-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blitz23
tag
Oké,köszi!
Még annyi,hogy melyik progi a legjobb tuninghoz? A trixx vagy az AB? Azért kérdezem,mert nekem néha csinál mindkettő furcsa dolgokat.Elfogadom az új órajeleket,de a GPU-Z nem látja az újat vagyis gondolom nem is az új,hanem a régi órajeleken fut tovább a kártya.Van amikor oké,de előfordul.
-
a környezetében lévő kondenzátorok élettartama 2-5000 óra 105 fokon maximum.
tegyük halkan hozzá, hogy ehhez az adott kondenzátornak kell az adott hőfokon üzemelnie és nem a környezetében lévő VRM-nek. Normális légáramot biztosító vga hűtő és normális házszellőzés mellett, egy 90 fokos VRM esetén messze nem a VRM-mel megegyezző (azaz 90 fok) hőfokon fog operálni a környező kondisor.
-
Raggie
őstag
Nekem a hivatalos Sapphire support mondta(válaszolta e-mailben), hogy a VRM-ek a Saphhire 7950-eseken 80-90 fok közötti üzemi hőmérsékletre lettek tervezve. Pont. Azért finomkodni sem kell ezekkel a kártyákkal, bírják a terhelést!
Más márkáról nem állítom ezt biztosan, de nagy eltérés tuti nincs.
-
Asbee
veterán
Nálam is biztos, hogy az melegedett. De az a poén euro truck simulator 2 ben jött elő leghamarabb. Far cry 3-al egy fél órát játszani kellett. Elkezdtek villogni a textúrák, meg így szétesni ilyesmi. Letettem tálcára hűlt kicsit aztán abbahagyta.
Mindegy is kb 1 hét aztán vizet kap.
-
Ez még mindig nem válasz arra, hogy normális hőmérsékletek mellett mitől is füstölne el az adott kártya. Az általad leírt hibalehetőség bármelyik tuningolt kártyánál igaz lehetne, mondjuk állításod megalapozásához szükséges lenne bizonyítani, hogy az adott 6950-es PCB valóban alkalmatlan paraméterei alapján az adott teljesítményigény kiszolgálására. Részemről is ennyi.
Mellesleg ugye már a 6950/70 esetében is van beépített védelem, mind hőfok, mind TDP limit szempontjából.
Tehát ez az "elfüstöl" megjegyzés továbbra is fals az én nézetemben, de ha Te így gondolod, lelked rajta.
(#23827) radi8tor1:
További commenteket én sem hagyok itt ezzel a témával kapcsolatban.
-
daveoff
veterán
Értem, csak ellentmondást látok az eddigi hozzáállásod tükrében.....
Most hirtelen egy bios csere is ekkora veszélyt hordoz magában, de máskor meg azt írod, hogy a powertune-t ki kell iktatni, mert szar......Az msi afterburner powertune profilja is kb ugyanennyi kárt tud okozni, ha nem többet....vagy nem?
-
Gtaati
őstag
Oké rendben értem és köszönöm a jó tanácsokat, figyelmeztetést nekem sem lenen kedvem kinyírni a kártyát csupán kíváncsiság hogy a jót lehetne-e jobbá tenni stb és lenne-e kézzel fogható változást tapasztalni de ezt nem olyan áron hogy a kártya vagy annak bármely része bánja! Köszönöm!
-
Blue Thunder
senior tag
Így van! Persze a melegedés engem is érdekel naná hogy az ember nem a saját pénze, alkatrésze ellensége!
Én például revoltec-et használok kékledeseket, inkább legyen több benne kisebb fordulatszámon , de megfelelő hűtéssel és persze halkabban...jó persze ha sűvítene az tényleg zavaró lenne akkor már nem lehetne élvezni a játékot!
Nem írtam le senkit csak pici különbségnél ez elenyésző de hát kinek így kinek úgyNo igen kinek milyen a lakása, persze a nyári napok ezeket is befolyásolják, itt már számít hogy panel vagy magánház, vályog vagy tégla és persze a helyiség nagysága is, hála nekünk nyáron is jó hűvös van bent
és nincs klíma
-
-
Blue Thunder
senior tag
Hát akkor mi? Ne viccelj pár watt teljesítmény különbség ugyan miben fog megnyílvánulni? Mikor 1 kWh óra ára 45-50 forint akkor is ha éjjel nappal menne a gép ugyan mit jelentene 3-500ft ne viccelj!?
A másik ha valaki játszik vagy fülessel vagy hangszórón akkor vagy játszok vagy a ventik hangját figyelem
Nekem 5 venti plusz a procihűtő megy és valahogy a játék köt le nem a ventik zaja, bár elég halk ettől függetlenül. -
Blue Thunder
senior tag
-
oké, de az azért fucsa, hogy bekapcsolom mindkét bios alatt a voltage override-t, beállítom ugyanazt, azaz elvileg nálam a kontroll, majd ezek után az egyik bios nem veszi vissza a kártyát, míg a másik igen... ha nem lenne meg az eredeti bios-om, alig tudnám húzni a kártyát, hiszen mindegy mit állítok, felülbíál
(a nem-gyári biosokkal)
-
sixpak
nagyúr
Igen, közben egy kicsit én is érdeklődtem és meg is mondom, hogy mi a jelenlegi helyzet. Pillanatnyilag szinte sehol nincs, de itt lenne a Never Settle reloaded, ami pedig még nem ért ide. Tehát aki valamikor a jövő hónapban vásárol az tuti, hogy kap. Várhattam volna én is pár hetet, de nem láttam értelmét.
-
"Mindenesetre örülj neki, neked így aztán semmi félnivalód a boost-tól, hogy esetleg viszaveszi az órajeled."
Marhára "örülök": kivettem a pipát a konstans voltage elől, reboot, boost 1.250V-ot lő, 1000mhz-en is, így pedig a kombustor is "kikapcsolja" (=hdd-k leállnak, gép rebootol igazából) az egész hóbelevancot...
Tehát nem csak a gpu caps viewer csinálja. Marad az idle "túlfeszelés", cserébe tuning alatt se megy az égbe a hőmérséklet/fogyasztás. Elég béna kompromisszumkényszer
Titkon reménykedek, hogy lesz egyszer erre megoldás, de ha valahogy meg lehetne oldani, vszeg már megoldották volna valamelyik tool fejlesztői
pont arra a konklúzióra jutottam én is, mint te az írásodban: amd/giga dugja fel a búsztját
-
ahogy a logoutos írásodban tanácsoltad: msi afterburnerrel (3.0.0 beta9) álltam neki a "tuningnak":
- 1050mhz gpu speed, 1100mV-ra feszelve
- low level hw access interface (kernel) belőve
- force constant voltage belőve
(- reboot is volt, gpu kapja is sajna állandóra (idle is) az 1100mV-t ami droppol 1030mV-ra - by GPUZ, mert afterburner szerint 1.100V a fesz... halálstabilan... napersze)
msi kombustor, gpu burn in, benchmark, 720p, ablakban - eredmények:
power limit -20% : 133fps avg, afterburner szerint tartotta az 1050mhz-et a gpu végig
power limit +20% : 134fps avg, afterburner szerint tartotta az 1050mhz-et a gpu végig
(+gpuz szerint a VDDC currentek is tökazonosak mindkét beállítás mellett)(előtte mértem bioshock infi benchmarkjával is, az is ujra és ujra ugyanannyi fps-t írt, de gondoltam az nem terheli le eléggé a gpu-t... pedig ezekszerint mégis)
most akkor ez így hogy?
ötletek? valaki?(esetleg nem létezik a windforce-hoz nem boostos bios?)
-
BeLucZ
addikt
na én is ezt mondtam, ugye a 7970em csicska 1100/1500at bir normálisan, feltolnám a tahiti le-t is annyira és gyakorlatilag meg lenne egy 7950 CF alap teljesitménye, az már nekem okés, és gondolom viszonylag olcsón beszerezhető a tahiti le, ha meg nem megy vhol a cf, akkor ott a single 7970 amivel most is el vagyok de nem elég! viszont a boltokban pl iponban fingom nincs a 7870ek közül melyik tahiti le mivel nincs oda irva egyikhez sem, vki tudna linkelni tahiti le-ket ?
(#23294) haddent: igencsak nyomott áron menne el az a 7970 szerintem...
-
"Bár lehet az lenne a legcélravezetőbb, ha szétkapnám pasztázni, és megnézném, milyen a talp, és ha nagyon göröngyös/vagy nem sík, akkor nekiesni a polírnak...."
Szerintem adj neki egy re-pasztát, csak nyerhetsz vele.
" Eléggé veszélyes is lenne, ha ez terjedne el a hagyományos valuták helyett... De ez itt már nagyon OFF..."
Veszélyei és lehetőségei is vannak, kérdés ki, mire használja. Ugyan úgy, mint magát az internetet. Én próbálok pozitívan hozzáállni és remélem egy jobb világ felé haladunk.
A mostani árfolyamon én 50%-os haszonnal bányászom az 1000/1500@1000mV-os fogyasztás/hatékonyság mellett, ha a felére esik az árfolyam még akkor is nullán vagyok. Mondjuk mivel én bízom a jövőjében, ezért nem most akarom felhasználni. Majd meglátjuk mi lesz belőle. -
Szerintem a polírral, pasztázással is nyehetnél 4-5 fokot minimum
. Plusz még jó lenne, ha a gyári ventik helyett fel tudnál fogatni 2 db 12 cm-es, azzal szerintem sokat nyernél mind hangban, mind pedig hőfokokban is.
(#23130) ÁdiBá:
CF esetén nem elé kell tenni a ventiket, hanem merőlegesen a 2 kártya fölé. így elégséges 2 db 14cm-es, persze még így is kb 50K 2 kártya esetén a dolog.
-
ÁdiBá
veterán
Én is az utóbbi időkben alacsonyabb tempón, gyári órajelen használom a két kártyát.
Pontosabban 1,000V feszültséggel 925 GPU és 1375 Memória sebességgel.
Lényegesen halkabb a két kártya mint 1100 Mhz körül, meg ahol megy a két kártya 80-90 FPS-el most azért tuningolni hogy 95-100 FPS legyen.
Fölösleges.
Beállítottam a szóba hőmérsékletet 22 fokra, a gépnek a hangját már alig hallani, hiszen lefagynak az alkatrészek. -
haddent
addikt
Hát nekem 1200MHz 1250mV állított, 1200-1250mV valós fesz.nél épp bírja még a hűtés. GPU <85C, VRM <90C, és még bőven nem helikopter... De az a helyzet, hogy nem akarom kínozni egyelőre, csak kérdeztem.
Az elejére: úgy legyen
Minden porcikámmal próbálkozom a konzol terjedés ellen tenni (ami megtehető sima, egyszemélyes polgári engedetlenséggel), deha sokkal olcsóbb és sokkal jobb akkor már nincs mit tenni, magam ellensége sem vagyok
-
haddent
addikt
-
ÁdiBá
veterán
Kettő kártyánál is van értelme bedugni a tápcsatlakozót az alaplapra?
Nekem egy 6 tűs molex tápcsati van még az alaplapon amit szerintem azért raktak rá az ASUS mérnökei mert 5 darab PCI-Express tartalmaz az alaplap.
Mindenesetre volt pár hét mikor úgy használtam hogy nem dugtam be a tápról, de most jelenleg csatlakoztatva van.Ugyan úgy működik a dolog.
Viszont a PCIe 3.0 ha igaz dupla olyan sebességgel képes üzemelni mint a 2.0.
Gyakorlatban semmit nem vettem észre, egy dekát nem gyorsult ettől a rendszer. -
haddent
addikt
Most jól sejtem, hogy megint a többkártyás rendszerek alaplapi 24 pines csati égető meséhez jutottunk onnan, hogy a HD7950 -nek elég 2x6 pin is akár, és még tuningot is bírhat?
Csak mert ez továbbra is így van, 2x6 pines Asus DC2T -ém vígan futkorászik 1200/1500MHz -en, 5-10% -on belül van a HD7970 -hez (saját mérés!!!), szóval akkor most tárgyalhatunk megint, hogy miért is éri meg annyira a HD7970.
Ja, hogy nem volt szó a HD7970 tuningolásáról, mert nyilván rengeteg megy 1200 fölött, és nyilván olyan fogna ki az ember és nyilván le is tudná hűteni gyári hűtéssel
Ezzel NEM azt mondom, hogy minden HD7950 megy 1200 -at, és csak az éri meg stb..., de a HD7970 GHz edition mindegyikkel hozható, vagy szorítható 5% -on belülre. Innentől, hogy mi a jó kinek mi éri meg azt majd eldönti magának, nekem is volt mindkettő, nem kell ítélkezni senki felett...Boccs HSM nem kifejezetten neked szántam
-
TTomax
félisten
Most linkeltél egy képet egy NF200-al...
Én még ettől nyugodtan alszok,mert szerintem az Asusnál tudják mire kell plusz molex mire nem...Az én lapomon nincs ilyen még sem ég le.... [PCI-E 2.0 bővebben]
Egyébként valóban csak 75Wot szoktak PCI-e felől táplálni,ennek az oka a visszafelé kompatibilitásban keresendő.. a csatlakozó viszont 150W-ot bír..ennyire van hitelesítve,és vannak esetek ahol engedélyezve is... -
radi8tor
MODERÁTOR
-
hát nem vagy kezdő te sem, szóval észre kellene venned: hogy a 7950@925.MHz -en még NAGYON gyengus(főleg MIN FPS -ben) 1100-1150.MHz -nél jön meg bele a KRAFT! Persze ha 3-4.éves játékokkal játszol, vagy megelégszel a MEDIUM/HIGH keverékkel a játékokban, akkor nem gond a 925.MHz
De ugye nemrég kiderült az is, hogy még 1:1 -ben azonos 2 kártyának sem egyforma a fogyasztása, ha neked ennyire számít a fogyasztás akkor használd alapon én inkább tekerem ~1200.on(amelyik játék igényli) még mindég alulfeszelve gyári állapotához képest!
és lesz@rom hogy 50.W al többet kajál, nem 24/7.be játszom aza heti 10-15.óra amit játszom nem fog földhöz vágni az a +200.Ft havonta, amennyivel többet megkajál!
*****************************************************************************************
radi8tor1 : a táp ellátás attól függ melyik kártyákat nézzük? mert már a legtöbb 7950.es komolyabb VRM -el rendelkezik mint egy REFERENCIA 7970 -es!7950 Dual-X 6(GPU)+1(vRam)
Referencia 7970.GHz Edisön 5(GPU)+1(vRam)
Fesz szabályzó ugyan az mind 2.nél, szóval nem állja meg a helyét az állításod!
U.I. : a fázisok száma nem abban nyilvánul meg, hogy finomabban tudod szabályozni a feszt, hanem abban hogy STABILABB az előállított fesz, és legfőképpen nem melegedig annyira, nem mindegy hogy 4.fázisra(ref 7950) jut ~200.Amper vagy 6.fázisra
-
haddent
addikt
Nem. Kinőttél belőle, ennyi. Jelenleg én is így vagyok, csak annyi tuning amennyit CCC -ben tudok állítani, az meg 1GHz kereken. Szép kerek szám, k**va halk, hűvös. Majd játszom 4xAA -val 8xAA helyett, ami az 1200MHz+ 7970 -eseknek van
#22985 radi8tor1 ahhoz képest van nem egy nem kettő olyan 7950 edition, aminek komolyabb a tápellátása, mint egy ref. 7970 -nek
Akkor kössük azt is ki, hogy csak referenciáról beszéltél most.
Ja és pontosan pl. az EVGA GTX 670 FTW is simán tekinthető 680 -nak tuningolva, hisz 680 PCB -n van, sőt jobb, mint ref. 680 pcb -n.
-
zack
nagyúr
Te eszembe se jutottál amikor a "demagóg vaker" jelzőt használtam.
Szóval ne vedd magadra, mert te és még egy páran nagyon sokat segítettetek.
Nem gondoltam igazából senkire, ahogy te is említed, voltak egy páran akik nagíot mondva 1 soros válaszokat adva az ide tévedőknek, csak annyit mondtak vedd azt, mert olcsóbb, és mivel viszi az 1150-1200Mhz-et megy úgy, sőt még jobban mint egy 70-es. Ha visszakeresel, amikor megfelelő típust kerestem, lett volna pénzem egy gyárilag elméletileg jobban húzható 7970-re is. Persze a CF erős alap órajelen is, de ahhoz hogy 1 kártyát tartsak meg, ahhoz tényleg kell az erős tuning potenciál. Most már azt is tudjuk hogy mi volt az oka a gyengébben teljesítő CF tuningnak is. Az egyik kártya elfogyott, jóval előbb mint a másik. Nincs ezzel gond, de álmomban se gondoltam volna azt, miután ki lett jelentve hogy ezek 1200 környékéig bírják, hogy elfogyhatott az egyik kártya.
Nem akkora a probléma hogy erre ennyi szót, és betűt kelljen pazarolni, pusztán arra akartam rávilágítani, hogy aki idetéved, és döntés előtt áll, a megfelelő információt kapja, kiemelve, hogy minden szériában van kevésbé tuningos, és simán lehet hogy kifog egy 1070Mhz példányt (ami bőven jó), de benne van az is hogy 1200Mhz-en vagy felette fog szaladgálni. Sokan a tuning miatt döntenek a 7950 mellett, ezért ez az infó cseppet sem elhanyagolható, és ha ez ki van emelve, senkit sem fog csalódás érni.
Még így is azt mondom, szerencsém van, hogy legalább az egyik kártyám erős lett tuningban. Így ha minden jól megy, csak az 1070Mhz példányt adom el, a másik maradni fog, és kap egy MX4 pasztázást.A 80k környéke pedig a zsebemben marad. Ha esetleg elvinnék CF-ben mind a kettőt, akkor lehet hogy 7970 lesz belőle. Az ár/érték annyira nem érdekel 1db kártyánál, itt az motivál hogy minél erősebb legyen az 1 kártyás rendszerem. Tehát egy 7970 MSI Lightning verzió is válthatja akár a CF-et. De 90% hogy a 7950 maradni fog. 62k-ban van (nettó), ennyi pénzért pedig valószínűleg 1 év múlva is el fogom tudni adni ilyen tuning potenciállal, tehát ezt kézenfekvő lenne megtartanom minden szempontból.
Nálad a memóriának hol van a vége alap feszen? Valószínűleg kb. egyforma kártyánk van, bár elsődlegesen a GPU ereje a lényegesebb.
-
-
A cikkben ez szerepel:
Az elektronmigráció jelensége viszont lehetővé teszi, hogy az áramkörökből elszökő elektronok miatt, azokat kisebb terhelés érje, így magasabb feszültségen is stabilak maradhatnak.
Ebből számomra sehogy sem következik ez:
"Régebben más csipeknél az volt a tendencia, hogy a magasabb szivárgású csipeknek kisebb fesz kellett ugyanahhoz az órajelhez és magasabb órajelet bírtak maxra, "
Nem extrém hűtés (pl pot-ozás, vagy kompresszor) esetében a magasabb szivárgás tuning szempontjából sem igen nyerő:
Ennek van még egy következménye, ami a jóval magasabb hőtermelésben mutatkozik meg,
-
zack
nagyúr
Screenshotok? Minek ide screenshot? Játék lefegy, majd fekete képernyő, utána csak ctrl+alt+del, és miután bezártam a Crysist feladatkezelőből utána az illesztőprogram helyreállt. Nincs itt mit találgatni. Annyira azért nem vagyok dilettáns, hogy ne tudjam minek hol van a vége.
Az egy ilyen példány. Tököm se tudja miért. A másik az először képhibázik, nagyon úgy tűnik, hogy annál 1200Mhz a vége, mert felette 1,250V-nál is vannak apróbb képhibák.
Tehát felesleges 1,187V-nél többet adni neki 1200Mhz-en, mert többet nem fog menni.
De ez az 1200Mhz nekem már elég ezen a feszen.Elnézést, hogy kicsit ingerültebb vagyok, igazából okom nem nagyon van rá, mert az egyik jól megy, ez inkább abból fakad, hogy ebben a topikban minden "rózsaszínként" van beállítva, főleg aki venni akar 7950-et. Le van beszélve a 7970-ről, mert úgyis hozza a 7950 az 1150-1200Mhz-et, és így eléri a 7970 szintet jóval olcsóbban.
Eddig ez volt a demagóg vaker. De könyörgöm. Ez nem igaz. Még csak kicsit sem. Kifogtam egy antituningosat? Lehet. De valószínű nem én vagyok az egyetlen, ha 2 kártyából az egyik anti tuningos lett.
Aki pedig az itteni véleményekre hallgatott, és lett volna pénze 7970-re, kifog egy ilyen 1070Mhz példányt, oszt néz mint rozi a moziban...Nem szeretem a szubjektív elfogult véleményeket, nem csak VGA-t illetően, hanem minden másban is.
Ez is csak egy VGA széria, ami úgy tűnik bizonyos példányok esetében erősebbre sikerültek tuningban mint a többi széria átlaga. De azért van "B" oldal is. Nem egy olcsó kártya, és ha valaki kifog egy ilyet, nem fog mosolyogni, miután itt azt olvasta "PowerColor-t vegyél", "xy-t vegyél", azok simán mennek 1200Mhz-et.Remélem érted mit akarok mondani és nem kell agyon magyaráznom.
-
oliba
őstag
...vagy pedig valóban csak arra jó, hogy a szivárgási áramot megmutassa. Ha jól emlékszem, akkor volt pár ritka rossz érték a fórumba és mégis tuningosak voltak. Lehet, hogy egy alacsony ASIC értékű tuningos kártyákat kell keresni, mert nem elég, hogy rendesen tuningolható, de még keveset is fogyaszt?
Nem rendelkeznek emberek itt olyan CF rendszerrel, ami ugyan olyan kártyával megy és "jelentősen" eltérő (~10%) az ASIC értékük? Ezzel így már lehetne valamit méricskélni -
haddent
addikt
Hát figyelj, V1 -nél konkrétan egy db. ramot nem hűtöttek, és rengeteg kártyánál látni ezt...
Igazából meggyőződésem, hogy csak a VRM fűti a ramokat, nem hogy még hűtené is őket bármit, de azért jobban szeretjük, ha van rajtukEgyébként a fele, mint írtad is, le van fedve, és ugyan nincs IHS ugye, de szerintem az hűti azért (feltéve, hogy nem az van, amit írtam
)
Cicergésre meg azt olvastam, hogy ezek az Asus tekercsek ki vanak betonnal töltve belülről (nem vicc..), de aztán hogy ebből mi igaz, mi nem igaz, illetve mások mitvel töltik-nem töltik azt ne kérdezzétek -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a lényeg. Azért vitte, mert PowerTune-os a hardver. A feszültséghez állítja az órajelet, ha fennáll az instabilitás veszélye.
Nem is lesz fagyásod. A kisebb feszültség csak annyit fog csinálni, hogy ha túlterhelés van, akkor az órajelet jobban lecsökkenti, mint nagyobb feszültség mellett.
A HD 5850-ben vezette be az AMD a GPU halt funkciót. Az túlterhelésnél leállította a munkát pár ciklusra, majd folytatta. Ezt programból nem lehetett érzékelni, de megtörtént.Végigolvasom, csak kiragadsz belőle részeket. Egyben érdemes olvasni.
Igen, de nem élünk ebben az ideális világban. Nem fognak a gyártóknak külön OC-re binnelni lapkákat, mert nem fogsz 100 dollárral többet otthagyni a kasszánál. Ilyenkor pedig a PowerTune a megoldás, hogy a gyári OC egy Tomb Raider alatt ne fagyhasson. A GeForce-on erre nincs lehetőség, de hivatalos workaround, hogy a gyári OC-t vedd vissza.
-
fanti
addikt
Igen, minden egyezik.
Mondjuk az előd kártyámnál (Sapphire 6950 Flex) is ugyanez volt a helyzet, ott is a DVI szemmel láthatóan szebb képet adott mint a HDMI.....
Elvileg ugyanaz a digitális jel jön ki mindkét csatin, de valahogy monitoron nézve 1920x1080-as felbontásnál a DVI nekem élesebb és mintha szebb színei is lennének mint a HDMI csatlakozásnak.Az a ZeroCore vagy mi, az is ha jól olvastam HDMI-t használva nem működik?
-
Raggie
őstag
?? o.O
nem akarok kettőtök közé férkőzni ebben a(z egyébként igen érdekes) vitában, de most te nem olvastad el amit Abu írt!Abu85: az OC-s Radeonok nem fagynak...... erre HSM: ez mellébeszélés, mert a Radeonok OC-val sem nem fagynak.
Abu85: a Geforceonknál ez meg ez a probléma ....... erre HSM: ellentmondasz magadnak, mert a Radeonos DVFS ezt megcsinálja sunyiban.
Vagy csak én olvastam félre a hozzászólásokat??
-
szasanyi
félisten
Sztem nem a darabszámra, hanem a terjedelemre gondolt(ak/unk).
Én a magam részéről ennek itt, ilyen szinten nem látom sok értelmét, de Te ttudod. Egyébként miért nem a hivatalos AMD fórumon viszed ezt véghez? Ott talán olvashatják olyan emberek is, akiktől esetleg pontosan választ kaphatsz, vagy akiknek van lehetősége bármit változtatni vagy arra javaslatot tenni, míg itt tuti nincs ilyen. Persze ahhoz az angolt nem elég alapfokon ismerni, és azt nem tudom milyen szinten műveled.
DE ezt nem azért írtam mert mondjuk engem zavar(sz), hanem mert annyira belemélyedtél, olyan válaszokat keresel és/vagy nem fogadsz el, amiről meggyőzni úgy tűnik nem lehet és amin itt változtatni és/vagy jobb magyarázatot adni senki sem fog tudni.
Most már érdekelne, hogy mit tanulsz Te a zegyetemen? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézd meg a gyakorlatban a gyári OC-nél hardveres DVFS a jelentősége. A gyári OC-s Radeonok az új Tomb Raider alatt nem küzdenek random fagyással, mert a hardver képes megelőzni. A gyári OC-s GeForce-okra az NV a gyárilag beállított OC órajel csökkentését javasolja. Tehát be kell állítani a renferencia-órajelet, holott te a gyári OC-ért fizettél. Itt nyernek ezek a hardveres, magas stabilitásra törekvő megoldások értelmet. Bármennyire is nem tetszik neked, a cégek elsősorban azt fogják nézni, hogy a piacra kerülő termékek az alapparaméterek mellett működjenek stabilan. Aki hozzányúl, az onnantól elvesztette a garanciát, ergó nem kell a gyártónak a stabilitásért felelősséget vállalnia.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor hasonlítsuk a hasonló dizájnt használó HD 7770-hez. A HD 7790 +5 watt (azaz +6% fogyasztás) és +30% teljesítmény. Kiszúrja a szemünket, hogy ez bizony működik (nyilván hosszú volt az út idáig, hiszen ez már a harmadik generációs hardveres DVFS az AMD-től). A másik bizonyíték, hogy működik, hogy minden cég teljesen hardveres megoldásra szeretne már évek óta áttérni. A PowerTune-t próbálják másolni, csak egyelőre nem sikerül, de csak idő kérdése, míg az NV előáll egy hasonló megoldással. A félig szoftveres opció túl körülményes és sok a hibalehetőség. Nyilván a Kepler mint az NV első DVFS próbálkozása elfogadható, de a következő lépcső az első hardveres DVFS megoldás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert miben lesz más, ha helyetted belövi a legjobb paramétereket?
Pontosan azt csinálja az új PowerTune, hogy nincs gyári feszültség, órajel semmi. Egy max órajel van a BIOS-ban, a többiről a hardver dönt.A tuningos maximális teljesítményt szeretne maximális stabilitás mellett. Ezt adja meg az új PowerTune.
Csak akkor tudod használni a PowerTune-t az AMD profiljával, ha a CCC mellé nincs telepítve más program.
Én azt látom az új PowerTune-nal, hogy a HD 7790 80 wattban hozza a HD 7850 teljesítményének 90%-át. Ha ez nem az optimálisra való törekvés, akkor semmi sem az.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az újjal is lehet tuningolni, csak nem kell megtalálnod azt az értéket, ami stabil. Fölé lövöd a beállításokat, és a hardver maga megtalálja azokat a paramétereket, amivel még stabil. Ez a leghatékonyabb, mert olyan helyzetekre is beállíthat magasabb órajeleket, amire te már nem, mert komolyabb terhelés mellett komolyabb programban lefagynál. Ennél jobbat tuningos magának nem kívánhat. Amit te nem tudsz a határra rakni, azt a PowerTune új verziója megteszi helyetted.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Más is ilyen hardveres megoldásokra törekszik. Évek óta vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a lehető "leghülyebiztosabb" VGA-kat csinálják. A PowerTune új verziója az eddigi legjobb megoldás erre. Állítsd be az órajelet, okézd le, és ha nem stabil, akkor majd a hardver beavatkozik.
A HD 7790-en elég jól működik. Eléggé fagyaszthatatlan termék benyomását kelti, pedig minden tesztelő adott neki.
A tuning a jövőben sem fog különbözni, csak nem a valós, hanem a lehetséges legnagyobb órajelet adod meg, az aktuálisat pedig a hardver beállítja.(#22776) radi8tor1: Az új PowerTune pont jó a gyártóknak. Ők sosem tesztelik a gyári tuningot, de most már nem is kell, mert a hardver teljesen megvédi magát az instabil működéstől. Beállítják neki a nagyobb órajelet, aztán ha nem bírja, majd visszaveszi 10-20-30 MHz-cel, vagy akár alapra.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ubuntu Linux
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest