-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Hát igen
Régen azért a processzorok is többet fogyasztottak. Pentium D procira például 130W volt megadva. Ehhez hozzáveszel egy mondjuk 4870-et, a maga 150-160W-jával, plusz néhány egyéb limlom, és már vége is.
Most pedig proci (i5, vagy i7) 65W (a durvábbak 77), plusz a videókártya is 80, akkor már érthető, hogy miért elég a kisebb táp. AMD fronton vannak még 100W-os processzorok, de azért az sem olyan kirívóan sok. Igaz, másfélszer annyi, mint az Intel, de mégse olyan sok.
A monitorok, tévék (persze ez nem a táphoz kötődik) is évente feleannyit fogyasztanak, mint a 2-3 évvel korábbi típusok. -
Eagle16
addikt
Igen, egy kicsit vissza fogja fogni talán, de lehet hogy az enyém is. Ivy-s i5-re jó lenne cserélni jövőre valamikor, de nem létfontosságú azért, viszonylag elég erős kis proci ez a mostani is, ahhoz képest meg főleg hogy csak 16 ezerbe került.
Amúgy még gondolkodtam az Asus 7770-esén is, be szokott csúszni 30 alá is, és arra csak 1 évvel több a garancia...
-
Eagle16
addikt
Amúgy kép alapján nem tűnik rossznak, igaz hogy csak sima alumínium bordás ha jól látom, de jó nagy venti van rajta, szóval nem lesz hangos szerintem. Bár relatív hogy kinek mi a hangos, nem mindegy hogy hangszigetelt házban lesz, vagy ilyen plexis sok ventis csodában.
Most 9600GT-m van amúgy (már vagy 4 éve
), rajta meg egy Coolink hűtés ami hangtalan. (fix fodulatszámon megy).
Ha jól számoltam a VGA csere kb. 120-130%-os teljesítmény növekedést fog hozni kisebb áramfogyasztással
Szegény 9600Gt mellett elrepült az idő...
Ez lesz az első Radeon VGA-m, mindig is Nvidia párti voltam, de most egyszerűen nincs más választás. A GTX 650 túlárazott, a 650 Ti meg már sok nekem. Annyira azért nem vagyok elvakult fan hogy eldobjak 20% teljesítményt 2 ezer forintért, meg azért hogy zöld legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest