- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
hulllllas #1322 üzenetére
+1 a 3570k-ra!
i7 felesleges játékra, pláne amennyivel többe kerül.
Amúgy viszonyításképp: nálam i5 2500k@4.4GHz, és 99%-ra hajtotta a 6990-et. Ment vele mint a szél.
Szóval már egy sandy is elég, de mivel az ivy nem kerül sokkal többe, akkor a 3570k a jobb választás. Kb 10% többlet azonos órajelen a sandyhoz képest.
Jah még valami. AB-ben be tudod állítani, hogy game közben is kiírja amit szeretnél vele kiíratni.
Nálam gpu hőfokok és usage van kirakva vele az egyik sarokba. Kivéve BF4, ott nem teszi ki az AB, mert a BF4 már natív 64 bites alkalmazás.
Még egy tanács, ugyancsak AB alatt érdemes egyedi venti profilt létrehozni, mert a 6990-nek elég idióta az automata vezérlése, csak 85 fok felett kezdi el rendesen pörgeti a ventit, ami szerintem nem egészséges... Addig 30%-on járatja. Volt 2 ilyen kártyám, mindkettőnél megvolt ez a probléma. -
deadwing
addikt
Emberek! Kellene nekem még egy 6990 de kizárólag olyan hűtővel mint ami nekem van!
Ilyennel-e.
Valakinek nincs elfekvőben esetleg? -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1298 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a nem K-s elég lesz a karihoz... Attól is függ, mennyiért tudsz szerezni. Ha kb egy árban van a 2600k meg a 3770, akkor nem kérdés, hogy a 2600k-t kell megvenni
A felfogatással kapcsolatban a megfelelő topicban kellene kérdezz, így első bklikkre azt mondom, hogy kell hozzá valami kiegészítő. Azt mondja, hogy ugyanabba a lukba menni fog a 1155 is mint a 1156, no ez nem igaz. Kb fél centi a difi a 2 között ha jól emlékszem. De már nem vagyok benne biztos -
deadwing
addikt
Nemsoká leszek és folytatom a tesztelést + a leírás elkészítését, de most nagyon sok a munka...
-
deadwing
addikt
No, merre lettél?
Dógunk van!!!
-
deadwing
addikt
Még egy fontos dolog. Miután módosítottad a grafikai beállításokat mindenképp ki kell lépj, újra kell indítani a játékot mert egyébként fals eredmények jönnek. Map: Kharg Island
Ja és squad sprintet raktam be. Asszem más nincs
Szerk.: de vannincs plusz power adva a kártyának, még 10% se, mivel alig volt különbség.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1287 üzenetére
Azt rád bízom. Kérdés mire vagy kíváncsi
Én húztam az biztos
Csináltam 4 féle mérést már, 11.12-es driverrel, nemsoká rakom fel az újat, aztán azzal is.
Viszont meg kéne mutatnom merre járok a mérésnél. Vagy egy bejárt utam. Mondjuk nem egy bonyolult útvonal... USA base születés, fraps bencs bekapcs, egyenesen az úton megyek, majd az A pontot elhagyva balra 2 szikla között fel a B felé, és ott megállok... ahh.. inkább egyél fel havernak aztán elvezetlek.TS-ed van?
Jah és opciók:Custom.
Minden high, kivéve:
AA deferred OFF
AA post HIGH
Motion blur OFF - utálom
Aniso 8x
HBAO ON - no itt csináltam OFF-al is, mert ő az aki szereti zabálni a GPU-t.Ugyanezen beállításokkal mentem 2 kört mediumon is.
Még valami: FOV 85 fok. FONTOS!!! -minél nagyobb, annál kevesebb az fps... -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1285 üzenetére
Minket most csak a benchmark és a hozzá tartozó hotkey izgat, az úgy jó is. Viszont szedd le a legújabbat, nekem a 3.5.99 - 15619 van fent.
Úgy működik egyébként, hogyha megnyomod az F11-et, elkezdi a mintákat venni, és rögzíti az eredményeket. Addig, amíg újra meg nem nyomod az F11-et. Ez után a fraps könyvtárában találod meg az eredményt. Próbáld ki, még úgy is szuttyogok fél órát biztosSzerk: ja és jó lenne, ha mindenki megrántaná a kártyát 900/1400-ra a teszt erejéig. Ha valaki nem akarja, szóljon, és akkor visszaveszek alapra én is.
1920*1080 mindenkinek jó? -
deadwing
addikt
Épp ma néztem, hogy BF3 alatt NEM megy a kártya full kihasználtságon mivel a játék megeszi a CPU-t. Ez a legutóbbi patch óta van így. Döbbenetes, hogy egy húzott 2500k nem elég neki. 99%-on jár mind a 4 mag... kártya meg 80%-on. Ez több mint vicc. Lehet driver para is, mert most régi van fent nálam. Próbálgatom, aztán jövök. Tesztnek egyébként van egy javaslatom. FRAPS-al mérünk, bechmarkot úgy kell belőni, hogy a benchmark settingsben csak a MinMaxAvg-t pipáljuk be. Ha ez megvan, meg kell beszélnünk, hogy a pálya melyik részén mérünk, és mekkora területet járunk be. A FRAPS szépen kigyűjti az eredményt egy .csv fileban, amit excelben vezethetünk. Javasolnám, hogy a méréseket első körben üres szerveren csináljuk.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1277 üzenetére
Sokkal többet. Nekem a régi i5-750@3.6GHz-nél is jóval többet kihoz belőle az i5 2500k, az AMD-nél meg gondolom még többet. De ha már itt tartunk, muszáj megjegyeznem, jelenleg még mindig a 2500k a legjobb ár/érték arányú proci a piacon. Az Ivy-k nem hoznak annyival többet mint amennyi a régebbi i5 és a Sandy között volt érezhető. Sajnos AMD-vel nincs tapasztalatom. Teszteljünk egyet?
Úgy látom mindhárom procicsaládot képviseli itt valaki.
-
deadwing
addikt
Még ilyet, hogy valaki azt is szeresse a kártyájában, hogy hangos
Úgy látom nem ti fogjátok megvenni az enyémet
-
deadwing
addikt
No, nem vesztek semmit? CF-ben biztos jó lenne
/kizárólag annak, akinek 1000 wattos tápja van/
-
deadwing
addikt
Váltanom kell bitcoin mining miatt, de épp ezért maradok az AMD-nél. 7970 CF vásárlás in progress. Szal hirdetés feladva
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1246 üzenetére
Ha kell egy másik, szólj
Fejlesztenem kellene, de tápot meg nem akarok venni. Nagyon úgy tűnik, hogy megint előtérbe kerül nálam az nvidia, mint választási lehetőség. Sokat zabálnak ezek az AMD kártyákDriverekre visszatérve, nekem azzal volt tele a hócipőm, hogy a profilokat rettenet módon kezelték. Ilyenre gondolok, hogy váltás eyefinity és normál profil között. A kezdetekben teljesen rossz volt, aztán kijött egy újabb driver, ott már jó volt, aztán kijött még egy újabb, na ott megint elcseszték, és ez a sor még egyszer. 1 órát kellett szarakodni vele, amíg megjegyezte az aktuális profilokat úgy, hogy váltani is lehessen közöttük. Idegbaj volt. Igaz, már nem lesz több monitoros rendszerem, szóval ilyen problémáim sem lesznek.
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1208 üzenetére
Hát nehogy már alapon használjam egy ilyen hűtővel
Úgy nem fagy egyébként, ezzel csak azt akartam mondani, hogy a tuningot nem bírja annyira +20-on. Ami furcsa, mert mindenki másnak meg úgy megy jól. Szente kolléga, te meg szedd le a drivert, drviver fusion /régen driver sweepernek hívták/, aztán tedd fel újra valamelyiket. A bios átkapcsolgatást meg hanyagold szerintem, pláne gyári hűtővel. Miért akarod, hogy még jobban melegedjen? A másik bios letilt 1-2 beépített védelmet /pontosan nem tudom miket/ a kártyában, továbbá plusz feszt ad neki. Jah és frissítsed az AB-t, eléggé elavult amit használsz, fontos!
-
deadwing
addikt
Mé van az, hogy nálam pont akkor nem megy rendesen a kártya, ha feltolom a 20%-ot? Illetve pontosítanék... ha feltolom, fagyás a jutalom
+10%-on még jó. 750-es táp, 900/1400, proci meg i5 2500k@4.4GHz -
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1188 üzenetére
BF3 és Crysis 1
Múlt héten toltam végig a C1-et, igaz, hogy high és 3 monitor, de izzott a kártya rendesen. Még a brutál hűtőmmel is 80 fok környékén stagnált. Volt hogy 82-83... Fps 60-80 körül. 900/1400-on. Hogy lehet ilyen avatart szerezni amúgy? Alien fan vagyok, nagyon jól jönne
Vagy csak őstagként lehet ilyenem?
-
deadwing
addikt
válasz
codilandi #1172 üzenetére
Procilimitre gyanakszom. Nálam egy i5-750 lett cserélve egy i5 2500k-ra, és majdnem 2-szeres fps növekedést kaptam cserébe. Az is procilimitre enged következtetni, hogy 30%-os a gpu kihasználtságod. Továbbá az is, hogy kicsi felbontáson használod, ahol is a vga alig dolgozik valamit.
-
deadwing
addikt
válasz
Crossfit007 #1154 üzenetére
Driver sweeper után sosem volt ilyen problémám, pedig tesztek miatt volt nap, hogy 5-6-szor tettem vissza a régi katát.
Hm. -
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1092 üzenetére
Mostanság nem nagyon tudtam ezzel foglalkozni, viszont ma úgy hozta a sors, hogy csomó tesztet csináltam. Megjegyzem, szerintem hasznos dolog fog ebből születni! Gondoljatok bele, valaki akar venni 6990-et, egyből olyan infókat fog kapni, amit sehol máshol... 13 tesztet csináltam, és olyan precízen dokumentáltam őket, ahogy csak lehet. Pár óra és pár sör bánta
No most excel tábla szerkesztés következik, majd jövökszente80: ha be akarsz szállni, elmondom mit és hogyan kell csinálni, illetve, hogy én hogyan képzeltem ezt el...
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1090 üzenetére
A TS igazán csak a részletek megbeszélésére fog kelleni, az eredményeket aztán egy excelben vagy bármiben összesítenénk. A lényeg valóban a más környezeten van. Procik, azok órajele, kell-e tuning, ha igen akkor mennyi, stb. Tisztább képet kapnánk a kártya étvágyáról és ezáltal arról is, mit és mennyire érdemes tuningolni, stb.
-
deadwing
addikt
Hát eddig semmi, illetve senki... Viszont örömmel jelentem, mégsem adom el a kártyámat. Osztottam-szoroztam, semmi értelme... Szal maradok itt.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1082 üzenetére
Köszi, hogy emlékeztettél, szükség is volt rá
Átgondoltam a dolgot utána, aztán meg megijedtem a feladat komplexitásától...A lényeg, hogy legelőször is ki kellene találni milyen beállítások mellett mérjünk... Rengeteg dolog változhat, pont ezért nem tudom, hol legyen a határ. Amíg ezek nincsenek lefektetve, addig nem tudunk semmi komolyat csinálni. Beszéljük meg TS-en szerintem holnap, amennyiben ráérsz. Priviben ez hosszadalmas lenne. Ha ezt kitaláltuk, csinálhatunk egy leírást, hogy a többiek is be tudjanak szállni. Nem ártana több játékkal tesztelni, továbbá egy BF3 benchmark mód is kellene. Más oldalak nem tudom hogyan csinálják? Kéne valami progi, ami fps érték mintát vesz 2-3 másodpercenként a játékból, aztán azt legyűjti egy logfile-ba. Aztán ezt könnyen átlagolhatjuk, kb fél óra játék után. Fraps pl tud ilyet esetleg? Egyelőre ennyi jutott eszembe, kissé fáradt vagyok most, holnap, illetve ma jövök dél körül legkésőbb.
Szerk.: ha csak ketten mérünk annak nem sok értelme van, így legelőször meg kéne tudni, kik azok, akik beszállnának egy ilyenbe? 5-6 ember minimum kellene még.
-
deadwing
addikt
Az a baj, hogy nekem game alatt se megy a 2-es
Apone: lehet elmarad ma a tesztelés, most ébredtem fel, és még el kell szaladnom erre-arra. Majd jelentkezem. BF3 alatt sikerült találni valami benchmarkolásra alkalmas módszert? -
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1039 üzenetére
OK. Napközben is jó neked? Ha hazaérek én azzal fogom kezdeni, hogy csinálok bc2 meg bf3 teszteket üres szerveren 1 ponton megállva. Alap proci, alap gpu, és ugyanez tuning mellett is. Ez az első amit majd mindenkinek érdemes lenne. Van BF3 alatt valami beépített benchmark szted? Elég nehéz lesz azonos körülményeket produkálni máskülönben. Az is számít ha pár centivel arrébb néz a játékos.
TS IP: 91.82.224.70
Az időpontot meg kell beszéljük, mert fent kell lennem, hogy adjak reget a csatlakozáskor.Nem kis meló lesz egyébként ha alaposak akarunk lenni. Screenshotolás hegyek lesznek...
Egyébként már rég gondolkodom egy ilyen közös tesztelésen, legutoljára akkor jutott eszembe, mikor ismételten láttam egy AMD vs Intel vitát.Bárki be akar szállni, jöjjön. Minél több eredmény lesz, annál jobb!
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1031 üzenetére
50% GPU kihasználtság?? Erre mi a magyarázat vajon? Fú csak menjek haza, megnézem én is, mert ez így nagyon-nagyon kevés valamiért. És ami a fura, hogy full be van állva 50%-ra. Fura, hogy pont én mondom ezt, de itt valami nem stimmel. High vagy low graf?
Csináljunk már egyszer egy tesztelős napot /pár órát/, TS szerverem van, tudunk közben dumálni, és lennének mérési eredményeink mindenféle konfiggal. Hm?
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1032 üzenetére
Hát én azt nem tudom neked innen megmondani.
Mit mutat az AB game közben? Kombustort hagyjad, AB menjen a háttérben és játssz 5-10 percet, majd alt+tabbal nézzed meg a grafikont.
A driver anomáliára majd otthon ránézek, nálam mi is látszik...szerk: most látom hogy ment a BF3 közben... megzavart a kombustor.
Ezek a gpu értékek high beállítással születtek?
Egyébként igen, megnyugodhatsz, megy mindkét magod. -
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1025 üzenetére
Teljesen mindegy mivel sztem... BC2 vagy BF3 van? Ha igen, ezekkel megnézhetnéd mit mutat az AB. Továbbá, ha már megteszed ezt a szívességet, pls csatolj már be egy képet, kíváncsi vagyok milyen GPU kihasználtságod van. Nálam BF3 99%-ra hajtja highban, de lowban meg csak 70% körül megy a kártya és alig van fps növekedés
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1022 üzenetére
Ne furmarkkal csináld hanem gémelj kb 5-10 percet és úgy!!
Apone: te is megtennéd a kedvemért?Vagy neked nem piszkálja a csőröd, mi van ha mégis 1 maggal használod te is a kártyádat?
Szerk.:
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogyha megy gém alatt, akkor megy furmark alatt is mind a kettő mag.
Szerintem ezt nem árt nem elfelejteni.
De felejtsük a furmarkot akkor, és csak játékkal teszteljünk. -
deadwing
addikt
-
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #1015 üzenetére
Hoppá. De neked működött eddig nem? Veled nézettem meg furmark alatt.
Az aida amúgy rajzol grafikont? Nem lehet hogy mire kilépsz leveszi a 2. gpu-t?
Én a 2.1.0-s afterburnerrel nézem, game alatt, az rajzol grafot és nem fagy össze a BC2-vel. Szóval monitorozásra számomra már rég elfogadott. A tuningot nem vele csinálom hanem CCC-ben. Nézd meg ha tudod, nálad mi a helyzet, kíváncsi vagyok. -
deadwing
addikt
Köszi srácok azért
Apone: igen, jól érted. -
deadwing
addikt
Szeretnék megkérni valakit, akinek nem Asrock lapja van, 12.4-es körüli katát használ és budapesti, hogy szánjon rám 20 percet az életéből. Elvinném a kártyámat, megnéznénk hogy ott megy-e 11.12 fölött a 2. gpu. Csak pusztán kíváncsi vagyok.
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #991 üzenetére
A 4 gpu skálázódása nem jó. 3-al még talán lehetne kezdeni valamit, de akkor jön a probléma, a táp csere. Jelenleg egy 750-es tápom van ami kevés lenne a 6990+6970 CF-hez. No ezért gondoltam úgy, hogy inkább cserélek egy kisebb fogyasztású kártyára. Kevesebb fps-em lesz az igaz, de csak egyelőre
Miért írsz a 6990 után -en-t? -
deadwing
addikt
No akkor a válasz mindenkinek: 1 monitorhoz is kevés a 6990, hacsak nem akarsz fasza kis input laggel játszani highban. Az egy dolog, hogy már kisebb kártyák is támogatják az eyefinityt, de gyakorlatban a 6990-el 3 monitorral lowon még OK, de feljebb véve katasztrófa volt. BC2/BF3 amire használom, most már csak 1 monitorral. Engem 100 fps alatt már zavar az input lag, ezzel nem tudok mit tenni, gyűlölöm ha az egér később reagál egy rántásra mint kéne.
Konklúzió: ha 1 monitorod van, még ott is esélyes a 3. gpu, ha nem akarsz mediumon vagy lowon játszani. -
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #968 üzenetére
Te gyári kábeleket/átalakítókat nem kaptál hozzá ezek szerint? Visszaolvastam, de nem találtam meg a problémádat. Igaz most már mindegy is...
-
deadwing
addikt
No egy kis topic ébresztő kérdés következik.
Adott egy asrock extreme3 gen3 lap, amiben ketyeg a 6990, jelenleg 16x módban. Azonban ha akarok mellé tenni bármit /6970/, a lap csak 2*8-ban fog dolgozni. Van valakinek tapasztalata mennyire jó megoldás ez? Gyanítom ugyanis, hogy nem lesz az, még a 8x hagyján, de valami aszinkronitást emlegettek 1-2 külföldi fórumon, de sajnos inglis lidlbit, így nem nagyon értem a lényeget. Köszi. -
deadwing
addikt
Csak hogy ti is lássátok
Kissé rossz helyre ment a kommentem
ház -
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #909 üzenetére
Na nemá. Az meg hogy lehet? Elvileg nem szabadna neki, mert ezzel csak a kari fogyasztását tolod ki. Gondolom én, hogyha nincs feltolva 20-ra, akkor többször veszi lejjebb a gpu használatot, na de ettől miért keletkezik anomália? Egyébként ki tudja, hogyan csinálja ezt a kártya vezérlése? Mit vesz el magától, hogy csökkenjen a fogyasztás?
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #907 üzenetére
De +20 a power nálad?
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #905 üzenetére
Bakker most irigy vagyok. Ezt úgy tudja, hogy power csúszka +20% ?
Milyen gémmel teszteled?
Mert nekem úgy 920 a határ még ezzel a hűtővel is, szal nem amiatt, mert melegszik...
Gr. -
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
Nekem csinált olyat régen a BC2, hogy punkbuster frissítésnél röcögtette be a képet, mikor az screenshotolt éppen. Lassú netkapcsolat tehet errről esetleg. Ha nincs hőfok problémád, akkor próbáld ki úgy, hogy letakarítod a gépedről az AB-t, érdekes dolgokat tud néha művelni. Ezt mindenképp kipróbálnám a helyedben.
-
deadwing
addikt
Igen. A nagy gubanc a fotókon is látható amiket pár napja felraktam. Miszerint a gpu-ból pár mm feküdt fel rendesen a rézre. Konkrétan csak a sarkai... A nagy része NEM. Kifogtam egy ilyen rosszul sikerült darabot, ennyi. Vagy szerinted ilyen nem lehetséges?
Nekem viszont megérte az árát. Egyszeri befektetés, és soha többet nem kell izgulnom a hőfokok miatt. Én így nézem a dolgot. -
deadwing
addikt
Nem tudtam mit tenni. Játék közben már volt hogy lekapcsolgatott a kártya, annyira túlmelegedett. A házam nem túl nagy, egy thermaltake swing, de sosincs rajta az oldala. Most még. Szóval a lényeg, hogy nálam a gyári hűtés katasztrofális volt, még a réz szintbe csiszolása után is. Így legalább nyugodt vagyok, hogy semmi extrém esetben sem sütöm meg a gput.
-
-
deadwing
addikt
válasz
szente80 #863 üzenetére
És van valami amivel monitorozod a gpu-t? Jah és tudom furmark így meg úgy, de megkérnélek, csinálnál nekem egy screenshotot furmark burning közben? Mivel az nem eszi bele magát sehova, nem kavarja meg a gépet, max csak akkor amikor használod, így bajt nem okozhat. THX!
De más is csinálhat -
deadwing
addikt
Semmi az égvilágon.
Amint ráér haverom, átviszem hozzá aztán leteszteljük másik lappal.
Egyebet nem tudok kitalálni, mert a lapomba másik slotba meg nem fér be a hűtő miatt.
Ha ott se megy, akkor leszarom és használom a decemberi drivert.
Most is felraktam mert elegem lett, és játszani meg kell
Köszi a segítséget -
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #851 üzenetére
Olyan hw hiba, ami csak x verziójú driver felett jön elő? Na ilyet se hallottam még... és nem is akarom elhinni se
Akinek esetleg még van tippje, kérem ossza meg velem, mert kihullik a hajam lassan... Köszi mindenkinek!
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #849 üzenetére
Megnéztem a másik biossal, semmi változás. Így legalább ezt tudom. Viszont mióta ez a 12.4 van fent, 2-szer is úgy bootolt be a gép, hogy kép ugyan volt, de annyira sötét, hogy alig lehetett látni valamit a monitoron. Ez egyre gázabb dolgokat művel nekem... Ha valaki ilyet mondott volna nekem 1 hete, hogy van 1 olyan kártyája ami úgy romlott el, hogy új driverekkel nem megy, azt kiröhögöm... Én még ilyet nem láttam. Ez lehet hw hiba vajon?
-
deadwing
addikt
válasz
- = Zk = - #848 üzenetére
Nincs tiltva... az órajelet is megemeli, mintha használni akarná. Csak mégse... van hogy meg is szólítja és ilyen 1-2 %-ot mozdul fel.
Eszembe jutott valami, kipróbálom átkapcsolt biossal, akkor kizárhatjuk az esetleges bios hibát. Jövök azonnal. -
deadwing
addikt
Nos, úgy tettem ahogy mondtad.
Sajnos játék alatt is ugyanúgy viselkedik. Kipróbáltam 32 bites winnel is, a helyzet ott is ugyanaz. 11.12 feletti catalysttal nem hajlandó terhelni a 2. magot. CAP nélkül is kipróbáltam persze, meg azzal is. Alt+tab után ez fogad, jah és ennek megfelelően az fps is kevés. 11.12-vel 160, így pedig 90-100. Mit mondasz erre? Kiemelném, hogy új winnel ugyanez a helyzet, így szerintem az oprendszer hibát kizárhatjuk. Tökéletesen tanácstalan vagyok a továbbiakban... -
deadwing
addikt
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de ez azért érdekes, mert 11.12-vel jól megy a furmark. Az egy dolog, hogy +20% powerrel beszarik az egész, ezt sem értem, mivel másoknak meg pont úgy jó, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy újabb driverekkel nem hajlandó menni a 2. mag. Egyébként nem használok már ilyen progikat, de ha mondjuk hőmérséklet grafikonra vagyok kíváncsi vagy csak egyszerűen a gpu kihasználtságra, akkor azt mivel nézzem meg, ha a külső progikat nem szabad használni? Vagy az amd csinált ilyen szoftvert ami valóban használható is? Gpu-z használható esetleg?
Nézek nemsoká fps-t game alatt. -
deadwing
addikt
válasz
HUfantom #842 üzenetére
Miért kell ilyeneket manuálisan kikapcsolgatni? Miért nem megy úgy ahogy kell?
Elegem van.
Felraktam kíváncsiságképp egy szűz vinyóra egy új win7-et. Sorrend: alaplapi driverek, win frissítések, majd catalyst 12.4 + 12.3 CAP1. Szerintetek mi lett az eredmény?! Elárulom, NEM MEGY a 2. gpu. A tesztprogramok kiírják, hogy 830MHz mindkét mag, de terhelés csak az elsőre jut, a második áll. Furmarkkal néztem és kombustorral, játékkal nem, mert ezek után nem tartom értelmét. Szóval most már nagyon kíváncsi lennék, hogy másoknál ez hogy is működhet egyáltalán, meg arra, hogy nálam mi a fene van. 1 biztos, kezdek idegileg kikészülni lassan... -
deadwing
addikt
válasz
deadwing #840 üzenetére
Ah, megőrülök már megint. Ha az a +20% rá van tolva, még 900MHz-en is fagyás a vége furmarkkal. Elkezd szőrösödni a grafikon, a gpu kihasználtság és az fps is elkezd ugrálni, majd jön a fagyi. Valaki postoljon már nekem egy tuningos screenshotot, kata/performance + furmark screennel, pls, mert ezt már nem hiszem el... 2D-ben nálatok hogy állnak az órajelek? Nálam 450/1250 és 250/150...
-
deadwing
addikt
Na újfent csomó kérdésem/problémán van.
Az új driver nálam változatlanul nem megy. Illetve megy, de a 2. gpu nem.
De ez most mindegy is.
Amit pár napja felraktam képeket az úgy készült, hogy a katában nem volt az overdrive bekapcsolva, csak AB-vel húztam, így gondolom, hogy nem nyúlt a power csúszkához. Jelen esetben nincs AB telepítve, és ha azt a csúszkát feltolom +20-ra, pár perc furmark után lefagy a gép 930/1500-on. Ha normál helyzetben hagyom, akkor nem. Egy CM GX750-es tápom van, így kizárt, hogy nem bírná el... így viszont a kérdés adott. Miért fagy meg? A +20% a fogyasztási limit eltörlését jelentené, vagyis ebben az állásban az OC jobban igénybe veszi a GPU-t ezért fagy meg? -
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #832 üzenetére
Milyen tápért mész? Milyen van most? Kapcsoljad kifele a vsyncet, lesz az több is mint 60
Egyébként saját tapasztalat, 930-940 felé nem érdemes már menni a kártyával, fps-t alig nyersz, viszont stabilitást veszítesz. Nálam most 930-on van default fesszel, és álom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest