- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
válasz
Habi10 #53260 üzenetére
Szia. Pontosan milyen lap ez? ASRock 970 Pro3?Lehet, hogy gyenge a 4 fázis az FX 8320-hoz alapon. Nincs is rajtuk hűtés. Nézd meg, hogy AIDA 64 alatt, ha terheled a procit, mondjuk 20 percig, visszaveszi-e az órajelet? A felsőnek a terheléstől kezdve, egyenesnek kell lennie.
Nekem volt egy Giga lapom FX6100-al simán ment benne 4300 mhz-en stabilan, beleraktam egy FX8120-at az már alapon is vette visszafele az órajelet, ha meg felhúztam 4000 fölé akkor már pár perc után throttling-olt. És nem volt meleg a proci, ugyanazzal a hűtéssel átraktam egy 990-es hűtőbordás 8 fázisos lapba, egyből ment stabilan 4400-at. Természetesen nem is a pasztázással volt baj,MX4-et kenek rá mindig. Sőt a mostani I5-el is tapasztaltam, hogy egy Z77 Pro 3-as lapba szintén nem volt stabil a tuning semmilyen fesz mellett már 4Ghz-en is ingadozott az órajel, akárhogy állítottam a feszültséget, TDP limitet stb. Nem bírta a lap. Átraktam egy Z77 Extreme 6-ba ebbe még 5 Ghz-en is stabil... Tehát ha a cpu nem túl meleg terhelés alatt, akkor valószínű a lap nem bírja a fázisok gyengesége vagy nem megfelelő hűtése miatt.
-
válasz
Habi10 #53265 üzenetére
Újra indítod a géped, belépsz a BIOS-ba(ami UEFI), kilövöd a TurboCore-t és fix 4200-ra állítod a CPU órajelét, majd fix feszt adsz neki, kezdésnek 1.35V-ot, aztán viheted lejjebb, ha stabil (nem csak bebootol, hanem játék, netezés közben is).
Videós segítség a beállításhoz: [link] -
válasz
Habi10 #53262 üzenetére
Na, itt a baj. Gyengusz a hűtőd a gyári alaphoz. TurboCore alatt 1.4V-ig megy fel a CPU fesz, ami horribilis, nem is értem, hogy gondolta az AMD, hogy jó lesz.
Jobban jársz, ha manuálisan belövöd 4200Mhz /1.35V-ra (vagy kevesebbre, ez proci függő, van akinek az 1.275V is elég 8 magra) a procid és kilövöd a turbo core-t, ami amúgy is csak vakítás, mert 4 mag órajelét tolja fel.
MSI Afterburnerhez hozzá lehet csapni egy Aida monitort.
Teljesen normális, ezt csak a C'n'Q csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest