetére
Igen, ugrálgat az tuti, de MSI AB szerint nem 850-re ugrál, hanem 300MHz-re. A GPU kihsználtság meg 0-ra!!!
Köszönöm ffodi, így már megnyugodtam, csak az előző kártyáimnál ilyet nem tapasztaltam! Maximum mikor valami miatt a csillagokban járt az FPS!
-
sakal83
addikt
válasz
DroiDMester #13518 üzenetére
Köszönöm, megoldódott a bioscsere, és úgy néz ki, hogy a probléma is
-
peterm711
aktív tag
válasz
DroiDMester #13532 üzenetére
Nem akkor fogyaszt sokat, ha egy játék zabálja a vga-t, hanem akkor ha pörög a játék sok fps-el. Erre jó példa a borderlands 2. Amig a fehér hóval boritott hegyet nézem 120 fps, akkor 11,3A az áramfelvétel, de ha kimegyek a hóból a terepre a férgek közé,akkor lecsökken az fps 80-ra és a fogysztás is csökken 1A-ral.
-
haddent
addikt
válasz
Jól értem, hogy akkor PCIe 3.0 slotban a kárty akár felvehetne 150W PCIe3.0, +75W 6pin + 150W 8pin azaz 375W -ot?
-
peterm711
aktív tag
válasz
11,7A
-
peterm711
aktív tag
válasz
FC3-at előbb telepítenem kell, letöröltem a múltkor mert nekem annyira nem jön be, ha fent lesz akkor lemérem azt is.
-
SVLaller
senior tag
válasz
DroiDMester #13506 üzenetére
nekem a 1200MHz re húzott 7970+2500k evett BF3 alatt ~320W-ot maximum konnektorból, igaz még a régi 12.8-as driverrel.
-
sakal83
addikt
válasz
DroiDMester #13518 üzenetére
Még nem csináltam Bios cserét, hogyan kell? Gondolom le kell menteni az eredetit.
-
peterm711
aktív tag
válasz
DroiDMester #13512 üzenetére
Hát a 7970 Lightning egymaga képes TUNING NÉLKÜL megenni ~380.W -ot nem tetted hozzá a furmark és a kikapcsolt fogysztásvédelmet, így e formában félrevezető amit irtál. Amellett nem zárja ki hogy kevés lehet a tápja, de ez már más téma.
Ha akarod csinálok egy fogyasztás tesztet csak a vga-ról az általad megválasztott feszültségen és órajelen, hogy lássuk mennyit is fogyaszt egy 7970 ingame. -
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13506 üzenetére
Gold tapod van? Ha nem akkor inkabb 80-85%-ot nezz (420->357W)
-
peterm711
aktív tag
válasz
DroiDMester #13503 üzenetére
Imádom mikor belinkelik ezt a hülye táblázatot a kártya fogysztására, de azt már nem olvassátok, hogy mit ir az oldal. Ez egy furmak stabilitás tesztel mért fogyasztás, ahol kikapcsolták a kártyák fogyasztásvédelmét. Normál körölmények közt soha nem fog ennyit fogyasztani egyik kártya se. Nem kell itt rémíteni és félrevezetni az embereket
-
botilevente
tag
válasz
Nem jelentettem ki h nem megy a tuning
, és ebből igazad van a táppal kapcsoltadban, viszont ez úgy esett h nem is terveztem vásárláskor egy 7970 Lightingre gondolni mert egy sima 6970 Dual Fan-om volt.
Ez csak úgy jött.
Nekem az volt a bajom h nem jelezte rendesen a aktuális GPU frekvenciát az AB. -
haddent
addikt
válasz
Én meg azt nem értem, hogy nekem HD7970 hogy nem eszik 150W -nál többet tuninggal sem ?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13469 üzenetére
Nekem nagyjabol koveti a trixx vddc-t a gpu-z vddc. Viszont kell egy kis gpu info jatek kozben. Gondolom gpu-z-vel iratjatok ki.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13459 üzenetére
HD7950 Flex Boost OC gyári bios.
Én nem engedélyeztem az Overdrive-ot, 1300 a limit a GPU Clock-nál.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #13463 üzenetére
Korábban engedélyezve volt, most ki van kapcsolva. Fura, hogy az AB kiütését követően a csúszka szintén kiterjedt az OverDrive-ban, ellenben a TriXX használatakor nem. Ez azért akkor zavaró lehet bekapcsolt OverDrive-nál, ha megugorjuk az 1100/1575-ös limitet, vagy rosszul gondolom? Mivel a TriXX-é 1200/1800, ha jól emlékszem (most laptopon vagyok).
Visszaugrott anno az órajel reboot után a TriXX-ben a gyári értékekre. Most az ...and restore clocks-ot kipipálva a tuning órajelek rendben vannak reboot után is.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #13461 üzenetére
Power limit mindig +20% - itt is, ott is. Ezek szerint az általam tapasztalt betudható mérési hibának.
Ez még az a beta v4.4.0 TriXX, amit korábban linkeltél Nekem is? Mert jelenleg ezt használom, a kiegészítő exe-vel.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #13453 üzenetére
Apropó, némi érdekesség. A TriXX-el beállított frekik és az AB-ben beállítottak megegyeznek, viszont pl. 3D Mark 11-ben az AB-s tuning magasabb végpontszámot hoz ki, ellenben a GPU-Z szerint stimmelnek az órajelek. Felettébb elgondolkodtató - Te találkoztál hasonlóvan? Egyedül annyit vettm észre, hogy a TriXX 1200mV-ja a GPU-Z-ben terhelés alatt 1193mV - minimális a drop.
Mellesleg a Te jó GPU-t fogtál ki, nálam meg a jelek szerint 1200mV kell a mezei 1100MHz-hez. Jól emlékszem, hogy a régi gyári BIOS-oddal is azért bőven megvolt 1200mV környékén az 1200MHz-es GPU? No, ez van, nem vagyok azért telhetetlen.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
DroiDMester #13454 üzenetére
Kérdés hogy mennyire fog vissza egy 70est.... Meg hogy erdemes-e vele mokazni. 100k korul van egy 70es, gondolom ez is lesz vagy 70k.
-
E1even
senior tag
válasz
Nem rossz, nem rossz...
Csak az ára is legyen versenyképes. -
haddent
addikt
válasz
Hmm... érdekes... házon belül is a dolog. 660Ti -nál biztosan jobb, de a HD7950 is eléggé bajban lehet szerintem egy jobb darabtól. Lehet, hogy ezt választanám inkább
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #13450 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos infókat!
sajnos nekem nem enged a 7970es biossal (amit ajánlottál) sem ,h kép legyen. Létezik azért mert ez flex edition? mi lehet a megoldás?
A másik : milyen programmal és hogyan tudok veszt emelni? eddig mindenhol tiltva van a funkció, régen át kellett írogatni fájlokat, manapság már nagyon nem tudom mit kell..
Nálam úgy vettem észre ,h 1,2v fesz körül van és nem veszi vissza se a feszt terhelés alatt ,se az órajelet..
-
sakal83
addikt
válasz
DroiDMester #13446 üzenetére
Az érdekesség az, ha az alapórajelén feltolom a power limitet +20%-ra, akkor 5%-al jobban teljesít, mintha nem lenne feltolva.
Ez csak nekem furcsa?
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #13446 üzenetére
hm.. köszi
,de ez sem hiszem ,h menne.. egyszerűen képet sem adott meg semmi.. csak a gyárival..
De azért 1 próbát megér..
nyilván magasabb lenne a fesz amit a kártya gpuja és a rammok kapnak, tehát jobban menne, right?
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #13426 üzenetére
Vddc 1211mv
Különbözőek ahogy nézem.. bár ez nem melegszik még 60fokig sem.. igaz jó házam van.
Akkor nekem alacsonyabb.. lehet a feszt emelni ezeknél a kariknál?
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #13424 üzenetére
Pontosan hol is kéne megnéznem a gpu-z be?: O milyen teszt?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #13421 üzenetére
Idle: 0.805mV
GPU-Z render: 1211mVAlapból a Trixx-ben 1250mV volt beállítva, de most látom, hogy valamiért beállt 1125mV-re... És így is ment 1150/1500on...
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DroiDMester #13213 üzenetére
Enyém is ennyit megy
örülj neki hogy nem áll meg 1200MNz nél
-
tom_tol
addikt
válasz
-
SzlobiG
félisten
válasz
DroiDMester #13216 üzenetére
Felesleges a marketing eladja így is.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
"ez enyém nagyobb, erősebb, huhhhhhhhhhh"
Szénné égetett I7 + egy szénné égetett GPU...Én mindig alapon járatok mindent! Úgy gondolom ahhoz van minden méretezve ...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Nem válogatott GPU-k kerülnek rá szal semmivel se mennek jobban.
-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #13182 üzenetére
"Na ilyenkor mi van nagy okosok???"
Ha ezt nem írod talán nem is reagálok de,
valamikor januárban cseréltem először 7970 biost és semmilyen atiflash nem támogatta.
A GpuTweak 2026-s setup-ban volt egy atiwinflash amivel működött a flash.
Az hogy neked valami nem megy, szvsz. nem jelenti azt hogy nem megy másnál sem. -
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #13182 üzenetére
Ezzel egyetértek én is. A mai napig DOS alól nyomom mind a MoBo, mind a VGA BIOS flasheléseket. Nem véletlenül...
-
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester #13144 üzenetére
Ez nem igbaz win7 64 bitröl raktam fel a gigaherz biost az MSIre...ment/megy is szépen ahogy kell...
-
Cole86
senior tag
válasz
Köszi.
Ez hasznos infó volt nagyon!
Érdekes módon nekem mégis flashelta a biost winfos alatt.. és hát szar is lett
-
válasz
Ha telefonnal megy (legalábbis felismeri a Bios) akkor kipróbálom most
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #13121 üzenetére
Jó. Hát akkor látom nem sikerült csupán érvekkel meggyőznöm téged, akkor jöjjenek a képek, a saját szemednek csak hiszel.
Kezdjük két képpel a PCB -kről:
Flex Dual-X
és
Vapor-XHa megnézed, pontosan a te általad oly sokra értékelt fázisból van kevesebb a Flex Dual-X -en mint a Vapor-X -en, ezért az egy "fázisra" jutó hőtermelés nagyobb. (Illetve szerinted emiatt jóval kevésbé "sima" az áram amit kap a GPU.)
Heatsink:
Flex Dual-X
és
Vapor-X
Jól láthatóan a Flex CSAK a GPU -t hűti a fő bordával, míg a Vapor-X a ramokat is, a referenciához hasonlóan. Ez a borda szűkösebb időkben sem melegszik 60-70C fölé (de ezek a kis lemezkék, az a fémdarab ami a ramokhoz ér hűvösebb, mivel az nem pont a hőcső, ami elvezeti onnan a java hőt), míg a ramok akár 80-90C -ot is simán átvészelnek.heatsink #2:
Flex Dual-X
és
Vapor-X
Jól láthatóan a Flex EGYetlen darab fémmel hűti a ramokat, és a VRM részleget. Na ez nagy hiba, a ramok közel nem termelnek fele annyi hőt, mint a VRM, ezért ez a borda csak fűti a ramokat... A VRM -nek persze jól esik a baromi nagy felület biztosan A Vapor-X -nél a ramok biztonságban vannak, de a VRM -nek nagyon kis gyengus borda jutott, ez nagyon nem fogja lehűteni OC alatt, bárki bármit mondNa emiatt szerintem egyiksem igazán jó megoldás, mindenesetre a Vapor-X kicsit biztonságosabb, ott csak a VRM van megszivatva, de az okosan throttlezi magát, amint a veszélyzónát megközelíti. A referencia hűtés ezekkel ellenben egy kiegyensúlyozott, jól átgondolt bordázatot alkalmaz. Jóval hangosabb, és a GPU melegebb is, de szerintem tuning terén tovább lehet jutni vele, mint ezekkel. Kiemelném, hogy NEM vagyok a ref. megoldások híve, de jelen esetben, ilyen nagy fogyasztású kártyáknál, egyszerűen nem lehet hanyagolni a VRM megfelelő hűtését, és főleg nem szabad a ramokkal egy kalap alá venni..
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Nagyon jol muxik, koszonom
-
peterm711
aktív tag
válasz
Köszönöm
-
peterm711
aktív tag
válasz
DroiDMester #13113 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen programmal monitorozol? Tetszik hogy kiirja a CPU hőmérsékletet is.
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #13113 üzenetére
Hát pont hogy nem ... Éppen ez a baj... egyébként a VRM melegítené a többit, ha már itt tartunk... Ettől függetlenül neked a 2ből csak az egyik VRM van pl. monitorozva, és ki tudja milyen power limited van, hány Amper folyik át rajta.. Fölösleges ezen vitatkozni, tény, hogy a ref. megoldásnál a GPU melegebb, de a VRM sokkal hűvösebb. A ramok ugyanolyanok lehetnek szerintem, nem túl nagy hőtermelők...
Nézz utánna külföldi fórumon ha gondolod -
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #13100 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy hány fázis. Illetve nyilván nem, de sok függ a minőségi alkatrészektől is. Ha jók, akkor kevés is elég, max. jobban melegszik, mint ha több lenne. De mivel a ref. még így is hűvösebb vagy 10C -al VRM -nél, mint a non.-ref., ezért teljesen mindegy.
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #13032 üzenetére
Nálam meg épp +100 a difi. Azaz 1100mV kell az 1000MHz-es GPU-hoz és hozzávetőlegesen 1200mV kellene az 1100MHz-es maghoz.
-
sakal83
addikt
válasz
DroiDMester #13032 üzenetére
Na úgy néz ki megvan a vége:
1150/1550 1.21V-on, több feszt nem akarok neki adni.
Ez egy átlagos tuningnak felel meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest