- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
De így akár még jól is járhat alkalomadtán
Urak lenne egy kérdésem!
A régebbi gépek BIOS-ába ilyen P1-2P-P3asoknál lehet olyant állítani, hogy "AGP apperature size" és akkro lehet állítani a méretét többnyire 8MB-tól 128MB-ig...
Sok ember azt hiszi az az, hogy a rendszer memóriából annyit hozzá tesz a VGA memóriájához...
Annyit mondtam, hogy az egy faszság, és tényleg semmi értelme nincs, mikor kitalálták már akkor sem volt neki sok, de pontosan nem tudtam elmagyarázni, hoyg az mi is...
Valami olyan rémlik, hogy a fényképek-el kapcsolatos akármit akármicsodázta.. na ezt jól megaszondtamszóval valami a fényképekkel kapcsoaltos.. vagy nem?
-
-
-
-
törölt tag
Csak hűtőszprével próbálkoztam. Ha jól sejtem ez is szén-dioxiddal működik.
Az igazság az, hogy nem érdekel túlságosan a szárazjég meg a folyékony nitrogénes móka. Egyrészt nehéz beszerezni, másfelől balesetveszélyes. Persze jó lenne kipróbálni, de csak gyakorlott ember mellett...
-
-
Elvileg jót töltöttem le.
Aztán lehet, hogy a kártya nem jó. Majd megnézem másik lapban is.Oliverda: Még nem próbáltam OC-zni.
-
-
Penyus
senior tag
Szeretek en mindent
Jelenleg p3asig terjed a spektrumom. Van nekem is huzott full pimpelt 1.4es tuam 1.6on. Az ujabbakkal MEG nem foglalkozok. De van commodore vic20asom meg ht1080zm is. Csak az a baj hogy tul nagy teruletet akarok lefedni es ez eleg nehez. Helyileg es anyagilag is.
-
-
-
-
Én is pont azt akartam írni márminthogy midnenki alszik hajnali 2kor?
aztán azért léptem én is
Én nekem csak volt Dual Slot1-es konfigom, először egy Asus (nememléxem pontosan)-DS típusu lapom volt de az szar volt mert a 400as P2-ket is max 366on tudta hajtani..
aztán azt lecseréltem egy szintén Asus P2B-DS lapra, de sajna elég korai rev számú volt így nem ette, csak a katmai magos p3asokat... találtam róla leírást hogy grafitozni kell a proci lábát, nem jött beeladtam.. s utáan vettem ezt a dual tualatin konfigot
-
törölt tag
Akkor már inkább azzal kellene próbálkozni, hogy két AXDA3000DKV4E jelű Athlon XP-t járassunk együtt 133MHz-es FSB-vel. Vagy két AXDA2500DKV4D jelű Athlon szorzóját 11-ről 10,5-re moddolni és ezt járatni 133MHz-es FSB-vel.
Az első esetben szinte biztos, hogy csak superlock-os processzort találni. Kérdés, hogy ebből lehet-e MP variánst csinálni vagy sem.
A második esetben meg az, hogy a szorzó moddolható-e. Ez valószínűleg könnyebb eset ( barna tokos Athlon ), ráadásul jóval olcsóbb mulatság.
A fenti két esetben igaz lenne a Tualatin-ra is és az Athlon-ra is, hogy:
Órajel: 1400MHz
Szorzó: 10,5
FSB: 133MHz
L2 Cache: 512kB
Gyártástechnológia: 130nmViszont az Athlon L1 cache 64+64 kB a Tualatin 16+16 kB-jával szemben...
szerk.: Na, akárhogy is nézzük, mindenképp különbözni fog a két processzor.
-
törölt tag
Persze. A 486-os alaplapokon használatos órajelgenerátorok az alábbi órajeleket szolgáltatják:
Super I/O clock: 24MHz fixen, a soros, párhuzamos és floppy ütemezéshez.
Rendszeridőzítés: 14,318MHz fixen, a csipogóhoz és a valós idejű órához.
Host órajel: Ez a PCI busz és a CPU közös órajele. A PCI clock néha felezhető.
-
törölt tag
-
Alister71
nagyúr
Az mióta 478? Mint már korábban említettem, a P4 nálam azt jelenti.: i865, 3GHz Prescott, 7600GT és 2x1 giga 400-as ddr dual-ba. Ez a P4 mintám. (ilyen volt a c2d előtt) Még valami ütős P2-es konfig összerakásán gondolkodom, de azokkal nem vagyok annyira tisztában. Mik voltak a P2-es korszak igazi ütősei lapba meg prociba? Kari tuti TNT2 Ultra lesz benne. Kéne valami Abit vagy Asus lap, és melyik a legerősebb P2-es Intel proci? Vagy ha nem is a legerősebb, de egy 433-as P2 eredeti lenne, 2x64 mega rammal és Win 98-al?
-
-
-
-
plömplöm
őstag
egy sima p133? ennyiért? vagy a tarkabarka doboz és papírok? mert ha tényleg "sy022", akkor az ugyebár állítólag egy sima 133-as procc, ami a hirdetésben a képeken is látszik. szerintem...
-
zoltanz
nagyúr
-
-
-
-
Alister71
nagyúr
Ez az alaphelyzet, 1.5 GHz-n, a ford számát persze nem jelzi, mert ez 4 szálas lenne, de ugye ezen csak 3 láb van, és gondolom a negyedik lenne a vezérlés, így állandó fordulaton megy szerintem, de ez nem gond, mert nem ment még 45 felé az Orthos-al se.
A korábbi hűtőkkel 2-3 fokkal melegebb volt alaphelyzetbe, terheltem 5-6 fokkal, de azok rendesen visítottak.Más: ha már szétszedtem, gondoltam ránézek már az XT hővezető paszta ellátására, leszedtem a hűtőt, egy odaszáradt xar volt rajta, de abból is iszonyat kis mennyiség, úgyhogy kapott az is jó kis fincsi pasztaanyagot.
-
Alister71
nagyúr
Igen láttam a képen, nekem AC Freezer 7 van a 7300-ason, annak a gyári hűtőjét fabrikáltam rá.
Qrva jó végre ez is csendes lett. A gyári P3 hűtő is meg a Titán is süvített azért rendesen, most csak a samsung vinyó kis morgásait hallom, venti hangot szinte semmit.
bacsis: le bizony, adtam neki oldalcsípővel, nem kell az rá.
-
törölt tag
Ha megérkeznek a socketA hűtők és a reg.DDR moduljaim, akkor végre bacsis mester összehasonlíthatja a dual duron-t, a dual Pentium-III gépével. De ezek cudar lassan akarnak jönni. Gondolom, ezek is csomagként először a "postai kicserélő üzembe" kerülnek. Aztán majd csak azután kezdődhet a VÁM-os herce-hurca....
-
-
-
Badman 4ever
őstag
Azzal sikerült 306-os rekordom, de Lord Vader 400 fölött teljesített ugyanilyen géppel alacsonyabb proci és vga órajelen. Most viszont megdöntöttem a rekordom: 314 pontom lett a fajtiszta 6.3-as Catalysttal.
Amúgy bacsis avatarját direkt nyúltam le, bohóckodásunkhoz kellett a kyrabaybee-s topikba: Klikk! Klikk! - El is érte a kívánt hatást. -
-
Jól van kolléga, ennyi. Részemről a dolog lezárva, béke legyen mindenkivel, beszélgessünk tovább úgy, mint eddig.
Bacsis: Korrekt hozzáállás, és mint fentebb is írtam, támogatom azt, hogy ha nagyon eltér a mondanivalónk a topik témájától, legalább vegyük a fáradtságot, és tegyük off-ba. Ez azt hiszem minden értelmes fórumozótól elvárható, sőt, a fórumózás elveinek leginkább ez felel meg.
Én sem szeretném, ha széthullana a társaság, szükség van mindenkire!
-
Keretekhez kötni? Ember, a topikok arra valók, hogy a topik címében megadott témáról cseréljenek eszmét a fórumozók! Érted? Az adott témáról legyen szó, ne valami teljesen másról! Érdekes téma? Engem is sok minden érdekel, mégsem hányom tele ezt a topikot ide nem tartozó dolgokkal, nem írom le, hogy milyen jól lehet húzni az F3 X2-esemet, meg hogy milyen hangos a Giga HD 3870 Zalman hűtője!
Így is elég tág határok között mozgunk, amikor egy eredendően K6-III és korabeli procik topikjában P4-ről meg alulórajelezett C2D procikról beszélünk, de bocsásson már meg a tisztelt publikum, ha túlzásnak érzem azt, hogy játékokról, mai VGA kártyákról és hasonlókról megy a diskurzus!
Nyilván a Tualatin proci reklámozásába is bele lehet kötni, és lehet, hogy nem kellett volna, de még az inkább idetartozik, mint egy HD 3870 kártya lelki élete. Nem gondolod?
Persze a kedvedért töröltetni fogom egy moderátorral azt a hozzászólásomat.Mindezzel nem feszültséget meg vitát akarok kelteni, de tartsuk már magunkat a fórumozás alapelveihez, a szentségit!
Lord Vader: Akkor nyugodtan lehet Vegyesfelvágott tuning nevet adni a topiknak, és rögtön meg is szűnik annak lenni, ami eddig volt. Kell ez?
Én kifejezetten azért kezdtem ebbe a topikba írogatni, mert érdekel a K6-III éra, és magasról letojom, hogy a modernebb cuccokkal mi a helyezet. Azoknak megvan a maguk topikja.
Vagy legyen Retós baráti társaság, mindenféléről a topik címe, aztán kész, mindenki írogat, amit akar.
-
Alister71
nagyúr
Páran írogatunk mostanában ide, jó kis társaság. Nem is nagyon jön ide senki más, és nem hiszem, hogy bárkit is zavar, ha vga-ról, vagy akármilyen régi cuccokról beszélgetünk. Ha mi nem írogatnánk ide, ez a topik már réges-rég bedöglött volna.
Max írok a modker-be, hogy nevezzék át a topikot, valami nagyobb, átfogóbb nevet kitalálunk, és akkor nyugodtan mehet tovább a csevegés. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest