- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
laci1128
tag
válasz
bacsis #12368 üzenetére
Na igen, NFS-ekben pont az előző részig (Porsche 2000) voltak támogatva a 3dfx kártyák. Ott volt egy 3D Setup nevű alkalmazás, bár emlékeim szerint egyes újabb NFS-ekhez is mellékelték (pl. NFS Underground), azzal remekül ki lehet választani, hogy min végezze a megjelenítést a játék. Nézd át a játék mappáját, hátha még a HP2-höz is mellékelték ezt a programot. Egyébként meg szerintem valami registry bütyköléssel lehetne segíteni ezen.
-
törölt tag
válasz
bacsis #12391 üzenetére
De, olvasok. Viszont sehol nem írtad, hogy milyen lapod van a Dell gépedben. Az előbb a fórumkeresővel is keresgéltem a típusa után, de csak a saját mai hozzászólásaimat dobja ki a gép. Semmi nem jött elő abból a cirka 2-3 hónapos beszélgetésedből.
Másfelől, "ha meg gebedsz sem tudsz mit csinálni vele" nem vonatkozik rám.
-
törölt tag
válasz
bacsis #12387 üzenetére
Nem csoda, hogy az ICS 9250BF-12 órajelgenerátorral semmi nem bír. A 28-as lábára kötött jumperrel lehet választani, hogy 100 vagy 133MHz. Van ugyan még két választójel ( SEL0 (32.láb) / SEL1 (33.láb) ), de ezekkel csak bizonyos jelkimeneteit lehet nagyimpedanciás illetve teszt állapotba kapcsolni. Nem órajelállítgatásra szolgálnak. SM buszt nem kezel, úgyhogy szoftveresen sem lehet átprogramozni.
szerk.: Tualatinokkal inkompatibilis? Nahát, én is azokkal akarom hajtani.
-
-
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #12295 üzenetére
Ha jól emlékszem a Lost Planet extreme conditions volt az a game ami sm3.0 alatt nem ment, ahhoz elég volt a 6600GT persze nem full részletességgel és filterekkel.
A 7600GS-emen elment már 1024ben egy 3000+ a64-el megtámogatva, akárcsak a gears of war. De ha szintetikus teszteket nézzük, a 3dmark 06-ban nekem az x1950pro/xt-m sem mutatott nagy eredményt pedig azok mérföldekkel megelőzték a x800 szériát, és a 7900GS-em sem tudott nagyon labdába rúgni.Más gamék alatt pl. Race driver the Grid meg gyönyörüen muzsikált az x1950pro is, szebben mint a 8600GT, erősebb az ati gpu-ja, és jó irányban indultak el a fejlesztéseikkel, mert most az nVidia csak küzd hogy újra a toppon lehessen.
Gratulálok a 8500-ashoz, most irigy lettemZoltanz az első komoly kártyám egy savage 2000-es volt, utána jött a tnt2 M64 ami meglepetésemre erősebb volt mint a savage 2000-es bár lehet hogy csak azért mert hibás példányt kaptam, és azt cserélték ki egy tnt2-re,mert elviekben erősebb az s2000-es.
Na ezek előtt meg mezei s3 virge, és trio3d-vel szüttyögtem, naná észveszejtően örültem mikor bekerült a gépbe és 333-as celeron 415-re húzva elvitte az avi filmeketMeg a porsche unleashed-et, warcraft 3..
-
Nowhereman
őstag
válasz
bacsis #12273 üzenetére
A 9200,9500,9700 -asok közt még szép számmal voltak univerzálisok, a 9250,9550,9600,9800-asok közt már nagyon kellett keresgélni a 2xagp kompatibist.
Az Agp most került olyan szintre, mint akkor a 2x-es, azaz vagy valami visszamaradt alsó kategóriást vesz az ember(NVidia), vagy keresni kell de nagyon - bár ott látszott, hogy mi megy mi meg nem, míg most ember legyen a talpán, aki megmondja bármelyik alapból, hogy normálisan megy benne a AHD-s kártya. Az X2xxx sorozattól kezdve valójában csak dzsunka-buher kártyák vannak, annak megfelelő támogatással...
-
válasz
bacsis #12243 üzenetére
A BIOS-ban van egy tablazat a CPU kod-megnevezes parokrol. A fejlesztok nem kezdik mindig 0-rol a fejlesztest, csak a valtozasokat irjak at. Ha meg nem letezett az adott proci es nem torolte ki valami slendrian programozo az AMD bejegyzeseket, akkor jonnek ezek a csodak.
Nekem egy Siemens AM2 alaplap irt ki szep krixkrakszokat az X2 240-re, majd a merevlemezek detektalasa utan beintett, hogy nem hajlando az adott CPU-val menni.
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #12134 üzenetére
Egy cikket idéznék a Freestyle 9. diskmagból, talán hasznos lehet, főleg ha a Windows nem megy fel...
Bad Sector - Kösz nem!
Mostanában egyre gyakrabban történt meg velem, meg sok ismerősömmel is a
következő eset: Rossz tápkábel, vagy gép menet közbeni piszkálása során
a winchester leállt, és Bad Sector-ok jelentek meg rajta. Ekkor mit lehet
tenni?1. Anyázni, és belenyugodni
2. Anyázni, és visszavinni a céghez, hogy nini, elromlott, cseréljétek ki!
3. Csendben mosolyogni, és kijavítani a hibátMost az utóbbiról szeretnék mesélni. Mi kell hozzá? Hát, a következő
párosítás megteszi:CALIBRAT.EXE (Norton Utility 8.0)
DISKEDIT.EXE (Norton Utility 10.0)
NDD.EXE (Norton Utility 10.0)+ Vincseszter méretétől, és a Bad Sector helyétől függően 1-60 perc.
+ IdegekElső teendő:
A Calibrat-el végignézetjük a vincsit alap fokozaton. Ha minden igaz,
jelenteni fogja hogy talált X darab CORRECTABLE bad sectort (Ha nem
Correctable, akkor baj van). Ez magában még nem elég, mert a Bad Sector
mark még megmarad, ergo nem használhatjuk a szektort, még ha meg is
lett javítva.Második teendő:
DiskEdit-el editáljuk a FAT-et, View As Hex, ReadOnly OFF módban.
Keresünk F7 FF -et (CTRL+S-el), átírjuk 00 00 -ra. Ezzel leszedtük
a <BAD> markot.Harmadik teendő:
NDD-vel a biztonság kedvéért végignézetjük. Ha mindent jól csináltunk
és a széljárás is nekünk kedvezett, akkor nem szabad újra megtalálnia
mint Bad Sectort.Negyedik, bonus teendő:
Örülünk, mint majom a farkának, és máskor jobban vigyázunk a tápkábelekkel,
meg a gépbe belerugással.Jó szenvedést kíván:
-Tsc/Ai-
Kivitelezhetőnek tűnik a dolog, bár nekem szerencsére még nem kellett kipróbálnom.
Elnézést kérek, ha gond lenne az "újraközléssel", tessék csak szólni nyugodtan! -
-
-
válasz
bacsis #12054 üzenetére
Ilyen megoldás már létezik, hogy modern kártyával Glide- os prg.- okat kehet futtatni.Összekötő API- ra van szükség, most hirtelen nem is emlékszem a driver nevére.
Közvetlenül a Glide használata a hardverek különbözősége miatt nem lenne lehetséges.Én nosztalgia Voodoo chipet tennék egy erősebb PCie kártyáraÉs akkor már "csak" a buszvezérlőt és a Glide.dll- hez való kapcslódást kéne megoldani.Persze ha kiléphetnénk a fantasztikum világába, mivel a gyártósor és a fejlesztés óriási összegekbe kerülne.Nem találnánk olyan céget, ami ilyen ötletre beruházna.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11947 üzenetére
Óóó basszuskulcs
Köszi most figyelmesebben átolvastam a tesztet, viszont ilyen edo-s dimmem nincs, sima edo-m volt valamikor de elajándékoztam.
Bár akkor ezekszerint nem járnék jól ha eköré építenék valami retro server szerűt.
Így az ajánlat még áll mindenki részére aki ilyennel akar szórakozni. -
válasz
bacsis #11928 üzenetére
ha minden jól megy a billkó alatt, felfelé van a proci.. a billkót kikapni 20másodperc... este meglesem a procit a laposba', ha könnyen fejleszthető, akkor elboltoljuk a kis 266-ost oks? elvielg bővíthető mert egy 100CT-m van ami 166MMX procit rejt de az enyémbe mégis 233-as van
-
válasz
bacsis #11903 üzenetére
Ha már hiányoltál, hozzászólok...
Most azon vagyok, hogy valahogy működésre bírjam a Tillamook 266MMX procit az EPOX MVP3E-M lapomban. Eljut a POST-ig, de utána leáll az egész, bármilyen órajelet állítok is be neki. És bejelentkezik még 350 MHz-en is.
A siker érdekében írtam annak a srácnak, aki EZT az oldalt szerkesztgeti.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11890 üzenetére
Ahha, akkor majd gyűjtenem kell némi pénzmagot egy jobb lapra.
Amúgy meg két lábon járó enciklopédia vagy mester, mindig tanulok valamit tőled (is).Peti_s pedig neked elég komoly lapod van, meg prémium is ráadásul.
A Freezer 7-esemmel voltam így, mondjuk azt bagóért vettem még 939-esre, de sajnos a konfiggal együtt ment el, mert nem volt gyári hűtőm helyette, mai napig sajnálom nagyon jó kis hűtő volt, a VF900-assal együtt, az meg egy passzív Gigabyte 7600GS-t hűtőtt, nagyon tuningos lett tőle.Mrgg: SL27K 166-os mmx-em van ha kell, még a kerámiatokos.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11881 üzenetére
Szivesen oda adnám, de nincs másik procim és csak ez az egy gépem van most.
Hamarosan tervezek egy c2d vételt, akkor viszont gond nélkül el tudom küldeni neked.
Szerk.: s478-as 2,53Ghz-es celeron D és 2,4-es vagy 2,5-ös northwoodom van itthon ha kell.Peti_s öö az egy vagyon, annyiért majdnem procit veszek ami kevésbé melegszik.
Egyébként meg cool az avatárod.
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #11858 üzenetére
Áhh, beszélek hülyeségeket megint akkor...
Érdekes történet, azt nem értem, szóval feltenném a kérdést, hogy most hogyan adta el a csávó memória nélkül a gépet? Átverés céljából, vagy csak "véletlenül"?És milyen ATi kártya az? Fúrja az oldalam, de nem hiszem, hogy egy 9000-nél jobb a kártya. És mit kérsz érte cserébe?
Szerk.: Yutanit idézném: "Egyébként az a kiváló állapotú VGA egy Medion 9800XL."
-
Stirlitz
senior tag
válasz
bacsis #11851 üzenetére
hőőő...
Nem tudom, probálkoztál vele azért? Semmi életjel? Talán ha akarna mutatni vmit a kari, egy kis ultrahangos fürdő meg némi kondenzátor csere után..... Remény hal meg utoljára, ha már mást nem lehet tenni. Amúgy megadhatnád a posta címed, küldenék neked valamit ajándékba.
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #11851 üzenetére
Csak nem ilyen a kis aranyos?
(GAI "only 3dfx" oldaláról linkelve) Aztán csak óvatosan vele!
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #11785 üzenetére
Te kevered a dolgokat vagy szimplán félrebeszélsz.
(#11785) bacsis: "Nagyobb az FSB és mégis gyorsul a 3Dmark? FSB limit lenne? igen az van, de nem a 3Dmark részéről hanem a CPU részéről.. eygszerűen olyan platform a K6-III+ hogy kell neki a memória sávszél..."
Mi az az FSB limit a CPU részéről?
Az FSB egy olyan adatátiveli csatorna ami a processzor és a memória illetve a processzor és az I/O egységek közt helyezkedik el. Az én értelmezésemben a "proci limitnél" a "proci" szó mindazt takarja ami a processzoron belül van és azon serénykedik, hogy minél gyorsabban fusson az adott program. Tulajdonképpen egyfajta műveletvégzési sebességet takar.
Tehát az FSB az FSB. Az FSB limit pedig FSB limit. Ha FSB limit van, akkor az is lehet, hogy a "proci" halálra unja magát mert olyan kevés műveletet kell végrehajtania.
Azt már nem is magyarázom, hogy a K6-III+ egy processzort takar és nem egy platformot. Illetve azt sem, hogy a memóriasávszélesség az memóriasávszélesség. Ha az limitál, attól még megint csak unatkozhat a processzor...
-
plömplöm
őstag
-
törölt tag
válasz
bacsis #11757 üzenetére
Készítettem néhány 3DMark2001 mérésből egy táblázatot is. Ugyanazt a konfigurációt használtam ( AMD K6-III+, Radeon 9800Pro, 2x64MB RAM, beállítások, OS, driver, stb... ).
300MHz-es CPU órajeltől egészen 600MHz-es órajelig vannak feltüntetve az értékek. A kék rész mutatja a valós mérési eredményeket. A sárga rész esetén pedig feltételeztem, hogy procilimit van. A legrosszabb esetetet (300MHz-es CPU) alapul véve kiszámítottam a többi órajelen várható eredményt. Amint látod 600MHz-nél már 15% eltérés van. A görbéről az is látszik, hogy ez az eltérés még nagyobb lenne, ha még kisebb CPU órajeles értéket vennék alapul.
Ezt mit bizonyít? Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy 600MHz-nél legalább az idő 15%-ban nem a processzor a szűk keresztmetszet.
300 -> 2581; 350 -> 2916; 400 -> 3215;
450 -> 3553; 500 -> 3802; 550 -> 4067;
600 -> 4304; -
törölt tag
válasz
bacsis #11757 üzenetére
Ennyi erővel hívhatnád memória vagy FSB limitnek is. Ugyanis a K6-III+ mellett 133MHz-en hajtott SDRAM-ot használtál, míg a Barton mellett 200MHz-en hajtott DDR modult.
Persze ha nem akarod megérteni, hogy a teszt ideje alatt különböző időpontokban más-más dolog (CPU, RAM (méret,sávszél,késleltetés), AGP, GPU, VRAM, stb.) jelenti a szűk keresztmetszetet az a Te dolgod...
(#11757) bacsis: "Amúgy meg olyan izé vagy, hogy sose lehet veled vitázni"
Sajnos csak az egyértelmű dolgokat tudom megérteni.
Az okkult tudományos okfejtésekben nem vagyok járatos.
De ha akarod, meghagylak a procilimites tévhitedben. -
törölt tag
válasz
bacsis #11752 üzenetére
(#11752) bacsis: "NE túlozzunk
De látod hogy FX5900-el hozom azt amit te 9800PRO-val
"
Csak Te túlzol.
1, 30%-kal magasabb AGP órajel
2, 10%-kal magasabb CPU órajel
...és így is lemaradásban vagy.De nézd csak meg a különbséget az FX5950 Ultra és a 9800 Pro közt ugyanabban a gépben, ahol az alaplap, CPU, RAM, BIOS beállítások és az operációs rendszer is ugyanaz. Ott van mindkét eredmény a táblázatban.
Radeon 9800 Pro -> 4506
GeForce FX5950 Ultra -> 3152A kettő közt 43% a különbség.
Hová lett a processzorlimit? -
törölt tag
válasz
bacsis #11715 üzenetére
Én nem mondtam ilyesmit.
Először is, az nem GUART, hanem Graphics Address Remapping Table. Ennek a drivernek a feladata, hogy a videokártya számára a központi memóriából is elérhetővé tegyen egy területet.
Másfelől, a GART nem optimalizál semmit. Azt az Asus Enhanced Driver csinálja. De az valóban azt csinálja, hogy menet közben a videokártya terhelésétől függően állítgatja a GPU és a memória órajeleit.
Harmadszor, ezt a proci limit badarságot már sok embertől hallottam, de szerintem egyikük sincs tisztában a dolgokkal. Attól, hogy valami szűk keresztmetszetet jelent, még nem jelenti azt, hogy csak ez az egy dolog határozza meg a gép sebességét.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11715 üzenetére
Én arra tippelek hogy a GUART valahol csal egy kicsit, pl. csökkenti a mip map részletességét, vagy az anizotrop fileterezésnél mahinál, igy össze lehet hozni azt a 10% pluszt egy programmal, ugye menet közben nem fog feltünni a kicsit jobban elmosott textura, vagy az épp kevésbé, mondjuk egy crysis alatt.
-
ko9
addikt
válasz
bacsis #11651 üzenetére
Nanee... HD3850as videókártya és Rézbánya P3?
Szép pár
Amúgy szép eredmény!
Én meg megint megakadtam... Átállítottam kézi vezérlésre a feszeket a BIOSban, a rendszer szépen bebootolt, indult minden, de a CPU-Z a Graphics rész betöltésénél kifagyasztotta a gépet...
Az AGPnek hány volton kell lenni? Átbogaráztam az Everestet, a CPU-Z-t, és a GPU-Z-t is, és nem találtam semmi eredményt
-
törölt tag
válasz
bacsis #11638 üzenetére
(#11638) bacsis: "Urak! Ígértek nekem 1,5GHz-es Tualatint, valami Engineering Sample... Erre mondjuk még azt mondom, hogy TALÁN. De a srác aszondja hogy ebbe már 1MB a gyorstár.. .szerintetek?"
Mérnöki minta? Gondolom mérnök a srác és ő maga hegesztette.
Ha lenne ilyen processzor, akkor már rég egy gyűjtőnél pihenne... -
ko9
addikt
válasz
bacsis #11642 üzenetére
Akkor megérte 15k egy NF7-S V2-ért, egy szorzólockmentes 2600+-os Bartonért, 2*256MB 400as Infineon és egy 512-es DDR400-as RAMért, és egy Ati Radeon 9800SE-ért? Megkell jegyezni, a procin valami CoolerMaster hűtő van, a vidikarin meg Zalman VF700 Al-Cu hűtő
Szerintem jó vétel volt... Egy kicsit húzogatom, és majd nevezek a versenybe -
ko9
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged