- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
válasz
deadwing #780 üzenetére
Nem hinném, hogy megfőtt volna a mag, szvsz attól volt ez ilyen meleg mert nem illeszkedett rá rendesen a hűtő a gpu-ra. Nekem asszem 80 fok körül voltak a gpu-k játékok alatt. Melegednek ezek rendesen. A tesztekben is írják, hogy nagyon melegszik. Nekem volt anno egy 6970-em ami gyári ventivezérléssel 100 pár fokos volt játékok alatt.
-
-
-
- = Zk = -
félisten
-
-
válasz
deadwing #722 üzenetére
Eredmények vele: Veszíteni nem veszíthetünk szerintem ha feltesszük
-
- = Zk = -
félisten
válasz
deadwing #688 üzenetére
elméletileg ez lenne az
-
-
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
deadwing #634 üzenetére
Ha úgy szeded ki a csavarokat,hogy nem sérülnek meg akkor a büdös
életben nem jönnek rá .Mellesleg hibás 6990-ről még nem hallottam.
Crossfit007: Ez csak elmélet,nyilván amikor leadod nem fogod közölni,
hogy bocsi szétszedtem.A szerviz meg nem szedi szét,a gyártó meg lesz@rja! -
Crossfit007
senior tag
válasz
deadwing #602 üzenetére
Épp az a lényeg, hogy nem kell átkapcsolni a kapcsolót. Nekem kapcsoló átkapcsolás nélkül alapfeszen tudja stabilan 900/5500MHz-et. MSI Afterburnerben kreáltam hozzá egy venti profilt, és játékban max. 65-70 fokig melegszik így fel. Legmelegebb pillanatában eddig 74 fok a kártya 900/5500MHz-en!!
És a venti 55-60%-on megy!
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
deadwing #593 üzenetére
az átalakító adta kényszerszünet hozott 2 hasznos fabrikálást:
5750-re felgányoltam egy mini ninját, hogy kussban legyen...
és 1 db. gtx480 + 8400gs-sel megoldottam SoftTH-val szoftveresen a 3 kijelzős játékmódot...
ha egyből meglett volna az aktív dp->dvi, erre a módra sosem találok rá...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
deadwing #590 üzenetére
ez más tészta lesz. ez nem 6990 kategória.
van ugye a nagy gépem.a passzív hűtésű borzalom. annak a hűtőjébe bele van hegesztve a gtx480. azzal nem nem megy a móka. kicserélhetném egy 6950-70-re, (csak 1 gpu-s lehet a hűtőblokk miatt), de meg akarom ízlelni a dolgot, mielőtt szerelek...)
na most: van egy alig használt belépőkonfigom is. zen3000, e6300, ninja copper 8400gs passzív, stb. 1 db. s-flex@400rpm zajong benne.
oda vettem egy 5750-et. azt még rá tudom dugni a zen-re, molex-ekkel.
a hűtőjét majd lekapom, és arra is teszek egy kiló alubordát, és a zajkérdés ott is lerendezve.meg hát azon a gépen van most állandóra win7, telepített játékokkal, ami az az eyefinityhez, ésa próbateszthez elengedhetetlen. (játékgépemen és htpc-men is xp van alapból.)
régebbi, dx9-es játékokat nézek meg főként, pl. simbin gtr2, gtr evo, stb.
3*1680-ban tervezem.
de ebben is lesz egy kanyar: 2 db. 22-es monitorom van + 32" fullhd tv.
a tv-t is 1680-ra rakom. viszont ha az overscan csúszkát nem húzom el, akkor a fekete keret miatt tud akkora lenni a képfelület, mitn a 22"-osé. így kapok 3 db. tök egyforma méretű, azonos felbontású képet. (a tv képe nem lesz ugye így natív.)
ha az aktív eyefinity kilövi az overscan csúszkát, akkor jön az optikai trükközés, kipróbáltam a sötétbe: a tv-t hátrébbtolom, és így optikalilag, a szememet becsapva méretbe hozom.ennek az egésznek az a lényege 2 van
hogy szülessen egy 1 oldalas logoutos cikk, hogyan lehet minimál költségvetéssel 3 monitorzni, és mire elég egy belépőkéártya,
illetve a nagy gépbe egy nagyobb kártya vásárlás és beépítés előtt megízlelni a ficsőrt.mostanság a 32" fullhd tv-n szoktam játszani. 75-90 centire van a szemem. csak autós játékok. ego engine-eseknél, (f1, dirt), ha leesik vaalmiért 50 fps-re, kifolyika szemem. mert anyira közel van, hogy a legkisebb remegés is zavaró. viszont a 22"-oson, a relatív pixel/távolság növekedés miatt még a 30fps is folymatosnak hatott, amikor tegnap dirt2 bench-et futtattam ultra grafikán az 5750-en.
nem lepődnék meg, ha közepes beállításon a dirt is menne eyefinity-ben....érdekes lesz...
a végcél persze a 3*32" és a nagy gépben valami bikább kártya. ha az új gen nvida támogatná 1 gpu-val is a surronudot, akkor az. ha nem, akkor vagy ati, vagy a most bemutatott Force GTX 580 MDT X4 OC. habár az nem tisztán surround kompatibilis, de ezt nem vágom még teljesen..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
deadwing #586 üzenetére
"Gyakrabban kéne felnézni "
vasárnap éjjel találtam ki a dolgot, hétfőn vettem a kártyát és a kábeleket, passzív átalakítót....
....
"miniDP - DP "
sajnos nem passzol a képletbe. a kártyán dp van, így lenne 2 átalakítóm, 2 db. kis dp papa. (mármintha veszek egy kis dp-dvi-t...
dugók melegcsatájára jó lenne, de nem jó a lánc.
tehát nekem pont a fordított kéne:
vga-ba dp papa - mini dp mama.
és ebbe bele tudnám dugni a boltban gyakrabban kapható mini dp papa - dvi aktívot.
de egyszerűbb lenne egyből egy dp papa, dvi mama aktív... -
nakos
senior tag
válasz
deadwing #566 üzenetére
Eyefinity ment 1 db 6990-nel, kettovel jottek csak a gondok... Dehat 1db 6990 nem volt kepes pl a BF3-at high-ban 5760x1200-ban futtatni... Ilyen teren a GTX590 Quad jobban szerepelt... De maradtam az ATInal, csak az Eyefinity-t szetszedtem, igy 1 monitoron 1 6990 hibatlan.
-
nakos
senior tag
válasz
deadwing #557 üzenetére
A 2x6990 CrossFireX-et felejtsd el, en most adtam el a konfogot, 3 monitornal 5760x1200-es felbontasnal a 2 kartya es 4 mag nem tudott soha jol egyuttmukodni, - 2600K-val es 16GB-tal hajtva, Giga Z68 UD7-es (Nf200) lapban. Tobb hetes teszteim lapjan arra kellett jutnom, hogy a driver nem kezeli jol az eyefinitynel a 2db 6990-est. 1 Monitor OK, 3 monitor szar, szaggat, lassu, akadozik, nem folyamatos, illetve sokszor a tesztprogram is mutatta hogy nem muxik csak 2 mag... jatekok amikkel neztem: BC2, BF3, Dirt3 jellemzoen. Ilyen teren az Nvidia stabilabb volt (2xGTX590)
-
válasz
deadwing #559 üzenetére
En egyedul Cshavez-t ismerem aki azt mondta h jol jott neki a negyedik gpu. De o 5760x1200ban es 3D ben jatszik (!!!). Oda kell a pover rendesen.
Gombcomp: tenyleg csak erdeklodok: mire hasznalod a PCdben rejlo orbitalis szamitasi teljesitmenyt? Only gaming vagy konkretan szamoltatsz is neha valami izgalmasat a karikkal?
-
válasz
deadwing #559 üzenetére
nem feltétlen pénzkidobás, ugyanis a 4. GPU gyenge kihasználását sokszor CPU-limit okozza - azaz pl. lehet, hogy 1920x1080-ban nem megy gyorsabban egy játék 70fps-nél, ha 2 helyett 4 GPU-t akasztasz rá, viszont esetleg 5760x1080-ban is hozza azt a 70fps-t 4 GPU-val, míg kettővel esetleg kevesebb lenne.
javaslom, nézz körül a hardocp.com-on, ott vannak ilyen elvadult tesztek, és nagy eyefinity-fan az oldal tulajdonosa. -
gombcomp
senior tag
válasz
deadwing #554 üzenetére
Szerintem a 6990 CF-nek nincs igazán értelme (nekem is az van).
A 4. mag haszna néhány százalék a rossz skálázódás miatt.
Jobb kiépítés lenne a 6990/6970 CF. Ebben az esetben a X16-osba mehet a
6990,és az x8 ba a 6970. A veszteség kb 5-8% lehet a sávszél miatt.
A duplamagos kártyánál több is lehet a veszteség. -
-Solt-
veterán
válasz
deadwing #514 üzenetére
Semmi baja a kártyádnak... gondolom beraktad a 6970 után, oszt csókolom! Hiába egy és ugyanaz a driver elvileg, a regisztrációs adatbázisban a 6970 adatai vannak benne.
Tehát CAP uninstall, vga driver uninstall, újraindít csökkentett módban, és driver sweeperrel szedj le minden ATI drivert, majd rakd fel a 11.11-t, és a legfrissebb CAP profile-t.
Ezek után a default bios értékeken lesz minden... ( ha mégsem, akkor új win7 )
-
Crossfit007
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BOINC: compute for science
- Facebook és Messenger
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest