- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Pedig milyen jó a több monitor, lehet rajta D3 chat közben PlanetSide2-zni... [link]
És még több VGA se kell hozzá.
A jóidőt én is nagyon várom már....(#22880) fatal1ty1984: Köszi az infót, ez elég jó eredmény. Kár, hogy nem derül ki, mennyit hozott a polír, mennyit a paszta, mert én polírozni nem szeretném, főleg a gari miatt.
-
Hát én először kitesztelném a mostani 7950 eseket : leszedni mind2 ről a hűtőt újra pasztázni AC MX -el mert akár 8-10.fokot is lehet nyerni a gyári állapothoz képest!
Aztán ventit 100.% ra fel és megnézni mi a vége a GPU -nak de mondom 70.fok főlé ne igen engedd mert ott már megjelennek képhibák és nem azért mert a kártya nem bírja hanem mert 70.főlé engedted a GPU -t!
nagytesó 70.et ugye boltban vennéd(nem kitesztelt példányt amit tudsz biztosra hogy megy legalább 1200.at) így marhára nem tudod mit fog menni tuningba lehet belenyúlsz a lecsóba és kifogsz egy átlagos 7970.et ami nem megy csak 1150.et akkor kb kiadtál a cserére +30.k -t a semmire mert ha a mostani 7950 ed megy 1250.et kb ugyan itt vagy mint egy 1150.en járó 7970 el!
Szóval eléggé el kell gondolkodni megéri -e a csere! mert lehet még sz@rabbul jársz egy anti tuningos 7970 el mint ahogy most vagy!
-
HSM
félisten
Igen, ez a legdurvább lehetőség.
(#22863) radi8tor1: Egyébként mi a difi a Peter 7900 edition meg a sima Peter között? Lehet tudnék egy használt simát arcpirítóan jó áron....
(#22870) radi8tor1: Milyen lenne? Halk.
Azon a karin a VRM nagyon baba, biztos meghálálná az erősebb hűtést. Jut eszembe, a gyári hűtője milyen annak? Arról azért nem olvastam rosszakat, bár a kistesóval a 7870-en nagyon nem voltam megelégedve, masszív volt, meg szép, csak épp vagy halk volt, vagy hűtött.
-
HSM
félisten
Én tuti megtartanám az egyik powert, max tennék rá egy combosabb hűtőt húzni, ha nagyon többet szeretnék, mint mondjuk 1000-1050Mhz csendben....
Olcsóbb, mint 7970-et venni, bár a gari így kérdéses... Valahogy nem látom majd 30-40K-val (+35-50% ár!
) értékesebbnek a 7970-et, mint a 7950-ed...
Kivéve, ha vissza tudod igényelni az adóját, úgy esetleg megérheti... -
fatal1ty1984
őstag
passzolom a kérdést.elég ritka mostanság már inkább a nem referencia kék nyákost árulják.
SKU-11197-06-40G ilyet keress ésha igyis van fent a bolt oldalán mindenképp hivd fel öket és nézzék meg,hogy ténylegesen az e vagy a kék.
Oázis computer
igaz itt az van,hogy nem rendelhetö de hátha megoldhato a dolog
elvileg a pcland-ben is kaphato csak most elfogyott.
most hirtelen ennyit találtam.elvileg a 11197-01-40G is referencia nyákos csak oc orajelekel.de ezt valaki akinek van megerösithetné mert nekem csak a 06-40-es van
-
-
fatal1ty1984
őstag
sajnállak titeket,mert vagy ráengedtétek az auto frissitést vagy nemtudom mit rondtottatok el,de nállam frisités kikapcsolással full gyárin sokkal gyrosabb a rendszer.+ a legstabilabra annyival reagálnék,hogy ugy ahogy vana winyod ,told át egy full más chipsetü lapba és utánna mond hogy stabilabb,mert nállam a win7 egy ilyen merénylet után annyira összeszarta magát,hogy kuka,win8 viszont bebootol és lekezdi telepiteni egyböl a dolgokat. 1db ssd-n van win8-am és már megjárt kb 10 konfigot.a win7 max 1-2-t birt ki eddig. egyszoval ott a srác valamit nagyon elrontott vagy nemjol csinált mivel a win8 az egy fullra kijavittott win7 és semmi több
-
gaben82
tag
Most kipróbáltam a cf-et crysis 3 alatt mind a két gput 30-40 %-al pörgeti a 8x4700-on futó proci
win 7 alatt majd 60-70%-ra emlékszem 2 kártyánál és 1-nél 99%, 1 kártyánál a win 8 alatt most 80%...Valami nagyon nem stimmt itt win 8 alatt, megeszi a cpu-t.
Szerintem megy vissza a win 7.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Hat tudod logolni mindkettöt is. Ha meg nem tudod pontosan mit kéne figyelni fel tudod tölteni a log file-t valahova és linkelni de egyébként nyilván azt kell figyelni hogy amikor elkezd hirtelen melegedni nem nö e meg valami fesz hirtelen ami okozhatja meg persze a venti fordulatszámra is rá lehet nézni.
-
-
Whit3Rav3n
senior tag
Tuning, egyéb cuccok, táp hatásfok, mérö pontosság? Az biztos hogy fórumon használt valaki 7950cf-et 550-es táppal probléma nélkül és hogy a hardocp gépe 7970cf-el 640w-ot fogyasztott konnektorból ami kb 590w tápoldalon, ezt kombinálva egy nem oc-s procival már éppenhogy meglehet az 550w. Nem mondom hogy ajánlott csak hogy éppenhogy kijöhet.
-
HSM
félisten
250w?
Az igencsak sok... Nálam fix voltage tuninggal 1,1v-on is csak 105w, két winyóval, hangkarival, igaz monitor meg egyebek nélkül... Nálad, ha cf miatt nem alszik a második kari, akkor is csak 140w... Bár, ha több monitort használsz, vagy nem 60hz-en megy és nem alszik a második kari, akkor lehet ennyi.
-
Whit3Rav3n
senior tag
550w valami nem huzott procival alapon game-ekben szal semmi occt meg furmark meg stb-vel még elég is lehet szükösen. Ugye tuning proci mellett 600w körüli fogyasztásra lehet számítani game-ek alatt nem húzott kártyákkal. Idle fogyasztásból úgyis nehéz a load fogyasztásra következtetni. Mindenesetre nálad nem az a baj hogy a 850w kevés hanem hogy a táp nem adja le rendesen.
-
-
-
HSM
félisten
Amúgy ahogy írtam, a feszültséggel lehet a legtöbbet nyerni itt is melegedés terén, azaz ezzel lehet ellensúlyozni picit az órajelnövelést. 1,5V-on simán bírnia kéne nálad akár az 1500Mhz-et is, nekem 1575-ön is csak az AB csúszka fogyott el.
Olyan 88%-ára csökken a hőtermelés 1,5V-on 1,6V helyett azonos órajelen. Tehát 1,5V-on 1500-on még hűvösebb lesz picivel, mint 1400-on 1,575V-on.
Ezek az értékek szvsz megfelelő VGA körüli ház-szellőzés mellett még nyugodtan mehetnek.
-
HSM
félisten
De én nem a GPU-ról beszéltem, hanem a memória-IC-k hőfokáról, amire a mögöttük lévő NYÁK felületből lehet némileg következtetni, mivel a hűtőtől nem férsz hozzá magához a csiphez. Ehhez nem tartozik semmiféle monitorozható szenzorérték!
Ahogy írtam, egy infrás elven működő, érintésmentes hőmérővel mértem. Ez olyasmi, mint a hőkamerás felvétel, csak nem képet készít, hanem csak egy-egy pont hőfokát írja ki.
1150/1580Mhz-en teszteltem, 1,156V GPU (1,188V az alapfeszem) és 1,575V memória (1,6V helyett), és úgy kaptam 77fok GPU-t, 75 fok VRM-et, 2500rpm-es ventivel, nyitott gépházzal, és mégis a linkelt hsz-ben szereplő képen 4-essel bejelölt NYÁK terület ebben a beállításban 80 fokra melegedett! Ez a terület a gyári beállítások és +20% power limittel is csak 70 fokig melegszik, tehát ez már némi óvatosságra ad okot! A memóriacsipek üzemi hőmérséklete ugyanis max 95 fok, és ha a NYÁK már 80 fokos mögötte, akkor sanszos, hogy maga az IC csak ennél melegebb lesz. A memória túlmelegedés az egyik legnehezebben előhozható hiba, kiszámíthatatlan instabilitáshoz vezet, néha órákig jó, néha 10 percig se.
Az 1050/1400-as beállításomban ugyanez a terület csak 75 fok! A legjobb egyébként 1,5V-os memóriával húzni, ott ugyanis 1575Mhz-en ha jól emlékszem, szintén 73 fok körüli hőfok tartozott 1050/1575-ön, tehát 1050/1400-on így már bőven elég hűvös lenne.Ahogy anno a cikkemben is írtam, az 1050/1400-as beállításommal célom volt, hogy a gyári +20% limitet meg nem haladó terhelést kapjon a VGA, csak gyorsabb legyen, és ezekből a hőfokokból látszik, hogy kb. ez a max, ami még a gyári 20% limitbe belefér, ahogy a Tahiti-LE-nél is kb. ennyi fért bele ebbe a keretbe.
-
Nyugi, ez a V2-es, csak mind a Powercolor, mind az iPon oldalán rossz adatok vannak, ez van.
Írtam amúgy a Powercolornak, hogy küldjenek már egy hivatalos non-BOOST BIOS-t is.(#21772) HSM
V2-es ezekkel a specifikációkkal (piros nyák, 925 core clock,) nem is létezik hivatalosan -
HSM
félisten
Csak arra vigyázz, CF-ben meg ne süsd őket...
(Végülis, inkább csak instabillá tud válni, szerintem azért meg nem sütnéd)
Én ezeket mértem infrás mérővel:
http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_7950_7970/hsz_21442-21442.html
(Valamiért nem linkesít az oldal, a tagjeit meg nem tudom fejből)
Szóval, a PCI-E interfésznél lévő néhány ramkocka környékén hátul nálam nagyon tud melegedni valamiért... Úgyértem, erősebben húzva, arra nem árt odafigyelni. Amúgy ezen sokat lehet segíteni, ha 1,5V-ra visszaveszed a feszültségét. Nekem úgy röhögve viszi az 1575Mhz-et is.(#21770) euzsolt: Powercolor 7950 V2 van neki, az a piros nyákos, amit linkeltem neked is.
(#21771) zack: Sajnos mindig résen kell lenni, ha az ember egy bizonyos típusú karit szeretne... Állandóan új revíziók, néha ugyanazon a számon többféle hűtős is fut... Most a Powercolornál van ilyen téren kicsit nagyobb kavarás a szokásosnál, ez a kari pl. eredetleg fekete NYÁK-os, és ahogy írod, 800Mhz-es kiadás... Mikor vettem, hivatalosan PowerColor oldalán ez a típus pl. kép, specifikációk alapján nem is létezett....
Persze, az a típus, ami neked is van....
-
HSM
félisten
Én azon a maradi állásponton vagyok, hogy egy adott hardver működésének legfinomabb (kívülről rejtett) paramétereit szabályzó, finomhangoló vezérlőprogramból az egyetlen megfelelő és biztonságos az, amit a terméket fejlesztő mérnökcsapat vagy gyárilag rátett, vagy az adott termékhez készített.
A referencia kártyák BIOS-cserélgetése még elmegy, de én semmilyen körülmények között nem ajánlom ezt a fajta módosítást. Míg ha rövid távon működőképes is, nem biztos, hogy hosszútávon is megfelelő lesz az adott hardvernek...
-
haddent
addikt
A -p paraméter helyett a -pa (és utánna nem kell szám) az ÖSSZES kártyát flasheli elvileg.
#21581 CsonkaImo ne add fel, biztos jó lesz ha venti pörög, atiflash látja és még flashelni is tudod... Ha egyik sem jó akkor jöhet másik márka... most jut eszembe, esetleg referenciát is próbálhatnád: legújabb GHz bios
#21588 DroiDMester megelőztél
-
-
ÁdiBá
veterán
Nyilván nem kell CF. De én nem is egy játékos módot szoktam használni.
Próbálj csak ki neten egy 4v4 Gyémánt ill. Master szintetn. 6970 10fps csinálnék, tudom mert a 7970 20-18 fpsig ment le, és ez csak egy SC2 igen.
2560x1440 felbontásban 7970CF-el nálam 35-40Fps ig letornázik Online mikor elkezdünk csatázni, na az szép. Nem ilyen egy - két katona szaladgál a pályán azt nézzük a 200FPS-et. Hanem kb 600-700 karakter... -
+oldás a Béta-7 Felrakása Május 12 -ig le a gond róla!(vagy amíg nem jön frissebb)
Gery0505 az igp -t tiltsd le a BIOS -ban! mert ha jól látom annak a OCL -drivere szórakozik! -
fatal1ty1984
őstag
Próbáld ki elöbb és ne más véleményére alapozz.
Gyorsabb,stabilabb mint a 7 ,kb 7 mp alatt fullra betölt ssd-vel.
A connety program nállam hibátlanul megy.igaz én csakis az enterprise verziót használom kikapcsolt autó frissitéssel.játékok is gyorsultak a win7 hez képes.
Ha áthajitottam másik fullra más platformu konfigba az ssd-t akkorsem rogyott meg a rendszer.ellenbe a win7 10-bõl 9x behalt teljesen.
Mindenki döntse el maga,de ha csak a metro nemjön be valakinek,azt fél perc kikapcsolni. -
HSM
félisten
A sensoros ablakon config gomb, és utána ez: [link]
(Kicsit igénytelen kép, még korábban csináltam valakinek privibe, de a lényeg látszik, kevés a tárhelyem...)
(#20763) ZozzHUN: Amúgy csináltam egy gyors, és kicsit felszínes (mivel nem sikerült pontosan ugyanoda beállni) összehasonlítást a hőfokokról!
Ez az előbb linklet TR kép 1050/1400-on 1,1V-on 20% powertune-al:[link]
Ez pedig ugyanígy, csak 925/1250Mhz 1V-on: [link]
Ha megnézed, sebességben olyan bő 10% a difi, míg ha meglesed az áramfelvételt, 10,3A áll szemben 6,3-al, tehát a GPU áramfelvétele bő 60%-al nőtt.Ezért fogyott el a halkságra optimalizált házhűtésem alatta, míg 925-ön meg untig elég.
A képeken pedig a bő 2000 RPM szélzaja már kihallatszik, míg a bő 1500 ahhoz képest síri kuss....
Lehet, mégis marad az alapórajel 1V-on a preferált beállításom. -
HSM
félisten
Én még emlékszem az első TRI-SLI GTX480 teszteknél páran belefutottak ilyen 800W körüli tápokkal a limitbe... Aztán ilyen két táppal hajtott gépekkel fejezték be a tesztet, marha vicces volt...
Tudnak fogyasztani ezek a VGA-k egymagukban is, nemhogy duplán/triplán...
Ellenben az alapfesz nagyon "pazarló"... A lényeg épp az, azért jobb ez az 1000-1100-as tartomány, mert itt nem kell neki a gyári alapfesz sem, azaz nálam 1,188V, hanem vígan elszalad pl. 1,1V körül 1050-en.
A 925Mhz-es gyári órajel is azért marad síri kussban, mert 1V-ot adok csak neki ehhez csak, ami durván kisebb fogyasztást/melegedést produkál, mint amit 1,18V-on produkálna.De hát erről szólt a teszt...
-
HSM
félisten
Köszönöm! Örülök, hogy tetszett, és hogy hasznodra vált!
(#20723) DroiDMester: Hát ez kész! Magasabb órajelen nincs dobálás, míg kisebben van? Lehet a powertune meglátta az 1200Mhz-et és inkább kikapcsolta magát úgy megijedt!
Az FPS is bőven megvan, ott nem volt ugrálás. Nálam sajnos nem működött a trükk, kipróbáltam.(Gondolom, nem kapcsoltad be az Afterburner unofficial módját, ami kikapcsolja a powertune-t, mert amúgy az csinálhat ilyet)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
-
De belehet tenni CF és SLI nél is a Petikét csak akkor másképp kell a ventiket feltenni!
u.i. : sz.tem valamivel több(olyan 2,5.slott) de most azért nem szedem szét, de a CF-es lapoknál általában 3.hely van a 2.kártya között tehát simán elfér!
*****************************************************************************************
Speed(R) : ránézésre ez is sík, szép sima és fényes, de ha ellenőrzöd egy valóban sík felülettel(pl tolómérő szára) egyből látszik hogy hepe-hupás és ahogy be is bizonyosodott, miután felcsiszoltam 10.fokkal lett jobb
Amúgy azt már többször tapasztaltam amelyik hűtőnek a GPU/CPU -val érintkező felülete nikkelezve/krómozva van az soha nem tükör sima csak ránézésre az, és amúgy sem szerencsés pasztázás végett, mert kitolja maga alól annyira csúszik, jobb a végeredmény ha picit érdes a felület most is csak 800.as polír papírral esetem neki pedig van itthon 2500.as is -
Azért az nem így működik!
1, Nem mai csirke már ez a táp (4.éves)
2, a 12.v ágak számolása sem így zajlik, mert van egy bizonyos kombinált teljesítmény amit együtt tud összesen a 12.v ágán az pedig csak 744.w hiába 850.es táp!
3, Nem nagyon láttam leírást de én úgy gondolom a 2.db 30.A ág megy a PCIe csatikhoz annak elégnek kéne lenni
4, egy mai fejlett táp teljesítményének közel 100.% át képes leadni 12.V on tehát BeLucZ kolléga AX750.ese kb pont azt tudja(jobban mondva jobb, mert nincs szétbontva) mint a te tápod hiába 100.w al nagyobb a tied!
az én Seasonic Platinum-1000 -rem is 996.W tud 12.von!
Esetleg próbáld meg hogy 1-1.pcie csatit nem a PCIe 6-8.pinről kötöd a VGA -k ra, hanem átalakítóval(elvileg adtak a VGA -khoz) a 4.pin MOLEX ről!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maotun hát a tied se mai gyerkőc, és még rosszabb a helyzet mert 6.felé van bontva ha szerencséd van a 2.db 28.A -es ág a VGA -nak megy akkor nem lessz gond!
**********************************************************************************
radi8tor1 úgy gondolom a témába vág(némileg), mivel a tápon is múlik hogy megfelelően működik -é a hádé79xx kártyánk! -
-
daneeeeee
aktív tag
-
Amint látom osztott és a 4 közül 2 ág csak 18A-t tud fejenként leadni, így meg is van a probléma forrása. Ha a 30A-s ágakra kötöd a vga-kat, akkor jónak kéne lennie, mert ugye a 18A-s ág bizony sovány a maga 216 wattjával. Az ilyen esetek elkerülése miatt érdemes kerülni az osztott ággal "megáldott" tápokat.
-
Cseneles
őstag
Figyelemmel kísérem írásaid, volt nekem is CF igaz csak 7770 ből még tavaly. Szerintem a rendszered stabilizálása és a teljesítmény maximalizálás érdekében próbáld a CPU-d legkisebb feszültséggel olyan 4,2-4,4Ghz környékre belőni! Nem hinném hogy valahol 7950CF akár húzott karik esetén is fellépne CPU limit, ha ez mégis az inkább a Ati driver optimalizálásból adódhat, viszont az adott teljesítmény még így is elegendő
Amúgy a táppal kapcsolatban a lekapcsolás az túlmelegedés miatt lehet, nem hiném hogy peaker módban menne folyamatosan, teszteket nézegetve olyan 650-700w környékét ehetne a rendszered full beterhelve
-
BeLucZ
addikt
karcsú? nehezen tudom elképzelni hogy a 850es csifi ne lenne elég 7970 CFhez, én 3 db 7970et is rákötnék az ax 750emre, mindenesetre megprobálnám
persze rendesen alulfeszelném mindegyik gput hogy terhelésnél megusszam a lekapcsolást
(#20317) HSM : megnézném én azt hogy a corsair ax750em elpukkan
lekapcsolna azt kész, ha nem bírja, nem lenne semminek semmi baja
-
HSM
félisten
-
-
-
1106V ír a AB alapra. Adtam neki 1130V-t +20% CCC-ből. De monitorozás közben 1188V-nél nem megy feljebb
Nem 1.088 akart lenni? Sorry, de én sem vagyok itt egész nap
Alap beállításon az After úgysem a realtime értéket írja ki hanem azt amit beállítasz.
Gpu-Z-vel nézd a feszeket és Trixx-el tuningolj hátha más lesz a képlet az egyenlőségjel végén. -
-
kockaharcos
senior tag
Nem. Annyi fog változni,hogy nem kapcsol le a második kártya ha nincs 3D-s terhelés, és a második kártyán is tudod a feszültséget szabályozni.
Regisztrációs adatbázisban kell beállítani.
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák majd mindegyikében megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra.
Restart és happy. Driver frissítés után mindí el kell ezt játszani.by Jones965
Esetleg van egy telepítős módszer is, ha az egyszerűbb neked, akkor itt van ULPScontrol
by Droidmester
Ez egy exe fájl, csak indítod, nyomod amit kér, restart és kész is.
Egyébként én 7870CF-nél használtam ezt a módszert, és igen szép eredményt értem el vele, bár nem volt ilyen jó RAM a gépben, de itt a kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest