-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
133-asom van azzal ki is próbáltam és működik a dolog, szóval akkor 200-assal is fog, az talán nem is olyan ritka, vagy 166@200-as is megtenné ecélból, lassan összeszedem majd a motyókat is amit vinnék hozzád retrojavításra, de azt majd püben.
area_51: MMX sajnos nem jó mert az dual tápfeszes, ami ha működne is, lehet kinyírná a feszszabályozó icét. -
-
Megnéztem az Intel Socket5 pinoutját, de nincs egyértelműen jelezve rajta a földlábak, esetleg a NC/INC jelzésűek lehetnek
, szóval akkor kondihoz ne (elviekben ez lenne a legegyszerűbb, procin kötögetni jóval nehezebb, ahhoz se felszerelésem, se képzettségem nincsen).
-
A ddr-ből nem is a lapnak meg a sebességnek kell profitálnia, hanem a pénztárcádnak, meg a lehetőségnek, hogy gyakorlatilag korlátlanul beszerrezhető, és nem fehér holló az 512-es meg az 1 gigás sem.
Erről jut eszembe, 2 gigás ddr-t látott-tapogatott-használt már valaki?
Ez nekem olyan mint a piros Trabant volt - mindig nyúztam apám, hogy van-e, ha nincs miért nincs, ha meg van, miért nem látunk olyat?
Mondjuk 2 gigás ddr a net szerint létezik, nem úgy mint a gyári piros trabi. -
-
Hát ha a chipfelirat alapján számolunk, akkor valószínűleg az lesz. A chipen ez áll: 32Mx8, azaz 256M, gondolom ez bit lehet. Ebből van ratja 16 darab, tehát 4096 Mbit, ami 512MB. Jól okoskodok? Ja és ez a tárolási kapacitást jelöli szerintem.
Szerk: A felső modulon a chipekre 16M8 van írva, azaz 128Mbites egy IC, az biztos BX-ready.
Igazából az alsó modult ki kellene próbálni valami fejlett SDRAM-os alaplapban, ami kezeli a dupla sűrűségű IC-ket is (i815, VIA694, KT133, stb).
-
Wind-Storm
őstag
Ezt már elfelejtettem... mitől is kétoldalas?
(#18422) Yutani
Igen, mindkét oldalán 8-8 RAM IC van, de négyes csoportokba szedve.
Ellenben amit 256-osnak lát a gép, az is ilyen, de annál egymás mellett van mind a 8, nincs köztük sehol sem nagyobb táv elválasztóként, már ha esetleg ez számít. -
pw12345
aktív tag
A képek alapján jobban, mint, amiről képet tettél fel, az elég lightosnak néz ki, azokhoz képest, amiket láttam eddig.
Na olyan képet egyhamar biztos nem, legfeljebb jó homályos, makrótlant: ilyet tud a gépem
Tegnap patkoltam az egyébként is döglött XT FDD-I/O kártyájára egy CR2032-es elemtartót.
Érdekes, hogy a nyák rajzolata alapján eredetileg is ilyet szántak rá, mert pont beleillik,
nem úgy, mint az otromba akku pack. -
pw12345
aktív tag
Próbáltam, talál is valamit, de nem derül ki, hogy mit, mert az érdemi résznél hibaüzenetet dob fel
Megpróbáltam újra, még a spamkereső is pofázik rá, átugrom, újabb hiba, átirányít a kezdő oldalra, keressek másik terméket: egy kalap xar, mint az ügyfélszolgálatuk. Az is kb. ennyit bírt kiadni magából.Menne aida a pofájába, de egyelőre itt van még elcsomagolva.
Mivel nem derül ki menü nélkül mit hová kell dugni, jumperelni, stb.
Ja, meg egy winyó is kell még hozzá, mert működő gépből nem próbálkoznék, hogy kinyírja-e, vagy sem.
Ha már aida futna alatta, akkor nyilván windows is, onnan már sima ügy, nem itt kínlódnék
vele. -
snake1977
őstag
Az X-Box témához, láttam olyan elvetemült videót, hogy kézi hegesztővel (lángvágó?) forrósitották át a 3 ledes boxot, utánna működött, de láttam már gázlángra pakolva is, a youtube tele van ilyenekkel, szerintem ez már az extrém hülyeség kategóriája.
Ezek a kártyák amiknek nekiestem a minden mindegy kategóriába estek, igaz a 3870 még mindig megy hiba nélkül.
Én arra appelláltam hogy ha mikro repedések vannak az óngolyók forrasztásánál (szuper-T nél láttam ilyen fotót a hibákról) akkor az ón olvadási pontját megközelitve valamilyen szinten elkezd olvadni és ezek a repedések újra egybeállnak. Persze ezt hivják kókányolásnak... -
-
-
-
-
256/512 nem gond ahhoz elég 9/17 mezei 32kb-os 28 lábú is, viszont a hosszabbakból csak a sűrűbbet (128kb-osat) eszi 9/17 felállásban, így jön ki az 1/2M, a gyakoribb (64kb-os) "hosszabból" valóban 1 Megára jönne ki a full bank, viszont az egyetlen dolog ami rá van szitázva az a cache jumperolás...
-
-
-
Tim82
félisten
Úgy tűnik, a Gigabyte-nak vannak ilyen alaplapjai.
Gigabyte GA-6RM
Gigabyte GA-6RX-1+ nem Gigabyte is van (talán Via saját gyártás?)
[link]
[link] -
snake1977
őstag
-
peti_s
addikt
A teszthez használt memória biztosan jó volt, a CPU lehet h nem.
Megpróbálom akkor amint szerzek másik CPU-val (remélhetőleg holnap), köszönöm a választ.
szerk: Az Abit-ot el tudtam végül indítani, kiírja h nyomjak F1-t a továbblépéshez, mert CMOS Clear volt, de a billentyűzetre egyáltalán nem reagál, és olyan hangot ad ki a hangszórón mintha egy Lada alapjáratát hallanám. Én a PS2 port hibájára tudok gondolni, USB-s billentyűzetet kezel BIOS-ból?
-
-
-
-
snake1977
őstag
Na igen
Bár ha nem tuningolják benne a cpu-t (10-ből max 2 esetben
) akkor elment akár 3 évet is kondizás nélkül
Nem ide tartozik, ti vagytok a legnagyobb koponyák, ma kaptam egy hd3870-es karit, ami csikoz állitólag, bedobtam a gépembe hogy lássam mi a szitu, csak épp el sem indult, helyette újrainditotta a gépet többször, kép nélkül, oké mondom kuka, vissza teszem a 4870-esem és ugyanaz, a karin lévő 4 ledből 3 villan majd áram el, áram vissza megint felvillan és igy sorjában, most többszöri ki-berakás után beindult de le is fagyott windows alatt már 1x. okozhatott valami komolyabb kárt a 3870-es az alaplapomban?
-
Biztos nem fogja ennyiért kidobni
Egyébként én pont azon filóztam, hogy vajon nem volt-e gyárilag valami kábelköteg a cucchoz.
Anno volt egy ISA tunerem, kb. ekkora volt az is, ahhoz pl. akkora kábelköteg volt a ki-meg bevezetésekkel, hogy nehezebb volt mint a kártya. -
-
-
-
-
Igazából csak a 486-os komplett konfig a 386-os csak lap, mindkettőn ilyen kártyán csücsül a proci, a 486-osnál a memória is ilyen kártyás megoldással van megoldva, tesztre szívesen kölcsönadom, de majd lefotózom. E-bayhez én sem különösebben konyítok (talán egyszer vásároltam rajta), de ha valóban ér min 100 dodót az Ati akkor lehet már érdemes nekiállni meghirdetni, kisebb összegnél nem igazán éri meg a macerát.
-
-
-
-
-
-
biztos hogy nem dög a a passport izé, mert amikro bent van a gépbe a kártya meg a cuccos is, akkor a RAM beszámolás után szüttyög a gép egy kicsit többet mint szokott majd egész pontosan ezt írja ki:
1701 (E) Adapter 1 Drive 1 Error
Most a zárójelbe E van de ha nincs a gépbe HDD akkor oda D meghajtót ír
aztán kb ennyi, mert az Fdisk nem látja... szal abból nem lesz semmi, majd dísznek azért jó lesz -
deee, volt rajta pár játék
de én még másoltam rá gyorsba ezt-azt
még van vagy 12mega szabad helyem
már csak azt az "izét" kéne beröffenteni
valami tárhely lehet mert ha be van köttve akkor a gép az elején szól hogy device D error... mármint sztem a D meghajtóra gondolhat
-
-
-
nyem!
Van egy kártya az a böhönc, ennek van egy castija, ebből jön ki egy flopyszerű kábel, de nem az, csak hasonlít hozzá, ez megy a passport izéreés van egy kisebb kártya is( Asszem ezt is lefotóztam neked) aminek a végén, tehát nem a tetjén hanem a végén/hátulján van egy csati.. erre a csatira egy MÁSIK kábel van rádugva s ez a kábel megy rá a két Floppy meghajtóra így okés?
"böhönc, flopyszerű, passport izé" micsoda szakszavak
-
-
ahha
Úgy jöttem rá, hogy a passport izén nem votl begyugva kábel, csak a táp... meg a kártyán sem volt kábel... De a pc speaker-hez be volt gyűrködve egy szalag kábel, tehát valaki lehúzta majd oda begyömöszölte.. kihajtogattam, jé mondom ez a passport izéjé lehet, a másik fele meg szépen ráment arra a "böhöm" kártyára -
-
jó volna ha lenne róla valami kép
bár mivel rájönne még a pk is így lenne 2k, és az jelenleg nem fér bele a költségvetésbeszerk:
Viszont van pár kerámia tokos procim cserére -
-
-
-
-
-
-
snake1977
őstag
Most néztem a chipset még intel ZX-es, próbáltam mindenhogy inditani a telepítőt, abban a pillanatban hogy a "setup" után entert ütök, fekete kép, numlock - capslock reagál tehát nem fagy ki teljesen, viszont hosszú percek után sem lép tovább.
(Képek már vannak csak keresem a kártya olvasót hova tettem.) -
-
-
Igen hasonló kiosztású, de nem 1-1ben. Arra jutottam, hogy EGA64-et a proginak is tudnia kell csak akkor működik, egyébként ha csak EGA16-ra van írva a progi - mivel az ega16 intnezitás ága az ega64 másodlagos zöld ága - csak plusz egy zöld jelet kever rá. Most már csak arra kellene rájöjjek, hogy miért nem mennek a hi-res ega módok (640x350), hiszen elvileg a monitor analog módban tudja a vga 640x480-at.
Ja a kiosztás leírása (ha más is belefutna ebbe a monitorba, ill. hogy később is meglegyen):
1-Gd 2-r 3-R 4-G 5-B 6-g/I 7-b 8-V 11-Gd 12-r 13-R 16-H
Tehát a pirosakat és földet több helyre be lehet kötni, a lényeg, hogy az r-r, ill R-R kiosztás kioltja egymást, de r-R vagy R-r bármelyik felosztásban jó, bár csak kevés progi támogatja az EGA64-et, kár, pedig úgy már egész pofás, VGA 16-hoz hasonlatos színvilágot produkál. -
Igen tuti, úgy néz ki vegyes megoldás lesz, a színek az ellenállásos, a h-v frekik a ttl jelkimérős módszer szerint működnek, eddig EGA16-ban sikerült már működésre bírni, az EGA64-hez még meg kell találni a másodlagos pirosat, eddig erre jutottam, legyen itt is meg az info ha később is kellene:
1-G 3-R 4-G 5-B 6-g/Int 7-b 8-V 16-H és a 12-13 közül lesz vélhetőleg valamelyik az r, a 2-es nem az, de ez már csak holnapra marad. -
-
-
Megböködtem a monitort, és persze nem ott kaptam a jeleket ahol sejtettem volna, de kaptam 4-2-2-2 piros-kék-zöld-fehér jelet (2-3: piros, 4,6:zöld 5,7: kék, 12-13:piros, 17-18: fehér) ha pirosból is 2 lenne akkor stimmelnének számszakilag az EGA64 jelek, szóval zavaros ez még (ha feszültséget mérek 6 (8-10, 16, 23-24) gyanús jelet kapok ami a cga/ega16-nak felelne meg, így az ellenállással babrálva meg inkább ega64-re hajaz), meglássuk gyakorlatban melyik jön be, én a böködős módszerre fogadnék, ha a 12-13-on levő +2 piros nem zavarna bele az elméletbe...
-
pw12345
aktív tag
A fórumszabályzatban van, hogy igyekezzünk összeszedni a mondanivalót egy hozzászólásba, ne 2 sorosokkal szemeteljük tele topicot, azért írtam regényt.
Fotók vannak, csak még lusta voltam megvágni, rövidesen felteszem a kincseim.
Van egy miniatűr 286 proccom is valahol, csak meg kellene találni. -
-
-
-
Régen konfiguráltam ugyanilyen kártyát.Driver nem kell hozzá.A dippekkel kell beállítani a kezdőcímet, ez attól függ mennyi RAM van az alaplapon.Tehát pld. ha veszünk egy 386- ot melybe 4M RAM van pakolva akkor az io dippet 4M- ra kell állítani - kezdőcím, innen kezd számolódni a kártyán levő RAM.Valamint szintén a dippekkel be kell állítani hogy hány bank van telepakolva, csak annyit fog leszámolni.Ha minden ok, látja minden progi, ems, xms driver is.De a működése nagyon lassú / 1 bites IC- k
/ és igen bizonytalan.Valahol talán még megvan a dipp kiosztás leírása is, de lehet 1 hétig kéne keresnem
-
Az alsó linket már korábban végignyálaztam, leginkább egyébként az Intel Above board-ra hajaz felépítésben, a hátoldalán egy deka felirat nincs (najó annyi, hogy 1188 azért mégis), mondjuk az, hogy 128kb-ot leszámol a bios poszt közben belőle, még nem próbáltam, hogy jó is-e, de ha kicsit változtatok a sok on-on máris megint semmit nem lát belőle.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged