- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #10952 üzenetére
Nem szállok be a vitába, de ha nem is vapor-x-ről beszélünk hanem a "sima" hőcsöves Sapphire 7770-ről, ami 2-3000-el drágább csak azért hűtésbe tuti jobb csak rá kell nézni.
Nálam 1250/1350-en Crysis 3 alatt nem ment 65 fok fölé, pedig nem valami jól szellőző házam van.
Lehet hogy a te kártyád is jó meg halk, de biztos, hogy minőségibb a kicsit drágább. -
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #10952 üzenetére
Ezt szépen kicselezted... Azért drágább, mert márkás, és jobb a hűtése. Nem csupán a drágáról volt szó. Nem szeretném újra beemelni amit írtál. Nem ugyanaz, csak a konok "fillérvadászok" hülyítik magukat és másokat. Én is fillérvadász vagyok, de nem a legalja a célom, főleg nem, ha ennyi a különbség. Ja és 1100 helyett 1500-on futtatnád, ha menne vele, de valőszínűleg nem megy. Az enyém nem melegszik jobban, nem véletlenül...
(#10954) LadaLord: nem a teljesítményről, a hűtésről beszélünk...
(#10955) PeL : az Asusnal igen a Sapphire-nél nem hallottam olyat, hogy nem bírná a gyári tuningot. Amit linkeltem nem oc-s, nem vapor, mindössze 2,5K-val jobb hűtésű, ne csúsztassatok, az ésszerű döntést ajánlom, senki sem állította, hogy járulékos plusz tuning, mindenki tudja aki valaha csinálta, hogy vagy megy vagy nem. Nehéz veletek, mert nem a válaszokra, hanem a saját fantáziátokra válaszoltok egy egy hozzászólásnál.
-
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #10947 üzenetére
Add el az ótvart és vegyél helyette egy hőcsöves, vagy vapor-x kártyát.
Persze, az elvárt minimumot megüti. Véditek, mint strucc a csibéit, se nem tuningolható, se nem jó a hűtése, de legalább ócsó... oszt ajánlgatjátok orba-szájba, nem véletlen az árazása.
"nem feltétlen a márka és a hűtés milyensége és az árcédula szabja meg mitől jobb valami" hát akkor mi? talán a véleményed a sarkalatos pont?
-
zsizsef
senior tag
-
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #10858 üzenetére
Ja ez volt.
(#10857) WP14: el hiszem, hogy kihozod ezt az eredményt, de nem olyan feltételek mellett, mint ahogy a többiek teszteltek. Valami trükk van benne, amit nem írsz le, így könnyű jaffázni... Nézd már meg, hogy a többiek milyen beállítás mellett érték el a 5000 alatti pontokat. Azonos feltételekkel vagánykodj... Ja bocsi neked biztos különleges egyedi és megismételhetetlen karid van...
-
Steelheart2
őstag
válasz
dragonfx #10843 üzenetére
Hát nem tudom mennyi + ad ez a tuning,mert most hogy felnyomtam 34 fokrol 40 fokra emelkedett az alap höfok.Terhelés nélkül.Fan controlnál 30 foknál tettem 40% ot.
(#10844) Grave444
1150ig birja,de akkor a memoriát 1325re vissza kell vennem.de inkább 1120/1300 a stabilabb. -
oliba
őstag
válasz
dragonfx #10725 üzenetére
Belenyúltam két fosba? Az egész fórum arról szól, hogy összeomlik a driver. Ezek szerint nem csak én nyúlok bele a fosokba, mert elég sok a fos
Mellesleg ilyeneket tanácsolni mindenkinek, hogy feszelje szét a kártyáját, mert akkor jobban megy, őszintén mondva nem ésszerű azért a +5% teljesítményért. GPU Tweak egy olyan program, amit minden újraindítás után be kell lőni, mert elfelejt mindent.
-
Steelheart2
őstag
válasz
dragonfx #10717 üzenetére
Na.Beállitottam és lefutott a 3dmark 11 basic.Az eredmény.
-
oliba
őstag
válasz
dragonfx #10717 üzenetére
Eléggé körüljártam a témát ahhoz, hogy mikor kapásból 1100MHz-re raktam a GPU-t, akkor Heaven-en már csak a power gomb segített, míg 1050MHz-en a driver omlott össze. Nem kell noobnak nézni szerintem
Csak a te álomvilágodba tuningolhatóak a kártyák annyira, mert ugye "1100MHz-et minden kártya bír". Nálam kapásból 2/2 nem bír
-
oliba
őstag
válasz
dragonfx #10687 üzenetére
Milyen többinél? Gyakorlatilag csak Sapphire kártyatulajdonosok vannak itt, mert mindenki olyat vesz. ASUS egyáltalán nem megy, sőt a Gigabyte sem. A többiről pedig nincs infó, de hamarosan lesz otthon egy MSI és akkor meg tudom nézni azzal.
A referenciakártya 1Ghz-en üzemel 1V mellett.
-
PeL
addikt
válasz
dragonfx #10647 üzenetére
Hőmérsékletre nem lehet támaszkodni, vna hogy mrá egyszerűen az órajel nem fekszik neki, hibázik. elég ha egy bit megváltozik máris megakaszthatja a programot
(#10650) Lacccca87: Ezt hol látod? Nekem is GOLD tagságom van de nálam most a free promók között csak egy 500 darabos Far Cry 3 van de az is only for Americans
(#10654) MrBrook: Nekem a 7770-nél egy külön kis lapon volt rajta
-
oliba
őstag
válasz
dragonfx #10647 üzenetére
A hőmérséklet mindig is befolyásolta a tuningolhatóságot. Minden szériát máshogyan. Ahogy néztem több eredményt, ez GCN-nél 60°C körül van. Ezért van nekem is külön ventiprofilom, mert 66-67 fokig elengedi a gyári, ami lényegében soha se emeli fel minimum fordulatszámot. Most 30%-os fordulaton van, ahol még szintén nincs hangja, de egy kis Divinity II közben 51°C volt a maximum gpu hőmérséklet.
Az, hogy most IDLE 30°C-on van a gpu, az nem azt jelenti, hogy annyira le szeretné a kártya hűteni magát, hanem már ennyire jól működik az energiatakarékosság. A 4-5 évvel ezelőtt a tétlenül 40W-ot fogyasztó kártyáknál az IDLE 80°C sem volt meglepetés. Az, hogy 75°C mellett romlik a tuningpotenciál, az nem jelenti azt, hogy káros a kártyára
A tesztprogramok pedig többnyire sohasem voltak jó a stabilitás tesztelésére.
-
-
-
törölt tag
válasz
dragonfx #10529 üzenetére
Egyértelmű, hogy egyik se. Pénzkidobás ilyen kártyákat venni, ha ősszel eladom. 5770-t lehet venni már 15k-ért. Ezen nagyot bukni később nem lehet, ellenben egy 7770-el, aminek ki tudja hova esik az ára. Ráadásul ennyi pénzt most nem akarok/fogok/tudok VGA-ra költeni. Példának okáért egy Diablo 3-hoz teljesen megfelelő lenne időszakos henteléshez az 5770. Talán BF3-al is tudok kezdeni vele valamit 800x600-ban.
-
törölt tag
válasz
dragonfx #10527 üzenetére
Igen, viszont a CPU history-ból át fogod látni a helyzetet. Az elmúlt szűk egy év: G840 -> i3-2100 -> i5-3450 -> G840. Ezek mellett volt két Asus 7770 V2-m. Nem CF, szóval nem egyszerre (bár próbáltam ezt is). Most más szórakozásra kellett a pénz, így az i5-t (is) eladtam. Amúgy is egy 3570K-t szeretnék (Z77-es lapom van). Átmenetileg egy 5770 körüli kártyát szeretnék venni a G840 mellé. Ősszel a BF4-hez meg 3570K & 7850 2GB szerepel a terveim közt. A VGA még nem biztos, de minimum egy 7790 lesz.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #10330 üzenetére
gtx650ti jó áron van de cserében kínlódik az nvidia nem egy amd szponzorált játék alatt megjelenéskor. Tomb Raiderbe is volt minden nvidiával, kopasz Lara széteső textúrákkal . BioShock Infinite is eléggé döglődött nvidiával. Jó már megoldották ha jól tudom ezeket de pár napig mindkettőnél megvoltak az anomáliák.
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
dragonfx #10292 üzenetére
köszönöm a teszteket
a 6770 eladásra került úgy ahogy volt 15 ezret adtak érte de sajnos nem megy bele az ára az uj kariba mert a kisfiam kifüstölte a mikrósütőt és azt kellet venni
miért Club 3d talán nosztalgia nekem annó nagyon jó volt a Club3d karim
úgy tudom hogy a VTX is a TUL mühelyéhez tartozik de lehet tévedek
Gainward karim egyszer folt egy gforce 7600gt hmm szép volt piros volt drága volt és egy abit lap egy 3200 barton és 512mb ram bánta a karit.....
játszottam a FEAR 1 el és ment rendesen egyszer csak egy szikrázás füst és mindennek vége.... -
-
törölt tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #10276 üzenetére
Ha behal a vga bios csere után, vagy alaplapi integrált vga-val, vagy cf-es lapban másik vga-val, vagy én vettem 500 forintért egy S3 Triót
ami pci vga, hogyha minden kötél szakad, dos-ban vissza tudjam tenni az eredeti biost.
Persze sokat nem érek már a pci vga-val sem, mert az újabb lapokon már nincs pci.
Szóval csak okosan. -
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #10276 üzenetére
A vga biosában nem csak az órajelek számítanak. Vramokat is más fajtákat szerelnek, másfajta időzítésekkel. Nem beszélve a ventilátor hűtési profiljáról, míg a vaporon 2 vanti van, a tieden csak 1.
Nálad minden bizonnyal a vramok nem bírták a vaporon lévő sokkal jobb minőségű vramok időzítéseit.
A bios a gpu és a vramok feszültségét is megváltoztatja. -
taknyi
aktív tag
válasz
dragonfx #10117 üzenetére
Mondom, hogy ezzel próbáld TriXX OC Utility V4.6.0
nekem ez 1.3V-ig engedi.
-
Gainka
őstag
-
LadaLord
aktív tag
válasz
dragonfx #10063 üzenetére
Hehe, én azt fogom tenni!
Agyalgattam sokat, hogy lehet, hogy mást kéne, de aztán rájöttem, hogy Athlon X4 750K mellé nem nagyon kell nagyobb kártya, és anyagilag is így jövök ki a legjobban... Egész jó áron lesz majd a kari... Várom már, hogy csatlakozzak énis a klubhoz.
-
ViZion
félisten
válasz
dragonfx #10005 üzenetére
Ne viccelj, 1680-as felbontáson nálam egyedül a Metro 2033 sz@r, de az ugye nem az optimalizásáról híres. Ha hajlandó kompromisszumokra, akkor ez felett is jó a HD7770, akkor is, ha csak egy belépő VGA.
Ha lenne rá keret, akkor gondolom 78xx-et nézett volna-ahogy én is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest