-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alcsi69 #100622 üzenetére
A chipset nevét a programok C612- nek írják, ez az X99 szerver verziója, ha jól tippelem, nem sokat értek hozzá, lényeg hogy jól műkszik. Gondolom ez is valami újrahasznosított, szerverlapról leszedett chip, vagy a kínaiak felvásárolták a korábbról beragadt raktári készletet az Inteltől.
A linken a kép alapján az irány kétféle, SATA SSD- hez gondolom a felső a jó, ott az irány - IDE to SATA - apa IDE az alaplapba, abba pedig a SATA eszköz- benéztem, apa nem is mehet a lapba. Nem haszáltam még ilyet, tehát nemtom hogy az eredmény jó lesz-e. Bár a különleges átalakítóim Aliról, rendben működnek. USB to IDE-SATA, IDE to SD, USB3.1/USB-C to SATA : ezeket használom, utóbbival a TRIM is műkszik SSD- re. A tapasztalatok tehát jók.
Ja meg a mégretróbb Gotek, Floppy to USB is príma.szerk : Szalagkábel az átalakítóba, tovább SATA- ra, mindegyik ok sztem, és lehet hogy mindkét irányban működnek.
-
válasz
Alcsi69 #100563 üzenetére
Hopp, a videóban ott a CommandTimming, nálam a BIOS teljesen másképp néz ki, későbbi rev a lap.
Videóproblémája van a tápcsati nélkülivel, nálam nincs, GTX1650- ből láttam sok tápcsati nélkülit, ezeket próbáltam kerülni, Asus/EVGA- t is tápcsatist sikerült rendelni. A HD6850 meg eleve tápcsatis.
PCIe sávok : manuálisan állította, a későbbi reven viszont már alapból jó, két videó, mindegyik x16- ot kap, M2 is ok az elsőben, emellett nem tiltódik le egy SATA port sem, megy mind a nyolc.
Alaplap hőmérő nálam nincs bekötve, 120fokot mutat folyamatosan, a VRM és a magok hőmérői viszont tippre jók, kisebb AM2 hűtő volt rajta, cseréltem toronyra, lejjebb mentek a hőfokok, most terhelésre 50fok max, a kisebb hütővel 68- ra is felment, de csak XP alatt, ott észnélkül mennek a magok, Win10/11 alatt jó a kisebb hűtő is.
BIOS/rev verziókról olvastam korábban, elég bonyolult, hogy melyik revre melyik mehet, melyik mit tud, mindegyiknek van előnye hátránya. Gőzöm nincs hogy merjek-e másikat próbálni, lehet hogy rosszabb lesz, vagy téglásítom a jókis lapot.
Nemrég néztem hogy most olcsóbb lett, bár csak Kínában látom, annó én még Spanyol EU raktárból rendeltem. -
válasz
Alcsi69 #100559 üzenetére
Memóriát lehet talán feszesebbre venni, nem is próbáltam(csak a CR- t kerestem, de nemtom melyik állítja), 1.2V van beállítva, és azt is látom hogy a frekiváltást, időzítést is felajánlja, jó sok menüpont van a BIOSban, talán a harmadát tudom, hogy mire való
Proci 3.4- ig állítható, ezt is csak teszt idejére szoktam, amúgy vagy alap 2.6/3.4 turbo, de allcore 2GHz is elég általános felhasználásra, alulhajtva.
-
válasz
Alcsi69 #100449 üzenetére
+@(#100451) jokeph : lefuttattam én is - Xeon E5-2640v3 2C/2T @3.4GHz, XPSP3. Végülis meg vagyok elégedve, a frekihez képest jó lett, látszik hogy a Phenom-II- nél jóval alacsonyabb órajelen is nyer, 3.67GHz- en pedig lehet hogy megközelítené a RyZent. De lockos proci, valamint a CR- t nemtom hogyan kell T1- re állítani, ha valaki tudja, ne tartsa magában.
Ez a 4.gen Xeon gondolom hasonló a 4.gen Core ix- hez, csak nagyobb cache, több mag. -
válasz
Alcsi69 #100466 üzenetére
Ehol ni, a legújabb, folyamatos fejlesztés, ez alapján is látszik hogy a retró topikunk mennyire elmaradott a fejlett nyugati retró technikához képest.
Valami kínai XP-n gyorsabb az SPI. : itt konkrétan csak igen profi kínai rendszerrel tudok rámérni, ha az megfelel. Kínai írásjeleket nem ismerem
-
válasz
Alcsi69 #100449 üzenetére
hwboton van fent iso : no, a bűvészek manapság már megosztják a titkaikat, nem is tudtam. Bár nekem már mindegy, a Zone94/Ramsey profi programozó által megosztott szerkesztőt használom, tanulmányoztam, nagynehezen megértettem, aztán ezt használom, bedrótozva ISOba, és az egyedi driverek utólag telepítve is jók. nLite- al is tovább szerkeszthető, ellenben pld a FreeDom egyedi scriptet használ, ahhoz nem ok a fenti két szerkesztő, pedig az lenne az igazi, ha a századunk legprofibb XP klónját tovább tudtam volna szerkeszteni.
Az ilyen Prime teszteket nem használom, nem szeretném egyik procimat sem elégetni. SPi 1M sláger, a 32M- ást talán nem is futtattam, az eredményed felhozza hogy megnézzem néhány gépemen. Látom XP alatt futott, itt a magasabb oprendszer degradál ?, mint pld 3DM01 alatt, tehát XP alatt ajánlott futtatni ? Mondjuk az XP alap hogy a legmodernebb gépeken is fent legyen, úgyhogy nemgond...
-
válasz
Alcsi69 #100420 üzenetére
XP nemgond a legmodernebb gépre sem. Megírtak hozzá minden szükséges drivert, sőt még telepítő-készlet készítőt is. Célirányosan, menüpontok kipipálásával bele lehet pakolni Intel-AMD specifikus portolt drivereket. Evvel +néhány korábban lenyomozott trükkel készítettem olyan telepítőt, amely már csak modern gépre megy fel, régebbire nem. Persze nulláról indulva eltartott egy darabig, de utólag, ha megvan a recept, már egyszerű. Előtte a FreeDom- ot használtam sokáig, de az max 775- re megy fel, felette rosál.
Hasonlóan telepítik a ma 3DM01 csúcstartó legmodernebb Intelekre is az XP- t, mondjuk a HardCore tuningosok pontos módszerét nem ismerem, rákérdezésre azt szokták mondani, megoldható, de amúgy nem publikus. Tehát magamnak kellett megoldanom, majd meg is osztottam, had bosszankodjanakAz XP tehát viszonylag egyszerű, a nagyobb mutatvány a Win98. Pár évi kutatás, kísérletezés után azért az is felment PCIe 775- re, majd tovább portolva X99- re, végül átettem az SSD- t RyZenbe, azon is megoldva. Kaptam egy telepített rendszert, mely bármilyen modern gépre csatizva indul, működik, ill a legújabb BIOS/UEFi esetén Vcache hiba, de erre is van megoldás, csak én még nem tettem fel, mert szerencsére nem frissítettem a B450- en a BIOSt, és még Vcache hiba előtti. Szakértő programozó persze ezt is megoldotta, mivel a Win98 modern gépen nagyon fontos.
Pld - B450/R3800X/ - Win98 - XP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged