Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Én annyit tudok hogy Heroes of the Storm alatt be sem kapcsol a venti. Assassin's Creed IV Black Flag Singleplayer alatt max 62C° volt. Még nem volt friss biosom addig,volt olyan driver ami alatt 100% tekert,játék alatt is 40C° körül tartotta a gpu-t,de volt hangja.Jó lett az MSI kártyája,még az apró anomália ellenére is. Ha nem lesz lényeges változás a Vega11 -nél és még jó drága is lesz akkor marad ez.150k körül és kompromisszum mentes fullhd -s grafikáért bevállalnám 2019 -ig,a következő generációig.
-
Mert az Alföldön olyan jó...
Elmondanám, h a mezőgazdaság bajban van. Támogatás le van osztva, a nagyoknak. Tőlünk délebbre ipar nincs, ott csóróság van nagyon. kb. kiskunhalas-baja-majsa vonaltól délre már bánat van, Mórahalom/szeged kivétel, ott élhetőbb. De a sok kis falu... semmi munka vagy semmi pénzért bármi.
-
válasz
Televan74
üzenetére
ehh, Valley van fent, azzal állítgatom. Ide "hánnyam" amire jutottam, vagy logoutra? Sok kedvem egyikhez sincs. Kicsit állítgatva, ismerkedve a wattmannal azért lehetett reszelni, a visszahűtés állítható, ez fain. Ez is most 50-54 fok, álló ventikkel. De most adtam a ventiknek, terhelve 68 és utána visszahűtötte 40-re...

-
VGA sebesség tesztre mi a jobb:
- Heaven
- Valley
- Firestrike
- Cinebench R15
- Vantage: free van, nem tudok csak VGA-t futtatni, ennyi időt nem szánok rá...
- 3DMark 11Melyiket? Rövid legyen. Nem akarom stresszelni, csak meg akarom nézni, h alulfeszelve tényleg gyorsul-e. Illetve alsó 2-3 state-ot lejjebb veszem, ne melegedjen. Elég soknak tartom idle 45 fokot, csak net megy, semmi extra.
Mi lehet a minimum fesz neki?
State 1 818-ra van állítva, 0,79 akármi V-t ír a GPU-Z, szal. kicsit mehet lejjebb az tuti. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jajaja, Én is csak lesek, pislogok, de belegondolni már nem merek, hogy ez szülőként milyen érzés lehet.

Tavaly olvastam utána épp ennek, mert arra jártunk, ott mentünk el a helyszín mellett, és sógor mondta, hogy itt történt.
Ezt a kihülést is épp most olvastam, ott is csak pislogtam, hogy ilyen megtörténhet?!
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Istenem
Nincs rosszabb, ha gyerek hal meg. Akkor sem, ha másé, szülőként bele sem gondolok. Ha akármi naplopó lenne, egy gyereknek akkor sem szabad meghalnia.Minap volt a kihűléses 11 éves a TV-ben. Baz'meg, szibériában egy tanyán OK, előfordul. De itt? Még hideg sincs, -20-ak voltak régen és most 2017 van: jogvédők, ombudsman, tüntetnek mert fát vágnak, tüntetünk éjjel-nappal mert házat bontanának le, védőnők, tanárok... és megfagy OTTHON? Hát pár embert elküldenék sittkóra néhány hónapra, persze fűtés nélkül...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Banyek.. elég kemény ez az olasz buszbaleset.

-
Habugi
veterán
Ugye a Polarisok esetében lehetett arról olvasni, hogy kb az utolsó utáni pillanatban kaptak egy órajel boostot.
Többek között ezért is történhetett az, hogy egyes modellek kicsúsztak a hypeolt TDP-ből, a custom hűtések nagyobb szórására is adja magát mint magyarázat, ugye a gyártók elkészítették már ezeket, jóval korábban vélhetőleg majd rákerült az extra órajel/kakaó és van amelyik gyártó hűtése necces lett, van amelyik nem.
Nyilván a kiadás előtt már "finomhangolni" sem nagyon volt idő, így rájukbasztak bizonyos plussz fix feszt, amivel tuti mind hozza amit kell, aztán kalap-kabát. Vélhetően emiatt lehet őket most ilyen pöpec módon alulfeszelni.
Megjegyzem ez csak ilyen hablaty féle eszmefuttatás, az hogy összefüggést vélek felfedezni a két dolog között nem feltétlen jelenti azt hogy van is..

-
Majd megnézem, futtatok pár tesztet, gondolom Firestrike megmutassa, h meddig lehet lemenni. Azt írták még, h memóriát pikk-pakk felhúzták 2150-re, kész. És ezt is fesz emelés nélkül... OK, a lottó effekt benne van, meg nincs is szükség rá, de ezt is kipróbálom...
Az a nem világos, h AMD-nél miért szokás ez a túlfesz és hogy ennyit "hagynak" a cuccokban. FX-is leválogatva, kicsit szétdobva a palettát mehetett volna boltba, jobban belőve -> extra pénz nekik. Most itt a VGA, nem lett volna nekik előnyösebb, ha alacsonyabb TDP-vel kiadják? Franc se érti ezeket.
-
-
Habugi
veterán
Nem véletlen kezdtem számodra lefekvés előtt az alulfesszel!

Aludtam 4órát és kidobott az ágy..

Mondjuk most előadhatnám neked h igen-persze tudtam konkrétan erről amit linkeltél csak igaz nem lenne..

Ez már ilyen Hightech GCN4 okosságosság.Nálam a buta GCN2 marhára nem gyorsul az alulfesztől, cserébe viszonylag könnyen megtalálható az a határ ahol ugyan még hibázni nem hibázik a GPU de a scoreok elkezdenek lefittyenni, na részemről ott álltam meg.
Közel sem "must have" vagy legalábbis nem olyan mértékben mint egy ref480-nál, csak érdekelt be tudom-e tolni ~200W-ra a Sapphire gyártói oldalán is 375W-osnak (!!!!!)
feltűntetett kártyát, hát be!
Az egész a 480 topic olvasgatása közben pattant ki a holofejemből, soha az életben nem alulfeszeltem még VGA/GPU-t..!

Ezt tudja ~2óra játék után/alatt:

Vicces nem? Lég only, ráadásul silent módban, mondjuk a Raven3-nak elég nagy szerepe van ebben de akkor is röhejes. Nem elfelejtendő h kb csak azért elérhető a vizezett kártyákra jellemző sub60, mert ilyen levegőztetés és GPU fesz mellé marha nagy overkill a 390X-re rakott TriX.
Visszatolnám BIOS defre akkor sem történne shemmi, csak nem sub60 lenne a vége hanem ~64-65°C, ugyanakkor ha extra kell akkor alábaszok +100mV-ot és 1200Mhz OC és sub75.., persze nagyobb fordulat mellett és a PCB / házventiket is hallani már olyankor füles/game nélkül.
Ezért lettem Sapphire fan és ezért sajnálom hogy a Polarishoz csak a Nitro szériát vetették be mert egy TriX / Vapor-X megléte mellett az ajnározott MSI / XFX a kanyarban sem lenne..
Ajánlom az RM 750i peak/max értéket (HWInfo64-ben az OSD kedvéért átnevezett falból KI érték..) és pontos..

A lánc ugye úgy néz ki hogy CorsairLink --> HWInfo64 --> RTSS OSD..Kb vicckategória ilyen VGA mellett, egy minőségibb 400as tápról elmenne a gép.
Na szóval brahi az egész alulfesz téma is számomra, oké nem fogok bemutatkozni, tudjátok hogy néha kicsit jobban belezubbanok ezekbe a dolgokba mint kéne..
Próbáld ki, játszogassál csak vele..!

-
Bakker! Ez megvan? [link]
Már több oldalon láttam, h -ősi AMD szokásnak megfelelően- túlfeszelik a GPU-t. Ezért a tuning első lépése: csökkentsd a feszültséget!
Ilyet se keféltem még. Illetve de, FX stock-hoz is lehetett alulfeszelni, vagy a frekit OC-zni. Nah, alulfeszelem én is majd, mer' amúgy ölég ez. 
-
Habugi
veterán
Hát jah, egy komoly épített vízre kigyúrt ház/beltér nem arról híres hogy olyan nagyon huzatos lenne, mivel shemmi szükség nincs rá. Ez simán lehet magyarázat arra a magas Idle értékre.
Adj neki némi levegőt és onnantól max arról fog szólni hogy meddig melegszik, h mennyire ütvefurózza a füled a hangja, legalább sarkall majd h minél hamarabb periszkóp mélyshég alá küld..

-
-
Habugi
veterán
Egen, ez az Idle leálló hűtés/ventik az új agybaj, már a Tri-X-em is ilyen, idő volt mire megszoktam, megjegyzem nekem nyáron sem nagyon lépte át a 40 fokot álló ventikkel, most 35 körül elvan.., szóval azt az 57-et sokallom.
Meddig mehet..?!
Hát addig úgy sem tudod hevíteni játékkal h az számítson, már csak azért sem mert egy ponton túl agyonvágják saját magukat, nem lehet megfőzni.
Brahiból csináltam pár hónapja egy alapórajel & alulfesz profilt, pont a 480as topic/480as fogyasztások kapcsán. Simán használom néha amikor olyan játékot játszom amihez overkill a 390X, -50mV mellett a 60-at se nagyon lépi át 2000rpm mellett..
A tiéd fele ennyit se eszik, kvázi Crimson 16.11.5 fel, custom profil neki, kis tesztelgetés és zsírgörényshörény lesz amíg összekotlod az asszonytól a strandpapucs árát.
Egyébként shemmi olyat nem tudok neked írni ezzel kapcsolatban ami ne szerepelne ott a topicban, én oda csak olvasgatni járok, illetve ha épp agyilag egyben vagyok még, megpróbálok tanulni is vmit ezekről a kártyákról/Wattmanról.
-
Nem gáz, mert vizezni fogom, DE:
- nyilván nem az első héten. HA vmi baja van, derüljön ki most.
- az is píz, bekötni a rendszerbe. Az meg kevés van.
- 2 ventis 280X OC-nál halkabbat vártam, a fogyasztásból adódóan is. Nem halkabb.
- kiadós játék után 57°C idle (nem hűti, ezt akarom bekapcsolni), játék alatt 72°C is volt... sokallom. Mennyi itt az elmegy hőfok még? -
ééés a radeon spec settings nem indul el... fain. Ventiprofil, ilyesmik kuka. Látom nem egyedi a probléma, sokaknak az. DDU+clean installt ajánlják. Na de az volt bakker... És van, akinek utána sem működik. Vissza az AMD vonatra, megint kell várni, keresni melyik a jó driver.

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nah, végre lesz majd normális méretű ramdisk. Igazán az ideális az lenne, ha minden ott futna/telepítődne, a HDD meg a backup csak.
Hááát, ez a VGA igencsak hangos terhelve. És rohadtul fűt is. Amin meglepődtem, mert nincs OC, és a 280 X OC elvileg többet fogyasztott.

Lichdom Battlemage-t ultra minden elkezdtem, majd vettem is vissza ezt azt. Természetesen ennél is olyan, h a legtöbb opciónál nincs látható difi a high és az ultra/very high között. Nyilván álló képen lehetne mazsolázni, h itt szeplős, ott meg nem, de ez játékban nem lényeg. Tress FX-et is végre kipróbáltam... majd ki is kapcsoltam. Ez nem természetes, inkább csak gagyi. OK, nem sok helyen néztem meg, de nem kell ide.Az a nyomi bolt, a varázsló megint megszívatott. 7-én rendeltem, olyan cuccokat, amik külső raktárról 4-5 nap volt írva. Küldtek egy mail-t, h 12-18 szállítják. OK, kicsit több, legyen. 19-én rákérdeztem... Hááát, majd a jövő héten jön be ami nincs. Kaptyákbé. OK, mi nincs? Plexi dugó. Mondom akkor a többit küldjék, azt meg egy borítékban ha megjön és kész. De nem válaszolt már erre a polgár. Ha nem kérdezem, akkor mikor küldték volna? Jövőre? Ha rendelek még, akkor azt csak utánvétre és nem veszem át. Legalább akkor majd lesz tényleg készletük.

-
-
hackeeeee
Jómunkásember

Ez mekkora ötlet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
nesztek ehun van e:

meglesem azt a Bitcher 3-at

-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ja. Az összes nő (majdnem) az életemből akihez így vagy úgy közöm volt (haver, főni, barát, pár, jó ismi stb-stb) mind ikrek. Exem is az volt. A mostani áhítozás tárgya is az.
Megölnek. Mert tényleg megölnek. De az isten látja lelkem, hogy igazat beszélek. Értük vagyok megbolondulva, meg tőlük. Kell a fájás.
-
Televan74
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nem.
Mert ott mindenki azt ír amit akar. Én meg az Anderseni korból kinőttem. -
Gyuri27
félisten
Legyen könnyű neki a föld.
Amúgy meg akit szerettünk és szerettek azokkal együtt leszünk majd újra. Erre figyelj.
Beteg ez az ország. Régóta mondom.Amúgy meg gempőcők. Kaptok tőlem házi feladatot (ha megcsináltátok lesz házi pálesz is).
Szóval. kell nekem egy jány. Szerény, csendes. Ikrek. Vörös (festett nem baj). Lehetőleg pici (bár ez nem feltétel). 85c vagy felette. Szeresse a filmeket, az összebújást (Ákost, Bonanzát, DM-t).
Na feladat kiadva. Induljatok! -
-
Habugi
veterán
Nyilván nincs, csak azért emeltem ki mert okt.23.-án is jó pár ismerős kokárdával flangál..
VH?

Btw kösz srácok!

..de a sorok hangvétele ellenére nincs dráma, sajnos a személy akiről írtam már jóideje elment, aki hajnalban távozott már nem igazán tudott sem magáról sem azokról akik körülveszik..
Nem savanyodjon bele a topic, csak ki szerettem volna írni magamból pár gondolatot.

-
-
Habugi
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
A móka mára elkerül engem, hosszas betegeskedés és szellemi/mentális leépülés után hajnalban 90évesen elhunyt egykori nagymamán testvére, nincs rá kifejezés de magát nagynénénknek nevezte/tekintette.
Cirka egy éve nem nagyon ismert már fel senkit, heti 2-3x jártunk át hozzá az utóbbi 3-4évben, minden nap más, hugi, édesanyánk vagy jómagam. Bevásárlás, gyógyszerek, számlák, fürdés, traccspartyk, ilyesmi..
Elég ramaty egy élete volt de bölcsesség az szorult belé nem kevés, nem mellesleg elképesztő lexikális tudása volt.Viszonylag fiatalon meghallgathattam tőle a tankönyvi bullsh1t mentes igazságot '56-ról, számomra azóta senem nemzeti ünnep senem kokárda, rengeteget tanultam/hallottam tőle a második világháborúról melyben két fiú testvérük is odaveszett.
Még általánosban jártam amikor elkezdett olyan könyveket olvastatni velem, melyek a honfoglalás korabeli időszakban íródtak, csak éppen nem magyarok, hanem olyanok által akik már itt éltek, miként élték meg és látták azt az állatias csordát mely megérkezett keletről..
Ugye, megint csak egy külső nézőpont, tankönyvi bullsh1t nélkül..Őszintén szólva elég rosszul érzem magam, sosem tekintettem szorosabb családtagnak, ugyanakkor ha belegondolok rengeteget tett azért hogy azzá váljak aki vagyok, bizony voltak évek amikor többet mint a tulajdon szüleim. Szerettem, félreértés ne essék csak az általános, távolságtartóbb magatartását sokszor rosszul értelmeztem, pedig halála napjáig ott volt egy gyermekkori fényképem az asztalán..

Kezd végleg eltűnni nem egy olyan generáció, melyeknek nincs utánpótlása, nagyon nagy baj ez.

A "qrva fejlett" 21. századi rohanásunkban nem halljuk/értjük már meg mit mondanak vagy próbálnak átadni, pedig ha valakikre hát rájuk marhára oda kéne figyelni, mert a tapasztalat és tudás amivel rendelkeznek csak rengeteg veríték, könny de elsősorban rengeteg vér elfolyása által szedhető csak össze.., s melynek előbb vagy utóbb újra el kell majd folynia, mert nem tanulunk tőlük, nem tanulunk a hibái(n)kból.Mindegy, nem drámázok, nyugodjon békében, remélem halálában megtalálja azt a békét amit életében sosem lelt meg.
-
Apucy01
őstag
Üdv szörnyek és hologramok!

-
Malibutomi
nagyúr
Ide is megosztom veletek.

Star Citizen (megint). Van benne Director mod, ahol ugy mozgatod a kamerat ahogy akarod.
Ilyenek keszulnek vele: [link]Mind ingame.
-
Gyuri27
félisten
Szakaggyámálearról a témáról. Kell a fájás?
Doki. Itt kellemes dolgokról beszélünk. Nem szakmaizunk. Szóval jöhetnek a kecskésporeszlinkek, a zergéssexiképek stb-stb.
Amúgy meg látod, hogy látod. Nekem nem kell igyak, hogy terminátorjózsi legyek. Mer az vagyok egy pohárvíz után is.
-
CJ4567
nagyúr
-
Gyuri27
félisten

-
Habugi
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Bíztam benne, ezért nem is éreztem válaszra méltónak tegnap, révén három felvételt linkeltem és mindhármon elég jól látszik milyen felvételre gondoltam.., úgy voltam vele megvárom amíg klikkelsz valamelyikre.

1680at nyugodtan felejtsd el csak rápörgött sárkányUrunk.
1920x1080 kéne, FHD, DA!

-
Jakuskacsa
senior tag
Reggelt! Ma reggelre megvilágosultam. Értem most már mit takar a nem softvare-s dolog. Hétvégén... viszont kérdés lenne: melyik felbontás áll legközelebb az 1680x1080 hoz? Szerintem ha átállítom a tv-t erre a felbontásra akkor nagyon fos képe lesz. teszteljem 1920x1080ban?
-
-
Gyuri27
félisten

-
Jakuskacsa
senior tag
-
Habugi
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor oké, meglesz. Köf.
Mondjuk manapság 4700-on utazok, hogy ne forrjon feleslegesen, de megnézem majd 4800-on.
Forza: Jah lehet, de ez csak itt van így jelen, sehol máshol.. Csak érdekelne, ha egyszer valakinek lenne kedve. Majdnem írtam, hogy nézd már meg plz, aztán rájöttem, hogy de mégsem.. Szal, nemgáz.. Topponvagyok..
-
Habugi
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Béta, nem különösebben érdekelt.
Kicsit nehézkesen/lassan indult vele a gép, aztán rájöttem h csak azért mert a DRAM legalján az MCH FC "Auton" maradt.
Abba az állatba vágna bele a villám aki azt oda legalulra tette..
Összességében sem csodát nem hozott az éhes kockámhoz sem galibát nem okozott.
Btw.., zéró jelentősége van annak mikor csinálod meg, egyetlen szempont h téged is érdekeljen, meglegyen a kedv, ellenkező esetben nyugodtan elhagyhatod.
Ha jövőhét/hónap azt is ugyan úgy meg fogom köszönni..

Forza.., így az elmondásod alapján utóbbi, mármint 4szálig mászik és kakukk.
Ugye az is bennevan h a Win előszeretettel fantom maszatolja a terhelést a szálak között, azt látod hogy, pedig dehogy. -
hackeeeee
Jómunkásember
Az már stabil, vagy még béta? Amikor utoljára néztem akkor az még béta bios volt..
Ő, lehet.
A lényeg.. Ha engedélyezve van a HT, akkor 100%-on teker az 1. szál, a többi pedig 10% körül vakarja a heréit, ha kikapcsolom a HT-t, akkor átlagosan 70% körül teker mind a 4 mag.
Az már spontán vicc kategóriába tartozik, hogy kb. ugyan úgy fut 1. szál 100% terheléssel, mint 4 szál ~70%-kal..
Dióhélyban, arra lennék kíváncsi, hogy a HT kezelése 1 foschrakás, vagy konkrétan 4/6 szálnál többel nem tud mit kezdeni a játék.
Megnézhetem, sőt, lehet, hogy a vdeót is meg tudom oldani úgy, h ne legyen terhelés vesztés, vagy le tudom videózni a monitort. De ez csak este, 9 után kivitelezhető.
Sorry a nyers stílusért.. kb. 11 órát aludtam, és mégsem vagyok túl emberkompatibilis.
Mondjuk ez miatt lehet a teszt sem lesz meg ma, mert lehet be sem kapcsolom a gépet ha hazaérek.
-
Habugi
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Kösz apafej, amennyiben időd/kedved engedi és van lehetőséged nem softveres felvételt készíteni, hogy tényleg csak a real terheléseket mutassa az anyag/config, ugyan NV de érdekességképpen simán belefér a packba, addig fetrengek még rajta úgyis mi legyen a sorsa ennek az egésznek..

(#5614) hackeeeee:
BIOS megvolt múlthéten, 3101..

Win10.., áááá, az teljesen kilátástalan, annyira gyűlölöm hogy az elképesztő, újból használhatóra herélni/finomhangolni.., napok, se időm se kedvem nincs rá, még egy ideig marad az Anniversary előtti 1511 aka 10586.494.
Neked egyébként nincs kedved WTTJ-n betolni a problémába 4.8-on a 6700K-t?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1080p, VH, 2xSMAA.., ha nagyon kivérzik mögérakhatod szépítő jelleggel az 1440P-t ahogyan én is tettem..

Ezt egyébként gáz ha nem tudom értelmezni?

"Amúgy ha már FX, Én arra lennék kíváncsi, hogy Horizon 3 alatt, hogy dolgozik a 8 szál.. Mivel ugye a HT miatt a 6700K-val lényegében sehogy, 1 szál terheléssel játszok, ez miatt, lényegében majdnem jobban fut a játék, ha kilövöm a HT-t."
Jó pár játék jobban fut HT nélkül, megaztán ha tudod h egy szálat terhel miért érdekel az FX teljesítménye, nem beszélve arról h hogyan dolgozna 8szálon?!

Egyébként pedig elnézést a "sok" habnyi szakmaizásért srácok de ezt muszáj voltam veletek megosztani, mégiscsak AMD OFF topic, gondoltam titeket is érdekel(het) egy abszolút bullsh1t mentes igazság az FX-ekről..

Számomra pontosan úgy ahogyan pl a mobiltelefon, a PC sem státuszszimbólum
, kvázi szemrebbenés nélkül írom le hogy mikor/miben szar(abb) a 3x annyiba kerülő Intel. -
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy Hablaty.. Win10 reinstall vótmá?
A bios update-et meg sem merem kérdezni.

Amúgy ha már FX, Én arra lennék kíváncsi, hogy Horizon 3 alatt, hogy dolgozik a 8 szál.. Mivel ugye a HT miatt a 6700K-val lényegében sehogy, 1 szál terheléssel játszok, ez miatt, lényegében majdnem jobban fut a játék, ha kilövöm a HT-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Ja hogy konzekvencia publikálás esetére értetted, ájszíí..

Persze, minden ilyen apró, a konfigokkal kapcsolatos apró részlet elérhető, csak mivel nem cikket írni szándékoztam ide a topicba gondoltam lehagyhatóak.
Egenn, az FX ördöge bizony (sokszor) a részletekben rejtik, emeztet hablatyoltam magam is.
Máramennyiben ugye egy OotB, Turboval TDP limitet folyamatosan lefelejgető defaultot "részletekként" lehet summázni..

CL10 2144Mhz-en mentek a RAM-ok a látott videóban (gyárilag 1600 CL9
), mivel ez volt rendszeresítve az FSB 230as, CPU-NB 2530, 5060Mhz mellé de ezeket ide márcsak azért is feleslegesnek éreztem, mert az Ontopicban 0.01sec alatt fellelhető. 
Egyébként erre sem lehet szerintem elvinni a kijött FX vs minden más kontrasztot, a pakliban nyilván benne lehet de érted, azért itt nem nonK és/vagy beállítatlan/finomhangolatlan i5/i7-ek kerültek lezongorázásra..

Egyébként az örömmel fogadom, sőt azthiszem mondhatom h másodmagammal fogadnánk ha beszállnál az agymenésbe vajon hol is lehet a kutya elásva.

-
stratova
veterán
Hablatyológus Uram: úgy értem, ezt itt elénk tárni teljesen rendbenvaló szerintem, aki találkozik vele max örül az eredménynek. De akár vs akár vegyestopikban felvetni, akkor lehetne a legjobban, ha még kapna egy kis kiegészítést s akkor tényleg nem lehet belekötni.
Kend tesztjéből egyébként még kiderül hogy pontosan milyen RAM NB órajellel és időzítésekkel sikerült operálnia? FX ördöge szerintem a részletekben is rejlik, amelyekre kend figyel, más meg megemeli a cpu szorzót és kalap kabát. -
Habugi
veterán
A 480ashoz egyébként grat!!

Ja "nemhajcsaki" mi? Az a probléma hogy mint azt a teszt elmondta shemmi nem hajcsa ki, ezen a pályarászen legalábbis..

(#5609) stratova:
Nézd csak mit találtam: [link]
Ehhez anno már kaptam hozzájárulást..

Ghz-es 290es, 4.6-os 4690K társaságában, 1680-ban, pontosan ugyan úgy fullad meg itt (vagonok) mint a 6600K és ez VGA-erőben alig erősebb mint a 280X 1240-en.
Történet vége, így már tetszik érteni miért éreztem fölöslegesnek a kiegészítést?
Abszolút hozza az előbb felvázolt elméleti síkot a gyakorlat.
Azért khm, ne vedd fel kérlek sárkányUram de így az évek múlásával plusz látva/tudván mennyi tesztet végeztem itt igazán eljuthatnánk oda h elhisszük amit hablatyolok, teljesen szükségtelen kiegészítések nélkül, tényleg no offense.

-
Habugi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ennyi tart csak vissza egyébként, kvázi az általános informálatlanságból adódó sötétshég..

Az emberek 99%-ának magyarázhatod akárhogy mi a különbség a netes tesztekben látott/olvasott OotB 9590es és a belőtt 8320as között, nem fogják érteni, ilyenformán minden szarra rá lesz fogva az eredmény és csak az x+1-edik VS háborút indítanám el vele, ráadásul tartalmát tekintve kb egyedül a világ ellen, szembehugyozva a széllel..

(#5605) stratova:
1240-en nagyon komolyat alkot a 7970/280X, kérdezd meg amcsiverdást, neki volt.
Cirka Ghz-es 290es szint, nem véletlenül hangsúlyoztam ki h nincs ám akkora kontraszt, ami van is, simán pertut tud köpni az 1680as felbontás tényével, arányaiban, extra az egész mellé hogy ezáltal még jobban is van büntetve terhelés ügyileg a 8320as.
Szóval nem, nem ebben van elrejtve a csízió sárkányUram.
Ha megnézed az FPS-eket, számoltatandó képkockák szerint is szépen síkban van a kettő, kvázi az ebből eredeztethető CPU --> GPU interaktus ilyenformán közel azonos, a relatíve GPU erővel egyetemben pedig arányaiban teljesen jó a Hawaiiok mellé a FHD.
-
-
stratova
veterán
Hablaty Uram, érdekes eredmények ezek. Bár jó olvasni, afelé hajlok, hogy nagyobb felbontáson nem a CPU dolga kevesebb, hanem a GPU-é növekszik nagyobb mértékben. Ha Mancikával [ó bakker ilyenkor mindig beugrik, hogy anyósom néha így hívja asszonykámat
] már nincs lehetőség tesztelni 1080P-ben, ki lehetne próbálni, mit szól az Intel bagázs, ahhoz ha közel húzott 280X-re fogják le és 1680-nal tesztelnek. Ez persze nem tökéletesen kivitelezhető, de érdekes lenne.Mondjuk nem rossz eredmény ez a kis A10-esre nézve sem
bár szerintem IGP-vel meg sem moccan a Cry3 viszont múltkor legnagyobb meglepetésemre egy fórumtárs Kabinivel tudta tolni a Doomot 30 fps-sel. o_OJakuskacsa
ez lenne a legjobb. -
Habugi
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Najó de érted, a téma egyik felén adott egy szépen finomhangolt 5Ghz-es, CPU-NB tuningos 8320as, amilyet a kommersz netes tesztek egyikében sem találsz, max mélygász szinten létező Turbós 9590est, a másik felében pedig ott a mighty Intel, mindjárt 3db CPU-val és úgy véreznek el hogy azt öröm nézni..

A másik két féltől még nem gyüjtöttem be a megosztással kapcsolatos hozzájárulásokat mert egyelőre azon filózom ugye h érdemes-e, de miheztartás végett ittvan az a bizonyos 8320 & 280X anyag: [link]
Ugye ezt anno az FX-Onba készítettem "kihajcsa-e" témakörben, mellétéve egy 4Ghz-es, illetve 4.5Ghz-es kört/felvételt is, kiemelve h mire érdemes figyelni..
Aztán.., nesztek, az egyszálon 2x olyan erős 4.7-es 6600K & 390X: [link]
Hiába kicsivel magasabb felbontás, elősegítve a GPU limitet, azonos beállítások.., úgy vérzik el a 6600K hogy azt sem tudja fiú-e vagy lány..

GPU usaget figyeljétek már az első pillanatban.., az átugrott intró utáni rész (vagonok) pedig maga a siralomház, ott annyira nincs képben a CPU hogy van hogy kevesebb az FPS 390X-el mint 280X-el volt.., ugrál, minden baja van.
A vicc egyébként, nem az összehasonlítás miatt jöttem ugyan ide tegnap, hanem azért hogy durva CPU limites környezetben szemléltessem a magasabb felbontásra való váltás, aka VSR/DSR 1440p okozta CPU terhelés csökkenést, a "kisimulást" amiről manapság elég sokat hablatyolok de sokak számára nehezen érthető ez a GPU limitbe való átfordítási "trükk". Na az első kör végén VSR@1440p-re váltok és végigmegyek ugyan ott, ugyan úgy, ki is adja amit ki kell, GPU szinten hiába a +~50%-os többlet számolnivaló, a vagonok között 1440p-ben sokszor több az FPS-em mint előtte FHD-ban volt, pusztán azért mert nem fuldoklik annyira a 6600K..

Végeztem, feltöltöttem, na mondom hoppá, erről nekem van anno Mancikás anyagom is, lássuk.., na kb azóta nem térek magamhoz. Tudtam hogy néha hurka a 4mag de azt nem hogy ennyire..

A mantra pedig micsoda? Szar az FX!!!! Hát persze..

Magyarázat szinten egyelőre ott tartunk, hogy az FX féle modulos megoldás/8szál még mindig klasszisokkal közelebb áll a valós 8maghoz mint az Intel féle HT és ebből eredhet itt az előny, a 4mag pedig szimplán kevés, elolvad, hiába sokkal erősebbek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Youtube, aztán ha valakinek van ilyen anomáliája, akkor megosztható, hogy tessék itt van.
Többet nem agyalnék ezen.
Persze mivel ez csak 1 környezet, ez annyira sajnos akkor sem mérvadó, még akkor sem, hogyha tudjuk, hogy olyan a Cryengine, amilyen.Sorry, hogy 3, vagyis 4 sorban lerendeztem a monológod, de nagyjából ennyire vagyok képes, jelenleg.
Ugye mi is néztük, még vonalban is voltál, amikor a 6700k-val néztem a 390-et, hogy gyorsult, de közel sem annyit, mint amennyre számítottunk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mi lehet a minimum fesz neki?
Nincs rosszabb, ha gyerek hal meg. Akkor sem, ha másé, szülőként bele sem gondolok. Ha akármi naplopó lenne, egy gyereknek akkor sem szabad meghalnia.

Ilyet se keféltem még. Illetve de, FX stock-hoz is lehetett alulfeszelni, vagy a frekit OC-zni. Nah, alulfeszelem én is majd, mer' amúgy ölég ez.