Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
A vezérlőkártyáról is kérek képet

Amúgy gugli szerint RRL alapon egy kivehető vinyó, húsz mega kapacitással... Eléggé ritkaság.
Plus Development Corporation egy Quantum-ős volt, ha jól értem.
Egy működő példány akár elég sokat is érhet, pláne eredeti szoftverekkel, eredeti gépben...
Ui.: boot-probléma: kellene egy rendes fotósorozat a gépről, kívül-belül, meg, hogy mi hova van kötve, milyen kártyák vannak benne.
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Fejtisztítás nálam volt hogy hasznos volt.
Simán, ujjal letöröltem a port vagy ki tudja mit a fejről.
(ez olyan mint a lekvár, senki nem ért vele egyet de senki sem próbálta, és működik is
)
De nem lehet hogy az egy "jó" teszi tönkre a lemezeket?
Én is jártam így.
Meg volt olyan is, hogy amit az egyikkel formáztam, az a többi nem olvasta, és fordítva.
Valamint, a formázás is írás, ez szintén utalhat arra hogy mégsem hibátlan ami "formáz de küzd az írással". -
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Bacsis, ne őrjíts meg

Nem a voodookkal akarok hibát tesztelni, a 3dfx-ek épségére lennék kíváncsi,
nem a teljesítményükre és a húzhatóságukra.
Az alábbi példányhoz pl. nem kell teszt:Sikeresen szereztem egy roncs Voodoo1 Diamond Monster 4MB-st

c106 c120 2.2uF kondik elcsavarodtak L13 induktivitás letörve >:d
A nyák felület is karcos, lehet, hogy meg is van szakadva pár helyen,
barbár módon dobálták, tárolták úgy látom.
Van valakinek ilyen kártyája? Meg lehet tudni valahonnan hány Henry
az L13 tekercs induktivitása, vagy multiméterrel kimérhető ez valahogy?
Ahogy olvasgattam a tesztet Rive javítgatta az ET4000-et, hátha erre is tud valami tippet.Wysszatérwe a teszthez, nálam anno PCI ET6000 ment DOS és Win3.11 alatt is
(szerintem 3.1 3.0 alatt is ment volna) 2MB RAMmal és látszottak az ikonok...
mondjuk az P1 gép volt.
PCP bench, Chris’s Bench programokat honnan vadásztad le? Nem találom sehol.Még olyan hülye kérdésem lenne, hogy melyik P1-deszkán volt még VLB?
Állítólag még valamelyik P4 lapon is volt ISA slot.Gondolom volt már:
http://www.vgamuseum.info/index.php/benchmarks/308-diag
http://www.mpq-software.be/software/gamer.html -
pw12345
aktív tag
-
gban
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Amit hiányoltam elsőre, az az S3 Trio32, meg az S3 Vision864.
Régen én is tökugyanezeket a progikat használtam, nem csak sebességtesztre, hanem leginkább memória-tesztre.
Anno vagy ment vagy nem, ha meg ment, leginkább a ram lehetett csak hibás, azt meg kiszűrtem a különféle bitekre állított PCP bench-ben. -
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Igen ütős a cikk (most arhiválom
, a kártyák is szépek, a linkek is ígéretesek.
Az egyiken csak a file nevekből nem mindig tudom kikövetkeztetni mire jó, de
szerintem nagyon hasznos lesz. Kösz!
Genius GM-6 PC-Mosehoz kellene még driver, de nagyon
Ez a Tiga kártya szintén nagyon komoly a procival

Sajnos a picasás képek nekem sosem jönnek be
Valami szemét beépülő hiányozhat a Foxból, de nem pofázik rá semmit...
vagy be kellene jelentkezni O.O -
-
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Jó lenne, sok képpel.
Gondolom ezek is akkora kártyák, hogy irányítószám kellene hozzájuk.
Állítólag VESA 3Dkártyák is voltak.
Majd nyomj róla egy linket, mert keresgélje a hóhér!
Tudtam, hogy tetszeni fog az emeletes Hercules, nekem is bejönnek ezek
a felépítményes kártyák. Kár, hogy még egy sincs
Pedig milyen jól megáll benne a por gondolom
Nézem, egyes Voodoo2 Bansheekon is volt ilyen 34-es muter.Tudtok régi hardverekhez manual és driver letöltési tippet?
Lenne két kézi scanner Highscreen GreyScan GS-256, Qtronix KT49-256GS,
amihez nincs meghajtó.
De olyan link nem kellene, ami fizetős/kattintgatni kell egy rakás download
linkre, aztán végül semmi driver/driver letöltés címén feltelepít valami szemetet,
ami (ki tudja milyen céllal) átnézi a gépet, amiben benne sincs is a kérdéses alkatrész.
Előre is kösz! -
Yutani
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
0,13 mikron, 4 futószalag, akár 450MHz magórajel: ez bizony egy Radeon 9600!

További info. Valójában a Mobility 9600 és 9700 csak órajelben különbözött egymástól. A Mobility 9800 volt igazi mobil felsőkategória 8 pixel futószalaggal.
-
snake1977
őstag
-
válasz
bacsis
üzenetére
Esetleg a helyi sulit is be lehetne szervezni. Ha van az ált suliban számtech akkor tarthatnál pár "órát", amolyan tárlat vezetés címen. Az még jó buli lehet. Így talán a kultúrház is ad kedvezményt. Kellemeset a hasznossal. Illetve érdemes lenne minden korból egy működő géppet kiállítani. És valami programot odatenni. Billentyűzetet tiltani, max a kurzor meg alapvető gombokat meghagyni, nehogy a "marhább" kölkök elbuzgeráljanak rajta valamit.
De jó 5let.
Nekem mondjuk q messze van. Akartam már menni Lan-ra is meg találkákra is, de eddig nem jött össze.re: snake1977
Az aláírásod mit takar? Valami star wars-os tiefightert? -
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Az ötlet szuper, csak nem lenne látogatottságod...azért mondjuk Székesfehérváron bepróbálkoznék a helyedben, biztos van ott is "kultúrház" ahol ki lehetne állítani, aztán már csak sok szórólap kellene, illetve meghírdetni valami olcsó formában. No meg lehet egy ilyen kiállítást esetleg bérleti díj nélkül, vagy minimál összegből is meg lehet úszni, én utánakérdeznék a helyedben.

Vagy egy LAN parti keretében is megcsinálhatnád a kiállítást, reggel 8-tól lenne kiállítás, utána meg lan parti
Ja és meg kell hírdetni a szomszédos településeken, marketiiiiiiing
Az öreg hardverekről: ezeket csak az értékeli igazán aki ezen nőtt fel, és a kor játékain, ugyan a doom-ot játszani nem tudom, de anno nagy áttörés/sláger volt, és biztos sokan megnéznének pár régi játékot is ezeken a masinákon. Mekkora feeling lenne...szerintem még a mai core 2 quad huszárok is meglesnék pl. az NFS szériát 3DFX alatt, meg hasonló gémeket.

-
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Honnan, milyen?
Több dilettáns kérdésem lenne.
RAM teszteléshez van már valami egyéb használható progi a Memtesten kívül?
OPrendszer alatt futó gondolom nincs, mert folyton belerondítana az OP a tesztfolyamatba.Következő hülye kérdés: Dual procis (mondjuk xeon szerver) alaplap csak "tartaléknak" használ 2 proccot, mint a HDD tömböket hibakiesés megakadályozására, vagy ki is tudja használni a két CPUt (pl. két 4 magosssal 8 mag teljesítményével szakít)?
3. kérdés: PII, PIII, meg most az über 2-4 magos CPU-khoz látom van duál proccos alaplap
(meg tudom az XT-486-ig is szinte mind az volt
PI és P4 deszkák is voltak duálosak,
mert ezekből nem láttam
Vagy volt ezekhez valami PCI 2. procc kártya, mint anno a 8088 és 286-okhoz? -
válasz
bacsis
üzenetére
Elviekben talán működik, mivel az IDE tiltásba billentését az Awe kikapcsolás után is megőrzi
Ha mégsem akkor marad a SCSI máshová tolása, ha lehet a biosban ha nem akkor a kirakósjáték, kártya próbálgatása másik slotokban hátha másik irq- t kap.Vagy nem pnp- s Awe amin jumperrel le lehet tiltani az ide- t.Még a redszerindító partíciót ide vinyóra is lehet költöztetni.
Ennyi ötletem van így látatlanban. -
-
válasz
bacsis
üzenetére
Akkor az egyik magas IRQ is benne van a buliban.Az Awe IDE csatija 10 és 11- re szereti pakolni magát, de a csatolót le is lehet tiltani a CTCM driverben, a CTCU programmal.A SCSI- s Awe is feltehetőleg itt garázdálkodik, de ez csak tipp, ilyenem nincs.
Egyébként grat a sikeres CD égetéshez.
-
ch003067
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
Háth figyelj
Amiben van egy kis nemesfém, az mindig is kapós volt,és az is lesz 
de kb 100 darab flopy kábelben van kb 2gramm csatlakozó tű.. Szal nem olyan sok
pls ez is amúgy... csak ez fél kiló
-
pw12345
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Főleg, ha működne is

Valójában csak XT kompatibilis V20 NEC proci van benne. Kerestem hozzá a NEC D70108C-8 lebegőpontos társprociját, de még 8087-es IC-t sem kapni, nemhogy ezt
8088, viszont akadt még pár éve az elektronikai üzletekben.
Az alaplap 8MHz Turbo Board néven fut és nem találtam róla leírást, csak hasonló felépítésűről
Az az ISA TV-tuner kártya, amiről az előző oldalon kérdeztem.
Elvileg hozzá kell csatolni a VGA-hoz a featureön keresztül és úgy megy, de, hogy melyikbe kell dugni a monitort? Gondolom a tunerbe. Azt meg a hangkártyába.
Az lenne benne a pláne, hogy 3.11 alatt is lehet TV-zni
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
A képen jobb szélén ott virít a fesszabályozó ic, mellette a zöld jumperekkel választható vezetékek vezetenek a szabályozó ellenállásokhoz (jp39-r67-8), a többit már a fentebb linkelt jumperleírásból ki lehet következtetni (amibe ugye vannak 3,45, 3,6 és 5 v-os procik is)
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Megnéztem az enyémet és jól van bejumperolva, szóval szerintem a turbo switch-re rakj még egy jumpert (a reset mellett van), mert anélkül felezett fsb-n megy. Egyébként melyik bios van rajta, mert nekem az első volt és abban elég sok teljesítmény opció is rejtve volt, de mivel lehet bele flash biost is rakni én modbin-nel előcsalogattam őket, majd hot swappel beleírtam az "új" biost, bár ez korántsem ad magyarázatot ekkora különbségre, max néhány százalékot kéne csak számítania, extrém esetben max 10-et.
Ill biosban nézd meg, hogy engedélyezve van-e a proci kess, akkor szokott még barimora belassulni, ha az esetleg tiltva van. -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ilyen lapom nekem is van és elég gyors, a jumperelés elég idétlenül/kuszán van megoldva rajta, szóval szerintem azt nézd át mégegyszer, biztos nem bios gond, mert már a legelső is támogatja az 5x86-ot. Várjál csak eszembe jutott, turbo switch-et kösd rá ha még nem tetted meg, vagy csak rakj rá egy jumpert...
-
válasz
bacsis
üzenetére
Egyszer nekem is sikerült ezt megcsinálnom. Milyen szép is volt.
Csak már nem tudom merre kószál a lap, meg a proci. Sajna nem az enyém volt. Hogy örültünk neki. Csak valami izom hűtő kellett volna arra is. A sima 486 hűtővel csak a 166mhz-et bírta stabilan. 200-on 5perc mp3 után már elkezdett marhulni, szétesett a kép majd recsegés és fagyi. Feszemelést se kellett végrehajtanom. Milyen jó kis példányok voltak azok az Am5x-ek.
Egy csomó embernek meséltem. de csak néztek, hogy milyen hülyeségeket hordok össze- meg vissza... 486? 200mhz??? perszeeeeee...... mikor a pentium is csak 133mhz-es volt akkoriban.... meg hasonló hülyeségek. Na most mondhatnátok, hogy az embert barátjáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- weiss: Autó költségek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Abban van fantázia 

)

)

Jött ki buherált patch stb. hozzá, de nekem xp alatt sosem ment, esetleg win7 alatt is elfut? Mert akkor máris feltelepitem
DarthSun