Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Pont most akartam pedig írni, hogy nekem egy compaq workstation-öm van, és az lehetséges, hogy a dual (4x128mb) 600 Mhz-es RD ram lasabb, mint a 133-as SD a VH6T-ben?
Pontosabban erről a Compaq-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Csak aida64-en néztem meg mindkettőt. Illetőleg először az RD-ramos konfigot, aztán fura volt nekem, hogy alig megy 1000mb/s közelébe. Utánna rápróbáltam a VH6T-re, és az majdnem 1,5x gyorsabb volt, pedig nem lettek babrálva rajta a ram beállítások.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Exian
addikt
Köszi. Jól van, akkor félrerakom ezt is a "kondizni kell" lapokhoz Van egy P4 lapom is, azon kb. mindegyik kondi már púpos, emiatt néhány dolog nem is működik már rajta (pl. alaplapi hangkártya, USB halott, amúgy működik, elindul az XP, de ezek nélkül).
Persze ennél nem biztos, hogy a kondik miatt van a kékhalál, lehet egyszerűen az is, hogy meghalt rajta az XP. Mindegy, nem is annyira érdekel, nem akarom életrekelteni a mostani, rajta lévő rendszert, megy majd rá friss. Csak előtte megpróbálok egy CPU cserét és memóriabővítést. Bár az is lehet, hogy marad így, ha már egyszer ilyen szépen egyben van. Nem tuningolni akarom, hanem üzemképes állapotúra varázsolni úgy, ahogy van.
-
Exian
addikt
Mondjuk az is lehet, hogy ezek a ramok eleve döglöttek, mivel úgy kerültek hozzám szintén kiselejtezések alkalmával. Bár emlékeim szerint már végigteszteltem őket. De az is igaz, hogy volt néhány, ami már másik lapban sem mutatott életjelet, de ott szintén azt gondoltam, hogy a lap nem viszi. Viszont azt sem hiszem, hogy az összes 256os SD ramom hibás lenne.
-
Yutani
nagyúr
Köszi a gyors választ! Most már csak azt remélem, hogy működni is fog...
Apropó, tapasztalta azt valaki, hogy a Socket 3 elhajlítja a proci lábát, tehát egyenesen teszed be, lezárod, majd amikor kiveszed a CPU-t, el vannak görbülve a lábak (néhány)?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
-
Ádyka
őstag
Ha teljesen nem is volt haszontalan, én 99 %-ban annak láttam.
Pl single modeban tudott egy DDR400-as ram kb 2800-2900 Mb/s, az elméleti 3200 Mb-ból.
Míg intel oldalon ezen szintetikus tesztek szépen kimutatták a dual DDR-rel járól memsávszél növekedést (szsz kb 6Gb/s), azt vártam volna, hogy Socket A-nál legalább 3200 Mb-nál kiakad a "mérőműszer". Kb semmi nem változott a memória átvitelnél, azon kívül, hogy a post képernyőn jól muattott a dual mode.Intel oldalon is elég röhelyes volt ez a 4x FSB marketing. Pl egy 533 FSB cerka: mindössze egy DDR266-os / PC 2100-as ram kellett hozzá, ugyanis 133-as FSB-mentek ezek. Ha ebből kettőt raktál bele, akkor hasított a dual channel és lett belőle 533..... pff. Vagy mi a fene. Persze AMD-ék mindenféle übernagy FSB elnevezés nélkül simán lépték át őket az A64-ekkel.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ádyka
őstag
Ez kicsit hihetetlen, hogy érzetre a gép a gyorsul, de nincs szintetikus teszt ami kimutatná, hogy a gép melyik elemén történt fejlesztés / gyorsítés / tuning stb.
Mégy egy nyamvadt 3D mark sem gyorsult, vagy sima game fps mérések sem, vagy super pii, ahol aztán bőven kijün, hogy milyen architetktúrán / FSB-n / órajelen járatod.Most a "mifeéle ram"- ot remélem arra értetted, hogy azonos órajel de Single vs dual channel, mindez socket A-ban.
-
bacsis
Közösségépítő
jahh, korábban mi is témáztunk róla, hogy compaq dual SLOT1 szeróba beletoltam a Tualatint, a BIOS tök jól felismerte, a SCSI-ig eljutott a gép, minden okés volt de bootolás előttt írta a gép hogy ismeretlen CPU és hogy system halted, és ott még tovább sem lehetett nyomkodni
-
cheatergs
senior tag
Ha se a Coppermine-t, se a Tuát nem támogatja 815-ös létére, akk milyen P3 megy benne? A Katmaik mind slotosak voltak, és ezzel kifújt. Ráadásul előzőleg egy 700-as Cerka ült benne, most egy 900-ast próbáltam. Vagy a szorzóra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
cheatergs
senior tag
Látszólag semmi baja, és maga a lap stabil, csak egy csomó hibátlan kártya nem kapcsol be vele, míg másikakban igen.
Még mindig a 215-ös Deltával és a 300-as Codegennel tesztelek, de akk meg a tápokra érzékeny, mivel ennél budgetebb mobok visznek mindent.Mindig minden mindegy
-
cheatergs
senior tag
Gigabyte GA-586T2, bár próbára még nem tettem, mivel 72 pines EDO-m nincs.
A fotón a rossz felbontás miatt nem látszik, a DIMM-ek és SIMM-ek között, utóbbi közepénél egy fehér pacni a szöveg.
A Specifications alatt írják a feltételeket.[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
-
Exian
addikt
"mindig ki is mértem, amit beraktam."
Na, erre várok tippeket. Hogyan, mivel mértek megbízhatóan? Én egyedül a multiméteres "töltődik-visszatölt" effektust ismerem, azzal szoktam nézegetni, de azért az nem 100% biztonság. Van valami tuti trükk, amivel megbízhatóan kimérhető egy kondi?
-
gban
Közösségépítő
Neki van ilyen, próbálta is a leírás szerint - Apple videokártya, nem PC-be való.
Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
-
-
-
Sanchez638
addikt
-
gban
Közösségépítő
Igen, én is hasonló álláspontra jutottam.
Illetve annyiban pontosítanám, hogy amiket meg lehet javítani azokkal már nem éri meg foglalkozni.
Korábban mennyi fet hibás lap volt, vagy más apróbb hibás, most meg északi / déli híd hiba, korábban a bios hiba is javítható volt, ma azt sem tudom hol a bios chip...
Ugyanez vga-k esetében - kedvencem a 9200 széria volt, azoknál 100-ból 99x egy fet halt meg ha nem ment egyáltalán, abból javítottam meg a legtöbbet.
Ma meg ez a reball, ááá....Postázást nem vállalok.
-
Ádyka
őstag
Tudom, hogy van ilyen, de hol / mit kéne ellenőrizni?
Más:
Felbuzdulva az előbbi hotswappes sikeremtől, vettem a bátorságot, és gondoltam felrakom a 686NX-re az utolsó hivatalos 1.4-es biost. Naggyon kell nekem az a DMI support, amivel többet tud.
A dos4gv-s flasshelő progija kiírta, hogy nem támogatott bios, nem ismeri a chipsetet stb stb, azaz nem tud flasshelni. Jó akkor ennyit erről. Kilépés.
Ctrl+Alt+Del..... nincs kép, keresi a floppyt. Mondom mi ez? Nem is flassheltem semmit.
Isa Realtek be, floppyra fel a bios... autoexec.bat stb.... flashelő elindul, de még be sem töltötte, csak megáll. 6-8 perc után semmi, csak áll.
Ok, újraindítás. Nincs semmi kép, nincs floppy kerregés. Hűdeklassz. monom mi ez? El sem indult semmi progi, és mégis minden próbálkozás után lépésről lépésre pusztul a bios?Akkor mielőtt még felkerésném a fórumban a kollégát aki már égetett nekem P2LB biost jött egy uccsó próba.
Elő az előző VX lap, boot, VX bios ki, PPro bios be. Giga progi megint nem ismer semmit, awardflash szintén. Uniflash hiba nélkül beleflasshelte az 1.4-et. Na, mondom ez talán még jó is lehet.
És jó lett.Lett DMI Sokkal gyorsabban kezeli le a 128 Mb EDO-t postnál (1.32-nél lassan fogta fel ezt a sok ramot), és minimálisan változott a biosban a memória időzítés kapcsolgatás is.
Öröm van.Azért vicc, hogy ilyen szemét flasshelő programokat adott a gyártó a régi lapokhoz. Gyakorlatilag ennek az elb@szásáról sem tehettem, mint annó az Asus oldaláról letöltött szar bios felrakásáról sem. Kismillióan felrakták azt is, és cseszték el vele a lapjukat az emberek.
-
cheatergs
senior tag
DTK márka.
Ha jól értem, akkor PS2-es egeret és billentyűt javasolsz. Ez a készenléti probléma a nagyobb teljesítményűekre is vonatkozik? Vagy csak a koruk miatt?
CD-n, vinyón kívül nem rakok bele mást semmit. Jelenleg egy 400-as PPGA-s Celeront G200-zal választottam neki társaságnak. Arra gondolom elég.
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
Balathruin
veterán
-
Exian
addikt
"A trükk amúgy annyi, hogy pihentetni kell egy-két napot szétszedés előtt, áramtalanítva. A fénycső igen sokáig tárolja a feszt, megrázó élmény tud lenni."
Ami bármilyen elektromos kütyüre igaz és célszerű alkalmazni, főleg, amik tele vannak pufferkondikkal: áramtalanítás után nyomkodni párat a bekapcs gombon, arra általában leszívják a tekercsek, inverterek az összes feszkót De a fénycső más tészta, nem tudom, monitort kapcsolgatva áram nélkül működik e ugyanez. De talán igen.
Ezt a trükköt amúgy szoktam sokszor szemléltetésként mutogatni (nem szakmabeli) munkatársamnak, amikor egy-egy gépet épp szétszedek. Szoktam mutatni, hogy "nézd, nincs is bedugva a tápkábel, de ha megnyomod a bekapcsoló gombot, a ledek felvillannak és a ventik is beindulnak egy pillanatra"
Én egyébként ezért kaptam a szakvizsgámon plusz pontot, amikor tápot kellett javítani, hogy előtte dróttal kisütöttem. Azt mondta a vizsgáztató, hogy eddig még soha senki nem csinálta, és amúgy érdekes, de nem is volt elvárás Pedig szerintem alap dolog, bármilyen szinten nyúl bele az ember a gépbe, hogy áramtalanítás után kisütés...
-
snake1977
őstag
Akkor már csak ezért sem érdemes sütni, köszi tolmácsolom választ.
sanchezsa: ismerősé, ő sütötte meg, nem tudom milyen probléma lehet, de ennek a karinak szerintem reszeltek.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
Vettem én már újragolyózott vga-t is, egy hétig sem üzemelt és a tulaj nem szólt róla, (ezért nem veszek semmit már gyári gari papir, vagy hosszabb (1hó min.) gari vállalás nélkül ami komolyabb cucc), ugyanúgy átverik vele az embert ahogy a sütött kártyával, bár utóbbit kicsit könnyebb talán kiszúrni, ha odakozmált vagy deformálódott a bármilyen müanyag alkatrész rajta.
Persze egy próbát megért havernak is, mondtam is neki vagy huzza egy pár hétig vagy nem, de ha nagy szerencséje van akkor talán hosszabb távon is, de készüljön fel rá hogy bármikor beadhatja a kulcsot....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest