- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bacsis #13925 üzenetére
Attol fugg.
Vol olyan, ami a regebbi magasabb feszultsegu lapba ment, pl 486DX4 5V-os lapban. Volt olyan, amelyik mas architecturat eroszakolt ra a regi buszra, pl. pentium alapu overdrive. Aztan volt mindenfele mas cucc, pl keszult PPro-hoz olyan, ami Pentium II alapu volt.
-
-
-
-
válasz
bacsis #13786 üzenetére
"Most szerinted hazudok?"
Nem, én továbbra is azt nem értem, miért ragaszkodsz ahhoz hogy ezek a dolgok vagyonokat érnek. Majd az ebayre hivatkozol, hogy ott ugyanezt 100khufért lehetne összerakni.
Olvasgass külföldi fórumokat is, ahol nem egy topic foglalkozik csak a retróval mint itt, hanem PH méretű komplett fórumok. Láthatnád, hogy külföldön is a "pár dollár"-os kategória ezek a dolgok amiket te felértékeltél 100khufra. A különbség mindössze az, hogy ők 4x-5x annyit keresnek mint itt, és cserébe mondjuk másfélszer-kétszer annyiért vásárolnak dolgokat mint mi. Tehát nem hogy drágább külföldön retrózni, hanem OLCSÓBB! (ennek van egy bővebb oka is, de szerintem tudod te azt). És ők is fogják a fejüket meg röhögnek a már említett 35khufos Gravis Classic@ebay jellegű hirdetéseken, miközben sokszor olyan dolgaik vannak, amik itthon szinte beszerezhetetlenek.
De visszatérve a te 386osodra: örülj neki. Már az első hozzászólód is azt szajkózza amire én próbálok rámutatni. Hogy ennek ellenére elment? Volt olyan szerencséd hogy kifogtál egy palimadarat aki hajlandó volt érte megadni. A 100khufos ebayes 386os is erről szól. Csak ott nem pár millió emberből kell EGY hülyét kifogni, hanem 5 milliárdból...és még így se megy nekik. Ha tényleg annyi lenne az ára, elkelne hamar nem?
-
válasz
bacsis #13769 üzenetére
Úgy látom vatera erről nem tud semmit. Kár, pedig megnéztem volna szívesen
Viszont ha gondolod mutass be az embernek. Van diákhitel, és egyéb tartozás a nyakamon, szívesen visszatörleszteném gyorsabban, biztos gyorsabban menne ha van aki kidobálna százezreket a még meglévő vackaimért
-
válasz
bacsis #13760 üzenetére
Pár részlet felett megint elsiklottál:
Nem komplett XT, hanem eredeti IBM gépek, abból is több. Nem egy kategóriába esik, ugyanis eredeti IBM 5160 gép ment már el 25k-ért vaterán, klón meg pár ezerért maximum.
De még mindig messze vagyunk a 100 ezres 386-ostól. Az én brand 386osom kelt el hihetetlen összegért, 4000 ft-ért kompletten(nem tudok róla hirtelen hogy vaterán kelt volna el ennél több pénzért elmúlt 2-3 évben 386os)
És nyilván az releváns, hogy adott terméket milyen áron vesznek meg, nem az hogy milyen áron hirdetik. Én is árulhatnák Trabantot 2 milliós áron, attól az még nem lesz 2 millió ft értékű
-
válasz
bacsis #13737 üzenetére
Nyilván vannak az ebayen is nagyon olcsó cuccok. A hong-kongból érkező ipari mennyiségű china szemét. 2000 ft-ért órák, lámpák, minden "kütyü" postával együtt. Az-az ebben benne van a hajó legénységének bére, az üzemanyag ára, az előállítási költség, a munkások bére, felhasznált villamos energia ára, stb..számold ki mit ér ez a cucc forintosítva akkor
A régi szarok meg azért drágák ebayen, mert nem 10 millió csóró magyar pénztárcájához van igazodva az eladó mint az itthoni aukciós oldalakon, hanem 6 milliárd, nálunk sokszor jóval tehetősebb emberhez (ritkábban meg kevésbé tehetősek). Ebből a nagyobb merítésből könnyebb 1 palimadarat találni.
Én már csak egy dolgot akarok beszerezni, egy Roland LAPC-I-t. Néha fel-felbukkan az, akkor is 50khuf felett. Vogons fórumon szokták postolgatni ha találnak az emberek ebayen. Érdekes mód, azok az emberek mondják azt rá hogy röhejesen drága, akik ugyanezért a munkáért amit én csinálok 5x annyit keresnek, miközben kiadásaik azonosak, vagy még kevesebbek is mint nekem (friss mai hír Kossuth rádióból: már létező fogalom az élelmiszerturizmus, mert szomszéd országokban lassan minden közel fele annyiba kerül).
Szóval nem akarlak elkeseríteni, de ha azért raksz össze gépeket, mert jobb befektetés mint a kínai állampapír, akkor el kell hogy szomorítsalak. 10 év múlva maximum az infláció felett lesz valamivel ezeknek a dolgoknak az ára. De ha gondolod bookmarkolom a postot és visszatérünk rá 10 év múlva
-
válasz
bacsis #13723 üzenetére
"Ebay-en megnézegettem a felhasznált alkatrészek ára jelenleg összesen valamivel több mint 100ezer!!!"
EBay a legkevésbé releváns e tekintetben. Minden rohadt drága, még egy szar ISA-s hálókártyát is képesek 2-3-4 ezer forintokért árulni, miközben értéke ~0. Nekem is még zsákszámra van, senkit se érdekel
-
válasz
bacsis #13706 üzenetére
Arra tippelek, mivel 9 tűs monitor kimenete van (de van még rajta 2 rca bemenet is), Paradise Pega2a chip van rajta, az S3 964-es 2 mb-os alapból, szerintem, 8 megáig nem lehet felbővíteni, ha az üres helyeket mind feltölteném, akkor 6 mega jönne ki, szerintem akkor a gyári 2 megát aludni küldi...
-
válasz
bacsis #13701 üzenetére
"Alaposan lebutítva az MP3-at elkezdtem játszani, ami úgy nézett ki, hogy 1 másodperc szünet, 2 másodperc zene, 1 másodperc szünet, 2 másodperc zene."
Nem tudom, nekem ez nem tűnik "röccenés" mentesnek.
Pláne, hogy egy 486os nem igazán tudott mp3-et lejátszani úgy, hogy nem volt minimum monora rakva a kimenet. De 100MHz-es órajel alatt még 22050 kHz-es mintavételezésre is célszerűbb volt átváltani.Gondolom neked még tovább kellett "fokozni" a dolgot, és ezek után impluzus üzemben ment csak a lejátszás....
386-486oson hallgass inkább module fájlokat, jobban jársz. Meg sokszor jobbak is
Azt hiszem ez az utolsó 16 bites verzió mIRC-ből. Várunk szeretettel
Meg nyilván másokat is -
válasz
bacsis #13697 üzenetére
Szerintem hamarabb kész leszel, ha elhozod hozzám, Penya barátunkhoz, vagy valakihez
Windows 3.11 alá inkább 16 bites mIRC-et rakj fel, és gyere a #logout.hu-ra ircneten
Az explorert, meg hasonlókat felejtsd el. Google főlapot nem tudsz megjeleníteni már ilyenekkel, nem hogy használni.MP3 lejátszás 386oson, szintén felejtős, DOS alól is.
A megjelenítő driver cseréje meg megy dos alól is, setup.exe-vel.
-
törölt tag
válasz
bacsis #13689 üzenetére
Szia!
Én már találkoztam vele. Szó szerint azt jelenti amit: Nincs hely a rendszerfájloknak a merevlemezen. Illetve még lehet az, hogy rendszerfájlok számára fenntartott első szektorokat valaki már lefoglalta ( pl. hibás FAT tábla, vagy mikor egy másik oprendszert futtattál az már pakold oda valamit, stb... ).
-
válasz
bacsis #13622 üzenetére
Érdekes a probléma.
Először üzemeld be a hálókártyát. 300H és 7/9 IRQ.
Üzemeld be DOS alá a hálózatot. Oda fog kelleni rengeteg fájl, packet drivertől kezdve ms-lanhoz minden nyűg. Vagy 8-10 sorral fog bővülni az autoexec.batod
Ekkor látni fogod DOS alól is a hálózatos megosztásokat (yaay...), de nagyon sok alapmem elmegy erre, így nem éri meg így használniWinhez ennyi minden nem kell, de a Wines driver alapból nem elég, úgy tapasztaltam (sokszor), be kell tölteni szintén sok mindent. Kezd el visszafelé kivenni (rem-el pl) a bepakolt fájlokat. net start, net logon, tcpip driver, netbeui driver, stb.
Mikor már kivettél mindent, ami "felesleges volt", és megy win alól is a hálózat, látsz hálózati megosztásokat, stb, vedd elő a hangkártya dosos installját, és rakd fel
DOS alól kell telepíteni, telepítéskor módosítja a system.ini-t és társait, létrehozza az grp fájlt, bemásolja a drivert, stb.
Mikor elindítod a wint, látni kéne a groupot, szólnia kéne a tada.wavnak, látni kéne az eszközök közt.És persze, install közben ne a 300H és 7/9-es IRQ-t add meg neki, checkold le a SET BLASTER-t is.
-
plömplöm
őstag
válasz
bacsis #13622 üzenetére
Creative PnP Configuration Manager (Rev 4)
Filesize : 689.49 KB Download
Release date : 9 Jul 98
This is the Creative Configuration Manager for use with DOS 6.x and Windows 3.1x systems. This file is only applicable to those users who own PnP ISA (Plug and Play) versions of Creative hardware.Sound Blaster 16/SB32/AWE32 Basic Disk for DOS/Windows 3.1 Installation
Filesize : 1.15 MB Download
Release date : 30 Dec 97
This package contains Audio drivers, DOS Mixer, DOS Diagnostic program, Win 3.1 Mixer & AWE Control Panel (for AWE32/SB32 cards).DOS/Win 3.1 Driver update for AWE32 & SB32. Includes Full-Duplex support.
Filesize : 1.19 MB Download
Release date : 19 Dec 96
Note: S16DW3UP.EXE is also required for installation FIRST!! This file replaces aweup.exeWindows 3.1x drivers for the Sound Blaster ISA 16/32/64 cards
Filesize : 634.62 KB Download
Release date : 19 Dec 96
This file contains the Windows 3.1x driver for the ISA Sound Blaster 16, the SB AWE 32, and the AWE 64 cards.ezekkel/ezeket próbáltad?
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #13617 üzenetére
OK, lássuk a palettát
De szerintem ezzel is össze lehet hozni.
Más. Van szerencsém éppen egy akkuverte P1-es alaplapot restaurálni - a kitüntető figyelem tárgya:
Szóval P1 VLB&PCI diszkrét cache-chipekkel - remélem, működni fog...
Ui.: a chipsetek lábai is elgyötörtek kissé...
Ui2.: ha még EISA is lenne rajt' akkor hűűűű... De olyan lapról még csak nem is tudokUi3.: más szóval nem úszom meg a dualproccos EISA/ISA/PCI P1 lapom restaurálását se
-
válasz
bacsis #13615 üzenetére
Van az a DOS-os setup progja amit Rive is említett korábban. Azt megnézted? Jumperless-t használj mindenképp, hiszen nem PnP a lap.
Adj meg neki 300-as IO-t és 9-es IRQ-t elsőnek. Ezek nálam jobbára tuti bejönnek. Előbbi IO lehet macerás, ha épp használná a midi, de azt meg 330-ra rakom át. 9-es IRQ-t meg nem szokta foglalni semmi. Megpróbálhatod a 2-őt is, ami kaszkádozásra van, mégis van eszközöm aminek az-az alap IRQ-ja és mennek a felső IRQ-k is. -
Rive
veterán
válasz
bacsis #13615 üzenetére
A Win3.1 az ugye egy DOS alapú GUI keretrendszer. Szóval szerintem fuss még egy kört a dos-os Autoexec.bat és system.sys körül, hátha az új driver ad valami támpontot arrafelé a kártya tulajdonságainak beállitásához. Végső esetben nézd meg, hogy a driverhez nem jár-e valami manual is
-
válasz
bacsis #13611 üzenetére
Itt találsz drivert.
A Windows 3.11-el történő detektálást felejtsd el szerintem, ha ezt értetted detektálás alatt.
Szerintem sem kell változtatni mem címet IRQ változtatásnál. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy össze van kötve a kettő, valamilyen régi / speciális / nem szabvány hardvernél, de nem kellene összefüggésnek lennie.
-
válasz
bacsis #13603 üzenetére
Nekem talán 9-es IRQ-n működik, szintén AWE32 mellett (SB32 egész pontosan).
Ha gondolod a részleteket lecheckolom.Ahogy Rive említette, konfig eszközén keresztül lehet állítgatni hogy pnp vagy jumperless. Utóbbi esetén kézzel állítgatod be, nem nagyon volt olyan hogy amit engedett beállítani, és nem volt ütközés, ne ment volna.
Jah és igen, vannak saját driverei, NE2000-ret tessék elfelejteni
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #13603 üzenetére
Néhány észrevételem van.
- A Realtek már akkor se volt nagy szám. Nem tudsz inkább valami 3Com vagy Intel kártyát szerezni?
- Az 'RTL8019AS' a chip tipusa - de a kártya miféle? Noname?
- A PnP-vel vagy jumperes módban rugdalod?
- Ha jól látom, akkor saját driverei helyett NE2000 kompatibilis módban? -
-
-
válasz
bacsis #13584 üzenetére
Ha Win3.11 alatt fel van téve valamely hálózati protokoll a hálózati UTP csatlakozót be kell dugni, különben megáll a Win betöltése.Persze aktív routerre kell csatlakoznia - egyelőre csak ez a tipp ugrott be.
Ellenőriztem, ha bármelyik Win3.11- es gépemből kihúzom, nem indul.
-
-
válasz
bacsis #13558 üzenetére
CTCM, előfordul hogy külön kell leszedni, mert külön csomagban van. Vogons-on nézd meg, keress rá arra hogy "sound blaster driver", egész gyűjtőtopicjuk van.
Amúgy a Creative dolgok a PnP-s kártyák rákfenéje. A teszthez Penyától kölcsön kapott kártyák alapján állítom: mindet pofon egyszerű volt beüzemelni, hiába PnP. Épp a két ex-piacvezetőt, a Creative és Gravis kártyákat kín beüzemelni
mod: maga a konkrét válasz kimaradt, a CTCM a kártyát "láthatóvá tévő csodaprogram", anélkül nincs erőforrás, nem látható és érhető el a kártya. Ezen keresztül kell majd beállítani is, viszont amint megvolt, az ini fájlt tedd írásvédetté, mert újrainduláskor automatán detektálja ami neki tetszik, és felülírja (mondtam már hogy Creative PnP rlz?
)
-
válasz
bacsis #13514 üzenetére
Ugy latom mar megvan.
DBob: Rendesen le van zarva az SCSI busz?
zoltanz: Ez nem egeszen igaz. 12 lepes van mind a ket esetben. Ugyanugy egymast kovetik a parancsok a buszon, csak amig a bank0 eppen frissiti magat vagy barmi mas miatt pihen meg lehet kerdezni a bank1-et. Tehat a kesleltetesi idoket lehet radikalisan csokkenteni. Raadasul ez fokent linearis kereseknel hasznos, ahol a mem fetcher folyamatosan cimezve elore beolvassa a memoriat. (Az is igaz ,hogy ez adja a tobbseget az eseteknek es az ugrasoknal is lehet szerencsenk, ha pont nem ugyanabba a bankba talal be+ az ugras elorejegyzes jol mukodik)
-
-
sladka_pani
senior tag
válasz
bacsis #13512 üzenetére
Áhááá, amúgy gyorsult valamit az hétszentség!
Futtatok majd valamit, csak mert pl. 60 mega szabad memória van egy-két óra babrálás után üresjáratban, jó lenne még hozzá az a 128+
A memória cuccoknál leírom mik vannak:
- Bank 0/1 DRAM Timing : SD ram FAST és SD ram NORMAL, alapon FAST-on van és ez 2/3 és 4/5-el is van mivel 3 foglalat ugye...
- SDRAM Cycle Length: 2 és 3 van, 3-on volt alapból, kettesre raktam, ez az időzítés gondolom
- SDRAM Bank Interleave: Disabled-en volt alapból és van 2 bank meg 4 bank, olvastam róla mi ez, de nem fogtam fel... 4-esre raktam
- DRAM Page-mode: nem piszkáltam, Enabled.. mi ez amugy?
- DRAM Read Pipeline: szintúgy Enable, mi ez?
- DRAM Fast Decoding: Auto-n van, Enable és Disable van, mi ez?
- Cache Rd+CPU Wt Pipeline: Enabled --- nemtom mijez?
- Cache Timing: Fast-on van és van Fastest, szerk: Fastestre megpróbáltam átrakni, maradtak az időzítések
- Video és System Cacheable: mind a kettő Disabled.
Ezenkívül memóriánál még 1 van:
Auto Detect DIMM/PCI Clk: Enabled-en van
Ennyi van a memóriákhoz, és mondom mit ad a CPU-Z:
- DRAM Frekvencia 133.3 MHz
- FSBRAM 1:1-hez, eddig értettem is, most jönnek amit Te mondtál...
- CAS Latency CL 2.0 clocks (ezt a 3-as és kettes állításával tudom változtatni)
- tRCD: 3 clocks
- tRP: 3 clocks
- tRAS: 6 clocks
Te meg végig ketteseket írtál ezért nem értettem
Ha le tudnád írni mit mire állítsak be a jó teljesítményhez és meg is tudod magyarázni hálás lennék, mert utána már nem kell BIOS-ban babrálnom, a többit értem
Kösszí! -
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #13504 üzenetére
A jutyúbon ha rákeresel, hogy 'VFD display', akkor jóóóól képbe lesző' rakva
A szine tényleg jó, általában.
Az efféle cuccok - pláne, ha valami Compaq géppark semmivel se kompatibilis romjairól van szó, mint az esetedben - tényleg csak ballasztnak jók
Kell némi gyakorlat mire ráérez az ember, hogy mit lehet kommersz környezetben is életre rugdalni.
-
-
sladka_pani
senior tag
válasz
bacsis #13349 üzenetére
40 GB-sem van, meg egy 4.3-asom a Win98SE-re. Csak olvastam több helyen, hogy ilyen gondjaik voltak, meg hogy a PCI-os kártyák emiatt meghülyültek, sőt akinek olyan videokártyája volt, annak az is. Ebben nem vagyok otthon. A cache akkor az ok, ha nem kell babrálnom vele
-
sladka_pani
senior tag
válasz
bacsis #13347 üzenetére
Köszi, akkor rendben. Esetleg még olyanba vagyok tájékozatlan, és olvastam, hogy valamennyi FSB-nél nem működik az alaplapi cache, tehát ilyeneket hol kell beállítani?
Meg még a PCI frekis kérdésemre is kérnék szépen választ, hogy is van ez
Aztán még tuti lesznek kérdéseim, ha már úgy lesz, hogy meglesz. -
sladka_pani
senior tag
válasz
bacsis #13341 üzenetére
Köszi a választ Tőled is, tehát akkor majdnem mindegy, hogy 400-asat, vagy 550-eset vesz az ember, mert úgy is adja a 600 MHz-nél ugyanazt a teljesítményt? Csak persze kevesebb tuning, hosszabb élettartam mellett? Mert nekem az a +200 MHz éjjelnappal már elég soknak hangzik, bár hiszek Nektek.
Ha ez így rendben lenne, akkor írok Macskának
-
sladka_pani
senior tag
válasz
bacsis #13312 üzenetére
Akkor ki vállalja hogy segít nekem a beszerzésben és minden nemű tanácsadásban? Mert így egyedül nem szeretnék barkóbázni, esetleg olyat venni, amit megint cserélhetnék le. Szóval ilyen szájbarágósan, és ha már veszek akkor ba*zakavics, a lehető legcsúcsabb Socket 7-et szeretném kihozni. Már az sem érdekel mibe kerül, meg hova kell menni érte. Várom a jelentkezőket!
Köszi előre is.
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged