Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Jah
kb.
Most lesem az AM5 cuccost is...
HA mar pénz lesz égetve, lehet csak-csak arra kellene beruhazni.
Bár akkor Bukom a DDR4 es ramokat...
-
myckey
veterán
Az X3D megéri a majd dupla árat ? Láttam az L3 gyorsitót...valami 92mb...
De ez is AM4 ráncfelvarrásos cpu.Akkor már, nem DDR5 kellesz ? mer szó volt a jövőről meg blabla...vagy elég ha a lap, azt majd cput cserélsz ?
passzolom amúgy.
-
myckey
veterán
Az adatlapos kompakt viz, az az ! Nem dobnám ki, eddig szolgált ! ( paszta kellesz majd, az régi már,de az akad, a jóféle közismert )
Csak ha már költ az ember, nem tudom mit...és hogy arra jó lesz-e. ( annak sem jártam utána, hogy egyéb szerelékkel lehet -e moddingolni, mókolni, okosságot művelni )

Gyuri
Persze, ezeklet ismerem, jók is...Nem is akarok sok sok ezres mást venni. -
blp85
senior tag
válasz
myckey
üzenetére
Ha az adatlapodon lévő [ID Cooling Frostflow 240L AIO] -d van, akkor az kompatibilis elvileg az AM4-el, a Ryzen 5700X-et meg simán lehűti, de az 5800X-et is, aminek jóval magasabb a TDP-je.
Én sem váltottam, és szerintem nem is fogok AM5-re váltani, mert a jelenlegi igényeimnek az AM4 is megfelelő.Ha esetleg léghűtés mellett döntenél a Thermalright hűtők is nagyon jók.
-
myckey
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Az évet csak a miheztartás miatt ...persze.
Most ami van,....i5-6600K. Elején húztam, de azóta sem.Biztos, hogy nem 1-2 évente újítok komponenseket.
*azt sem tudom, mihez kedzek a lap és cpu duoval, most. Lehet átrakom öcsi gépébe.
Igaz is ! Lap és CPU mellé, kellesz valami CPU hűtő is ! Hát ezt sztm tuti rá nem rakom már újakra.
kompakt viz. -
Gyuri27
félisten
válasz
myckey
üzenetére
Akkor az 5700 a barátod lesz. 56k körül. Lap 38k körül. Ez még szállítással is kb 100k. Ram is kijön 20k-ból. Oszt ennyi.
Esetleg 5700x-5800x a 32mb l3 miatt.
Az hogy mi a bánat lesz 6 év múlva senki se tudja. De ha ennyire előre gondolkozunk én x3d procit vennék. Ha csak 3 év akkor valószínüleg elég a 8 mag. De hát ezt se látja előre senki. -
myckey
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Most is, sok-sok éve Asrock akad... azzal kibékültem. Memória nem téma, tudod beszéltük múltkor is...veszek valamit a 16 mellé, hogy 32 legyen. De azt a DDR4 kitet nem akarom dobni DDR5 miatt.
Prociból nem szeretnék 100 körül....DE nem látom most át, hogy mi az, ami miatt érdemes lehet többet adni rá. Engem a 200FPS sose érdekelt. Melóra sem szükséges.
Abszolút több év a terv, 3-6 kb. Mint most.
-
myckey
veterán
Milyen Lap+procit ajánlanátok, pár évre ? Memória is kellesz 16GB, a meglévő mellé. Szóval a RAM az DDR4 marad, egyelőre.
Keret kb. 120 ezer. memoárral sztm, amit előbb bevásárlok.

Láttam ezt azt, de javában sztm AMD lenne, a Radeon VGA miatt is.
-
Televan74
nagyúr
Azért fejlődik a mesterséges intelligencia. Bár vannak még hibák. De hogy egyes emberek mire használják az erőforrásokat, az már más kérdés. A következő videóban a zenét is MI készítette.
-
Gyuri27
félisten
-
myckey
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
XMP t már alapon használom...most nem érdekel az órajel frekvencia meg az idzites ...
Csak nem akarok másik kettő Gskill Ripj V CL15 ös kitet venni, mer akad olcsóbb Gskill is, dualban, ami ezeket a paramétereket tudja.
Én meg nem használtam még eddig, csak egyformákat. Koppra ugyanazt..,..Drágát nem akarok, mer ez cask DDR4 es és majd kellesz DDR5, új deszkához meg CPU -hoz. Szal most felesleges zsebbnyúlni, elég akármi is, cask már a 32 lehet érne valamit, upgrade gyanánt. Esetleg.
Szal valami olcsó 2x8 GB-os CL15 ös, 3.0Ghz kit kellesz. azt mehet a 4x8 gb
-
Gyuri27
félisten
válasz
myckey
üzenetére
Nem. Van egy pl gskill aegis 3000 Cl 16 kited mellé pl Corsair 3200 cl 18 akkor simán a lassabb megoldás fog menni. Ugye ha benne van egy kit ami ment már xmp beállitva. Akkor a következő Kitt is úgy fog menni. Ha nem akkor indul jedec szabványon és úgy xmp vagy kézzel beállit. Anno volt 3-4 különféle modul is gépben. Csak ugye a lassabb a mérvadó. Szintén régen még a DC is ment különféle ramokkal. Persze ha a szervezés és időzités ugyanaz volt.
-
myckey
veterán
memoárbú törvényszerű, 4 egyforma a slotokba...

( jah, időzites es órajel, persze) -
Televan74
nagyúr
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Mert nem volt még rendes autód..
-
Televan74
nagyúr
Én meg kerti partit szervezek magamnak jövő hét szombatra. 5. X-met töltöm nemsokára.
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Igazából itt a fénnyel van a baj amennyire én értek hozzá.
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Fordot Fiatot meg Franciát.....
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Meg bizony.

-
myckey
veterán
Szípen vagyunk.
-
myckey
veterán
éltek még pupákok ?
-
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Én Commodore Világot olvastam általánosban, na az volt régen!
-
Televan74
nagyúr
válasz
hokuszpk
üzenetére
A első Cyberpunk 2077 Teaser Trailer 11 évvel ezelőtt mutatták be.

Annyira tetszett hogy sokáig ez volt a képernyő képem!
-
Beretvás
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Mondjál én nem szégyenlem... De HA te olyan szép okos ügyes mindent megmondó vagy akkor miért sírsz mindég a pénz után??????? Miért nem dolgozol? Miért nem kamatoztatod azt a hatalmas tudásodat amit mindenhol fitogtatsz.. Fotelharcos vagy csak szájkaratézol.
1000 eurót buktam???? Képzeld többet is.. ÉS volt miből meg lesz is mert nem csak a szám jár mint neked..
Mikor már nincs mibe belekötnöd idehozod a privát dolgokat amiket Fosbúkon írtam, szánalmas vagy tényleg de a végletekig..
Mennél dolgozni inkább De az nem derogál....
-
Beretvás
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Jogos..
Én inkább iszom egy sört mert ma is megdolgoztam érte..
Jövőhét meg szabi..
Van pár játék amit be kell fejezni..
The last of US remastert elsőnek..
Nem tetszik a játék de ha már belekezdtem befejezem..
utána jöhet metro egyik része... PS5 ön más azért mint gépen..
-
Gyuri27
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
Hát ide is irtál már eleget, náshova is és igaza még nem volt senkinek. Ráadásul olyan stílusban, hogy jó páran leléptek a topikokból miattad. Gyerekesek ők is. Az nagyon felnőtes hogy hátuk mögött lehordod az embereket. Mondhatnék példát mikor a nagy tudásoddal megszopattad magad. Mert te értettél hozzá. Mennyit buktál? Kb 1000 eurót egy körön. De itt veled be is fejeztem. Végleg.
-
Televan74
nagyúr
Üdítő, popcorn, mogyoró bekészítve!
-
Beretvás
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Pont te beszélsz? Megint ordas hülyeségeket írkálsz nulla tapasztalattal mint általában mert te mindent IS jobban tudsz mindenkinél is aztán ha valaki ellent mer mondani akk jön a Dacos 10 éves szint.
Fikázol mindent is ami még a kezed közelében sem volt soha legyen az intel/NV. Szintúgy nulla tapasztalattal... Most is csak a bullshitet tudod hozni mint 99%ban, "A gyártók is teljesen hülyék akik a saját kék swicheikre elsősorban a gépelést irják"
Képzeld a PS5-öm dobozára rávan írva a 8k... Biztosan a gyártó "hazudik" itt is a te szavaiddal élve... De érdekes mégsem képes a gép a 8kra...
Most akkor hogy is van ez???? Hazudik a gyártó vagy nem? Felvilágosítalak senki nem beszélt hazugságról, arról volt szó hogy te beszélsz megint hülyeséget hogy "gépelésre kék kell" . Megnéznélek én téged ,hogy basznának ki első nap mint a macskát szarni a cégtől ha beballagnál kék kapcsolós szaroddal... Nálad gyerekesebb vén Pélót még nem hordott a FÖLD a hátán az fix...
Dobálózol a nagy szavakkal holott a közelében nem voltál annak amiről írkálod az okosságokat... Más fa...val elég könnyű verni a csalánt..
-
Beretvás
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ahhoz képest ,hogy a "piros nem jó gépelni" mégis silent redet használnak gépelésre nem pedig a csattogós kéket..
Ha neked nem jött be valami nem úgy kell előadni ,hogy "nem jó gépelni" hanem ,hogy " te nem tudsz rajta"
Elég nagy a kontrasz a két dolog között... Ha már visszajelzés kell a gomb lenyomásáról az azt jelenti nem tudsz sem vakon sem rendesen gépelni ha már itt tartunk, ismerőseid sem..
-
Televan74
nagyúr
Jó kis membrános G213.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Beretvás
üzenetére
A szakirodalom a kéket és társait ajánlja gépelésre. Én is akiket ismerek szeretik ha van visszajelzés és le kell nyomni egy billentyűt rendesen. Játékra meg pont ezért nem szokták ajánlani. De ha figyelmesen olvasol leírtam, hogy ízlések kérdése. Nem azt írtam, hogy kékkel nem lehet játszani vagy pirossal gépelni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Apucy01
üzenetére
Annó az 5xx szériáról olvastam, nekem is olyan van. Azt tudom ajánlani. Arra figyelj, hogy a piros nem jó gépelni. Tapasztaltam. A barna kapcsoló jó játékra is.
20 felett kicsivel van pl Corsair, MSI, Asus is. Nézz szét melyik tetszik és arról nézz tesztet. Amúgy csodák itt sincsenek. Adott árkategóriában kb ugyanazt tudják. -
Apucy01
őstag
kugyákok!
szerintetek melyik?
ENDORFY Thock Kailh Brown Magyar fekete
vagy
Redragon K588 Broadsword-Pro -
Televan74
nagyúr
A napi 8 óra megvan, csak nem egyben!
Éjjel 3-8 -ig, meg ebéd után 14 órától 17 óráig... -
Televan74
nagyúr
A Baldur's Gate 3 -ba eddig 1145 órát toltam bele.
-
Beretvás
veterán
Oszt döglötök a melegbe vén trollok pupákok?
Meg a 2x olyan vén kobi..
-
myckey
veterán
sziporkázik a banda
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DPS IQ7
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home