- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
Az új driverrel, még ''nagyobb'' lenne a különbség a 7870 és a 7850 között, mivel a 7870-nek 10% teljesítménynövekedést ígértek, még a 7850-nek 7%-ot....
Egyébként megint kezdődni fog előröl az egész
Vagyis tuningolt 7850 vs" 7870 vita......
minek kell belekeverni a tunigot ? Nem értem, mint ha a 7870-et nem lehetne tuningoli...
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
"senki nem a single miatt vette meg a bf3"
Ez sem igaz, mert én pont fordítva, csak a single miatt vettem meg, multizni egyáltalán nem szoktam
De, ismerőseim között is akad egy pár, aki így van ezzel.....persze tisztábban vagyok azzal, hogy a többség gémer, inkább BF3=multi felfogás szerint vásárolja.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7266 üzenetére
Ez egy alapfeszes ( 1.218mV) 1200MHz-es eredmény, ezért is teszteltem itt
1080p, full ultra, 8xAA
-
Alpachino
veterán
válasz
likeaRAINBOW #7247 üzenetére
Bocsi, én néztem be
a béta3 kapcsán írtam.....
-
Alpachino
veterán
válasz
likeaRAINBOW #7245 üzenetére
Nagyon sokan, már azt használjuk....
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #7222 üzenetére
Valóban, nálam is 2-3fokkal melegebb a GPU ugyanazon fesz és tuning mellett, viszont sokkal gyorsabb és nálam stabilan, hiba nélkül teszi dolgát a 12.11b4.....ami a lényeg
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #7079 üzenetére
Ezért is írtam, hogy ott valami más gond (is) van.....
Bár nálam minden gém alatt 100% a GPU terhelés....mostanában ilyennel még nem találkoztam, pláne egy I5 2500/2600K szintű CPU esetében.
De az is érdekes, hogy ha pl. Crysis2-ben a procit alapra teszem, (3.3GHz) akkor a full. tuningolt 7870, csak 88% körül szaladgál.
-
Alpachino
veterán
válasz
glspeter1 #7056 üzenetére
A fraps-al, csak az FPS-t monitorozom, MSI AB-vel a GPU terhelés, hőm.....stb. MSI AB-vel is lehet FPS-t monitorozni, de én jobban szeretem a Fraps-ot, erre a célra, tehát a két progi egyszerre fut nálam.
A GPU terhelés 100%-on kell hogy legyen, feltéve, ha nem kapcsolod be a Vsync-et.
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #7011 üzenetére
Ha az nem 'hajcsaki', akkor semmi.....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #6931 üzenetére
Általában ( köztük az enyém is) alapfeszen a DC2-V2-es ASUS 7870-ek 1200-körül mennek...persze lehetnek/vannak kivételek.
....hogy milyen ramokkal van szerelve ?
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #6906 üzenetére
Nem vettem volna észere, hogy a 2500@3.9GHz és az alap 3.3GHz között nagy eltérés lenne
, max. annyi, amennyi a többi valós játékban is
Egy ilyen kari mellé azért dukál egy erős négymagos egyébként is....
Az intelt komálja a progi....van ez így
Ha ugyan így megmérnéd az F1-et, vagy Crysis2-t ott is tapasztalnál különbséget, e két proci használata után...
-
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6895 üzenetére
Jócskán kifogtál egy antituningos 7870-et
De van ez így.....pont ez a bizonyíték arra, hogy a tuningra nincs garancia.
Szerintem, jól csináltad, ennyit tud a karid.
-
Alpachino
veterán
Ezt a kérdést azoknak is fel lehetne tenni, akik pl. nem tuningolva szeretnék használni a 7850-et
vagy úgy egyáltalán a VGA-jukat sem szokták tuningolni, hidd el nagyon sokan vannak így ezzel
De ha mégis bekerül a képbe a tuning, akkor sincs probléma, mivel a 7870-et is lehet, e téren sincs neki szégyelni valója a 7850-el szemben
Árban sem olyan vészes, közöttük a difi, kb. annyi, amennyi a seb. különbség......
De ennyi erővel, mint az már korábban is írtam, nem hogy 7870-et, de 7950-et sem érdemes venni mert azt a 7850 szénnétuningolva "ezerkétszázonhozza"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ebből kellene kiindulni ?
Pl. ha már itt tartunk, pl. az FI 2012-nél is lehet mérni....vagy Sniper elite V2
-
Alpachino
veterán
"nem dobom el az agyam amúgy ezektől a 7870 eredményektől."
Azt nem is kell...
Egyébként meg valós játékokkal kellene tesztelni, ill. összehasonlítani
Akkor ennyi erővel megnézhetjük a 3Dmark 11 pontszámait is, és ott is kijönne az a különbség amiről beszélek....vagy mit vársz egy 7870-től ? Nem értem
1125MHz-en hozza az alap 7870-et, mi itt a probléma ?
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #6866 üzenetére
Nem igazán mérvadó, mivel a procid gyengébb eredményeket produkált
max. a Graphics score lehetne kiindulási pont......nekem 1200MHz-en 7100pötty a 3.9GHz-es i5-el.
kockaharcos :
-
Alpachino
veterán
Nem jók a számításaid. Egy 1300MHz-en futó 7870-et, egy 1200MHz-es 7850-el összevetve, legjobb esetben is max. 15%-ra faragod le....
Ezt hiába is erőltetitek mindadig, még nem futtatunk egy összehasonlító tesztet
Továbbá az órajel nem minden, ugyanis a 7850 nem csak órajelben tér el az 7870-től, de nem ám....
"Ezért nem értem ezeket az értelmetlen cseréket, hogy valaki +10-15k-t kifizet 10% "
Ezzel sem értek egyet
m mivel a két kari között 20% van és itt már igen is érdemes, ugyanis elfelejted azt, hogy nem mindenki tuningol
De ennyi erővel, akkor semmi mást nem érdemes venni csak 7850-et, mert az az "összes 7-es széria" teljesítményét hozza ezerkétszázon
kisza25 : 1.218mV
-
Alpachino
veterán
Teljesen bugyutaságokat beszélsz, amin már csak nevetni tudok
Honnan veszed, hogy a 7870 1200MHz-et megy "csak" tuningban ?
a 7850 persze feszelve lépi az 1200-at, ami a csúcs.....pl. nekem 1300MHz-et feszelve meglépi, akár 7/24-re is. Ekkor mi van ? Tehát ez esetben kezdődik megint minden előről, már ami a két kari 20%-os eredeti gyári sebességkülönbségét illeti
max. egy nagyon szénné feszelt 7850-el és egy kevésbé tuningos 7870-el, 5%-al tudod ezt a különbséget csökkenteni, de erre szokták mondani, hogy a tuningra nincs garancia, vagyis, kár ilyen aspesktusból megközelíteni a két karit.
Tehát mielőtt a "hiper- szuper" "alapfeszenvisziazezerkétszázat" 7850-edből kiindulva, félrevezetsz másokat az 5-7%-os difivel, inkább számolgass és mindkét kari max. feszemeléses tuningjából indulj ki, vagy az alapérték órajelekből
-
Alpachino
veterán
Valahogy én is így vagyok ezzel, még egy jó ízűt nem játszottam a 7870-el, csak tesztelgetem, meg csodálkozom, hogy több az FPS-em mint eddig volt...
de ez valami megszállottság lehet nálam is, mert az ASUS DC2 6950/70 2GB után egyáltalán nem indokolta volna semmi a cserét....csak az újdonság varázsa, ami elragadott,....? csak, hogy költőiesen fogalmazzam meg, ezt az egyébként ésszerűtlen dolgot....
Ja ! és piszkosul jól néz ki a kari a nyitott moddingolt házamban...ez sem mindegy
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6782 üzenetére
Igen beleszólhat, valamelyest....de 50-60Hz-et nem
Érdekes, mert nekem már 1.280mV-on, 1300MHz-en BF3-azok.....
Persze nem itt használom.....
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6778 üzenetére
Akkor te egy ilyet fogtál ki, ami alapfeszen 1150-et megy...
.más játékokkal is próbáld, sőt futtass lécci egy DMark 11-et is, most már kíváncsivá tettél...
Melyik driver-t használod ? mert nekem a 12.8 jobban bevált, mint a 12.9b.
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6767 üzenetére
Nekem az 1200MHz alapfeszen (1.218mV) megvan, de ez általában a többi 7870-nél is így alakul, max. +-10MHz
De ha jól látom neked is ASUS Dc2-es 7870-ed van....a power limit-et feltoltad +20%-ra ?
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6762 üzenetére
Ha tuning nem játszik, akkor 7870
pláne egy 5870 után...lazán 20%-van közöttük.
Én egy 6950-et váltottam 7870-re, tehát a 7850 nekem sem volt alternatíva
Ezért is esett a választásom a 7870-re.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6753 üzenetére
Teljesítményben 20, ill. 15% lehet közöttük tuningpotenciáljukat is figyelembe véve és ennek függvényében.
Tehát ezt neked kell eldönteni, hogy a fentiek tükrében neked megér-e ennyit, de szerintem 10K-t nem
Egyébként, milyen 7850-ről és 7870-ről lenne is szó...? mert nem mindegy....
-
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #6540 üzenetére
Szerintem sem...de így nem csoda, hogy a 7850 is vissza ment 51K-ra
Gippo : kevés ráfordítással igen
én legalább is max. +5K-ért bevállalnám azt a +20%-ot a 7870 esetében...
-
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #6529 üzenetére
Minek kell így ezen ennyit rágódni és képletekben számogatni ?
Nem értem, mert egyszerűbb a dolog. Ha van kedved futtass le egy két játék tesztet pl. alapfeszes max. tuningal a 7850-el, és én is ugyan ezt megteszem egy szintén alapfeszes max. tuningal és meglátjuk, hogy marad-e közöttük arányosan az eredeti szűk 20% különbség a 7870 javára.
-
Alpachino
veterán
Szerintem, akár hogy csűrjük csavarjuk, max. 5%-ot faraghatsz le egy jobb tuningpotenciállal rendelkező 7850-el a 20%-ból
kisza25 :
ez a nagy átlag, igen...utána meg hiába feszeled, nem hozza a 'jobbak' 1200MHz-ét. Ezért írtam korábban, hogy kár a max. feszes tunigokat összevetni, ill. ebből kiindulni
-
Alpachino
veterán
Alapfeszen, 1210MHz, utána, már Crysis2-ben kidob...
Az azonos órajelen mért eltérés azért torz, mert nem is egy azonos órajelről indulnak, tehát kár ezt méregetni.
Mivel ez azt jelentené, hogy te szénné feszelt 1200MHz-et, én pedig kényelmes alapfeszes 1200-at produkálnék a 7870-el, ami még így is gyorsabb lenne egy kicsivel....tehát szerintem ez nem mérvadóInkább nagy átlagban az 1050-1100MHz-es 7850, és az 1200MHz körüli 7870-es alapfeszes eredményeket érdemes figyelni, ill. összevetni......vagy a full. alap mindkét karinál.
De ahogyan most elnézem az újabb kiadású 7850 dual-x-eket, még az 1100 is siralmas nekik.
-
Alpachino
veterán
Mint ahogyan azt csucsbicep kolléga vázolta a tuning az lutri
Pont ezért is nem lehet egy feszemeléses tuningból kiindulni, mint ahogyan azt te számolod a 7850 esetében...1200MHz-en nagyon kevés 7850 tulaj használja a 7850-ét 7/24-ben.....
Ezért mondom, hogy az alapfeszes tuning, az kb. mindkét karinál 20% körüli 7/24-ben....de ha gondolod tolhatunk bármilyen gémet alapfeszes tuning mellet mindkét karinál, és meglátod, hogy marad az a közel 20% különbség a két kari között.csucsbicep
Pl. az enyém is megy simán 1.3mv mellett 1300Mhz-et....
-
Alpachino
veterán
Ezt írtam én is...
:
"ha hajlandó vagy kifizetni ezt a felárat, akkor rosszul nem jársz vele az biztos"
Ráadásul nekem nem is nagyon volt más választásom, mivel a full. fekete moddingolt gépemben, nem rakhattam kék nyákos Sapphire-t
tehát össze kötöttem a kellemest a hasznossal
még ha ez egy kicsivel többe is került, mivel én akciósan kerek 64K-ért vettem
-
Alpachino
veterán
válasz
kucseranor #6448 üzenetére
Az egyik legjobb választás az ASUS 7870-DC2-2GD5-V2
kiviálló, csendes és hatékony hűtéssel...csak az ára is ehhez mérten magasabb a többi gyártóétól, pl. a Sapphire-tól.....de ha hajlandó vagy kifizetni ezt a felárat, akkor rosszul nem jársz vele az biztos
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #6425 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #6407 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
Majkee84 #6396 üzenetére
Szerintem először egy 4+1-es, +BCLK emeléssel próbálkozz
ott már jó lesz, de a Crysis2 is ilyen procigyilkos
kovsol : én 1280-on használom 7/24-re, egy kis fesz emeléssel, de szerintem ott már a 7970-et is súrolja
A CPU limit kizárt F1-ben, mivel mint fentebb említettem, már a Sandy i5 3.7GHz fölött 100%-on tekeri a GPU-t
-
Alpachino
veterán
válasz
--Lorant-- #6371 üzenetére
Ennek a karinak, már kell az erős négy magos proci, tehát nagyon sok maradna a 7850-ben, ha egy 2magos Athlon, vagy Phenom mellé párosítanád.
-
Alpachino
veterán
A kollégának, meg ez : HD7870-DC2-2GD5-V2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest