- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Milyen okostelefont vegyek?
- iGO Primo
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
válasz Viiktor1989 #13113 üzenetére
Nekem személy szerint nincs. Nem BFV-zek.
-
Mumee
őstag
válasz Viiktor1989 #13107 üzenetére
Igen, illetve nem az ami tegnap jelent meg, hanem azelőtti.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Lehet, csak nem jól csináljátok.
A hő induljon mondjuk 55°C-ról és úgy 55 alatt 700rpm körül lesz.
Az enyémnél legalábbis így van. Némelyik gyártónál meg saját szoftver kell, mert bizonyos VGA-knál van minimális rpm, ami alá nem mehet viszont az AMD drivernek minden kártyával mennie kell, tehát a legnagyobb minimális rpm kártyához lőtték be a minimumot, ala 20%.Fent említett módszerrel elvileg az adott kártya minimális rpm-én fog futni, esetemben 700rpm.
Azonban mindig könnyebb az AMD drivert fikázni, ha meg az alacsony rpm miatt valamelyik kártyával gond adódna, mert engedték a minimum alá esni a venti feszültséget és abból gond lenne, akkor ugyan úgy jönne a "kedves AMD".
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz KaitouP #12864 üzenetére
Odaátról linkelem viszonyításképpen, hogy azért amikkel dobálóztak számok azok realizálódjanak is :
Megnéztem egy gurus tesztet mennyi is az annyi (nagyjából)
Doom 2070S 4k 73fps - 3080 131fps - 2080ti 105fps - 2080 81fps
RDR 2070S 4k 36fps - 3080 63fps - 2080ti 49fps - 2080 39fps
Borderlands3 2070S 4k 33fps - 3080 50.5fps - 2080ti 50fps - 2080 36fpsAz átlag vagy 20% a 3080 vs 2080ti és 80% 3080 vs 2070S .
Ebből ugye a 2070S ~=5700XT .Mindezt ugye 300W felett.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12748 üzenetére
Kizárt. Ez csak sima lég.
1,225V-on 96 hotspot easy lég.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12743 üzenetére
Morepowertool és kitolhatod a limiteket.
Nekem ref van és 2200mhz-en még junction 100°C alatt marad max RPM-en 1,275V-on.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12741 üzenetére
1,3V körül lehet, mivel 2200mhz-en futtatta és a 2250mhz-hez kell kb. 1,35V.
A 960-as RAM nem feltétlen igényelt semmit, bár lehet adni annak is kis pluszt feszt és levinni az időzítéseket kicsit.
A maxon futó referencia hűtő azért elég jól dolgozik.
Még a sima 5700-at is el lehet tolni 5400-5500 pontig. -
Mumee
őstag
Enhanced Sync-el valamit elszúrtak, azt kapcsolja ki, akinek gondja van.
-
Mumee
őstag
válasz Albigator #4981 üzenetére
A strix vásárlástól is el tudsz állni.
Rég átvettem volna mind2-t és van mivel tesztelni, aztán az egyiket visszaküldeni.Viszont, ha valami gebasz van a géppel és gyanús valami, első dolgom minden mást visszarakni alapra már csak a biztonság kedvéért is.
VGA-s hangkártyadrivert én meg alapból letiltom, mert nem használom, ha nem megy hdmi kábelen TV vagy valami, akkor neked sincs rá szükséged. (AMD High Definition Audio Device) -
Mumee
őstag
válasz arnoldito #4963 üzenetére
BIOS-ból gyárilag 1,2V-nál többet nem enged adni a GPU-nak, akkor se ha te Wattmanban feljebb húzod a csúszkát és nem is nagyon érdemes felé menni modolva se.
Talán a jó hűtésű customok-nál belefér az 1,25V, de több max vízzel.
Ref-el meg kb. ahogy írták korábban 1-1,05V, ha gyári fan curve-nél halkabb működés kell.
A RAM órajel visszavétele túl képlékeny dolog, hogy azt lehessen mondani csináld XYZ és jó lesz, így abban nem nagyon tudok segíteni.(#4965) korcsi : A limitre gondoltam, nem az alapértelmezett fesz-re. Mindkettő feltolható 1,2V-ig, persze sima 5700-nál akkor kell az MPPT mod, mert 1,2V nem kell 1850mhz-hez.
A VRM pedig mind2-n túlméretezett, így nem igazán számít.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Albigator #4961 üzenetére
Tápkábelnek már nem kellene számítania, persze veszítenivalód nincs azzal ha 2 kábel lóg egyelőre a biztonság kedvéért, hisz valóban lehet akár tápprobléma is, ami esetén ha 2 kábellel megoldódik a probléma, akkor valószínűbbé teszi a tápcserét.
Ez egy undorító mondatra sikerült azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Ha a gyári fan curve-t elfogadjuk egy elfogadható hangal járó alapnak, akkor az 5700 junction <100°C játékokban kb. Wattman 2050mhz-en áll meg, ami elég közel van a custom XT-k órajeléhez.
Ha kisebb, mondjuk 34%-os 1800rpm kell a békéhez, akkor Wattman 1950mhz-en áll meg ugyanez.Előbbi gyári custom XT teljesítmény mínusz 5-6%, utóbbi mínusz 7-10% alapvetően pedig ~15% a differencia a gyári ref 5700 és egy jobb gyári custom között, nem számítva a memória tuningokat.
Tehát egy halk-ra belőtt ref 5700 + 10% halk custom 5700XT fps-ért fizetsz 40-60e-el többet, illetve picit hangosabb ref 5700 + 6% halk custom 5700XT fps-ért.
Igény szerint mindenki eldöntheti, hogy zaj szerinti 5-10% teljesítmény + némi OC talán 2150-2200mhz megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Az 5700 OC-jánál azért nem 5fps-ekről beszélhetünk. (Persze relatív, mert 50->55 az 5 fps, de 10%-al több)
1750mhz -> 2100mhz az 20% OC + 875mhz -> 930mhz memória mondjuk az még 6%.
Ezt a teljesítménytöbbletet +30e Ft körül kapod meg.
XT-t halálra kínozni az utolsó vérig, kevésbé érdekes az tény. -
Mumee
őstag
Igen, de épp ki is emelted a lényeget, hogy a connector-ok is ilyen 40A körülre vannak belőve/tervezve és a hozzá tartozó OCP is.
Kezdeti driverekkel volt hasonló tranziens Navi-val is és akkor ott ugyanígy megoldást jelentett a 2 kábel.
Azonban augusztus vége óta nem is láttam hasonló problémáról egy postot sem, így gondolom driveresen csináltak valamit.
Átlag ~200-220W-ot fogyasztó 5700XT-nek se kellene lennie 40A+ alias 480W-os kiugrásoknak lennie.Viszont a Vegákon már túlléptünk, itt meg megszűnt a probléma és remélhetőleg sosem tér vissza, így a téma is "zárható".
Max észben tartható, hogy ha valami anomália van, akkor egy try-t megér a 2 kábel, nincs veszítenivaló, akár egy döglődő táp is kiderülhet így.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Ez egy teszt közbeni tranziens volt, ahol a teszt indítása után lekapcsolt a gép.
Általában 1950mhz/920mhz/1020mV-on használom.
Volt nagyobb pontszámú tesztem is, de közel max ventivel meg rásegítő hűtéssel, így a hang/külső beavatkozás miatt nem releváns.(#4837) Tyrel : Hwinfo-n ott van minden releváns infó. 2100mhz/1135mV Wattman-ban 920mhz memóriával.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Ha nem kapja meg azt a fesz-t, amit a kártya kérne akár peak-ben is, akkor visszaveszi az órajelet akár egy pillanatra is alias throttingolni fog.
Ha a socket 40A-t bír a kártya meg kér 52A-t, akkor nehezen fog átmenni több vagy megolvad a socket. (általában már védelem van a socket-re is így hiába tud a tápod 62A-t 12V railen, de azt nem fogja leadni 1 socketen keresztül, moduláris tápokról beszélek)(#4818) Tyrel : Beírtam a kedvedért, de nekem nem volt custom-om soha. Először volt ref 5700XT, majd ami most is van Ref sima 5700, MPPT modolva.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Ne csak a Gamersnexus videót nézd a linkekből, de eleve ott is peakek voltak csak magasak.
A többi esetben mod nélküli esetek is vannak, ahol throttingol a peak miatti feszültségfelvételi hiány miatt.
Mint írtam a Seasonic hivatalos álláspont se véletlenül született és jött az azt következő évben új sorozat ugyanazokra a tápokra tőlük.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Egy pár hétig volt hasonló Navi-s tapasztalat is ezért is fogalmaztam úgy, de jó ideje nem volt, gondolom ezeket az extrém peakeket javították driverből és lényeg amúgy is az, hogy bizonyos esetekben a jobb tápok esetén is gond lehet a socket terhelhetőségével.
Lásd a Seasonic hivatalos nyilatkozata ez ügyben.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #4778 üzenetére
A VGA-n 2 socket-be érkezik, de a tápon 1 connectorból indul a craft és azok vannak jellemzően a jobb tápokon 40A-re hitelesítve, nem véletlenül adnak 2 PCI-E kábelt.
Persze a VGA-k 99%-ának így se lesz gondja 1 kábelen hisz 480W az a 40A, csak vannak kivételek, mint anno a VEGA volt.(#4780) RECSKA : Az a baj, hogy addig hitetlenek az emberek, amíg nem látják és/vagy addig hiszik, hogy nekik minőségi a táp, pedig csak nem "zakkant" VGA-val használják. Ugyanis a Vega féle peak azért elég rendhagyó volt és nem volt normális, hogy peak-ben 600W felett is fogyasztott.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Create. #4766 üzenetére
Mint írtam ez főleg Vega-nál és a kezdeti driverekkel volt Navi-val probléma, mert durva peak áramfelvétel volt tapasztalható, amit nem a táp rail-je nem bír el, hanem a socket mivel azokat 30-40A-re hitelesítik. Tehát hiába tud a tápod mondjuk 62A-t 12V rail-en, ha a socket meg 40A-t bír el csak. 2 kábelen 2 külön socket logikusan már elbírja a 62A-t.
Ezen pedig nem segít a platinum minősítés sem, mivel a legtöbb táp socket-je 30-40A-es hitelesítésű socketekkel rendelkezik. (Platinum Corsair tápok némelyike pl.)Önmagam posztjára tudok visszahivatkozni példákkal meg ilyenek.
[link][ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Egyértelmű, hogy tápfüggő, de pl. Seasonic tápok nem bírták 1 kábelen még a platinum-ok sem. Azóta lehet, hogy más forrásból szerzik ők is a socket-et mondjuk.
Az biztos, hogy papíron mennie kell és Vega-nál is kiugró peak-nél volt csak gond, Navi-nál pedig csak kezdeti driverekkel tapasztaltak hasonló kiugró peakeket, tehát már nem kellene ilyen problémának fennállnia egyik normális táppal sem.UI: Nálam az új driver már nem dobja el a beállított profilt.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Aby_2014 #4569 üzenetére
Albigator kolléga egy eleve használt bontott termék-kel "szenved", ami önmagában nem egészen reprezentatív hisz a problémáit akár egy előző tulaj is okozhatta.
Legtöbbünknek már kis híján hibamentesen működik az 5700, talán egyedüli frusztrációt a Wattman reset okozhat meg, hogy a hardveres gyorsítást még mindig célszerű kikapcsolni, bár az sok vizet nem zavar. -
Mumee
őstag
válasz JóképűIdegen #4245 üzenetére
Próbáld meg 1950mhz-en manuálisan.
-
Mumee
őstag
válasz SzlobiG #3974 üzenetére
Ref sima 5700-am van.
Én egyelőre megmaradtam az 1950mhz core és 920mhz memory-nál.
2150mhz is megy illetve memória 975mhz is, de egyelőre nincs rá szükségem és úgy fölöslegesen hangosabb/melegebb, míg 930+ memória OC-hez kevés a hűtés 1900rpm alatt.
150-160W körül fogyaszt így.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Krisz0418 #3663 üzenetére
Gyanítom, aki cserélni akar az XT-síteni akarja az 5700-at, így neki is és neked is megvannak az indokaitok a cserére.
Különösebb hátulütői nincsenek a cserének, mindkét válasz védhető.
Én személy szerint csak azért nem cserélném el az 5700-at, mert XT szint körülire húzható és hajlandó is vagyok rá, de nem mindenki teszi meg, annak ésszerű a csere a felsorolt gamek miatt is. -
Mumee
őstag
válasz Krisz0418 #3646 üzenetére
Ne figyelj rájuk.
2060S = 5700 , ha konkrét címek érdekelnek nem átlag, akkor nézz teszteket az adott gamekről.
Ha van hozzá potenciál későbbiekben, hogy OC-z akkor viszont egyértelműen borul :
2060S OC < 5700 OCMinden más egyéni preferencia/tapasztalatok kérdése. (Driver, feature, megszokás, fanboyizmus)
Azon 2060S típus mellett szól, hogy piaci ára drágább így egyelőre jobb áron lehet eladni használtan, ha kellően gyakran cserélsz hardvert számíthat. -
Mumee
őstag
Az olcsó XT-k tesztje :
[link] -
Mumee
őstag
válasz Synthwave #3520 üzenetére
Ahogy írja Chaser, 100k magasságában 14-16e Ft-ot lehet lekuponozni, 40-60k körül 9e-et, 12-20k körül 4e-et.
Ezért írtam, hogy jelenleg az árukereső árai emiatt kicsit módosulnak.
Ref 5700 102e + játék kuponozva, sőt még a Nitro+ vagy Gaming X 5700XT is kijön 155e alatt kuponozva, de csak hogy "házon belül" maradjunk 5700XT Pulse ~140k kuponozva és a 10k az kb. pont az a határvonal, ami megér +10k-t főleg hogy az XT Pulse hűtése jobb. -
Mumee
őstag
Ref-nél mind1 a márka, már leszámítva a garanciaidőt.
118e a Sapphire ref és 138e a Pulse az 20e difi igaz 1 év gari is.
Az utolsó Asus ref-t pont én vettem meg ismerősömnek, pont a 3 év gari miatt is.
Ő mondjuk már aznap el is passzolta a hozzá és a procihoz tartozó 2xBL3-at 2x8e-ért.A 700rpm-et a CPU hűtő 1000rpm-je mellett nem veszed észre, mert nem hangosabb.
A sima 5700 Pulse hűtése amúgy rosszabb, mint az 5700XT Pulse hűtése. Ez az egyike azoknak a hűtéseknek, amik nem ugyanazok a két kártyán.
Mindezek tudatában persze mindenki el tudja dönteni, hogy a 20e difi megéri-e.UPDATE : Pont ismerősöm mondja most, hogy ő betelefonált Alza-hoz pont Sapphire gari miatt, hogy 3 évet ad a gyártó itthon és végül neki 3 év garival számlázták.
Lehet, hogy fogják az oldalon is updatelni majd vagy ki tudja, a lényeg hogy ez is egy opció.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Synth-nek is reagálva egyben.
+10e-et logikusan megér az értelmes custom, ha mást nem dual bios és félpasszív mód miatt, illetve esetleges későbbi szoftveres unlock.
Annál többet viszont nem.
A Synth által említett +10k pénz igaz, csak én beleszámítom, hogy mondjuk jelenleg kb. csak Alza-ról érdemes rendelni VGA-t is, így hiába nézem az árukeresőn hol mennyi.
Egyrészről a biztos ingyen 15e Ft-os game, amit sok másik boltnál elkummantanak, illetve az Alzás kuponozás lévén az ottani árakból lejön -16e Ft.
Így a 102e Ft + ajándékok -at kell hasonlítani a customok-hoz, mivel Alza custom 138e-ről indul.Ref-nél zeroRPM ugyan nincs, de pl. nálam 50°C fokig 700rpm-en megy, ami már ha bármilyen másik venti van is a gépben nem számít csak ha minden más venti is zeroRPM a gépben.
Hang ügyben pedig hangos semmiképpen sem lesz a sima 5700 csak unlockolva XT szintre húzva.
Pl. GamersNexus tesztet nézve hangban, az ottani 40dBA az ref 1850-1900rpm körül van.
Gyári sima 5700 órajelekhez ref-en az optimális rpm 1500 körül van (nálam 1550-en megy), ez olyan 32-33dBA és ugye ez terhelés alatt.
Customot is hozzá lehet igazítani, így akár az halkabb is lehet, de persze custom esetén a ház hűtésének függvénye is a dolog, míg ref-nél ugye a ház hűtése nem szempont. -
Mumee
őstag
Sima 5700-ból továbbra se érdemes a referenciánál tovább menni max ha <10e a ráfizetés.
5700XT-nél meg pont a referenciát nem érdemes erőltetni, mert azt a teljesítményt kb. tudja a sima is és nem éri meg a felárat.Azt nehéz megmondani, hogy mennyi user error és mennyi nem.
Lásd barátomnál az anomáliákat az Intel IGP szoftvere okozta, leszedte azóta hibátlan, alapból nem is gondolt rá.
Amíg a maradék driveres gondot nem orvosolják nem érdemes igazán erőltetni az fps limitereket, mert sokaknál gondot okoz itt legalábbis PH körökben, de szerintem el lehet lenni 180fps-el is, nem abba fog meghalni a kártya hogy annyin megy amennyin tud.A freesynces anomáliák 99%-a pedig főleg abból adódik, hogy a monitorgyártók trükköznek a pixel clock-al és ennek önmagában semmi köze a freesync-hez csak a jelenlegi driver nem tudja lekezelni gyárilag (van monitor overdrive AMD driverben ami megoldja legtöbbször).
[link] -
Mumee
őstag
75hz és 144hz problémák.
[link] -
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #3444 üzenetére
Evidens. Ha mind hasonlóan rossz lenne, akkor nem adták volna ki. Csak az arány tűnik magasabbnak Asus-nál, bár túl kicsi a minta.
(#3443) korcsi : Én ellennék 1900/1010mV-on 32%-os 1800rpm-el. 100-as junctionig nem megy el és csendes.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
A cikk szerzője is egy mókás Strix kártyát kapott.
[link] -
Mumee
őstag
Jól bírod. Én 1800 rpm felé nem mennék folyamatos használatra hangban.
Viszont ezek szerint 1010mV már ok. Végülis kijön a 40mV-os lépcső amit tapasztaltam 50mhz-enként átlag.
Tehát 10mV-al gyengébb chip a tiéd, mint amikkel eddig találkoztam. Igazából marginális jelentősége van.
<100°C junction-t elég szerintem tartani, teljesen fölösleges a 3000rpm hogy 80°C legyen. -
Mumee
őstag
Elég sokszor a RAM OC miatt nem stabil adott fesz-en.
Először nézzétek alap 875mhz RAM-al aztán összeigazítjátok a GPU és RAM OC-t a fesz-el.1900-at 1V-on tudnia kellene mindegyiknek 1950-et pedig 1050mV alatt, ha a RAM OC nem szól közbe.
2000-2050 -nél van egy vízválasztó, ott lehet megtudni ki milyen chip-et fogott ki.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
+ (#3295) padam87 :
Közben leírom. A barátomnál az IGP-hez tartozó Intel driver bugolta be a VGA-t. Ő is már ki akarta vágni az egészet az ablakon. Sehogy se ment neki 2. kijelző normálisan, stuttereltek a gamek stb.
Egy ideje próbáltam már neki segíteni, de így távolról problémás.
IGP-t letiltotta BIOS-ban, hozzá tartozó drivert legyalulta (windowsos) és akkor jött rá egy korábbi beszélgetésünkből, hogy itt is valami okozhatja egy korábban másnál már előfordult bugot.
Alapból az UVD1-UVD2 clock bootolás után 0mhz és utána ha indítasz filmet vagy ilyesmi amihez kell az UVD, akkor felboostol max 1267mhz-ig.
Azonban pár programtól bebugolhat, sőt anno olyan is volt hogy csak egy BIOS reflash bugolta ki.
Túl sokat nem olvastam róla, így hülyeségeket nem akarok ide írni ezzel kapcsolatban, de barátomnak bootnál se volt 0mhz és később se állt vissza 100mhz körülire használat után.
Game közben nem kellene mondjuk 500mhz-en megragadnia az UVD clocknak meg ilyesmi.
Egy ránézést megér, talán boot után a legegyszerűbb, mert ott 0mhz-nek kell lennie meg utána ingame, hogy 100mhz körül.Érdekesség, hogy nekem egy rosszul optimalizált game-en (Xcom 2) segített a windows-os szarok kikapcsolása. (Gépház->Játék itt mindent kilőttem , illetve a .exe-n jobb klikk/tulajdonságok/kompatibilitás/teljes képernyős optimalizálások kikapcsolása)
Azt nem tudom melyik javított a dolgon, mert nem volt időm megnézni még.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Találtam egy régre visszanyúló gondot, ami 5700-nál is előjöhet. (Egyik barátomnak jött elő sok finom anomáliával karöltve)
Aki teheti tegyen már be friss hwinfo-ról egy képet, de szigorúan 1 kijelzővel feldugva.
GPU UVD1-UVD2 clock az érdekes.
Köszi. -
Mumee
őstag
válasz padam87 #3263 üzenetére
Jól írod. Váltottál 3600-ra. Az hanyadik széria is az "új" ZEN szériában? 2 év alatt evidens, hogy működnek vele a szoftverek, meg a windows is értelmesen kezeli már, illetve a játékok is úgy vannak megírva/javítva, hogy normálisan működjön.
Azonban bármely gyártó legyen is az, egy új architektúránál a jellemző az, hogy kb. 6 hónap alatt javítják a hibákat, de nem csak driveresen hanem maguk a játék és szoftverfejlesztők is a saját programjukban, hogy normálisan használják a hardwaret.
Csak, hogy legyen egy híres/hirhedt közelmúltbeli Nvidia "probléma" is itt ellenpéldának :
[link]A lényeg, hogy közel sem lehet mindent rákenni csak a gyártókra.
Már maga az alap, bizonyos gyártók alaplapi BIOS-a is eleinte olyan anomáliáktól hemzsegett pl. X570-nél Asus-nál hogy szörnyű és hiába az alap mikrokód AMD-s a többi gyártónál meg jó volt.
A fantasztikus Windows-t nem is említve. -
Mumee
őstag
válasz padam87 #3258 üzenetére
Az a baj, hogy marha könnyű ráfogni kizárólag az AMD-re, miközben már önmagában az a tény, hogy a mind a developerek mind a szoftverfejlesztők lassan/késve, bizonyos esetekben sehogyan sem alkalmazzák mondjuk az AMD instrukcióit, ami egy új architektúránál meglehetősen égető tud lenni.
A Ryzen-es HPET és hasonló updatek eltartottak jóóó sokáig, mire megtörténtek.Ha új architektúránál fellépő driveres és akár a cégen nem múló game/windows szoftveres hibák kapcsán téged "elveszít", akkor nyugodtan felejtsd el az egész PC-t, mert ez nem gyártófüggő, esetleg szigorúan legalább 12 hónapja piacon lévő hardverekből építkezz.
Full screen gamek stutter problémájának egyik lehetséges forrása :
[link] -
Mumee
őstag
Én abban vagyok 99%-osan biztos, hogy a ref-ek nem szeretik az 1,2V körüli fesz-t. (valószínűleg a hirtelen melegedések a rossz thermal pressure mellett)
Igazán csak módosításokkal mondanám az 1,15V feletti fesz-t élhetőnek ref-en, eléggé megszaporítja a fekete képeket, éppen ezért is van sokkal-sokkal több panasz az XT-kre referenciából és alig-alig a sima 5700-ra.
A gyári XT órajelet bármelyik kártya futja 1,15V-al és sok gondtól megkíméli magát az ember. (meg némi hőtől és áramszámlától is) -
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #3129 üzenetére
MELEG BIZONY !
-
Mumee
őstag
válasz Haradim #3074 üzenetére
Talán ez a táblázat a legjobb a kérdés megválaszolására, több különböző beállítás, OC miegymás.
A sima 5700 nonXT alapból 1750mhz-en megy, ami itt nem is igazán szerepel, főleg hogy itt a valós órajelek szerepelnek.
Tehát az 1800mhz itt az a sima 5700 maxos 1850mhz-es beállítása.Hőfokokban csak az XT szinten akadnak gondok referencia hűtéssel.
Tehát ilyen1950-2000mhz-től.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #3039 üzenetére
Az ilyen power limittel visszafogott kártya esetén szívesebben látnám a GPU clock görbét, mint szimplán a max boostot, hisz pont ez nem lesz kiegyensúlyozott amiatt hogy powerlimitet eléri a kártya.
A lényeg, hogy ha le van korlátozva a kártya akkor a teljesítmény is visszaesik vele egyhuzamban.
Azonos feszen ugyanaz a GPU csak akkor fog kevesebbet enni, ha gyengébb is lesz a teljesítménye[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #3037 üzenetére
Inkább nem bonyolódom bele, hogy megcáfoljalak miért nincs annak értelme
Csak egyet említsek. Onnantól kezdve nincs OC ugyebár, mert a limitek nem engedik úgyse, míg a többi custom-ot jópáran elhúzzák 2150-2250mhz-re.
Bár az Asus TUF 5700 láttán lehet ez se lepne meg, mostanság szeretik maguk alatt vágni a fát.Azonban célszerű egyszerre több helyen is nézni az adatokat, mert pl. TPU teszten nem az Asus kártyája fogyasztotta a legtöbbet, pedig elmondásod alapján a többit megfogják a limitek.
[link] [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz padam87 #3035 üzenetére
A GPU-t mindegyikbe az AMD szállítja.
Ahol egyik GPU 1-2%-al lassabb, ott annyival alacsonyabb órajelen jár vagy droppol és ezért hűvösebb.
Tedd le te is 2050mhz-re és 1-2%-al lassabb lesz és hűvösebb.
A limiteknek ehhez semmi közük, ennyi erővel beállítod a powerlimitet negatívra és ugyanazt kapod, mintha a TDC limitet módosítanád úgy h a kártya annak limitébe ütközzön.
Bármilyen limitbe ütközik a kártya annyi fog történni, hogy droppolgatni fogja az órajelet.
Hasonlóan mint itt :
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Windows 10
- Háztartási gépek
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csocsó - minden, ami az üveg alatt van
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?