- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
válasz
szasanyi #17220 üzenetére
Én igen és a helyzet a következő (7950 Vapor-X, legújabb BIOS):
Heaven (1920*1080, 8xAF, 8xAA, Normal tesselation)
ALAP: 850 / 1250 / 0% : nem dobálja az órajelet, heaven 53.4 fps, score 1344
ALAP: 850 / 1250 / 20% : nem dobálja az órajelet, heaven 53.3 fps, score 1341
OC: 1150 / 1575 / 0% : dobálja az órajelet, heaven 63.0 fps, score 1587
OC: 1150 / 1575 / 20% : nem dobálja az órajelet, heaven 69.7 fps, score 1756És egy "memória teszt", ~25% órajelemelés --> ~5% teljesítménytöblet, ~10% min fps növekmény
OC: 1150 / 1575 / 20% : nem dobálja az órajelet, heaven 69.7 fps, score 1756
OC: 1150 / 1250 / 20% : nem dobálja az órajelet, heaven 66.9 fps, score 1685Nálam csak OC alatt dobálja az órajelet 0% power limit mellett. Ezt FC3, Crysis2 és BF3 alatt is néztem, 200 milliseces frissítés mellett, úgy hogy az AB monitor külön ablakban széthúzva teljes képernyőre, látszik szépen amikor ugrál az órajel.
@Pug: 200 millisec értékre tedd, úgy hozza amit látnod kell.
-
karesz501
senior tag
válasz
szasanyi #17203 üzenetére
ok, de ezért nem értem, hogy mi a baj a Vapor-X VRM hűtésével, mert legalább tettek egy bordasort rá...
nekem a házam nem kedvez a VGA-nak, nagyon közel van és 180 fokkal fordítva a CPU bordához, nem tud rendesen hűlni alulról a nyák
Próbáltam a másik PCI slotban, de ott meg "csak" 4x PCI-E 2.0 ment....
-
-
válasz
szasanyi #17193 üzenetére
SAPPHIRE FLEX HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / D mDP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 80 000
SAPPHIRE HD7950 3G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DUAL MINI DP BOOST LITE AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 77 500
SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 79 500
Szóval közel egy áron vannak.
Inkább azon gondolkodok hogy lehet a vapor kéne, mert ha el akarom adni talán az könnyebben elmegy mint a sima nem? -
válasz
szasanyi #17187 üzenetére
SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 11196-09-40G
SAPPHIRE FLEX HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / D mDP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 11196-17-40G
SAPPHIRE HD7950 3G GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DUAL MINI DP BOOST LITE AMD GDDR5 3G 384bit PCIe 11196-16-20G
a vmr melegedés különösebben nem érdekel, mert mint mondtam wasser lesz rajta, pont ezért nem mind1, hogy rámegy e a blokk vagy sem.
-
Cole86
senior tag
válasz
szasanyi #17118 üzenetére
Jelenleg meg vissza veszi 0,800mvra és amennyi feszt adok neki annyit rányom egyből tuning alatt, tehát most 100%... ehhez képest áramtalanítás után megint off...
Szerk:
Na kikapcsoltam a gépet ,de nem nyomtal le, ergo így is áram alatt maradt.. visszaállt megint a voltage lock beton!
Üresben sem veszi vissza a feszt ,se semmi..!
Emberek! EZ garanciális hiba vagy nem?
-
Cole86
senior tag
válasz
szasanyi #17107 üzenetére
Alaplapnál atom stabil, 4500mhzen.. igazából csak a procit lehet húzni, memória meg 2000mhzen 1,65v helyett 1,6v megy stabilan..
Mi lenne instabil beállítás?
Nekem olyannak tűnik ez mintha elfelejtené a biosát a kártya...
Mintha külföldi fórumokon írtak volna hasonlókat...
-
Stunts666
őstag
-
-
E1even
senior tag
válasz
szasanyi #16820 üzenetére
Akkor ezek szerint a nagykerből fogytak el az akciós VGA-k vagy inkább a NS kuponok.
Úgy olvasom, hogy mától lehet kapni a kuponokkal a kártyákat.
Ki tudja, hogy mikor érnek ide hozzánk... -
válasz
szasanyi #16546 üzenetére
Így van és akkor csoda,ha nem veszi senki. Megy a duma,hogy hát ez már garantáltan jó példány,mert nem melegszik annyira mint a többi meg hasonlók és ha esetleg kifutott példányról van szó akkor belinkelnek egy 100k-s árat,hogy hát újon annyi szóval ne is álmodjak olcsóbb árról
-
-
karesz501
senior tag
válasz
szasanyi #16516 üzenetére
Ilyen nincs..... 7970 Ghz edition van csak
7950-ből a Gigabyte "csak" a Windforce3 -as szériát árulja, ezt a 2 típust.
Melyikre gondolsz? Nekem 7950WF3 -am volt és nagyon nem tetszett.... Hangos. Nagyon. A 3 ventinek olyan szélzaja van hogy besza-behu..... Másoknak bejött itt a Ph-n, nekem nagyon nem.
-
-
-
vass1024
tag
-
vass1024
tag
-
-
-
Zsohi
őstag
válasz
szasanyi #16353 üzenetére
A valós feszültség érték hogyan alakul terhelés alatt?
---
Gigabyte 7950-es kártyára bármely gyártó BIOS-át rá tudnám rakni, problémák nélkül? A gond az, hogy a Gigabyte kártyáin az alapfeszt az ASCI pont határozza meg, 70% alatt a szokásos 1,096V és 70% felett már 1,036V. Na és nekem az ASCI score 70,1% és nem mindig elég az 1,036V... -
BeLucZ
addikt
válasz
szasanyi #16309 üzenetére
dunia engine egy laggolós sz*r, fc2ben is ez volt, 60 fps alatt élvezhetetlen, pl nekem van hogy 47 fps és olyan érzés mintha 20 alatt lenne annyira belassul
lenne mit tanulni a cryengine 2-től.... ott 30 fps olyan érzés mintha 60 lenne egy normál motorban, szoktam magamban mosolyogni amikor 1-2 magyar videotesztnél kiirják a 25-30 fpsre hogy teljesen jól ment
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
szasanyi #16289 üzenetére
Most komolyan, ennyi ideig vacakoltál, sokat lested a fórumot, hogy eldöntsd melyik kártyát vedd meg, erre megvan és most azon gondolkodsz hogy megtartsd e ? Miért ne tartanád?
Az egyetlen ok (a te kártyád esetében) az lehetne hogy nem megy elég jól..de te ~nem tuningolsz.
Itt néhány emberkének elég komoly problémái lehetnek, ahelyett hogy nagyítóval nézegetnék a kártyáikat végre elkezdhetnék használni is.. -
válasz
szasanyi #16289 üzenetére
ha feltolod a feszt 1,200.v ra az még mindég ALUL FESZELÉS és nem TUNING mivel a gyári BIOS -al 1,250.v kapott a GPU Amúgy én arra tippelek hogy 1,175.v -al vinné szépen az 1150/1500.as órajeleket és ez még MINDÉG ALUL FESZELÉS tehát nem kéne ennyire paráznod
Ha meg működik minden a BIOS -ommal és hibátlan, akkor miért küldenéd vissza ha teljesen jó a kártya a gyári FOS Boost BIOS -al meg ne foglalkozz
-
válasz
szasanyi #16285 üzenetére
Akkor teszteld azt ne feledd hogy itt most ugye 1,095.v az alapfesz és a vRam nak is alacsonyabb mert nem 1,60.v hanem 1,50.v tehát ha húzod a ramokat akkor legalább tedd fel gyári alap 1,60.v ra a ramokat is!
Az alap 1250 -et evliszik azzal a 1,50.v al is a GPU -t meg teszteld de nálam pl úgy van hogy 1100.MHz az 1,100.v az 1200.MHz 1,200.v kell neki te meg majd meglátod és mostmár elvileg kell menni a fesz állításnak MSi AB vel is
Hát ha az alap 1,095.v megy 1000-1050.MHz et az már elég jó, próbáld ki hogy hogy feltekerted 1,200.v ra és mondjuk 1150.MHz re a GPU -t és még akkor is lejjebb leszel a fesszel mint a gyári boost bios al mert ugye ott 1,250.v kapott
Na majd írd meg mire jutottál
-
-
válasz
szasanyi #16250 üzenetére
1, igen csak annyi hogy a progival lehet készíteni bootolható DOS os pendrive -ot
6, még a HD6xxx korszakban kellett de oda is írtam hogy nem feltétlenül kell lefuttatni de ha nem hajlandó felírni a BIOS -t a kártyára akkor többnyire ezért mert le van védve az írás a BIOS chip ben és ezzel a parancsal lehet feloldani
7, Ha picit jártas vagy a DOS -os témában akkor tudni illik hogy ott maximum 8.karakter lehet a fájl név és maximum 3 karakter a kiterjesztése (tehát 12345678.123) és nem tartalmazhat ékezetes karaktereket sem, Amit letöltesz BIOS -t az tuti hogy jó hosszú PL:Powercolor.HD7950.3072.120116_1.rom ezt mindenképp át kell nevezni bármire lehet akár ABC.ROM is a lényeget már írtam (8+3 név+kiterjesztés) de nevezd át mondjuk HD7950.ROM -ra és úgy másold fel a pen -nek a gyökerébe és akkor a atiflash.exe -f -p 0 HD7950.ROM parancsal tudod értelem szerűen indítani a frissítést
és mindég az a BIOS írodik felül amelyik állásban épp van a BIOS kapcsoló függetlenül attól hogy a gép indulásánál a másik állásba volt de menet közben át kapcsoltad magyarán ha mondjuk az 1.es BIOS -t véletlenül elrontod a frissítéssel és nem indul a kártya ekkor ugye te át kapcsolod a 2.es állásba hogy működjön a kártyád és miután van kép a monitoron indulás után már lehet is át kapcsolni az 1.es állásba és megpróbálni egy másik BIOS -t felírni
Lehet winfos alól is frissíteni de nem mindég 100.% os a siker ezért inkább a DOS os módszer ajánlott
Mind 2 BIOS írható szóval mindegy melyiket írod felül ha már lementetted az eredetit mind 2 ről egyébként annyiban tér el a 2.bios hogy az egyik az elvileg 800/1250 es alap órajel a másik pedig az OC ami 900/1250.MHz BOOST mind 2 bios nál van elvileg
-
válasz
szasanyi #16268 üzenetére
Látod én mondtam neked hogy neked NAGYON nem fog bejönni a BOOST dolog
Egyébként teljesen normális működés amit írtál, az a PCS+ többet kajál(alapon is) mint pl egy Zafír DUAL-X és kifut a TDP -ből ezért veszi vissza az órajeleit, amit te marhára nem látsz hiába log -olod meg monitorozod GPU-Z vel, de erről is írtam már nemis olyan rég katt ide
Miért nem próbálod meg lecserélni a BIOS -t és megszűnik az összes gond amiket írtál engem is az őrületbe kergetett a gyári BOOST -os bios a Dual-X emen, de én már szerencsére réges-régen el is felejtettem hogy voltak ilyen problémák a kártyámmal, mert mióta lecseréltem a BIOS rajta azóta 100.% osan elégedett vagyok vele
**********************************************************************************
karesz501 Sajnos nem jó hírrel tudok szolgálni a BOOST -os Vapor-X el kapcsolatba igen az igaz hogy az 1.ik BIOS nem BOOST -os rajta de........ ugyan úgy 1,250.v az alapfesz vele és ugyan úgy viselkedik tuning nál hiába húzod fel pl: 1150.MHz -re meg adsz neki +20.% Power Limitet az órajelet ugyan úgy ledobálja akár 800.MHz alá is és a feszt is ugyan úgy váltogatja 1,125 és 1,250.v közöttÉs sajnos a VRM hűtése TOTÁL szar mert már tuning nélkül is 90.fok körül van egy nagyobb terhelés hatására én azt mondom vegyél 11196-16-20G -t ami nekem is van erre már sikerült olyan biost kreálnom ami 100.% osan működik(minden funkciója) és nincs boost és az alapfesz csak 1,094.v ami természetesen állítható egészen 1,384.v ig
szasanyi neked is ezt tudom ajánlani hogy cseréltesd le 11196-16-20G -re de én előbb megpróbálnék másik BIOS -t tenni a PCS+ ra és azzal se lenne semmi gond
-
karesz501
senior tag
válasz
szasanyi #16259 üzenetére
Mellesleg mar nem is lehet naluk kapni AZT a pcs+ -t........ Valami vidkari kell az IGP-n kivul, megrendelem az egyiket aztan meglatjuk. 8 munkanap eleg arra, hogy kiteszteljem a dolgot szerintem, ha nem tetszik akkor visszaviszem es rendelem a kovetkezot.
Ami lehet, hogy 78xx lesz, ott nem voltak ilen gondjaim
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #16259 üzenetére
Elmondom én neked a részleteket, nem egyszer éltem vele
Írsz emailt nekik, hogy ezt szeretnéd, mondják hogy na jó... beviszed Déva utcai üzletbe és kész a te dolgod. Vagy, ahogy én csináltam, egyből levásároltam. Ekkor a különbözetet kellett kifizetnem (én 1.000Ft -tal drágább dolgot vettem cserébe). Megértelek egyébként, ezért sem mertem másodszorra csak referencia kártyá venni. -
válasz
szasanyi #16247 üzenetére
nalátod, megmondtam hogy nem lesz olyan mint a Rev1 PCS+ ami csak 1,094.v on jár, jóval hangosabb és melegebb is!
És így látatlanba azt is merném mondani hogy ha felteszed rá a sima Boost nélküli BIOS -t vagy nem is fog indulni vele vagy nem jól fog működni valamelyik funkciója, de próbáld ki mert kíváncsi vagyok rá amúgy MÉRFÖLDEKKEL jobb egy sima BOOST nélküli BIOS én csak 3.napig bírtam elviselni(a Dual-X emnél) de az is kín szenvedés voltFrissítéshez itt van egy kis leírásom igaz lehet win alól is, de az nem 100.% siker inkább ez a DOS -os módszer a tuti!
mielőtt bele kezdesz mind 2 BIOS -t mentsd le a kártyáról
-
-
daveoff
veterán
válasz
szasanyi #16219 üzenetére
Mert akkor a boost miatt sokkal jobban ugrál az órajel, tuti neked is leesik még 800MHz alá is.
Ez látszik az eredményen is. Nekem volt olyan, hogy a boost bios-al még +20% power limit-nél is ugrált!
Most én boost nélküli bios-al használom, ami gyárilag volt a kártyámon, ezzel az az egy gondon van, hogy nekem kell manuálisan a feszt beállítani AB-ben....Így még jobban megy, mint a boost bios-al, mert az nálam pl. durván droppolta az 1,25V-os alapfeszt is.
Most ennyit tud a kari! -
haddent
addikt
válasz
szasanyi #16196 üzenetére
Na, megelőztem B4l!nt -ot
Tehát 7970 esetemben, alapórajelek, +0% powerlimit és +20% között ~10W különbség van (310-15W VS. 320-25W). Ha növeled az órajelet, akkor ez sokkal nagyobb lesz, mivel 0% -nál általában vissza fogja dobálni az órajelet gyárira, hogy TDP -ben tudjon maradni, míg +20% -al az emelt órajelnek megfelelőt áramot nyomja. Tehát van mérhető különbség alapórajelnél is, nálam.
#16199 ricshard444 Én az MSI AFterburnert ajánlanám. Sok esetben nekem a GPU-Z már színtiszta 1100MHz -et ír pl egyenes vonalként, míg az MSI AFterburner bizony mér 1100-1090-1000-920-1050 szerű ingadozásokat. Tanulság röviden: nekem az Afterburner megbízhatóbb, gyorsabb képet ad.
-
-
-
válasz
szasanyi #16122 üzenetére
azért abba ne reménykedj hogy ez a Boost verzió ugyan olyan halk és hűvös lesz mint amit belinkeltél sima PCS+ os tesztet
8-10.fokkal biztosan melegebb lesz MERT: a sima verzió ugye 880.MHz@1,094.v a Boost pedig 950.MHz@1,250.v ez kapásból alsó hangon is, minimum +6-8.fok és lehet még keveset mondtam! És ugye a + ~10.fok végett a ventik is jobban fogak rajta tekerni tehát hangosabb is lesz
-
karesz501
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #16116 üzenetére
Persze, érthető. Én is utána néztem Powercolor kártyáknak, rendeltem is egy pcs+ boostosat, de az általad is írt hátrányok miatt inkább módosítottam Asus-ra. Mondjuk az Asusom hűtője egy bizonyos alacsonyabb fordulaton mocskosul berezonál és kihallatszik. 1-2 játéknál, pont ezen a fordulaton megy... Ha nem tudom csavar meghúzással, vagy valami kis szivaccsal megoldani, lehet megy vissza gariba. Tuningban mondjuk elég jó, sajnálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged