- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Blue Thunder #23652 üzenetére
Ilyen időben már nálam ezerrel üzemel a klíma!
1 helyiség hűtése ahol a számítógépem van, hogy élvezhető legyen a tetőtérben Gamelni havi 10 ezer ft...
Nem csak a villanyszámlát nyomja meg picit a CF hanem jobban is fűti fel a szobát, így jobban is megy a Klima...
Viszont legalább jól megy, kivétel akkor mikor előfordulnak ilyen hasonló Driver bugok.
De végre működik megfelelően megint.7950CF kollégákat szeretnék megkérni arra hogy ha van egy kis szabad idejük futtassanak már le egy Heaven Mark 4.0 1920x1080 kimaxolva 8x éllel alapórajelen.
Köszönöm! -
válasz
Blue Thunder #23649 üzenetére
Főleg single-t tolok, és az a pár fps nem annyira ér meg 10 ezret, de ha pl plussz 10 fps, akor igen.
BTW tudtommal a gtx680 is ,,csak" 256 bites. -
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #23647 üzenetére
Pár watt? Aha... Kicsit jobban megcibálva az már kapásból lehet 100-150W is játék közben! Oké, ez csak havi 5-600Ft villanyszámla plusszban, ha napi csak mondjuk 3 órát játszol, de közben ott van a melegedés, ami ha nem tartod kordában, igencsak megrövidítheti az alkatrészeid élettartamát, illetve a hang se mindegy, hogy 1800RPM a venti és ~70 fok a VGA vagy 2500-on üvölt és 75-80 fok....
A házból se mindegy, hogy a bővítőslotoknál 120-150W-ot kell elszállítani, vagy 200-300W-ot.Én nem gondolom magam kevésbé gamernek, hogy zavar a süvítés fülessel is.
Ha téged nem zavar a játék atmoszférájában a folyamatos, oda nem illő szélzaj, örülj neki, de attól még nem kell leírni azt, akit igen.
Arról nem is beszélve, egy közepesen meleg nyári napon mennyivel kellemesebb játszani mondjuk egy óra után, ha nem 350-400W fűtötte a helységet, hanem mondjuk csak ~250W. Hidd el, klíma nélküli lakásban igencsak megérezni.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #23633 üzenetére
Az nem gamerság kérdése, hogy érdekel-e a villanyszámla, vagy a hűtés zaja.
Abból meg kár kiindulni, hogy neked egyszer szerencséd volt, és vagy 20 000Ft-al a piaci ár alatt sikerült beszerezned egy 7970-et. -
válasz
Blue Thunder #23633 üzenetére
Úgy könnyű gamernek lenni. Bár én abszolút Sapphire párti vagyok. (de azért elfogadnám 65-ért az asus-t) És a 7870xt nincs sokkal lemaradva a 7950-től, ati-s gamenél kb 1 vagy kevesebb fps, pártatlannál kb 5, zöldnél akár 20.
Én csak gamer vagyok, csak nincs annyira ráállva a szemem arra, hogy különbséget tegyek 60 és 35 fps között. Nekem leginkább a zero core technológia tetszik a pirosak javára, mert diák vagyok, és sokszor csak médiaszerverként megy a gép napokat (pl nyáron vagy épp napokat játszok) és akkor számít, hogy 4w vs 12w.
A fogyasztást az intel cpu-val eldöntöttem. Most akarok új gépet összerakni, és már csak a gpu-n agyalok. -
válasz
Blue Thunder #23623 üzenetére
De nekem kb a Tahiti Le teljesítménye az árához képest nagyon tetszik, bár lehet, hogy még egy tízes és inkább 7950. Igazándiból a karik között a nagyon zöld párti játékoknál mutatkozik meg a különbség. (Elég sok tesztet olvastam.) És igazándiból Le-ből természetesen Sapphire-t néztem, ami asszem nagyon picit oc-t, de a trixx-el könnyen feljebb húzható, mert van alap oc profil.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #23623 üzenetére
Persze, hogy gyengébb... De az én tapasztalataim alapján sokkal közelebb volt a Tahiti-le teljesítménye a 7950-hez, mint a sima 7870-hez... Ahogy pár hsz-el feljebb linkeltem is.
A 7870 oc nekem kicsit csalódás volt negatív irányban, míg az Le pozitív irányban. -
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #23621 üzenetére
Ez nem Tahiti-le....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest