- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz h1ght3chzor #795 üzenetére
Mennyire surgos? Tudnal esetleg varni 2ora es 5 percet? Telorol nehezkes...
Ha nem surgos akk picit olvass vissza, hatha addig elutod az idot valamivel...[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
tusi_
addikt
válasz Televan74 #798 üzenetére
De miert nem 1080p-s kartya??
Ha valaki nem a 4k ra hegyezi a cerkat, hanem a high detail, 144 fps-re, annak pont kell az ekkora teljesitmeny. Engem nem erdekel a 4k, nem zavarnak a pixelek - nem is nagyon veszem eszre, csak ha keresem - viszont szeretnem a RDR2-t, vagy a Metrot Exodust 140 fps-en jatszani, mert a 100 alatti fps nekem zavaro. Plane ha minimumban 60 ala esik, villog a monitor.
3800X tuti eleg lesz a PBO val a magas fps-hez 1080p-ben...[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Televan74
nagyúr
válasz h1ght3chzor #792 üzenetére
1080p overkill,5700XT és még a 3070 is nem egy liga. Árban sem.
3080 és akkor legyen szó a 6800XT -ről is nem 1080p -s kártya.4k -ra szánják. Persze ha szeretnéd használt majd ezen felbontáson. De pénzkidobás lesz az ablakon.Teszt majd lesz,ha lejár a NDA.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Chaser
legenda
válasz boogie84 #793 üzenetére
szerk:
Malibutomi
5m volt első körben gyártónként ha jól tudom
ezt megduplázták
és már 3xxx mellett 5xxx, stb
nyilván nem a maguk elenségei, ha tudnának gyártani nem nagyítóval kellene keresni az 5xxx cpu-kat
és nem jövőre kapna ps5-öt tavasszal az, aki nem rendelt elő hónapokkal ezelőtt[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
warcat
veterán
Reméljük azért Alzán legalább kirakva lesz pár darab, mert azért eléggé pofáraesés lenne, ha mondjuk csak a cseh aloldal kap, mert úgyis elkel De hamarosan kiderül.
EA: It's in the crate!
-
boogie84
veterán
-
h1ght3chzor
őstag
5700xt vs 6800 xt vs 3070 vs 3080 1080P-s megbízható teszteket tudnátok küldeni?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
hadogabi1
senior tag
Lehet megis sikerulni fog alulmulni az nvidia startjat :) vicces lenne bar nem fogok annyira rohogni rajta. Csak amiatt valtanek most mert most meg jo aron menne el az 5700xt.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
tusi_
addikt
válasz Televan74 #786 üzenetére
Na ezek a Fake tesztek! Van egy ket ..szopo, aki ugy akar generalni youtube forgalmat, hogy Fake videokat tesz fel. Akik neves youtublerek, azok kaptak kartyat, de koti oket a foadalom, hogy nem publikalhatjak az eredmenyeket 15.00 ig.
Van aki mar egy hete "osszehasonlitotta" a ket kartyat, holott meg a gyartosorrol se jottek le.
eat, sleep, play, replay
-
Televan74
nagyúr
válasz szasanyi #783 üzenetére
Mire látsz egy tesztet,addigra a vásárlást át is teheted jövőre!
Már találtam RX 6800X vs RTX3080 tesztet a youtubeon,ha a látottak igazak akkor kb. egyforma a sebessége a két kártyának,de van ahol ez jobb és van ahol a másik. Nyilván játéka válogatja.
Mindenbe beleugatok!!!
-
szasanyi
félisten
Én nem ítélem el sem a hülyéket sem a kőgazdag emberkéket, az ő helyzetük - ezért vagy azért ugye - teljesen más. De ők se ítéljenek már el senkit azért, mert másképpen látja és főleg ne degradálják le azért mert sokallja a túlárazott termékek árait.
Bár már kérdeztem, de nem kaptam választ: 6800/XT tesztek megjelenéséről nincs még semmi konkrétum? Ti. engem az is nagyon érdekel pontosan hogyan teljesítenek, milyen a hűtésük hatékonysága és zajszintje! Enélkül nem tudom eldönteni, hogy RX6800 vagy inkább egy RTX3070 lenne jobb vétel...
-
sanya53
aktív tag
válasz ADAM1337 #776 üzenetére
Ezek szerint neked sem sürgős a vásárlás jó géped van.
Én is pont így vagyok nekem van időm várni, amikkel játszom viszi a gépem vidáman.szasanyi: Tökéletes meglátás, most nem nyalizni akarok, de az ilyen emberek látják jól szerintem a dolgokat.
Az árak meg a sok bal fék miatt szabadul el mert az agya helyén is pénz van sajnos. Vagy apuci fizeti a révészt. -
beef
őstag
Csak hogy visszatérjünk a topic témájához:
https://www.guru3d.com/news-story/amd-releases-ray-tracing-tech-demo-trailer-for-hangar-21-demo-to-launch-november-19.html -
szasanyi
félisten
Éppen ezt ecseteltem előbb, hogy az árak olyanok amit nem mindenki akar megfizetni. Nem azért, nem szegény hanem mert nem ér annyit, nem annyira fontos és ahogy utaltál rá, nem jól tűri ha lehúzzák. Sokan vagyunk így, akiknek emiatt húztak egy összeghatát amire azt mondja, hogy afelett már nem hajlandó megvenni inkább kivár. Úgy gondolom ez egy ésszerű álláspont, akinek meg nincs elég esze és/vagy annyi pénze van amit úgysem tud elkölteni annak meg úgyis mind1.
-
Chaser
legenda
gyártósor? ( :
korábban tippeltem a soc-okra, amit megdupláztak a rendelők, és nyilván olyan szerződést kötöttek aminél övék az elsőbbség
eltolták az új epyc-et is
7nm tsmc-n kellene tolniuk a zen 3xxx/5xxx-et, box/ps coc-ot, tr-eket, epyec-eket, de ott ment rdna1 is amit már lelőttek, de mennie kell rdna2-nek isnv meg passz, az biztos hogy a samu 8nm-en gond volt, ahogy gddr6x is bajos
a belengetett fe msrp az biztos kamu, már lelőtték a gyártást, ha nem jön az rdna2 idén biztos nem jönnek ki ennyi kártyával, max 3080-nal, és 2080ti áron minimum
abból talán tudtak volna valós igény 20-40% közötti mennyiséget produkálniTelevan
a refnek 260-nak kell(ene) lenni alzás msrp 5xxx ár alapjánfanti
unaloműzőnek?
nem fogja mindenki sz@rrá vásárolni magát, mert nincs mit
engem pedig személy szerint tavasztól nem érdekel, most is csak azért rohadok itthon hogy lőjek egy 6800xt-t, csak a vadászat izgalma miatt, arra még jó...( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sanya53
aktív tag
válasz ADAM1337 #771 üzenetére
Nagyon figyelni e kell annak aki venni szeretne az tuti.
Én úgy vagyok ezzel, hogy kellene a kártya, de nem minden áron.
Nem vagyok szegény, de a pofátlanságot nem nagyon tudom elviselni.
Amit az nv-val is műveltek az már gusztustalan. Ennyit nem és egy kártya, szerintem. -
veterán
válasz venom8888 #772 üzenetére
Akinek van hitele , az kapott a bankjatol tajekoztatot ,hogy fogja erinteni a moratorium. A tobbsegnek nem emelkedhet a havi torleszto , ha ugy kototte a szerzodest anno. Egyszeruen csak tovabb fizeted ,nem 9honappal amennyi kiesett ,hanem mondjuk 13 honappal. Tehat igen , penzt buksz .
-
sanya53
aktív tag
válasz MegalodonS #767 üzenetére
Délután 15 óra, ha igaz.
-
ADAM1337
nagyúr
-
MegalodonS
őstag
Mikortol lathatoak az online feluleten a kartyak, meg sehol sem latom oket??
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz abridabri #762 üzenetére
Ezt egy cikkben talaltam: jobb ha tulorazol,egy jotanacs.
a moratórium idejére felszámított kamatot a bankok utólag fogják kérni. Vélhetően erre nem egy összegben kerül majd sor, várhatóan a 9 hónap kamatát a fennálló tartozáshoz fogják hozzáadni a pénzintézetek, ami miatt minimálisan növekedhet a havi törlesztőrészlet. (Minimalis jah persze)
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz venom8888 #759 üzenetére
És azt is elfelejtette a kommentje írásakor, hogy nem kizárólag az anyagi helyzet számít! Preferenciák is vannak, illetve aki megteheti az sem biztos, hogy kifizeti ezeket az árakat (amik az bejelentett MSRP árakat ismerve nem túl korrektek) mert egyszerűen nem ér ennyit és kész.
Halkan jegyzem meg, hogy ott van még a tisztesség és a becsületesség ami gazdadgk körében kevésbé respektált - másként nem is lenne akkora vagyona - szóval nem kell (és nem is illik) degradáló megjegyzést tenni senkire.#761Megalodon: Ilyen véleményt illik letagadni és nem hangoztatni (ha vki még nem említette ezt a köreidben).
venom8888: és nem is rád értettem! De be is fejezem ezt a témát, mert itt senkihelytelen szemléletét nem lehet megváltoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz abridabri #755 üzenetére
Akkor valamirol lemaradtal,ugyan is, akinek esze volt az ugyan nugy félre rakta a havi törlesztés árát,mint ha fizetni kellett volna. Mert ha ujra beindul a fizetes,akkor sokkal magyobb kamattal kell majd fizetni a reszleteket. Azt hitték az emberek hogy jot csinalnak vele,de nem.
Es az a havi 15k amit felre raksz az edes keves sajnos. Orulj akkor higy 3 evig nem ment tonkre a kocsid, a biciklid,a mosogeped,tv, es sorolhatnam.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz MegalodonS #754 üzenetére
Koszonom a linket, itt a probléma,hogy sok embernek olyan luxus a 300k s VGA, mint masnak az 5 milliardot ero ház,vagy yacht.
-
szasanyi
félisten
válasz MegalodonS #754 üzenetére
A szegénység és a gazdagság egy állapot, az alázat és a szerénység az ami erénynek számít. Ne keverd össze!
To all: tesztek megjelenésének időpontjáról van már pontosabb infó?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hadogabi1 #741 üzenetére
"De nem a 160k s fizetesuek vesznek 300 ert vga t szoval ezen kar is rugozni"
Ez sem igaz feltetlen .En pl a 170k-s fizummal fogok most 300+ os VGAt venni . 3eves a 1080TIm ,mar siman osszegyult ennyi ido alatt a kovetkezo ara ,csak szimplan nem kell cigizni meg pialni maris megmarad az embernek havi 15k a malacperselyben . Nameg iden foleg jolet van , COVID miatt nem kell torlesztot fizetni Persze ez azt nem vigasztalja akinek rament a munkahelye . -
MegalodonS
őstag
Ugye ez a ''PRO''hardver oldal itt az emberek tobbsege,tobbet kolt hardverre minta az atlag Egy dolgot viszont nem ertek meg,miert van ez a rinyalas mindig,hogy menyi a kereset, meg ki tudja megvenni,stb,stb,stb Mindenki azt vesz amit tud!!
Luxus videokartya nem luxus(ha nem tudod mi a luxus, akkor nezd meg itt )a legdragabb cucc £189.000.000 +
Miert ne lehetne az ember buszke arra,hogy mit tud megvenni maganak,hiszen megkereste ra a penzt!!
A dicsekves nekem dicsosegbol dedukalt szo, es regi beidegzodesu komcsi duma,amit generaciorol viszunk generaciora.Remelem majd levetkezzuk,egyszer es mindorokkre!!!
En 3080- at akartam venni(de nem kaptam) de most a 6800XT-re varok ma,meg tudnam venni a 3090-et is, de meg mindig GTX 770 AMP van a gepemben es 1440-ben siman megy minden
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz venom8888 #742 üzenetére
"Es mindenkinek joga volna elvezni ezeket a luxusokat amit te vagy én. "
Igen, volna...de ez nem az az ország.
És azt is lefogadom, hogy Magyarországon a prémium hardvert vásárlók 75%-a a PH-ról kerül ki.
Ebből a 75%-ból talán 25% az aki tényleg ki is tudja használni, mert extra hardverei vannak pl. egy 6800XT alá, azaz nem korlátozza semmi. És a monitora is megvan hozzá, azaz alsó hangon egy WQHD-s 144Hz-es belépővel nyomul és szeretné kimaxolni azt a 144Hz-et tartósan max grafikán.Van aki azért vesz csak, hogy elmondhassa, hogy van neki olyan, illetve vannak akik meg a megismerés, a felfedezés öröméért veszik meg.
-
Danex
addikt
válasz venom8888 #740 üzenetére
Ez ennél lényegesen árnyaltabb, nem egy olyan ember van aki simán megtehetné, hogy jobb bére legyen, de inkább ül a langyos vízben ahol 0 felelőssége van azon kívül, hogy időben bemegy dolgozni. Csak az, hogy a kényelem és a tanulástól való félelem olyan erős, hogy inkább megnyomorodik ahol van.
Panaszkodás ment mindig az ilyeneknél, de ha tenni kellett volna akkor mindig a szájhúzgálás ment.
1 tucat szakmát lehetne sorolni amivel kb szarrá lehet keresnie magát az embernek. Mikor szakit keres az ember 10eft/óra alatt kb meg se mozdul egyik sem. és kb hetekre előre tele vannak munkával.
Ettől függetlenül igen tudom vannak olyan állások ahol messze alul vannak fizetve az emberek és olyan körülmények vannak ami miatt nem opció a lépés, de a valóságban ezek száma sokkal kevesebb mint azoké akik csak lusták.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz venom8888 #737 üzenetére
Az nem gaming mar hanem hobbi es maximalizmus.
Tudod mi az igazi gaming, mikor csak elvezed a jatekokat. A ket lanyom az xboxon meg az i5+GtX660 gepen olyan elvezettel jatszik GTA 5-el meg Ark-al hgy egesz irigy vagyok bar visszamehetnek abba a korba mikor en is leszartam, csak a jatek erdekelt, Wing Commandert Amigan jatszottam vagy 8 FPS-el es magam ala csinaltam ugy elveztem anno.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
-
hadogabi1
senior tag
De nem a 160k s fizetesuek vesznek 300 ert vga t szoval ezen kar is rugozni. Aki megteheti megveszi aki nem nem. Ennyi. Ne legyunk mar nvidia topic hogy sirunk mennyi....
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
venom8888
őstag
válasz AsakuraDave #739 üzenetére
Jah peesze, de ezt ugy szamoljak hogy pl 2 ember atlag keresete is 260k. Az nem baj ha az egyik csak 120 at keres,a masik meg 400k t. Az utca emberét kell kerdezni a fizetésérol.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Meg mondom öszinten, ha Magyarorszagon dolgoznék,tuti nem tudnek venni gamer gepet magamnak,a havi 150-200k fizetesembol. Szerintem az a maréknyi ember aki kepes kiadni CSAK a VGA ra 350k-t, azok az emberek mind itt vannak PH-n. Es akkor meg nem beszeltunk a gép többi alkatreszeiröl. Es ez a szomoru, en amikor elhagytam Magyart, akkor kerestem 120k ft ot. Ez 16 eve volt. Es hallom,hogy a legtobben atlagban otthon 130-180k t keresnek. Ez undorito 16 év után. Mar az atlag béreknek siman 300 fwlett kene lenni,az oregneninek is aki sepreget az iskolaban 8 orában.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Ott a pont :))
Az elvezheto ,es az hogy van 1 gamer gepem kozott nagy a kulonbseg. 60 fps lövöldékre fps jatekokra edes kevés,es nem is elvezi a tulaj. Szerintem az elvezetes gaming az 100 fps tol kezdodik,arra irtam hogy kb 500k egy gép. Jah es csak full HD rol beszelek[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Inkább egy ladát, ha már úgy is itt a tél
venom8888
Mit hívunk élvezhetőnek? Hogy WQHD-ban akad a 200FPS max grafikán?
Aki játszani akar kb egy kenyérpirító elég fullHd-ra és 60fps-nél is van élet. Ehhez szerintem szarásig van az apró komplett használt gépekkel.
Más meg amennyiért egy új corsát lehet venni, ki tudja választani a rendelőlapon, hogy a ferrari logó bele legyen hímezve az ülésbe, illetve, hogy RGB-s legyen a lábvilágítás és ne csak egyszínű fehér.[ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
Ha 400k lesz egy 6800xt akkor mar keresem is az aprón a jasznált 1080ti ket szare hugye jo lesz az lövödözni. A maradék pénzen meg veszek öreg szuzukit oszt széthajtom mint bolond az annyát.
-
AsakuraDave
őstag
válasz venom8888 #732 üzenetére
Az hagyján de nézd meg az eddigi next-gen címeket...
Gusztustalanul fosul fut az összes még 3090-en is..
Most vagy az AMD kártyákra lett mind megírva és azokon hasítani fognak vagy már most nincs 4k 60fps kártya...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
venom8888
őstag
Az az igazsag,hogy ez a gaming szféra,hobbi, kezd egyre inkabb luxussá válni. Olyan árak vannak mar,hogy szinte vicc kategoria. Egy normalis elvezheto gamer pc 5-600k Más abbol autot vesz,hogy ha baj van a gyerekkel,vagy a családdal akkor tudja vinni orvoshoz stb.
-
addikt
válasz Malibutomi #730 üzenetére
Nem csak itthon drága, máshol is drága: AMD Radeon RX 6800 (XT) Preis: Shops listen Karten ab 733€
És ez a 733 Euró a sima RX 6800-ra vonatkozik! Azért ez nem kicsit van messze az 580 Dolláros bejelentett ártól.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
válasz Malibutomi #725 üzenetére
Na épp ezaz, hogy az RX 6800 XT úgy fest nem 650 Dollár lesz, hanem több! És ez itt a gond, hogy a hírek ilyen 280 ezer meg 391 ezer forintokról szólnak, lásd feljebb. Akkor meg már megint ott vagyunk, ahol a part szakad...
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
ADAM1337
nagyúr
Egyik nagykerbe a ROG-STRIX-LC-RX6800XT-O16G-GAMING listázva van 391 nettóért.
Viszont ez a vizhűtéses verzió. -
TestamentDNR
aktív tag
válasz Malibutomi #725 üzenetére
Én úgy látom, hogy nem az új széria ára a magas, hanem épp az 5700XT árai szaladnak felfele...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Hopkins95 #721 üzenetére
Megis mit varsz? Most is ala araztak az NV-nek.
6900xr olcsobb mint a 3090, 6800xt olcsobb mint a 3080, a 6800 nem olcsobb mint a 3070 mivel gyorsabb nala.Az 5700xt kozepkategorias kartya, a 6800xt felso kategorias miert adnak ugyanannyiert?
5700xt 399$ - 6800xt 649$
Ketszer gyorsabb kartya -
hadogabi1
senior tag
Nem tudod milyen kulonbseg lesz az uj atikkal a 3as es 5 os proci szeria kozti kulonbseg mivel teszt nincs meg. Du megtudod. Ez donti el hogy van e ertelme valtani 3700 rol esetleg 5800-5900 ra. Nem gondolnam hogy aki 100-200 ezerert vesz procit es 300 ert vga t annak kenyerre kell. Ha valoban vki a csaladtol vesz el ezt a penzt az meg nem tul okos. Nem ertem teged ez miert zavar hogy vki ennyit ad ki alkatreszekre. Felnott ember azt vesz amit akar. Ha te nem teheted meg attol meg neked is van alternativa vagy varsz vagy veszel hasznaltan regebbi szeriat. 5700xt en is cserelem 6800xt vagy 6900xt re. 3700x nel meg kivarok van e ertelme cserelni 5 os szeriara.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Televan74 #719 üzenetére
Eddig hasonló teljesítményt épp hogy olcsóbban adtak, lásd Vega 56/64, RX 5700/5700 XT. Ugyanígy az AMD Ryzen szériával is azt sugallták, hogy lehet nagyon hasonló teljesítményt lényegesen olcsóbban is csinálni.
De idén az AMD-nél is megdrágult a hardver és már alig olcsóbb a versenytársnál.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Pont, hogy COVID miatt akik középréteg és felette azok most nem költenek utazásokra, bárokra stb Így mondjuk otthoni hobbikra költenek jobban az emberek.
Az AMD árazással semmi baj ők sem egy szeretetszolgálat, az intel-hez áraztak magukat nem az előző gen zenekhez.
De szerintem is Lisa meg Huang felosztották a GPU piacot egymás közt.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Televan74
nagyúr
válasz Hopkins95 #716 üzenetére
Én nem vagyok ennyire meglepve. Hasonló teljesítményt mint ami a konkurenciának is van,nem fognak olcsóbban adni.Na jó egy picit olcsóbb.
Csak nem egy refre kellene vadászni 250000 Ft -ért hanem egy 6800 -as Nitróra. Eközben ha kapható lesz egy 6800 -as Pulset,ha szerencsések leszünk kifoghatunk majd picivel 300.000 Ft alatt.Mindenbe beleugatok!!!
-
Danex
addikt
Flame hangulat keltésen kívül viszont semmi értelme nem volt, max hogy saját magad kiengedted a gőzt, de az meg nem ide tartozik.
Nem mindenkit érint a válság úgy ahogy leírod, nem mindenki 0 Ft-ra zárja a hónapot és nem mindenki hitelre vásárol főleg nem szórakoztató elektronikát. Illetve sokan vannak akik már 2 generációt kihagyva szimplán mostanra jött el a fejlesztés. 6 évente költ egy szemmel látható összeget és kész, cserébe napi 2 óra hobbi megvan. ki lehetne számolni ez mennyibe kerül más hobbiknál...
Illetve nálam is tervben van egy új kártya, 260-280plafonig, 2 és fél éve vettem egy 1080Ti-t használtan 170e-ért, most kb 110-120e körül eladható, ha lenne 6800XT közel dupla teljesítményt kaphatnék 150e-ből (aztán majd meglássuk hogy lesz az árazás). Én nem cigire költök el havi 40e-ret, meg 25e-ret 2 bulira /hó, nem kocsival járok be 3km-re a melóba, hogy a dugóban elpöfékeljek havi 20ezret parkolással. Másnak ezek a fontosak erre költ, én meg a napvégi kikapcsolódásomra.A készletek meg hát ez van, covid miatt csúszhatott a Development and Research, ez elég ahhoz, hogy ne 2-3 hónappal rajt előtt már gyártósoron legyen a termék hanem csak 1 hónappal, illetve az igények is nőttek, mivel több időt töltenek az emberek otthon így felértékelődött a gaming is esetleg olyan körökben is ahol ez többedleges volt, ellenben pénz meg már van rá.
Akinek meg tényleg a kenyér mellől kell kivenni a borítékból a pénzt hardverre az vegyen használtat, tele az apró az 1-2 éves konfigokkal mert sokan váltanak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz thomasvold #707 üzenetére
Számomra ezek az árak egyszerűen megbotránkoztatóak. Nem elég, hogy már a bejelentéskori árak sem voltak alacsonyak, de a hírek szerint még drágább lesz, ami nálam túllép mindenféle lélektani határt. Az big navi ára Vega széria vagy a Radeon RX 5700 XT széria áraihoz képest teljesen elszállt.
-
hadogabi1
senior tag
Erre a hsz re szukseg volt... hja bocs nem :)
-
fanti
addikt
Érdekes egy világot élünk...
Egyfelől gazdasági válság és covid...és munkanélküliség és szegénység...olykor mélyszegénység.
Erre pl. itt a PH-n sokan zokogva dőlnek a kardjukba, hogy nincs RTX 3-as kártya, sem AMD 5-ös proci, és most még a Bignavi is iszonyúan limitált darabszámmal érkezik...
Pedig...már bocsi...de ezek közül a Ryzen 5 5600X a legolcsóbb, 120 ezer forint...de persze nem lehet kapni sehol, max. aprón, de ott 130-ért vagy többért.Gyerekek...most komolyan.
Mihez kellenek azonnal ezek a hardverek? Ugyan már...Semmihez!
Nem ráértek várni rá mondjuk februárig, az uborkaszezonig, ahol a fű sem nő mert mindenki szarrá vásárolta magát Karácsonyra és szilveszterre, teljesen lemerítve még a hitelkeretét is...?!Inkább a gyártók szégyene ez, hogy nagy parádés bejelentés után nincs legyártott értelmes mennyiségük...nyilván ők is baromi nagyot akarnak szakítani, és így még nagyobb a misztikus köd a termékeik körül...nem lehet kapni, hiánycikk...bazdmeg, annyira jó lett, hogy nem győzik úgy gyártani ahogy viszik a népek...és ehhez hasonló népi rigmusokat hallok és olvasok világszerte....
Ehelyett a nyers valóság az az, hogy a tesztoldalak is szöges ellentétben álló eredményeket hoznak ki konklúzióként.
Ár/teljesítmény...na ez az ami elhamvadni látszik a teljesítmény oltárán.
Hiszen pl. egy Ryzen 5 3600X és egy Ryzen 5 5600X közötti teljesítmény VALÓJÁBAN miben és mennyiben tér el?
Vannak olyan helyzetek hogy semmiben...és vannak olyanok is ahol akár 25%-al is. Azaz a negyedével. Árban meg a duplája az egyik a másiknak...És itt jön ma nekünk a várva várt Bignavi...!!!
Ha, és hangsúlyozom, hogy HA az AMD most tarolni akarna, kihasználhatná az nVidia idétlenkedését, és hatalmas készletekkel lepné el a piacokat, és még nagyon vigyáznia sem kéne az árazással, mert ha az RTX 3 alá lövi be, akár 5%-al...már nyert is, és iszonyú mértékű évvégi profitra tehetne szert. De nem így lesz, de vajon miért nem?Talán mert nem is annyira "ősi ellenségek" ők sem az nVidiával sem pedig az Intellel, és minden üzleti lépésük gondosan átgondolt és előkészített lépések alapján zajlik, egyeztetve a konkurenciával is, de nagyon pontosan egyeztetve....szerintem.
Lássátok azt a tényt, hogy ha érkezik egy szállítmány RTX 3-as kártya, azonnal el is fogy, szinte beárazástól függetlenül. Ugyanígy vannak az AMD 5-ös Ryzenjei is....ja és milyen édi húzás, hogy ugyanakkor pl. pont az Alzán egy 3600XT már 90 ezer...na basszus...szórjuk ki a régi készleteket (amik persze baromi jók szintén) jó magas áron....és ki is szórják.
És ez lesz a Bignavival is....ma! Majd figyuzzátok csak!Három percig se lehet kapni...és jön a misztikus köd...és a szlogenek...bakker, annyira jó hogy nem is kapható...húúúú ha látsz egyet azonnal vedd meg bármi áron!
Jó F5 nyomogatást kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Tipp: Mivel a Navi21 a hírek szerint nagyon jól húzható, plusz jól is reagál a húzásra, ezért a gyártók inkább a jövő héten érkező custom kártyáikból készítenek sokat. A ma polcokra kerülő referencia modellekből csak a szerződésekben vállalt minimális mennyiséget gyártották le a partnerek, és a jövő héten érkező OC verziókból gyártottak/gyártanak sokat, mert úgyis azokat a 10-20%-kal gyorsabb kártyákat fogják venni az emberek.
Szóval lesz szerintem értelmes készlet, de inkább majd jövő héten a húzott kártyákból. -
EXA
aktív tag
Valaki azt az infót hozza, hogy lesznek kártyák, nyugotjatok le a pcsába, valaki meg azt, hogy olyan rossz lesz, mint az nV launch. Én most nem tudom mit higyjek.
Laja333: Mondjuk amekkora titkolózást tol idén az AMD, nem lepődöm meg annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz thomasvold #707 üzenetére
Az előzetes kalkulációm szerint a refnek ennyi lenne az ára. Az AIB árak 300.000 körül kezdenek pl. egy 6800 Pulse. NItro ott is 330-340 ezer lesz.
Mindenbe beleugatok!!!
-
denx1992
tag
válasz #98320896 #646 üzenetére
Akkor ugyan azt játszuk mint a ryzen procinál?
ROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
veterán
Akkor ezek szerint Vapor Chamber lesz a ref kartyakon. Ez mukodik vajon normalisan ,ha valaki vertical mount -ban gondolkodik ? Vagy oda inkabb heatpipe ajanlott ?
-
törölt tag
Itt a komment , mindig szeretem az eredeti kommentet megmutatni.
Na hogy miről is van szó és ki ez MAGYARUL.
Mert a Magyar a világnyelv az Angolt csak sokan beszélik
Aki írta az a Kyle Bennett. Ki is ő aki kitalálta a Magyar Vega bemutatót vagyis hogy vakon két gép előtt játszottál egy Vega és egy 1080TI előtt és mond meg hogy melyik a Vega.
Neki rákos lett a gyereke ezért otthagyta AMD-t. Most megint beszél és azt mondja hogy AMD indítókészlete 5-7szer nagyobb mint NV-é volt, és vissza tudják pótolni a folyamatos ellátás miatt.ITT pedig nagyon részletesen leírják a ref kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Feri7619
tag
Gyűlnek a felhők!!!!
[link] -
nagyúr
NV oldalon már meg lett fejtve. Az, hogy gyakorlatilag nem is akartak MSRP áron értékesíteni.
Figyeld meg majd január februárban a 3080Ti-ból lesz bőven szerintem. Az majd jó esetben veri az AMD-t így kérhet érte az AMD árán felül. Úgy meg már pozitív lesz a mérleg, bőven lesz rajta hasznuk, és újra helyreáll a rend, hogy az NV birtokolja a leggyorsabb vga címet.
Van még egy olyan verzió is, hogy amúgy lesz kártya itthon is, csak mindenkinek azt mondják a nagykerek is, hogy még se, de erre én személy szerint 5% alatti esélyt adok.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
KAMELOT
titán
válasz Malibutomi #699 üzenetére
Az a fura az egészben, hogy már hónapok óta készülnek erre, akkor hol az a rengeteg cpu/vga?! Ugyan ez a másik oldalon is?! Mi a gond, mi nincs a gyártáshoz?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest