- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
jó hogy neked 1440x900-as monitorod van, mert lehet engem is egy ilyen érdekelne.
lenne egy kérésemnem tudom szeretted/szereted e a prince of persia-t (1,2,3) és a tomb raidert (legend,anniversary), és a flatout2-t?
ezek vajon mennének wide-on, mint ahogy a flatout uc?vagy zsugorítottak. -
-
Dxx
tag
Én végigtoltam a játékot. 6670 1GB ddr3-al. 1680-on játszottam, árnyékot kikapcsolva, a többi medium, azt hiszem, így játszható volt 30-fps körül, bár volt hogy kicsit beszaggatott. Viszont nálam a memória miatt kicsit korlátozva van. Valamint még azt tapasztaltam hogy kell a játéknak a 4 magos proci, hiába volt az E5200 3,3 Ghz-n, folyamatosan játszhatatlan volt, a x4-es PH II ami csupán 2,5 Ghz-n megy már megfelelő társnak bizonyult.
-
Padree
senior tag
Nem tudom, ez a VTX3D bennem visszás érzéseket kelt. Valahogy Inno3D és társai feeling. Oké, hogy a Powercolor - vagy melyik nagy gyártó - leányvállalata (mint az ASUSnak az ASRock
), de az még nem jelent feltétlen Kánaánt.
Amúgy mivel is tud többet a Juniper mag a Turks-nál? De ahogy nézem VTX3D 5670 a nagyobb webshopoknál már nem kapható, ellenben találtam hasonló paraméterrel (1GB GDDR5) Sapphire-t - igaz Redwood XT mag van írva Juniper helyett.
-
bluyoo
nagyúr
Köszi!
Pont a VTX3D-ket néztem.A 6570 egy ezressel olcsóbb így inkább a 5670 DDR5 megoldás lesz.Még a VTX3D VX6750 512MBD5-H néztem de az már tuti CPU limitet produkálna.
Hát az alaplap egy asrock g41m-vs3 pont G41 Chipsetel. -
Chaser
legenda
Celeron G530 mellé menne a legolcsóbb hdmi-s asrock lapba, ha véletlen mégse vennék külön vga-t. Igaz csak gyári hűtőm van, de cpu tuning biztos nem lesz hála intelnek
Táp is halk, hdd meg 2.5"-os lesz mert ssd-re nem futja ilyen hobbi célra. Szóval ezért érdekelt annyira milyen rajta a hűtő, mert olyan ótvarokat láttam - hallottam - már hogy nem is igaz. És a gyári L2 pro rosszabb/hangosabb mint ami ezen a kártyán van...vicces.
-
Zen_Ronin
tag
Nvidiam nem volt az utóbbi sok évbe.
A rendszer is új telepítésű.Szerintem mindenképpen az energiagazdálkodás nem tetszik neki.
Alapból 100/150 MHZ-en megy a GPU, és ha valami köll neki, akkor emeli feljebb, a gyári 650/800 MHz-re. Megpróbáltam az overlockot is 725/900 MHz-en és vígan futott.Ebből én azt állapítom meg, hogy nem lehet a driver, a kártya, az alaplap, a táp ... hibás.
Valahogy le kellene tiltani a GPU energiagazdálkodását, de találom ....
-
Zen_Ronin
tag
Már próbáltam a 11.9-est is.
Az alaplapom Asrock 880 GMH/USB3Nos, elvégeztem egy stabilitástesztet. /vagy inkább határfeszegetés-tesztet /
A proci 3700MHz-re felpörgetve, 110 W-ot fogyasztott. Közben felmelegedett 82 fokra, a tápventi, és a prociventi majdnem kiszállt a gépből, úgy pörgött.
Így még sohasem hajtottam ki a lelkét szegényemnek, mert még a legdurvább játékok sem készítik ki így.
Közben vígan kattintgattam, indítottam alkalmazásokat stb ....Semmi fagyás, lassulás.
A táppal nem lehet baj, az bőven elég.Aztán, kb. 3900 MHz, és 86 fok körül megadta magát, és kikapcsolt.
.
-
Szaboo
csendes tag
-
Szaboo
csendes tag
Hát igen.. Van. Támogatná ez a DVI-I-t is, itt mással van a baj szerintem.
Találtam egy külföldi topikot, ahol válasz érkezett egy hasonló kérdésre:
LINKÉs ha DVI-D csatlakozást használok, akkor is megmarad ez a probléma amiről a külföldi kolléga beszél szerintetek?
u.i.: Minjárt fogom, és letöröm a 4 tűt, és kapok egy DVI-D to VGA átalakítót
-
Szaboo
csendes tag
Csak úgy mutatom, ez az amiről most szó van.
-
Szaboo
csendes tag
-
Szaboo
csendes tag
Igen, próbáltam hogy csak a DVI-re kötöm a VGA-s kábelt, vagy az átalakítót. Nem volt jel.
Aláb írtam, ide is leírom egy észrevételem. Már többször olvastam a kézikönyvet, most ütötte meg a szemem pár sor:
DVI-D Port
-HDMI Supported
-HDCP Supported
-Dual-Link DVI output supported.Akkor ez a baj? Egy "DVI-D"-VGA átalakítóval biztos menne? Nem akarok megint feleslegesen venni ezt+azt
-
Szaboo
csendes tag
Nos igen-igen... 3 monitorom van. Az egyiken van DVI kimenet is, a másik kettőn csak VGA
A HDMI-be megy egy DVI-HDMI kábellel a DVI-s monitor. Ez oké.
A VGA-ba megy az egyik VGA monitor. Ez is oké.
A DVI-be kéne mennie egy VGA-nak, de sehogy nem akar menni.Esetleg probléma lehet a DVI tipussal? Korábban a DVI monitorhoz "DVI-D" - "DVI-D" kábelt használtam. Viszont az a monitor most foglalt a HDMI miatt, így vga átalakítót kell használnom. Na, az átalakító az nem "DVI-D" csatolású, hanem "DVI-I"-s. Van egy DVI-VGA kábelem is, az "DVI-A" végű.
Ezek közre játszhatnak?
u.i: már többször olvastam a kézikönyvet, most ütötte meg a szemem pár sor:
DVI-D Port
-HDMI Supported
-HDCP Supported
-Dual-Link DVI output supported.Akkor ez a baj? Egy "DVI-D"-VGA átalakítóval biztos menne? Nem akarok megint feleslegesen venni ezt+azt
-
Sanyi19
őstag
Közben próbálkoztam bios flash-el, valamiért nem indult a windows. Visszaraktam az eredetit így már indul megint. Ott kerestem, hogy mi lehet a probléma. Winflash az kifagyott azthittem nem de tényleg kifagyott mert 25 percig hagytam úgy és nem változott semmit. Ekkor a BIOS nem módosult. Utána Atiflashből csináltam én is FreeDOS-al, majd RBE-vel angolra állítva a rendszer nyelvét és a lokációt írtam át az órajelet 675-re... Direkt csak, hogy kipróbáljam jó-e a program. Közben elfelejtettem, hogy a Catalyst-ba is bevan állítva az overclock 675-re, lehet az okozta az újraindulást boot után. Na ez után az akció után már elkeseredtem kicsit, mert alapon nem, hogy gyorsabb lett volna a volt 5670-emtől hanem kicsivel még lassabban is tekert legtöbb játékban. Nem számottevően de ilyen 2-3 fps-ekkel.
Na aztán elkezdtem kutakodni a neten és megtaláltam a Sapphire oldalán a TriXX nevű progit, ami nevetve felülbírálja a biosban beállított UpperLimitet és simán tudom húzni a kártyát. Most 725 Mhz re emeltem a GPU órajelét simán lefut minden, alig melegszik és ezen az órajelen már kicsivel gyorsabb az 5670-emtől. Megyek tesztelek tovább...
Majd csinálok képeket az eredményekről.
-
alvaro
senior tag
Nna, toltam nekik AVP benchet is, közkívánatra.
1920 alap 1920 tuning 1280 alap 1280 tuning
5670/512/GDDR5: 15.9 16.6 30.2 31.4
6670/1024/GDDR3: 14.5 16.1 27.9 30.6A memória tuningja szinte ugyanannyi a két kártyánál, 15% az 5670 és 16.6% a 6670 esetében - látszik, hogy a GDDR3 itt korlátként szerepel, a GDDR5 kevésbé. Mindenesetre a végeredmények különbsége nem haladja meg a 10%-ot ezen a konfigon. Hogy mondjuk több CPU maggal mi lenne, azt nem tudom.
-
alvaro
senior tag
Na, méricskéltem egy kicsit, RE5 bench-csel (dx10 módban). Az eredmény tényleg a 15-20%-ot hozza a GDDR5/512 5670 és a GDDR3/1024 6670 között, a régebbi, de GDDR5-ös kártya javára - de csak 1920-ban 4x edge detect AA-val, mert AA nélkül se 1280-ban, se 1920-ban nem sikerült semmi különbséget megcsípni - itt a 3.1GHz-es régi core2 duóm CPU limitet húz a kártyára, úgy néz ki.
Próbáltam régebbi dolgot is, mert nálam jellemző, hogy régiekkel játszok, így próbáltam egy painkiller játékállást. Az eredmény itt is ~15% a GDDR5 javára, szintén 1920*1200 4xAA esetében. Ez mondjuk nincs is értelme kisebb felbontásban játszani ezekkel a kártyákkal.
A különbségen kicsit javított, mikor 900-ról 1050-re rántottam a memória órajelét (meg mellesleg a GPU-ét is 850-re, de ennek lehet, hogy nincs is jelentősége), így painkillerben hajszál híján megvolt az alapórajeles 5670 (775/1000): 56-60 fps 57-61 helyett. RE5-ben megmaradt azért a különbség jó része, ez 21.5fps-t adott 25.6 helyett. AA nélkül meg mindig 38.4-38.9 lett az átlag fps, tökmindegy a kártya vagy az órajel...
-
Stirbi
addikt
Igen a 6670gddr5 és a 6570gddr5 a gpu orajelet leszámitva telejesen megegyeznek,pixel filtrate és a texture filtrate kis mértékben eltér, de szerintem nem lesz észrevehető.
Ez most ugyan olyan, mint a hd5670 gddr5 ésa hd5570 gddr5, itt is csak annyi volt a különbség, hogy kisebb volt a gpu orajel az 5570 esetében.Tuti vétel volt, kevesebb pénzért, ugyan azt kapta a felhasználó. -
Chaser
legenda
Épp azt nézem, hogy az 1 gigások nem érik meg, alig többért van 5750 v 5770, még elvétve 5850 is van 30k-ért. De az 512-es jó vétel, az 1GB ram úgyis csak fHD-hoz kell, ez a kártya meg inkább HD-ra való, persze van game amit fHD-ban is szépen eltolnak. 5670-ről erre szvsz nincs értelme váltani.
-
Chaser
legenda
Ugyanolyan a 6570 is, a kisebb hűtés az LP változat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest