- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- DIGI Mobil
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Albigator #7772 üzenetére
Az a probléma hogy pont az a Superposition elég fals képet mutat... akármilyen játékban megnézed, az 5700xt elveri a 2070-et. de még a legroszabb esetben is egálban vannak. A superposition innetől fogva esetleg ugyan azokkal a kártyákkal, és/vagy tuning eredmények összehasonlítására jó, de NV vs AMD -re semmiképp.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
fanti
addikt
válasz Albigator #7727 üzenetére
Komoly?
Hát, az én meglátásom szerint az 5700XT teljesítményszintje nagyjából megegyezik a GTX 1080Ti szintjével, de annál semmiképpen sem több.
Ez az RTX meg olyan amilyen, ahogy elnézem a fejlesztőket nemigen tudja az nVidia a raytracing implementálása felé rugdalni, és hát maga a látvány sem az a frenetikus "beszabehu" érzés....Az AMD meg pont elkezdte erőltetni az új driverfelületét, pedig a 19.12.1 már egész pofás volt. Nem is lenne ez baj, de megint elkezdődött egy szopoda ezzel, ami ugyan már kezd beállni és rendbejönni, de aki ugye pl. most vesz vagy vett RX5500-5600-as variánsokat, ugye annak már az új driverben van meg a kártyaszupportja, azaz kénytelen feltenni az új driverek valamelyikét, amik még nem tökéletesek.
És ugye készülődik az RDNA2 is...meg a Volta??? (erre már lehet nem is emlékszem jól)
Gyors ez a tempó nagyon. Neked nem Albikám?
-
-
fanti
addikt
válasz Albigator #7581 üzenetére
A legutóbbi driverben tökéletes már!
Sapphire Nitro+ esetében szerintem javasolt a ventiprofil beállítása és a zerofan kikapcsolása.
Alapban elengedi a kártyát 50? 55? 60? fokig, és csak utána indít rá ventit.Nálam így megy most, és meg is jegyzi szépen :
És nagyon jó így, mert böngészés közben ugyanúgy néma mint zerofannal, és játékok alatt is előbb megfogja a felkúszó hőmérsékletet így a profil. -
duvi
nagyúr
válasz Albigator #7475 üzenetére
"Ahogy látom hibák vannak még bőven. 2 v 3 embernél olvastam Nitronál problémákat, ami szerintem nagyon gyakori, nálam is használhatatlan volt az a VGA (nem is értem miért ajánlott )"
Leginkább azok írnak a topikba, akiknek gondjuk van. Akinél minden rendben van, azok nem járnak fel ezt beírogatni. Három hónapja vettem az 5700XT Nitro+ kártyámat. Egy Vega 64-es Nitro+ váltott, ami szintén egy nagyon jó kártya. Az új 20-as driverekkel nálam is előjött a black screen, ezért visszaraktam a - többek által is ajánlott - 19.12.1-es drivert. Azóta (bő egy hónapja) egyszer sem jelentkezett BS, vagy egyéb probléma. Szerintem a Nitro+ kimondottan a felsőligát képviseli az 5xxx-es családban. Nagyobb teljesítmény, jó hűtés, minőségi anyagok és összeszerelés. -
-
addikt
válasz Albigator #7477 üzenetére
De nem olyan hibát, hogy túlmelegedett vagy hasonló. Valószínűleg fele annyi strixet nem vettek mint nitro-t, főleg úgy hogy tudni lehetett, hogy el lett cseszve a hűtése a csavarok miatt (google-be beírod asus strix 5700xt, egyböl az fogad, hogy another major issues, ha a nitro+ írod be akkor meg a blackscreen és hasonló driveres problémákat hozza fel.). Akinek gondja van a nitroval, annak másik gyártó kártyája se működne jól.
Nem hiába cserélnéd le a strixet is. Ha meg lennél elégedve vele, akkor nem cserélnéd.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Albigator #7475 üzenetére
Az, hogy vettél egy kibontott nitrot ne vonjuk már egy kalap alá. Általában nem a vga-val van a baj, hanem driveres vagy user error. Ennyi erővel egy amd sem ajánlott. Ha olyan lesz, mint a gainward 2060super phantom gs-em akkor tuti vissza fogod küldeni (és most nem azért mondom mert kattogott a venti, hanem mert szoftveresen egy katasztrófa volt, ha nem kattogott volna, akkor simán együtt tudtam volna élni vele egyébként). Már pedig egy cég.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Albigator #6960 üzenetére
a csatlakozokkal van a legtobb esetben a gond. azzal, hogy a 8 pinbol vezetik tovabb a 2. 8pint...
nekem egett szenne kb 200db ilyen egyszalon hajtott kabel. volt amelyikrol leolvadt a szigeteles is ( 390x )
normalis tapoknal alapbol kulon szalon megy. pl enermax platimax...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
GFerr56
aktív tag
válasz Albigator #6897 üzenetére
Hali!
...én meg aggódtam, hogy dobhatom ki az elhíresült Asus TUF 3 5700 XT-t (vagy legalább is használhatom fel az EVGA által anno a1070-hez küldött thermal pad készletet...). A tegnap megjelent vbios-t még fel sem raktam. RDR2-t nyomom ultra/high beállításokkal 1440p 75 Hz Freesync mellett, csak a ventiprofilon állítottam, hogy ne legyen túl hangos, de a gyári beállításnál azért hatékonyabb legyen. Vajsíma minden. GPU avg 65 fok, max 68-70. Junction avg 70-72, max 78-80, Hot Spot max 80-82 fok.
Kuka???
Ez költői kérdés volt...még tudok javítani egy kicsit a hőfokon, mert a ház ventik a CPU-hoz vannak állítva, és annyira nincs megküldve a proci, hogy monitorozás közben 45 fok fölé nem ment még játék alatt.
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Eagle16
addikt
válasz Albigator #6897 üzenetére
92-93 fok a hot spot. 0,982 V-tal, gyári órajelekkel.
Legtöbbször amúgy nem pörög fel ennyire a hűtés, játéktól függ, mennyire gépigényes, most pl a Metro Exodus-nál vannak olyan részek, ahol gyilkolja a GPU-t, meg olyan részek is, ahol a 75 FPS-hez nem is kell a teljes órajel, és ilyenkor szépen 100W környékén is elmegy, visszaveszi a venti fordulatot is. A Strix hűtése azért jóval jobb, de meg is kérik az árát. Én erre nem is tennék XT biost, nem kell a turbina hang, meg a táp is határeset nálam, örülök hogy ezt is viszi
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
arnoldito
senior tag
-
fanti
addikt
válasz Albigator #6470 üzenetére
"Ráadásul van ingyen gagyi fülhallgatóm, kőműves kanalam, hátsó biciklivilágításom (csengő helyett) és lufim."
Albi barátom!
Nekem meg 3db 6-os szett pingpong labdám, persze többek között, mert abban az időben az összes pénzemet Alzáéknál költöttem el
A végén már sírva röhögtem, amikor az első 8-10 legolcsóbb kőműveskanál alatt az állt, hogy "igény esetén beszerezzük"Úgyhogy komám, pingponglabdákat cserélek kőműves kanalakra, 25cm-es CAT 5E kábeleket meg hátsó biciklivilágításokra, vagy lufikra!
-
törölt tag
válasz Albigator #6458 üzenetére
Minimum wqhd, 4k kijelző mellett nem tolok fhd-ban semmit.( elv ) A legnagyobb baj, hogy az ultra pofátlan árak mellett sincs még mindig olyan kártya, ami nem köhögne esetenként 4k ban.Nemrég visszaküldtem egy RTX 2080Ti-t, mert az se elég rá.Több pénzt meg nem fogok adni 1440p re, ( szintén elv ) mint amibe ez az 5700XT fájt.
-
MZsoltee
veterán
válasz Albigator #6303 üzenetére
Nem a fesz kevés neki, hanem a ventifordulat szerintem. Ha felemelem a ventillátorfordulatot, engedem elmenni 60%-ig, akkor jobb a helyzet. Most már nem hangosítom fel, alszik a párom. De mi köze van a ventifordulatnak a feszültséghez? Szerintem semmi. Maximum a hőnek, de annak sem szabadna. Ha sok menjen el a limitig és fagyassza meg a kártyát. Helyettem akar gondolkodni a gép. Ezt utálom. Nem ismertek valami módot arra, hogy fix ventidordulatot, órajlet és feszt lehessen állítani 3D-ben?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz Albigator #6301 üzenetére
Nézegettem MSI Afterburnerrel. Össze vissza dobálja az órajelet és a feszültséget is. Nem tudom hogyan kell normálisan bekonfigolni, ahhoz, hogy ha beállítom, hogy 2000mhz, akkor az annyi is legyen. Ha kevés a fesz faggyon ki, de tartsa azt a nyomorult órajelet.
A másik, ha beállítom, hogy 40%-os venti, akkor a tökömnek állít rajta 5-10%-ot. Dögöljön meg forjon fel, vagy áljon meg. De ne állítson a ventidordulaton. Kezd dühíteni. A másik csoda, hogy mikrolagol.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
veterán
válasz Albigator #5950 üzenetére
Ne kérdezd miért, de a tesselációs állítás miatt nem valid. Pedig kikapcsoltam, újraindítottam, újraraktam drivert, letöröltem mindent, és akkor is ott marad a not valid. Pedig valid .
Kb 2 hónap múlva merevcsövezem a rendszert, akkor majd lekapom a blokkot a kártyáról, és folyékony fémmel rakom fel. Szerintem a hidronautot nem szereti Picit elszáll a hotspot
Még érdemes figyelni, hogy mennyire elszáll a fogyi is. Volt 300W felett
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
arnoldito
senior tag
válasz Albigator #5890 üzenetére
Csavard ki neki +50% a power limitet nem variálj ezen. Akkor max fog kajálni 210-220 wattot, de simán viszi az a hűtés. Nem kell azt a beállított 2000mhz-hez 1.2V fesz! Nekem még 2100-hoz sem kell 1.200V. Először 2000-mhz-hez adjál neki 1.150V. És SP Extremet nyomasd azon a felbontáson ahol játszol. Aztán 3DMark Time Spy Stress Test Extreme, az 20 kör, ha kibírja stabil lesz game alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz Albigator #5884 üzenetére
Ahogy Create. írja játékokkal.
Személy szerint Furmarkkal egyáltalán nem tesztelnék mert azon kívül hogy irreálisan széthajtja szerencsétlen kártyát sok értelme nincs, ellenben szélsőséges esetben károsíthatja a kártyát.
Azokkal van értelme elsősorban tesztelni amivel sokat játszol, vagy notóriusan érzékenyek a tuningra, nálam például az Anthem volt az ami nagyon szépen kihozta az instabilitásokat a rendszerből.
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
félisten
válasz Albigator #5731 üzenetére
Custom profil, kikacsoltam minden élesítést, meg képjavítót mert szörnyű kép úgy számomra.
1850 -n nekem ezt hozza.A memória tuningot elég jól tolerálja a minimum FPS.
Most nézem radeon 5700 XT .t ír rá neked is. -[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #5020 üzenetére
Volt Zen+ is, ott 3200 CL15-ön használtam ezt a kitet, szintén csoda calculator nélkül, de ha a CL15-öt elengedem ment volna feljebb is (úgy emlékszem 3466 ment CL16-al). Nem ér az a calculator semmit ha nem B-Die memóriád van mint a megalkotójának. Arra ki van hegyezve, a többi die-ra meg csak javasolgat valami random számokat amikkel sokszor nem is bootol a gép. Többet értem el nélküle.
Visszatérve a kártyádra, most ott van a Strix, átvetted (de minek??), az onnantól olyan mintha kijöttél volna a szalonból egy új autóval. Hiába 0km-t mutat, hiába nem fingtál még bele az ülésbe, az onnantól már használt autó és veszített az értékéből. A Strix-ed is.
Onnan kezdve hogy átvetted gyakorlatilag nem vesztesz már semmit azon ha ki is próbálod hogy azzal is rossz-e... de ezt se akarod...Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #5016 üzenetére
A DRAM Cacluatort még mindig egy rakás fosnak tartom és nincs az az isten hogy még egyszer a közelébe menjek, de ott azzal meg is oldódott a probléma, nem használom mert a Memory Try It 100x okosabb, kész, problem solved. (neked a 3200-as HyniX a csoda-calculatorral megy 3333-at, nekem a 3000-es HyniX Memory Try It-el megy 3600-at)
Te viszont nem is akarod megtalálni a problémát ahogy látom. Mondtam hogy lehet a hang driver akad össze, de nem nem mert neked kell. 2-3 napra kellett volna letörölni hogy kiderüljön az-e a baj, de nem, mer' csak. Hát akkor részvétem, szívjál vele.
Lehetne azt is hogy le se törlöd csak kihúzod az USB-ből a HyperX Cloud-ot, lehet azokon a napokon mikor nem volt gondod a géppel épp nem is volt ez bedugva, nem? De kipróbáltad? Ááá, minek...Most ott a Strix, kiderülhetne vele hogy az a Nitro gyári hibás-e, bőven van rá esély, lehet az előző tulaj se poénból küldte vissza... Kipróbálod? Nem, csak fennhangon hirdeted hogy mész a zöldekhez mer' ott minden tökéletes.
Nem troubleshooting-olsz, nem is akarod megoldani, csak köpködöd. Menjél akkor a zöldekhez, ég áldjon.
Nekünk lesz itt helyetted jobb dolgunk is, pl. nyáladzani erre:
[link][ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #5012 üzenetére
Miért vetted át a Strix-et ha ki sem akarod próbálni?
Pont jó lenne referenciának, hogy a bontott Nitróval van-e valami gond vagy a gépeddel...Nemtom amúgy feltűnt-e hogy oldalakon keresztül olyan emberekkel beszélsz akik megelégedéssel használják a Navi-t, vagy ami gondjuk épp volt azon is segített a 19.12.1 driver, kb. az az emberek legnagyobb problémája hogy 10% vagy 20% OC-t bír-e el a kártyájuk... csak nálad sz*r.
Nem igazán tudom követni azt a logikádat, hogy itt köpködöd meg eladod meg biztos vagy benne hogy a géped többi része szent és sérthetetlen és nVidia kártyával hirtelen minden 101%-osan fog működni... pláne hogy némelyik javítási ötletet teljesen figyelmen kívül is hagytad...Persze menj a zöldekhez isten hírével, nekem nem fog hiányozni a károgás, csak fura hogy mindenki játszik meg OC-zik ezerrel, neked meg félóránként kifagy a géped. Ha a Navi vagy a Radeon Software lenne ennyire rossz, akkor mi is szívnánk mint a torkos borz...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
fanti
addikt
válasz Albigator #5007 üzenetére
tényleg nagyon sajnálom, hogy így jártál....
én épp most hagytam abba a 4 órás BF1 multit, QHD felbontáson, Ultra-n, Freesync-el (75Hz) miközben a 19.12.1-es driver Ctrl+Shit+O monitorozójával figyelgettem a történéseket, az FPS számláló 75-ön volt bebetonozva végig.
mondjuk a BF1 szereti a Navit, de ennyire?
teljesen elégedett vagyok a Sapphire 5700XT Nitro+ kártyámmal, és az egész AMD-s konfigommal.
-
R3laX
addikt
válasz Albigator #5005 üzenetére
Hm, akkor lehet tényleg hardver gond lesz, de mondom ez a driveres geb@sz nekem is volt már és semmi baja a kártyának. Bios minden ok a kártyán? Nincs vmi mókolt vacak rajta? Meg nem tudom hogy viszonyul a lapod ehhez a kártyához... de annyi probléma felmerülhet tényleg, most meg lehet az új bios nyavajog. de ha teljesen alapon is újraindul passz. Mondjuk én a Furmarkot sem indítottam el már vagy 10 éve .
hmhm, na majd holnap leszek... jóécc[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz Albigator #5000 üzenetére
Nekem is csinált már ilyet... majd javítják, nem nagy szám. 20-ból 2x . Létező probléma, legalábbis nálam már volt . Játssz egy kicsit vele inkább. Használd arra, amire vetted. Ne folyamatosan a hibáit keresd.
De akkor most nem fagy ki állóhelyzetben a masina nem? Szóval az OC volt a gond. Szerintem már túl ráfeszültél. Sima 5700 sem lesz jobb. Vegyél akkor egy 2070 Supert, én max arra mennék át, de az "kicsit" drágább .
szerk.: Egyébként tényleg az utolsó driver óta tök meg vagyok elégedve a kártyával. Szépen visz mindent, még a kényes "sz@r" játékokat is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Kódos
aktív tag
válasz Albigator #5000 üzenetére
No offense,de szerintem szimplán csak a kártya nem szeret téged. Ennyi hiba jelenséget,és fajtát eddig nem láttam még ezen a forum szálom Szerintem engedd el és irány a zöld.Ahoz képest elég jól birod én már kivágtam volna az ablakon.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
R3laX
addikt
válasz Albigator #4987 üzenetére
Kíváncsi leszek. Én mindig DDU-t használok, nem volt vele még gond.
(#4960) Vitee: Korábbi kérdésedre, bocsi, későn vettem észre. Szerintem rárakja, ha csak simán rátelepíted az új drivert a régire.
(#4986) ADAM1337: Nálam ugyanez a Quake Champions-szal. Új driver kisimította.
Mondjuk a legjobban még mindig annak örülnék, ha belőhetnék így egy profilt a QC-ra, mert akkor lowon is jobban tartaná a frekvenciát. Vega56-on frankón működött P2-P7-ig belőtt ugyanaz a frekvencia/volt. Így most 5700XT-n megoldom úgy, hogy 1080P ultrán játszom... , csak így nincs állandó 240FPS-em, amint le Apply-zom a Curve Editorban lévő beállítást, a GPU frekit visszaállítja.Kompetitív low beállításos game-ekhez ilyesmi lenne a legkézenfekvőbb... Más programot meg nem igen szeretnék feltenni.
Nálam a memória beragad még mindig a max órajelen. Korábbi driverekkel is 144Hz-en már jó volt, 240-en nem. Ezt még megoldhatnák.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Albigator #4981 üzenetére
A strix vásárlástól is el tudsz állni.
Rég átvettem volna mind2-t és van mivel tesztelni, aztán az egyiket visszaküldeni.Viszont, ha valami gebasz van a géppel és gyanús valami, első dolgom minden mást visszarakni alapra már csak a biztonság kedvéért is.
VGA-s hangkártyadrivert én meg alapból letiltom, mert nem használom, ha nem megy hdmi kábelen TV vagy valami, akkor neked sincs rá szükséged. (AMD High Definition Audio Device) -
Kódos
aktív tag
válasz Albigator #4976 üzenetére
Ha nem minden áron strix brandet akarsz venni,illetve ha házad légkeringetése szempontjábol jó a bloweres ref kártya.Akkor mondanom se kell hogy sima 5700 vásárlása esetén a best buy a ref.Nincs ellenfele.Egy custom kártya se éri meg a felárat szerintem,annyival egyikse jobb 3 venti 5700-ra meg egyenes fölösleges.Ha nagyon rossz emlékeid vannak vagy az elöbb irtak miatt irtozol a blowertol szerintem csak akkor válassz mást.Vagy ha tele vagy mint a téli busz igy év vége fele
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4971 üzenetére
Ember legalább olvasnád el amit írok... Mondtam hogy hang driver ütközési hibát én még az nVidia kártyámmal tapasztaltam, és mondtam hogy az általam linkelt reddit poston is nVidia kártyáról beszélnek lehetséges ütközési pontként (csak nyisd ki és olvasd végig a hozzászólásokat), de egy próbát megérhet nálad AMD kártyával is, hogy nem rakod fel a hang driverét, hátha segít.
Valószínűleg egyébként nem is az ő hang drivere hibás hanem a HyperX-é, azért ütközik mindennel, de azt hagyjuk is. Azt is írják egyébként hogy a 1903-as Windows update óta sz*r a hangdriver, amit tanúsíthatok hogy Creative külső hangkártyával is az egyik nagy Windows frissítés után kezdődtek a gondok, de már nem emlékszem pontosan melyik volt.Linkelek egy egész hosszú reddit thread-et amiben a hangcuccra panaszkodnak, a Te Windows eseménynaplód is a hangcuccra panaszkodik, erre nekiállsz itt köpködni, hogy francnak se kell AMD kártya meg vicc hogy milyen szar és eleged van. Ok...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Albigator #4961 üzenetére
Umm, hát nekem is inkább hardverhiba gyanús, de hogy azon belül micsoda az jó kérdés... Mondjuk az a "a kurzor környékén ilyen vonalkódszerű kép jelent meg" nekem memóriahibának tűnik, de ha az akkor gyakrabban/rendszeresen kellene hasonló artifactosodást tapasztalnod.
Sztem próbáld meg 2 kábellel bekötni a videokártyát (ahogy Mumee is mondja), ill. szerintem (ha a profilod leírása helyes) a memóriáidat is megpróbálhatnád visszatenni XMP profilra. (asszem ezt a deszkád DOCP-nek nevezi talán)
Ezen felül ha legközelebb drivert cserélsz, ill. takarítasz pl. DDU-val, akkor szerintem próbáld már meg azt is, hogy egyéni telepítést választasz és a hang drivert nem rakod fel, így.
Azért mondom mert a hibanaplódban panaszkodik valami USB-s zajkeltőre a Windows, amivel ha korábban nem volt problémád akkor előfordulhat hogy az AMD hang driverrel nem szeretik egymást. Nekem pl. pár hónapja mikor még meg volt a 1070Ti-m, ott ahogy felraktam annak a hang driverét úgy a BlasterX G5-öt többé nem ismerte fel a Windows, csak akkor ha már futó rendszer mellett kihúztam meg visszadugtam, de cold start után nem működött az istenért sem. Elvben azoknak se lehetne semmi közük egymáshoz, gyakorlatilag meg...[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Mumee
őstag
válasz Albigator #4961 üzenetére
Tápkábelnek már nem kellene számítania, persze veszítenivalód nincs azzal ha 2 kábel lóg egyelőre a biztonság kedvéért, hisz valóban lehet akár tápprobléma is, ami esetén ha 2 kábellel megoldódik a probléma, akkor valószínűbbé teszi a tápcserét.
Ez egy undorító mondatra sikerült azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Albigator #4927 üzenetére
Hát igen, streamprocesszor azokban több van az tény, de azért nem akkora hátrány az. Ha azonos órajeleken fut a két típus, akkor nagyon minimális az eltérés, ezért is fogták le gyárilag az 5700 órajeleket, mert akkor nem tudtak volna két kategóriában kártyát indítani, és kvázi az 5700XT eladhatatlan lenne ekkora ár difi mellett. Ha meg 10k-val drágább lenne csak az XT, mindenki azt venné. Rátérve, hogy milyen szép a Sapphire, kétségtelen jól néz ki az a LED fénycsík, de nekem nem érvényesülnek, mivel vertikálisan van a házamban a VGA, így csak Asus, vagy a Sapphire RX 5700XT SE jöhetne szóba, amit még nem lehet kapni nálunk, plusz annyit nem szántam vga-ra. Ezért is adtam 123k egy zsír új RX 5700 az felrángatva simán hozza az 5700xt sebességet, így mindjárt jobb az Ár/FPS arány. Na meg a lelkem is nyugodt, hogy sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Albigator #4920 üzenetére
Csak példának szántam, hogy az pl semmivel sem ment többet. És ha azt nézzük nálad, hogy a boost 2010Mhz, azt tudja, mert annyira van wattmanban beállítva nem? Az alatt hozza a 1960Mhz-t. Azon stabil, amit ráírtak tudja, azon túl meg nem megy semmit igazából. Helyedben vissza vinném és elhoznám az Asus, nem tudja az olyan ember ezt megemészteni aki szeretni a pici tuningot, azért is adtam el a Pulse-t...
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Albigator #4914 üzenetére
Mumee kolléga segített nekem privátban, mert először egy Sapphire pulse 5700 volt XT-sítve. Na az nem akart menni még nagyon 2000mhz-n se, ami ugye csak 1940-1950mhz volt. Feszt se lehetett adni nagyon, mert az a hűtés kevés, és elszálltak a hőfokok vagy ordított rajta. Szóval vannak olyan darabok, amik egyszerűen nem mennek, lehet neki locsolni a feszt, ha gyenge darab akkor azt tudja amit a gyártó megad és kész.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz Albigator #4914 üzenetére
Furmarkot hagyd szerintem. Akkor tud +40MHz-et igazából alap feszültséggel ezekszerint. Rengetegen lehetnek még akik nem írják ide az eredményeiket, vagy egyáltalán nem nyúlnak a kártyához, ezért nem tudjuk a tényleges átlagot. Ezt a tudnia kellene egyébként honnan gondolod? Memórián nem emelsz valamennyit? Bocsi nem követtem végig a sztorit.
Én amúgy utálom a Wattmant, csak MSI AB-vel állítgatom és semmi gond vele.Mumee: Oké pörög szépen, de vajon mindegyik tud ennyit? Igazából Albigator sem kínozza halálra a kártyáját alapfeszen . Tök hűs és halk.
-
R3laX
addikt
válasz Albigator #4910 üzenetére
Persze van egyfajta maximalizmus. Engem PL ha kiakaszt a Quake Champions, vagy a BF5, akkor tesztelgetem én is. Teljesen lutri az egész. Hőfokokkal nincs gondod látom, az alap frekiket is szépen viszi. Ezek már alapból elég jól kitolt kártyák.
Az elmúlt pár évben az AMD már eléggé csúcsra járat mindent, nem sok OC marad a kártyákban. Nézd az enyém PL, 1.186-1.190V kell a stabil 2100-hoz. Ez - 10mv undervolt. Sok AMD kártyám volt az elmúlt pár évben, köztük több RX480 és közülük csak 1 tűnt ki úgy igazán a tömegből . Előző Asus Vega56 Strix-em is egy tök átlag példány volt
[ Szerkesztve ]
-
mozesapo
tag
válasz Albigator #4903 üzenetére
Oldalakon keresztűl csak a sírást olvasom. Magyarázzátok már meg miért kínozzátok a kártyákat? Miért nem vesztek jobbat? Nem egészen értem mi értelme. +5-10 fps? Érdekes nekem tökéletes az 5700, nem kínzom, amire kell elég, ha gyorsabb kellett volna akkor veszek mást.
-
Albigator
őstag
válasz Albigator #4902 üzenetére
High beállításnál már nem stabil...Elég hamar kilépett megint.
Vélemény? Ennyire gyenge darabot fogtam ki, csak nem hiába volt bontott?Nagyon érik a sima Rog Strix...
Csak még egy fórumtárs javaslatát kipróbálom szerintem (takarítás, másik driver stb...)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Mikrotik routerek
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest