- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busaf
tag
Én is gondolkoztam projektorban, de a jobbféléknek lehetetlen áruk van. Inkább egy 81-es képátlós, 100 hertzes full hd tv felé hajlok, azt kevesebb mint harmadannyiból megúszhatom.
Ha meg nagy felbontás és jó dinamika kell, ott a DiamondPro-m.BDW azt hol lehet megnézni, hogy a HD 7970-esem milyen felbontású jeleket mekkora hertzeken tud leadni?
-
gombcomp
senior tag
2.2.0 beta12
A könyvtárában lévő cfg-fájlban az unofficial overclocking beállítást 0-ról 1-re állítod.
A coreclock csúszka mellett van a "nyíl" ha lenyitod tudsz RAMfeszt állítani.
Már néhányszor leírtuk! -
E1even
senior tag
A 7970-nek 1125-ig megy a GPU órajele CCC-ben.
Olvastam, hogy neked 7950-ed van, és a CCC-ben ezek szerint akkor annak lehet 1100MHz-ig húzni max.
Én is Trixx-xel húztam 1200-ig az órajelét a GPU-nak és semmi baj sem lett. A maximum pedig (amin még stabilan ment) az 1225MHz volt fesz emelés nélkül, teljesítmény vezérlő beállítások is 0-án volt.
A memória húzásával nem sokat érsz (ezt már előttem is leírták páran).
Nyugodtan húzhatod (legalább is alapfeszen biztos), mert mint ahogy már előttem is leírták a kártyában brutális tartalékok vannak.
Azért van lejjebb véve a GPU órajele, mert az AMD bele akart férni a 250W-os TDP-be, és azért lehet tuningolni rendesen, mert a GPU-t eredetileg 1300MHz környékére tervezték.
Egyébként sem lesz semmi baja, hogyha véletlenül túlhúznád, mert ahogy Abu leírta már egy párszor, a kártyának nagyon jók a védelmi funkciói és ha soknak találná, akkor egyből visszaveszi a feszültséget. -
radi8tor
MODERÁTOR
"Merhetem tovább húzni 1100 Mhz -nél Trixx -xel?
Mármint azért kérdezem ezt mert CCC ben 1100 Mhz a "határ".Merheted tovább húzni, egyszer már írtam korábban mi fog történni, ha nem bírja a kártya. Kékhalállal elszáll Win, vagy csak simán artifactok jelennek meg. Ott eldöntheted, hogy emeled a GPU feszt vagy visszább veszel az órajelből.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A PowerTune +20%-al kitolod a kártya TDP korlátot 300W-ra.
Annyira húzd fel a GPU és MEM órajeleket, amit elbír a kártyád.
Mindkettő emelésével növekszik a teljesítmény. Próbáld ki például 3DMark11-el és meglátod a számokon.
Valamelyik oldalon tesztelték is ezt, sajnos már nem emlékszem melyik volt. Egyszer csak GPU órajelet, aztán csak MEM órajelet emelték. -
Sontir Fel
őstag
Gondolkoztam azon, hogy a ref 7970est gyorsan elpasszolom es atnyergelek az OC 50esre, mondvan olcsobb es kb ugyanolyan. Aztan gyozott s lusta es kenyelmes enem. Azt a kartyat nyugos garival tudnam beszerezni es meg utana tunning meg minden.... Ha jol lattam a zafir 70es 144k a hardverkernel az ic kartya meg egy normalisabb helyen 130. Mi a kerdes?
-
MPowerPH
félisten
Én biztosan nem adnék ki annyival több pénz a 70-re, csak hogy elmondhassam, nekem az van. Szóval vágj bele. A 7970 gyári hűtője egyébként is kibírhatatlanul hangos, azt egyébként is cserélni kellene a későbbiekben.
mod: Igen, oda már kell a CF.
DjDanee87: És nem mind1, hogy 45 vagy 49 az FPS átlagban? Meg ugye ott a zajterhelés... Egy spéci hűtéses 7970 kicsit többe kerül, de úgyse olcsóbb, ha magad veszel rá egy rendes coolert. Valakinek ez is számít. Nálam az asztalon van a gép, 40cm -re tőlem. Megsüketülnék egy gyári hűtés mellett.
-
MPowerPH
félisten
Nem, azt mondjuk hogy ez a Te döntésed.
De megközelítem máshogy. Mennyi az oc-s 7950 és a 7970 közötti árkülönbség?
Mert látva a monitorodat, full hd-ra még a 7950 is bőven elég. Így ha nem tervezel 3 monitoros üzemmódot, vagy brutális 2560-as moncsit, akkor fölösleges kiadni a plusz pénzt a 70-esért. Úgysem vennéd észre a különbséget. De azokat sem értem, aki 7970CF-t vesz ugyan úgy 1db full -hd monitorra, és még csak nem is benchel(mert max ott van neki értelme), hanem naphosszat kockul. Szvsz, ez a 'nekem hosszabb van' effektus. -
subaruwrc
félisten
a tuningolt 7950 tényleg egy semmit nem érő szar kártya, és még gyenge is mint egy kehes kismacska. tényleg. de komolyan
hogy lehet ennyit problémázni hogy most 150 vagy 200k-t basszak e el egy videókártyára, komolyan nem tudom felfogni.
ennyire nagy különbséget nem fog jelenteni hogy 60 vagy 75 fps-sel fut e a játék.
helkis
velem akkor nem beszéltél erről
-
A "nyomába ér", de konkrétan még így is picit gyengébb
(#2821) helkis: Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok (nyúztam egy pár 6950@70-es kártyát)
. Én pont ilyen esetekről beszéltem.
(#2823) BMW001 : Tudom, hogy a nagy átlagról beszélsz, de mivel itt sincs meg a 100%-os ráta, ezért a szerencse továbbra is ott van, mint ismeretlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest