- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A fenét... Az ilyen oldschool konfigoknál közel sem az a lényeg, hogy számszerűsítsük a különbségeket. Nekem sokkal többet jelent, hogy egy már ritka "tuti" cuccot beizzítson, megjárasson, megmutasson az ember... A megmérettetés az csak az indok arra, hogy mindezt megtegyük.
Persze ezt sokan meg sem értik. Ők azok akik inkább annak örülnek, hogy összehasonlíthatnak pár számot. Nekik fontosabb, hogy Duron helyett Barton van-e a tesztben, mert az több pontot ad... Grrr...
szerk.: Ha több pontot akarok, akkor veszek egy olyan gépet...
-
-
Na megvizsgáltam a két Diamond V2 12MB kártyát: az egyik rev.A, a másik persze rev.B.
A PCB-n vannak eltérések, a hossza is más a két kártyának (kb 2-3 mm). A RAM-ok sem egyformák, az egyiken Silicon Magic van, a másikon Mosel Vitelic. Na most kéne egy másik rev.B-t szerválni, és eladni a rev.A kártyát...
akosf: Ez az a dual cannel P1 alaplap integrált grafikával, amiről beszéltél?
-
törölt tag
Ugyan mester... nincs olyan ember aki mindent tud.
Megjegyzem, nekem már magában az SLI is meredek.Viszont most, hogy hazajöttem keleti szomszédainktól majdnem elsírtam magam. Megjött a NexGen P90-es. Na de hogyan... Betekerve egy réteg pufi fólába és bedobva egy sima papír borítékba. Legalább fél órás meló volt mire visszahajlítgattam a lábak... és lehetett fohászkodni, hogy közben le ne törjön egyik-másik.
De a távolét alatt jött más is. Ezt legalább rendesen becsomagolták
:
-
peti_s
addikt
Izgi.
Hajrá! De sajnos az ellenfeleid mind folyékony nitrogénnal hűtötték.
-
törölt tag
Ahelyett, hogy kerekítési problémákkal foglalkoznátok, inkább azt mondjátok meg, hogyan házasítsak össze SOJ32-es tokozásű SRAM áramköröket DIL32-es foglalatokkal.
Ahhoz, hogy 1MB alaplapi cache-t varázsoljak a 486-os lapomra ( amit szeretnék bevenni a tesztbe ) szükségem van arra, hogy szorosan egymás mellé tudjak pakolni 8 darab keskeny (300MIL) DIL32-es 128Kx8-as SRAM-ot. Sajnos sem DIP32-es SRAM-ot, sem keskeny DIL32-es foglalatot nem tudtam beszerezni. Ez utóbbit -, mint a képen is látszik - sikerült pótolnom két-két DIL16-os tok összeragasztásával. De SRAM-ból csak SOJ32-est tokozatút sikerült szereznem.
Azzal már próbálkoztam többször is, hogy spéci pákával meg vékony huzallal összedrótozzam a dolgokat, de ehhez én ügyetlen vagyok. Ráadásul iszonyatosan ronda ágas-bogas valami az eredmény.
A másik lehetőség, hogy SOJ32-DIL32 konvertert használjon az ember. Ez elég ritka cikk, de borsos áron ( 38 USD / darab ) beszerezhető. Viszont a 486-os lapra nem tudom szorosan egymás mellé tenni...
Gondolkoztam már azon is, hogy gyártatok saját adaptert. De az is drága, macerás és jelentősen sok időbe telik.
Van valakinek valami ötlete még arra, hogy lehetne megoldani a fentebb vázolt problémát?
-
-
-
-
törölt tag
Már mutattam... meg is említetted, hogy neked van a "most wanted"-ből.
http://akosf.hu/szerk.: Az "Image" oszlopban a link-re kell kattintani ha meg akarod sasolni a procit...
-
-
-
Nem folyt sehova semmi!
Megvizsgáltam a procit, és a körömlakkal lefestett érintkezőkön lehet látni, hogy a CPU slot érintkezői mintegy átszúrták a körömlakk réteget, és látszik az érintkező arany színű felülete.
Tehát nem vált folyékonnyá a körömlakk (nem is tud, ha megszárad), de valszeg felpuhult, és könnyebben áthatolt rajta a slotbeli érintkező. Na meg nem vártam órákat a festés után, csak kb. fél órát. -
Na megcsináltam a kimaszkolós-körömlakkos moddolást. Arra elég volt, hogy az Everest szintetikus teszteket megcsináljam, és azokban nagyjából úgy teljesített, mint az Abit BX6 2.0 lappal. SuperPI alatt lefagyott, és azóta sem akar újraindulni. Lehet, hogy átmelegedett a lakkréteg, és érintkeznek a pinek a CPU kártyához. DE legalább valamit sikerült elérni.
-
-
-Gabesz-
senior tag
-
törölt tag
A Dunnington Penryn származék és nem Nehalem.
Nincs benne memóriavezérlő.szerk.: Valamint az sem igaz, hogy nem építettek köré szervereket. Rágoogliztam, elsőre ez jött ki: NEC Express5800/A1160. Ez akár 16 ilyen procit is fogad. ( Összesen 96 mag. )
-
-
zoltanz
nagyúr
Igaz teljesen azonos szoftverkörnyezetet nem lehet generálni, de érdekes lenne a tesztbe belevenni Apple G3 500 MHz CPU kártya is létezik.
Valamint egy link egy másik ARM CPU kártyáról:Vagy abban a korban létező ilyen gépet is beletenni, esetleg Linux oprendszerrel.
-
zoltanz
nagyúr
Hmmm. Ez érdekes.
Amúgy azthiszem, hogy ma már nem nagyon kellenek a Quadro -k mert OpenGL -es progik is vannak az ilyen célokra, azmeg közvetlen kommonikál a hardverrel, nem annyira függ hogy milyen driver van. Valamint ua a számolási teljesítmény plusz featue -k fele annyiért mezei VGA kártyával ma már. -
zoltanz
nagyúr
-
-
-
zoltanz
nagyúr
Elhiszem én már régebben próbáltam és nem emlékszem kristálytisztán.
A Colin 3 -at végigtoltaltam valamint(nagy difi nem volt a 3 és 4 között), még most is szívesen előveszem ha arra támad kedvem, jó játék, a Need for Speed Hot Pursuit 2 és a GP4 (modokkal) is frankó ezeket csak kipróbáltam. -
zoltanz
nagyúr
Kicsit megy ,még egyébként egy Abit Siluro Geforce3 Ti200 64 MB max 255/480 MHz. A Far Cry csak kipróbáltam valamint a gyüjteményem alap darbja, de épp csak fut.
A 3DFX Voodoo kártyákon volt elöször AA és nagy siker volt,igaz SuperSamping AA volt és kellett a nyers erő a memsávszélességen hozzá. AF nélkűl is így elég megnyerő képet adott.
-
besz*rok.. hihetetlen, hogy mindennap mennyi újat tudok tanulni.. na meg tapasztalni...
ezt figyeljétek:
ha a proci és a ram 1:1-ben megy, akkor már 240-es FSB-n SEM tölt be a win, azaz akkor lenne 480MHz-en a memória... természetesen CR2-ben...
Viszont ha egyel visszább osztom a ramokat, azaz 200/180as arányt használok belövök dúrván 265ös FSB-t vagy magasabbat,, akkor olyan 490-ig bírja a memória...
most belőttem 300-ra az FSB-t s 200/166os arányt használok, így most mennek a ramok 500-on prime stabilan...
ez furcsa... minél jobban aszinkronba mennek a ramok annál többet bírnak?
na erre adjon nekem valaki értelmes magyarázatot -
-
törölt tag
Azzal a problémával már én is találkoztam, hogy nem minden sspec szám van bent az Intel nyílvános keresőjében. De az Intel dokukemtációkban többé-kevésbé fellelhetőek ezek is. Fogalmam sincs miért hiányzik onnan, már teljesen hétköznapi mobil proci kóddal is jártam így.
Hallani már hallottam róla, hogy létezik 64 bites támogatást nyújtó S478-as processzor, de azért elég hihetetlen. Technikailag viszont nem lehetetlen a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest