- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Cole86 #17108 üzenetére
Ezt sajna nem tudom, mert akkor már válaszoltam volna. Én a tápkikapcsolós, ártamtalanitós felvetésre reagáltam: ti. azzal kapcsolatban voltak korábban, alaplaphoz illetve CPU tuninghoz köthető problémák, de VGA esetében ilyenről még nem hallottam. Tehát nem azt mondtam, hogy nálad a tuninggal összefüggő hibáról lehet szó.
-
törölt tag
válasz
Cole86 #17057 üzenetére
Akkor lehet, hogy rásóztak a "magyar parasztra" valami mókolt sz@rt
Am ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a vgat-t és (amit eddig még nem írtam le) meg volt hajolva a hátlapján a fém, ahol a házhoz csavarozom. Nekem kellett kiegyenesítenem, hogy egyáltalán be tudjam rakni.
De tényleg abbahagyom már, majd akkor írok legközelebb, ha meglesz az itthon vásárolt rendes zafir oc-s.
Addig is jó gémezést Mindenkinek! -
Asbee
veterán
válasz
Cole86 #17044 üzenetére
Ne állíts semmit a cfg-ben. Nekem bevállt módszer, amit egyébként a keresőben is megtalálsz...
MSI AB feltelepít, majd bezár, és XCL-es indítás (kereső xcl) --->Restartot fog kérni
Ez a CCC-ben szépen kitolja az értékeket unofficial-ra
Nekem ilyenkor még nem szokott jó lenni, ezért:MSI AB letöröl, mapáját is cfg-t, mindent. Utána restart , majd MSI AB újra fel és már ott is az unofficial értékek vannak minden állítgatás nélkül, továbbá nincs csíkozás kép ugrálás és semmi egyéb.
-
karesz501
senior tag
válasz
Cole86 #17041 üzenetére
És miért kell az UO tuning az AB-ben? 1300mV -t, 1200Mhz GPU-t és 1575Mhz RAM-ot tudsz állítani alapból is.... Az UO tuning opció nekem megbolondította a rendszerem szintén, villogott a képernyő folyamatosan és szemetelt is a kártya még alapon is. AB uninstall és reinstall oldotta csak meg....
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Cole86 #17036 üzenetére
Miért kell annyira az unofficial overclocking ?
Próbáld ki a Sapphire Trixxet, mindent tud amit kell és semmit nem kell rajta állítani, kivéve, hogy a settings-be az első hármat és az utolsó kettőt bepipálod. Ha eléred a csúszka végét benne, automatikusan kitolja neked
#17041; Nem kompatibilis ?pedig egyik 79xx sem olyan új, hogy ne működjön vele, szerintem még a boost se, érdekes..az lehet hogy a monitorozó része jobb az Afterburnernek, de ha stabil akkor úgysem nézegetni kell hanem használni
Stabilitás tesztre ajánlom az új 3dmarkot! -
ffodi
veterán
válasz
Cole86 #17031 üzenetére
Természetesen a védelmeket nem illik kiiktatni (mindenesetre az ezt megelőző hozzászólásodban aktiválásról beszélsz!?, mindegy is), ha nincs rá nyomós okod, ez teljesen igaz (illetve csak úgy, könnyűszerrel nem is tudod szerencsére). Az AB-ben az UO OC semmi ilyesmit nem csinálhat, főleg nem az alaplapoddal. Annyit tesz nagyjából, mint amit a kolléga leírt. A képernyő villogása, pedig lényegében "természetes" jelenség, melyről n+1 hozzászólást találsz a topicban.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Cole86 #17031 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz ezalatt, de az Afterburner semmit nem fog/tud állítani a lapodon...
Az unofficial oc kitolja az órajel limitet amit állíthatsz a kártyádnak (talán a feszt is ?), és úgy tudom kikapcsolja az ULPS-t (Ultra Low Power State), talán még a Powerplay-t is, ergo fix órajele lesz a kártyádnak mindig. Nem nagyon használtam Afterburnert mert a Sapphire Trixxet mindig jobb proginak találtam, de ha nem tudsz valamit a google a barátod -
válasz
Cole86 #17029 üzenetére
Menne többet is, csak hát így még emberi a hangja
Nem ajánlott! A lapban a veszültésg védelmet aktivizálta szerintem.. a másik karival sem adott képet utána.. akkor esett le ,h ott lesz a gond.. elem kivétel után ment megint rendesen.. ennyi
Ott más lesz a probléma forrása.
-
Garsza
veterán
válasz
Cole86 #16952 üzenetére
Helló eh a elfüstölés csak 7970 nél van az Asus -nál? Vags a 7950 -nél is előfordul?
Mert ép ma jón meg a 7950 DCIIT kárfyám és egy giga hdlyett választottam +9000HuF ért itteni javaslatokra.Nem szeretném hogy egyből vissza keljen küldenem. Mert már 1 hónapja komolyab kártya nélkül vagyok. -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cole86 #16887 üzenetére
Ismét megkérdem, Afterburner cfg-t átírtad?
-
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cole86 #16874 üzenetére
hmm, elvileg 1,3 V-ig fel lehet nyomni a feszt nem? msi ab-ban engednie kéne
2dből ne indulj ki, mert ott az adott kicsit órajelhez (150/300 asszem) lövi be a feszt, 3d terhelésnél többet kap jóval, mennie kéne a dolognak bios buhera nélkül is
2d-ben nálam 0,806 V szokott lenni a fesz, nem értem nálad hogy lehet ilyen rohadt sok, jo meleg lehet a kari 2dben is akkor
igaz nekem ref van, nem dc2es, nem vágom
(#16876) Cole86: mi az hogy nem lehet húzni ?
alapfeszen is kéne mennie elég jól, hát még fesz emeléssel, nem enged egy mhz-et se húzni? rejtély számomra
vagy csak nem hozza azt a szintet amit elvárnál tőle? -
-
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cole86 #13543 üzenetére
Dec 5-én vettem, 10-én lesz 3 napos vétel, szerencsére csak munkanapok számítanak. Már írtam iPon-nak. Ha nem is hétfőn, de remélem kedden berendelnek egy csere darabot, beviszem, ránéznek és cserélik rögtön.
Gondoltam levideózom, erre most nem bírom reprodukálni... pff röhej...
-
válasz
Cole86 #13534 üzenetére
Fel lehet külön telepíteni a HDMI drivert is bármelyik DRIVER verzióból
Csak mindenki előszeretettel tapos az EXPRESS INSTALL -ra
De ha az EGYÉNI telepítést választod ott kilehet mindent külön választani Múltkor talán épp itt kérdezte valaki hogy csak a DRIVER -t akarja feltenni CCC -nélkül azt is így lehet!
-
válasz
Cole86 #13452 üzenetére
Lehet hogy az előbb rossz verziót linkeltem de ezzel 1000.% hogy megy az én kártyám mert itt linkeltem be képet is róla menet közben! Esetleg még azt próbáld feltenni rá
Feszt nekem a gyári bios -al csak TriXX progival engedte állítani mert az MSi AB az eleve 1,125-v írt alapfeszenk(mikor a Trixx rendesen mutatta hogy 1,250.v) és ugyan engedte állítani az AB progi de valóságban nem állította hiába tettem vele fel 1,30.v ra maradt 1,250.v on De a 7970 -es BIOS -okkal már működik az AB -progivan is rendesen a fesz állítás
TriXX progiból próbáld a leg frissebb 4.4 -es verziót itt letudod szedni az installer nevűt telepítsd fel és ami mellette van mappába azzal írd felül a feltelepített exe -t és akkor fogod tudni a vRam feszt(MVDDC) is állítani 1,000.v tól 1,800.v ig
-
válasz
Cole86 #13447 üzenetére
Hát épp ez az hogy NEM!
nekem a gyári BIOS -al a memória 1,600.v on volt és ez az összes BIOS -al amit eddig kipróbáltam mindég ennyi!
a GPU az érdekesebb kicsit
Gyári BIOS -al : mikor nem megy a boost(850.MHz) akkor 1,125.v ot kap a GPU
Ha bekapcsol a Boost(925.MHz) akkor pedig 1,250.v ot kap a GPU, de mivel az órajel nem folyamatosan 925.ön van így a GPU fesz is ingadozik 1,125 és 1,250.v között
És ezt sajnos akkor is csinálja ha mondjuk felhúzod pl:1100.MHz -re akkor sem FIX 1100.MHz -en megy a GPU hanem vissza-vissza kapcsol az alap 850.MHz -re
És ami még idegesítőbb a fesz emelés(vagy épp csökkentés) is ugyan így működik hiába emeled fel a feszt pl:1,300.v ra ugyan úgy vissza ugrál alap 1,125 -re (mikor az órajelet is vissza veszi 850 -re) Elég idegesítő dolog ez a BOOST legalábbis engem baromira idegesített(ezért is cseréltem le olyan bios -ra amiben nincs BOOST)Ami még érdekes próbálgattam és a Boost alatti órajelet(925.MHz) azt BETON STABILAN tudja 0,975.v al a kártya tehát már az alap 1,125.v is elegendő lenne bőven, mia szaré tették 1,250.v ra
Próbáld meg hogy vissza veszed a feszt(ne MSi AB -vel mert az kb semmit nem csinál) 1,125.v -ra és teszteld úgy a kártyát alap 925/1250.en meglátod hogy bírni fogja és majdnem 10.fokkal lesz hűvösebb
A 7970 BIOS -ra rátérve nem kell aggódni mert ott még kevesebb 1,174.v az alap fesz és nem is fog vissza ugrálni ha módosítod sem csak annyit amit drop -ol a kártya VRM -je, a memók meg ott is 1,60.v ot kapnak tehát ez sem gond
Én PL: 1150/1400.on szoktam használni és még ott is lejjebb veszem a 7970 -bios ban lévő 1,174-v ot 1,150.v -ra teszem és le dropolva kb: 1,125-1,135.v ot kap a gpu
de itt egy kép ezen látod bal felső sarokba
a Power Csúszka az pont az ami a többi ilyen kártyánál a TDP -limitet tudod vele szabályozni az nem ad +feszt a kártyának az csak azt nézi hogy mennyit fogyaszt a kártya maximálisan és ha túl lépné a gyári értéket ami itt a BOOST verziónál megint csak keveredik mert az alap 7950 nek ugye 200.W a TDP -je (de az új Boost -os 7950 eseknek már azt van írva hogy 225+.W magyarán elvileg 225.W de lehet több is) de maradjuk az alap 200.W nál tehát ha a power csúszkát +20.% ra teszed az annyit csinál hogy kitolja a kártya TDP limitét 240.W -ra és csak akkor fogja magát vissza kapcsolni a kártya védelme ha túl léped a 240.W ot
-
válasz
Cole86 #13444 üzenetére
a Boost végett már az új GPU van a kártyán és neked is valószínűleg ELPIDA Ram -ok vannak rajta ezért nem mindegy milyen BIOS -t teszel rá
7950 -ből nekem is talán 3-4.db bios megy a Dual-X Boost -omon De 7970 ból már jobb mert abból már kipróbáltam vagy 10.félét
Próbáld meg feltenni ezt a referencia 7970 BIOS -t rá ezzel el mennie kell Bár a +1.DVi csati végett lehet hogy az nem fog működni rajta
*********************************************************************************
sakal83 keress rá a H.SZ. -eimre már leírtam miért nem jó és hogyan lehet ki írtani -
válasz
Cole86 #13425 üzenetére
GPUZ főoldalán a Bus interface sor vége után a kis kék kérdőjelre katt
azért alacsonyabb mert valamennyit DROP -ol a kártya VRM -je(és a gpuz elvileg a valósat jelzi ki amit valóban meg is kap a gpu) tedd fel a TriXX progit azzal tudod állítani a feszt meg ott fogod látni hogy 1,250.v lesz az alap feszed!
MSi AB progi csak akkor kezeli rendesen a fesz állítást ha le cserélitek a gyári BIOS -t rajta a gyári bios al nekem nem engedte csak a TriXX progi a feszt állítani
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cole86 #13415 üzenetére
Én Far Cry 3-mal teszteltem a dolgot, játszottam egy "kicsit" és közben húzgáltam felfele a csúszkát. Nem láttam, hogy neked is ilyen van. Annyit tennék hozzá, hogy én hőmérsékletre jobban érzékenyebb vagyok, így a trixx-ben beállítottam a fan görbét úgy, hogy 80 foknál följebb ne menjen. Játék közben kicsit hangosabb, de nyugodtabb szívvel fogom eladni majd később a kártyát tudván, hogy hűvös volt
(Zárt házban, annyira nem jól szellőző házban 73 fok volt a max)
-
-
SVLaller
senior tag
válasz
Cole86 #13206 üzenetére
bocsi kis magyarázat, szóval nekem 10k körül van a graphics, 8300 körül a physics és szintén 8300 körül a combined, ezekhez az értékekhez viszonyítottam, konfig az adatlapomon. szóval ezért kérdeztem hogy hogy lehet hogy külön külön több pontot kaptál de a combined meg kevesebb, remélem érthető
-
válasz
Cole86 #13141 üzenetére
HD7xxx kártyákat NEM LEHET Winfos alól frissíteni Jelenleg csak DOS alól lehet erre van egy kis leírásom itt hogyan miként
BIOS -t pedig itt találtok de ezek közül én ezzel kezdeném a próbát
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest