- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteaMMouse
csendes tag
válasz
marquuard #41545 üzenetére
Ezek még a normál tartományban vannak. Arra viszont érdemes lenne figyelni, hogy huzamosabb terhelés után (már, ha játszol, de feltételezem igen), mi számokat produkál. 75 felett érdemes lesz elgondolkodni egy fokkal komolyabb hűtésen, de még az sem olyan egetverően meleg.
-
-
belinho
senior tag
válasz
marquuard #41522 üzenetére
Akkor nálad valami nagyon nem stimmel én 7870XT-vel vittem végig minden full-on, és majdnem végig 60fps megvolt.
Egy 7770-el szerintem high beállítások mellett is 60fps-nek meg kell lennie, de kérdezz rá a 7770-es topikban!Pancsermeste!
Mert ilyen a játék, ahol megeszi a VGA-t, ott nekem is lement 40fps-re persze full-on minden.
Az NVidia GTX 780-at javasolt full beállításokra, szóval ne lepődj meg ha a 270x-ed nem tudja végig tartani a 60FPS-t. -
Monya78
veterán
válasz
marquuard #41353 üzenetére
" hűtő meg olyan, mintha ott se lenne. 65%-tól hallom, hogy forog"
Csak mielőtt valaki azért venne Giga r9 270x-et mert halk a hűtése, két napja átveséztük 40979-40985 hozzászólások környékén az hogy a 4000rpm mellett pörgő proci ventilátor mellett nem hallod a videókártya hűtéstét nem azt jeleni hogy halk, hanem azt hogy 65%-nál tudja túlzajongani a proci hűtőt.
-
Womb
senior tag
válasz
marquuard #41276 üzenetére
Nyálazgatom a témával kapcsolatos infókat a neten, és igazából nincs kivétel, mindegyik gyártó R9-ese érintett lehet. Januártól várja mindenki a megoldást, legyen az Vbios, vagy driver.
szerk: leginkább arra lennék kíváncsi, hogy milyen ramokkal vannak szerelve a problémás kártyák.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #41238 üzenetére
Lehet hülyeség (mert nem értek hozzá) de az nem lehet, hogy a játék nV kátya + PhysX-re van optimalizálva, és ilyenkor a VGA-nak kellene számolnia a fizikát, de azt ugye AMD nem tud, és gondolom a CPU-ra sem irányítja át a számolást, így vannak ilyen FPS droppok. Én úgy vettem észre, hogy nem a részletes grafikánál, hanem inkább a nagyobb csatajeleneteknél vannak ezek a lassulások... de a procit akkor se izzasztja meg.
proci985: SSD-n kipróbálom még, bár nem hinném, hogy megoldaná, mert valóban az a jelenség, hogy egy irányba elnézve felgyorsul, a csatatér irányában meg lelassul, és mindezt csak körbeforgással, nem haladok előre. Sőt, van hogy pl. fal mögötti részen már megy a banzaj, amit még nem látok, de a gép már számolja a jelenetet...és belassul...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #41221 üzenetére
Ez játék hibája, optimalizálatlan!
90%-ban megy szépen 60 FPS fölött, de nálam is vannak részek, ahol beesik 40 FPS-re.
Igaz, csak 4 magot használ, de azokat se használja ki teljesen, tehát nincs CPU limit.
Ami a gáz, hogy a VGA is csak malmozik, hiába állítok mindent fullra. -
Apollo_21
addikt
válasz
marquuard #41227 üzenetére
élsimítást és egyéb "vackokat" is használsz? mert akkor nemcsodálkoznék hogy 30fps-ed van...nálam 50-60is megvan..de direkt ezért nemhasználok ilyeneket. Mondjuk ezzel a procival ez a "szint" pár beállítás levételét is igényelte maxról...sajna ha ultra-n van minden akkor néha beesik..és ugy zavaró...
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #40994 üzenetére
Igen mert ott tele van sznobbal akiknél a pénz nem számít csak a kinézet vagy akármi más. Nem minden esetben a drágább jobb is. Amúgy ha igazán jó hűtést akarsz akkor a vízhűtés a legjobb nade azt meg fenntartani és beszerezni felér mégennyi pénzzel mint amennyit most költöttél.
-
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #40992 üzenetére
Félre ne érts nem szapulni akartalak. Amúgy mértnem inkább az 5-6 ezres Artic cooling CPU hűtőjét veszed? Az van ugyanilyen jó mint ez a tizenakárhány ezres csodahűtő.
szerk: hú de az egekbe repültek az árak. Az ember azt hinné karácsonykor minden olcsóbb, pedig egy fenét az.
-
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #40986 üzenetére
Képes vagy egy FX 6300 ason alap hűtőt hajtatni? Nos nem elég hogy a bordázása olyan hogy a levegőt az a mütyüri és kb mihaszna 7cm es hűtő 4 égtáj felé tolja le a bordáról ezzel is alapos katlant csinálva a házba, fűtve vele az északi hidat, a kondikat a cpu körül ha van hűtőborda rajta akkor méginkább gázos a helyzet, ráadásul ad a VGA hátuljának is ahonnan ugyabár semerre sem tud távozni az ott keletkezett hő mert hiába van kupak alatt a cucc és rajta a hűtőborda, a kártya hátulja mindig legalább olyan meleg ha kézzel megfogod mint amennyi épp a mag hőmérséklete. Igazából azok lennének a jó megoldások amik egy hőcsővel a hátsó részről is valahogy elhozzák a hőt de ilyen megoldást még nem nagyon láttam sehol sem. A legjobb megoldások egyike talán a hőkamrás hűtési elv amikor a VGA egy barominagy téglahűtésben van, mert ilyenkor a venti beáll fix 30% ra és 80 fokig el se mozdul onnan ami általában elég egy kis zaj csapásához ami néha nem is olyan kicsit hogy fixen 80 an tartsa ami meg aztán nem is egészséges. De ezen hűtések kiépitése olyan hogy a legtöbb többi alkatrész többek közt a VRAM és a VMR alkatrészek hűtése is a hűtőházra terelődik ami ugyebár egy bazinagy fém (ennek következtében a VGA is elég súlyos darab) és hosszú is. De legalább előnye hogy nem fűti be a házat mert a levegőt a csatlakozok felé tolja ki a házból. Úgy kell elképzelni a dolgot mint egy notebook hűtés, már ha láttatok olyant.
-
diegho
nagyúr
-
do3om
addikt
válasz
marquuard #40981 üzenetére
Más nem érti hogy lehet ennyire halk a vga-d aztán kiderül hogy a géped egy porszívó hangjával vetekszik így meg mindjárt más.
Bár márt tisztázódott kivel van a hiba (füleddel) de ilyen félrevezetőén írni...
Bár senki nem vesz be olyat hogy 2600RMP-s veni halk, alig hallani.Monya78: pontosan, ilyen esetben nem hogy jobb hanem rosszabb mert annyira hangos lesz miközben alig nyer valamit. A mérleg két nyelvének azért egyensúlyban kell lenni (hűtés-zajszint) A felhasználok nagy részének fontos.
-
Monya78
veterán
válasz
marquuard #40981 üzenetére
Igazából csak az a bajuk hogy ezt írtad:
"Ezek szerint mégsem szar a Gigabyte Windforce, TwinFrozr-nál is jobban hűt"Hiába 3fokkal alacsonyabb a hőmérséklete a gigának, ha 3x annyi a ventilátor fordulat. Ez egy halk gépnél nagyon hangos és zavaró.
De direkt leteszteltem hasonló körülmények között, fixre nyomtam 62% fordulatot az MSI-n és ez jött ki:
-
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #40964 üzenetére
Annak idején nézegettem ennek a kártyának a hűtését és valahogy sehogy se birtam felfogni hogy miért van rajta ekkora keverőlapát, ráadásul kettő, ha a nagyon okos mérnökök szerint ez a kis hűtőlamella mennyiség is elég? Szerintem ennek a kártyahűtési rendszere egy oriási tervezési hiba, lehet hogy a halk hang volt a cél de ha tényleg fel megy 60% ra akkor nem értek vele lófaszt sem. Lényeg a lényeg szerintem ez egy elbaszott hűtés.
Kár érte pedig, a gigabyte ot mindig szerettem a frankó megoldásai miatt. Mondjuk az alaplapjaik után már nemigazán lepődök meg semmin.
-
Algotis
addikt
válasz
marquuard #40959 üzenetére
Állítsd át, és megtudod!
Baja nem lesz a kártyának az biztos, maximum kifagy a dolog és azzal jelzi, hogy nem bírja az órajelet.(#40962) EnterR
Akár azt is futtathatsz, de a legmeggyőzőbb az, ha játékkal teszteled le!
Ha nem bírja, de te mégis erőltetni akarod azt az órajelet, akkor csak adj neki pici feszt, nem árt neki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest