- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
válasz
frescho #13308 üzenetére
Így járt, hát ez jó
Amúgy itt semmi füst vagy ilyesmi... de honnan tudom, hogy biztos vége? Az jelent valamit, hogy berakom a procit, és amint bekapcsolom tűzforró (2-3 mp-ről van szó)? Majd amikor berakom a jó procit, elmegy az hűtő nélkül is
Legalább is a Cyrix procimat is előtúrtam, 233-asat, beleraktam, lustaságból mondom nem rakom rá a bordát, elindítom megy-e, és aztán el is felejtettem felrakni rá, bebootolt az XP
Kellemesen volt forró. Ez jelenthet valamit? Nagyon nehezen szereztem meg az 550-es procit.. még nem akarom őt elengedni... kicsit romantikus filmekbe illő monológ ez tudom
-
sladka_pani
senior tag
válasz
frescho #13290 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, kb. sejtettem hogy ez lesz. De annyira a szivemhez nőt amúgy a lap, hogy nem akarnám lecserélni, van rajta USB, AGP 2x-es, 3x sdram, igaz csak udma33 (
)... viszont elvileg ez újabb kiadású, mint amin vannak nagyobb FSB-k, és sajnos itt már kapcsoló pöckökkel kell állítani a szorzót az fsb-t és a feszültséget is. Ehhez meg van még eredeti kézikönyvem (!) ami szerint nem jöhet ki nagyobb fsb. Bár a szorzót sem írja 6-osnak a 2-esnél, viszont az 1.5-ösnél ír 3.5-öset...
Tehát akkor marad ennél a konfignál ez a maximum, mert új lap és új proci kéne a 600+ órajelhezArra most se keret, se energia. Meg sajnálnám az előzőt, hogy mi lesz vele. Talán ha majd összefutok vele valamilyen bontásnál, akkor megörülök neki és újra próbálom, addig meg marad így.
-
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #13264 üzenetére
Az ilyen lapoknál arra kell odafigyelni, hogy a PCIe csak 4x, mivel a déli híd vezérli, és annak csak ennyi sávja van. Ráadásul ezzel a megoldással nem minden PCIe kártya kompatibilis, pl. valamelyik ATI x550 nem ment benne. Ezért van hozzá VGA support list.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
frescho #13225 üzenetére
A VGA-k egymáshoz viszonyításához jó segítség a Tom's Hardware havonta frissülő Graphics Card Hierarchy Chart-ja.
A januárban frissített lista szerint:
Ez is megerősíti, amit mondasz. -
laci1128
tag
-
laci1128
tag
válasz
frescho #13219 üzenetére
Windows alatt nem lehet életre kelteni a gyorsítást rajtuk? Emlékeim szerint a CoreAVC tud profitálni a CUDA-t támogató NVIDIA kártyákból, az általad említettek pedig már éppen támogatják azt. Vagy ez korántsem segít annyit, mint egy UVD-s Radeon?
-
laci1128
tag
válasz
frescho #13181 üzenetére
Természetesen az általad említett szolgáltatások hiányoznak a 9800-ból, ezek tényleg az újabbak előnyére válnak (a PowerPlay-ről nem is szólva, meg úgy a fogyasztás általában), ellenben szót sem ejtettem olyasmiről, hogy a 9800 tudna ilyesmiket.
Az biztos, hogy teljesítményoldalról rosszul közelítettem meg a "párban van" dolgot, ugyanis az általad említett különbségek tényleg megvannak, ellenben újabb programoknál jönn(én)ek elő (amiket én tényleg nem vettem figyelembe az előbb, vagy éppen az SM2 támogatás miatt amúgy sem futnának a kártyán). Régebbi programok (~kb. az előbb az általam említett Oblivionig bezárólag) használata esetén azonban továbbra is fenntartom azt az állításomat, hogy nem rosszabb választás a 9800 a gagyibb HD 3650-eknél. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a DDR2-es memóriával szerelt HD 3650 memória sávszélessége egyszerűen röhejes, ami elég brutális szűk keresztmetszetet képez a fejlettebb GPU-nak. Azért példálózok a gagyibb HD 3650-esekkel, mert AGP-s kiadásban ritkább a GDDR3-as memókkal szerelt változat.
Egyébként pont a 4 generációnyi visszaváltás után volt meghökkentő az, hogy az általam próbált programokban nem tapasztaltam visszaesést a teljesítményben.akosf: Akkor dupla fail ma a tudásomnak.
-
válasz
frescho #13034 üzenetére
Az XP-be már baromira beleszoktam. Már egy rakat dolgot tökre jól kezeltem. Tudtam mindent mi hol van. Zeneszerk miatt meg amiatt, mert egyszer úgyis váltani kell, akkor legalább egy olyan idpszakban váltok amikor van egy kis többlet időm ilyesmikkel foglalkozni.
Erre, csak belefutok a mindenki által hülyeségnek tartott dologba. Mégpedig, vannak bizony progijaim amik eddig hiba nélkül mentek, most viszont már nem így kell új megoldás után nézni. Csak az a baj, hogy a mostani megoldás pénzes, vagy shareware, míg az xp alatt már megvolt a klassz freeware progim ugyanerre. Meg ez az egész rendszer védelem nagyon ködös nekem. Valami olyasmi, hogy csak akkor működik normálisan a dolog, ha az egészet izomból letiltom. Na ez se tetszik. (Egyszerűen az istennek se tudom beállítani, hogy bizonyos file-okat megtudjak változtatni a rendszer mappák alatt, csak akkor ha az egész védelmet kikapcsolom. Illetve most a LAN-on is gondok vannak, senki kedvéért se hajlandó megosztani bizonyos könyvtárakat. Azaz megosztja csak az XP-s gép nem látják... marha jó!) Néha vannak mikro akadások, amik eddig nem voltak. Legfőképpen Mozilla alatt. Néha egy pillanatra minden fül megfagy és nem lehet egyiket se aktívvá tenni, ez pár tized másodperc, de akkor is bosszantó. Nem ezt várná egy modern rendszertől (és itt nem csak az oprendszerre hanem a hardverre is gondolok. 2GB RAM, DX10.1-es IGP, 2,8as AthlonII, mi kell ég neki) -
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #12930 üzenetére
Igen, gyakorlatilag a videó látta el a tuner szerepét, a kártya pedig megkapta a videóból a jelet, amit ki lehetett tenni ablakba. Én ugyanezt egy V3800 kártyával játszottam el.
Bacsis: Én is kipróbáltam XP alatt, de az alapvető 2D megjelenítésen kívül másra nem alkalmas ezen OS alatt.
-
dfdfdf
őstag
válasz
frescho #12718 üzenetére
so-dimm 72 pin az a rare felirat d2ben boldogított de itt most
beep kód megvan és leírás is megvan nah gyűjtő barátaim ilyet honnan kapáljak bele?köszönöm a segítségeteket de azt hiszem itt vége mert ilyen ramot nem találtam bele az országban és megmondom öszintén inkább kidobom mint 6000+t ráköltsek
Annyira nem izgat a retro korszakom volt sc is intel overdriveos 486al ment 64 edoval és egy ess1869el egy HP vectra gépben.
Előtte meg a szuper 286 al nyomultam Herculessel fehér-fekete monitorral... budokan xenon2(sok szpészt megevett) ....
Valakit érdekel ez a gépecske? hiányzik a hátlapja. Működött anno német 95 volt rajta!
ha érdekel benneteket megnézem mit találok itthon régi cuccot.
Vagye gy bazihosszú PCIos videószesztő kártyám ami hosszabb mint a gtx470em és pár egyéb számomra már csak kacat cucc -
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #12711 üzenetére
átalakító nélkül is bele lehet rakni
van s370 foglalata. csak abba valószínűleg nem menne. a gond az, hogy feszültséget nem lehet állítani neki. Amúgy megtettszett ez az AT szabvány, mindösze 1 dugó van neki hátra kivezetve, semmi bonyolult hátlap. A többi kanócon lóg szépen. könnyebb neki házat építeni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #12697 üzenetére
pár óra alatt meglenne, de valami nem klappol vele... először, futott pár ablak a háttérben, cirka 10 perc után leáált... utána az egér is szaggatott már
majd újraindítottam a gépet és csak a super pi volt megnyitva úgy elment már majd 40 percig mikor megállt... mintha kevés lenne neki a memória?! de hát 32MB-nak még Win98 alatt is elégnek kéne lennie nem?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #12611 üzenetére
Igaz én nem vagyok programozó csak részt vettem jónéhány nagyobb projekdben, de ez most nem fordító gond. Gondolod nem venném észre?
Amúgy Win -en nem futtatam víruskeresőt és csak a router -en keresztűl kapott tűzfalat mindkét os. Szerintem az os miatt volt gyorsabb olyan 50% -ban az biztos, a többit csak tippelem. -
Penyus
senior tag
válasz
frescho #12099 üzenetére
Namost akkor megeccer. Szoval a gepeknel ugyanugy t meg lezaro mintha csak koax lenne, es ha mondjuk a hub 1-2es portjan vannak a gepek akkor a 3. portra is kell egy t lezaroval vagy hogy?
Ja, kapcsolo nincs, a hubokat ugy kukaztam semmit nem tudok roluk, az is lehet hogy arcnetesek valoban.
-
Penyus
senior tag
válasz
frescho #12004 üzenetére
Kozben magamban letettem a csererol. Mert a gepet netre meg zenehallgatasra hasznalom. Semmi masra. Filmet is baromi ritkan nezek.
Acorp tapokrol meg annyit hogy az elsok meg jok voltak 90es evek vegen. Nekem maig megy egy 99ben vasarolt olyan csoda. Az ujabbak mar silanyabbak voltak es hullottak.
-
mrgg
tag
válasz
frescho #11987 üzenetére
didyman tápajánlója szerint nem olyan rossz az "elvtárs".
Nekem volt Mercury tápom, de szerencsére nem ment tönkre. Na jó, ez failos fogalmazás volt, eladtam a cuccot.
Most Deer-em van ATX tápként, szóval az egyik jobb mint a másik, de még vele sem volt gond.
-
mrgg
tag
válasz
frescho #11946 üzenetére
Igen, látom őket, bár van pár csavar, ami takarva van műanyaggal(?), és nem tudom, ha lekapnám őket, akkor vissza ragadnának-e, egy már lejött, természetesen nem ragadt vissza, a pótoláshoz meg nincs cuccom.
A különböző méretű csavarok is a kedvenceim, de az alul látható számok alapján tegnap sikerült becsavarni mindenhova, szóval ez sem nagy visszatartó erő...
Na majd ha lesz a visszaragasztáshoz cuccom, akkor az egy nagyobb lépés lesz a szétszedés felé.A képeket viszont megköszönném, valamivel biztosabb lennék azzal kapcsolatban, hogy jót csavargatok-e, vagy nem.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #11942 üzenetére
Köszi, bár úgy tűnik korai a gratuláció.
Átböngésztem, olvasmányos kis oldal, ugyan nekem csak a google forditójával volt érthető, mert az angol tudásom csapnivaló. 32bites alkalmazások terén bizonyára gyorsabb lehetett, de otthoni felahsználásra ahogy irja 16biten egy mmx megverte, tényleg csak pénzkidobás lehetett ha jól értelmeztem.
Nyaszóval, adtam neki egy sima tápot, és kipróbáltam vagy egy tucat sd rammal, ki-bekapcsol de bekapcsolt állapotba csak sípol hosszan. A lapon atx és main power csati is van, utobbi is atx-re hajaz, de 24tűt vagy többet igényel,emiatt nálam kútba esett a projekt, pedig már álmodoztam róla hogy a kihasználatlan server házikómba beleintegrálom.
Innentől akit érdekel a cucc, az jelentkezzem priviben és mehet a cserebere vagy ilyesmi.
-
mrgg
tag
válasz
frescho #11925 üzenetére
Hm, akkor ha olyan 75-80 °C környékén lenne a GPU hőfoka, akkor nem ártana elgondolkozni egy laptophűtés beszerzéséről? (Vagy legalábbis egy próbáról.)
Amúgy jó a gép, meg minden, de ezeket az alternatív egérhajkurászási módszereket nem tudom megszokni, még úgy sem, hogy választani lehet... Szóval úgy érzem el kell kunyiznom a maradék pénzem nagyon gyorsan egy "egérre", ne másén kelljen már élnem.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
frescho #11754 üzenetére
Nagyon köszi srácok, megtettem a javaslatokat, úgy is ugyanez a hiba!
Kínomban átnyergeltem egy matsonic alaplapra, de érdekes, hogy egyszer elindult vele minden normálisan, utána még párszor ujrainditottam a gépet és nem akar most müködni! Beolvassa a RAM-ot és utána megáll, áll a kép. nem megy tovább az ide meghajtókig. Ez milyen már hogy egyszer jól mükszik utána meg nem? volt CMOS reset is meg elemcsere is... -
snake1977
őstag
válasz
frescho #11732 üzenetére
Amikor a turbocache bejött, illetve a hypermemory, még ennyire nem voltak alacsonyak a memória árak, nekem gef 6200 először úgy 5éve volt, turbocache nélkül majd vettem egy tc-s verziót is, illetve hypermemory-s ati karim meg kb 3éve ha jól emlékszem, a ram árak kb akkor kezdtek drasztikusan csökkenni, akkor valamennyire volt még értelme, ma már szinte semmi.
Az 1950Pro Ultimate 256/256 ddr3-as karimmal a Race driver the Grid program 1280*1024-ben elfutott 40-45fps-el, és a memória is elegendő volt a texturázáshoz, filterezésekhez, aki meg ettől magasabb felbontásban nyomja annak meg pont nem a hypermemoriás low end kártya fog kelleni, hiszen teljesítményben...messze kevés a nagyfelbontáshoz, hiába pakolták tele feature-ökkel meg dx 10 támogatással.
A turbocache meg a másik fele, az elviekben hirdetett gyorsulásnak kb negyedét-ötödét valósitotta meg a gyakorlatban, ami mondjuk egy 3dmark 2001-nél jelentett úgy 200-300 pont különbséget maximum.
Azt hiszem ezt hivhatjuk parasztvakításnak.
Jobb helyeken meg médiafogásnak. -
-
törölt tag
válasz
frescho #11603 üzenetére
Davidof92 vetette fel, hogy valamiféle kombinált pontlistát kíván létrehozni. Különböző socket, videokártyák, processzorok, stb. szerint csoportosítani. Előbb vele kellene beszélni, hogy lesz-e ebből valami.
Nálam csak egy socket7 / 3DMark2001-es lista van, de ha van érdeklődés akkor még 2-3 listát szívesen elindítok. Csak el kell dönteni, hogy milyen socket és milyen program. Bonyolult szabályokat mindenképp kerülném.
A slot1 és socket370 szerintem mehetne együtt is. Több eredmény együtt jobban mutat, ráadásul elég közeli rokonságban van egymással a kettő.
-
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #11472 üzenetére
Azt nem tudom, én leszedtem róla a modot mert nem adott képet a gép, utána elindult, 0.7 voltal többet adott a procinak alapból, de ilyet még ti sem láttatok. 66 az alap fsb, ha 67-re raktam megállt postolásnál, mondom biztos a proci gonoszkodik, beraktam a 667 pentiumot, az meg csak 100 fsb-n hajlandó menni, 101-nél nincs kép, alap ugye a 133 lenne, látott már valaki ilyet? Most darabjaira szedtem a gépet és úgy tettem el, kivettem az elemet is, felejtsen el mindent a lap. Lehet betett volna neki az -1 lábú proci? Asus tusl2-c
Nowhereman: mennyit gondoltál érte?
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #11442 üzenetére
Természetesn a pc-khez képest,hogy megjelent a digitális hang, az Amiga hangját ismerem, van is egy nekem, sajnos perifériák nélkül (se egér, se joy), talán egyszer majd lemezt is szerzek hozzá.
Az Atari hangját nem ismerem (csak a 2600-as gépet), de rémlik hogy valami Jaguár kódnevű konzolt is kiadott a cég.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #11440 üzenetére
Még C64-esem (azaz C128D) volt mikor ezekről olvastam, meg az AdLib kártyákról, az első sound blaster fenomenális áttörés volt az újság szerint. Láttam Penyus azért egy Rolandot is begyüjtött.
Én most pci hangkarikat gyüjtök, van egy rakat sb live-on, meg 128, meg diamond mx is egy, a fekete nyákos.
-
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #11411 üzenetére
Így van, én is pákázok, annyira nem széles de húzgálom rajta és nincs ideje visszahűlni. Már az egyiket lememóriáztam teljesen, azaz 1 teljes megabájt memóriát elszedtem, most hagyom hűlni a pákát, aztán jön a másik. Gyárilag 50-es ramok vannak a kártyán, amit most tettem rá az is 50-es, ami a 3. kártyán van az 4-es, vagyis gondolom 40-es csak nincs ott a nulla. Sajna lehozta az egyik lábat a memória, azaz az egyik kártya már nem állítható vissza teljesen. Bár azon is van bővítő, oda vissza lehet tolni a memóriákat. Tök jó ez a bővítős cucc, kár hogy mostanába már nem lehet alkalmazni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest