- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #29274 üzenetére
A legnagyobb előnye mindössze az volt, hogy nem társkártya volt. Fél/egy évvel a voodoo1 után csakis emiatt volt elterjedt. Borzalmas 2D (mondjuk matroxon kívül melyik nem volt az), csúnyácska 3D, és "erős" proci is kellett neki. A TNT1-ig nem véletlen volt voodoo1-em.
-
-
-
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #29124 üzenetére
Lehet, hogy egy sokkal régebbi, "korabelibb" verziót kéne felrakni, nem a legutolsót.
Beáraztattam a 939-es konfigomat. Kicsit túlzás nem? Mármint alkatrészenként lehet ér ennyit, de komplett gépnek így első ránézésre sok lenne nem?
Giga K8NF9 Ultra ~ 4k
Athlon 64 3200+ venice ~ 2k
Aerocool HT-101 ~ 1.5k
2GB Ram (4x512 Mb DDR 400) ~ 6k
MSI HD2400 PRO 256Mb PCIe ~ 4k
WD 250 Gb 7200 Rpm 16Mb Sata II 100/100 ~ 5k
LG DVD-ROM IDE ~ 1k
NEC 5200S DVD-RW Sata ~ 1.5k
Asus Delta 300 W táp ~ 4k
Normális házikó ~ 1.5k -
válasz
bacsis #29067 üzenetére
Vagy le kell gyártani egy reszelőkeretet, ami a helyet is meg a mélységet is adja, így nem lehet elrontani
Mondjuk keretet megcsinálni, bele egy 775, kireszel (mármint a keretet, igazítva a procihoz), majd bele a 771, eredeti likba pöcök kialakít (nálam okosabbak megmondják hogy, forrasztással, pici ónt odafolyatok, vagy nem tudom, lehet akár csavar betekeréssel is ha nem bántja a procit), és már kész is a sablon.
Ha meg ez megvan, akár neki is lehet esni, pont jó és pont jó helyen lesz a luk.
Aztán mehet föl az apró, "771 775-re alakítását vállalom". -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #29042 üzenetére
Na jó nem tagadom, kicsit azért bejött.
De ezzel el is fogytak a megmentendő lapjaim, a többi nagyon lepusztult már.
Erről jut eszembe. Pesten szoktatok leadni alaplapokat e-hulladéknak? Hol adnak érte normális összeget? Akkor is átveszik, ha számomra minden használhatót lebontok róla (nagy kondik, bios, elemtartó stb)?
Nincs sok, egy 5-6 db lenne P1-P2. Meg jó lenne UPS akksikat is átvennének esetleg.DarthSun: Köszi! Ja igen. Tűkön ülve várom hetek óta az eredményt, amit 3 perc alatt meg lehetne nézni......
-
-
Exian
addikt
válasz
bacsis #28964 üzenetére
Én arra emlékszem határozottan, hogy nemtudom már melyik évben, kinéztem egy 10GB-s asszem IBM merevlemezt 50ért. De végül nem lett belőle semmi, vagyis csak egy használt, kisebb.
Meg az is jó móka volt, amikor 38ezerért vettem számla meg minden nélkül, "pult alól" boltos sráctól 128MB-os SD ramot. Számlásan, garanciával lett volna vagy 50-60e.
Ja meg az első CD íróm, Mitsumi 4x-es, 48e volt. Akkoriban egy Pioneer DVD író 1.9Millió volt
Meg van mai napig az az árlista, amiben benne van. 1.990.000 Ft. Kőkemény! Ez '99 és környéke ám persze.
-
-
Balathruin
veterán
válasz
bacsis #28952 üzenetére
Vannak más gépekben is realtek hálókártyák, bár azok már 8100-asok, viszont gyorsak. Hálón belüli másolást még nem tudom hogyan kéne, egy Win7 64 bites gép van még a routeren, de ilyesmivel nem foglalkoztam még.
Más: Ha minden jól megy akkor csütörtök délután veszek egy 933-mas P3-mat hűtővel, keményen 500 forintért, egy alig nyúzott E8600-as C2D-t és egy 128 megás fx5200-at egy ezresért. -
-
válasz
bacsis #28749 üzenetére
Érdekes volt még az Asrock K7Upgrade-880 lap is, mert a VIA KT880, ami alapvetően már K8-hoz lett fejlesztve, támogatta az Athlon XP-t is. A "future port" segítségével a lapra rá lehetett ültetni a 754-es cuccot úgy, hogy a déli híd és annak funkciói megmaradtak, de az északi híd, proci és memória már a kártyáról dolgozott.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
bacsis #28708 üzenetére
lesarkaza mellett, jopar alaplapjavitast is hozott a koynhara. Csavarhuzoval vegigszant lapok korszaka
. Sok konfigot ugy raktam ossze akkoriban, hogy azzal kezdtem durvabb hutoknel hogy kicsit megdolgoztam a leszoritott. Fenemod erosek voltak, nemejet csavarhuzoval is emberes volt lenyomni. Persze kallantyu vagy mas nem volt rajta ehhez a muvelethez…. Azert mindig volt egy kis para leszoritas elott, 30k-s procikat nem lett volna jovedelmezo lezuzni
-
válasz
bacsis #28703 üzenetére
Amit javasolsz Bacsis nem működik.
http://support.microsoft.com/kb/2809468/huHa nem megfelelő a VGA beállítás valami miatt, te már hiába próbálkozol bármivel is utólag, nem fogsz tudni safe mode-ot elővarázsolni Win8.x alól. Kivéve ha előtte a link alatt elérhető módon alapbeállításhoz hozzányúltál. Ez amit az emberek 99%-a nem lép meg, mivel nem tudják hogy erre szükség van safe mode-hoz. Win95 óta ugyanis el lehetett érni majd 20 éven át minden gond nélkül.
De ha átállítottad a boot menü működését, utána is F8-al éred el.
"Ha elkészült, indítsa újra a számítógépet, majd nyomja meg az F8 billentyűt a beállítási képernyő megnyitásához a rendszerindításkor, majd az F4 vagy a 4 billentyű megnyomásával indíthatja el a csökkentett módot." -
-
-
-
-
-
Sanchez638
addikt
-
válasz
bacsis #28278 üzenetére
Mindegyiknek van alja kategória, de én az Acer-t tartom leggyengébbnek.
HP.nál leginkább a gyári hibásakkal van gond, átlag összeszerelés.
Cégnél volt új HP250-es amiből szinte mindegyik ment vissza gariba, egyikben vincsi, aztán kijelző, aztán fagyogatás...HP 620 szériánál mindegyiknél kivétel nélkül hálókártya és USB problémák voltak.
Dell alsó kategóriái úgy ahogy össze vannak rakva, probléma nem volt velük. Lenovónál az 505s széria meglepően jól össze van rakva, azokat szoktam ajánlani. Acernél úgy értem hogy az összkép nem jó alsó kategóriában,pl: lehetne a gagyi műanyagot is szebbre kihozni. Nagyobb üzletiekből Acer-el nem találkoztam, a többség még mindig HP-t és Dell-t hoz ilyen kategóriából.Albacomból szereltem párat az üzletiekből már ha lehet annak nevezni. Tartóssága üzletiekhez képest átlag alatti, szétesős kissé ja és dögnehezek. Mondható az hogy a márka kategóriájának megfelelő.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
bacsis #28278 üzenetére
Acer-ből még az állítólagos felső kategória is hemzseg a tervezési hibáktól. Nekem volt szerencsém egy "High-End" acer laposhoz. Annyira fosul volt megoldva a hűtése, hogy a idle 70 fokon volt a cpu-gpu páros.. 10perc játék után meg már csíkozott a gpu és pár pillanattal később le is állt az egész.. Szóval maradjunk annyiba, hogy az Acer egy fos.
Ja, a lapost az eladott cuccaim archivumában megtaláljátok.
-
válasz
bacsis #28242 üzenetére
Szia!
Igen tudja! Mondjuk érezhetően sokkal többet forog a ventilátor mint az eredeti cerkával, de azóta volt már benne 2.8-as NW P4 is, szerintem azzal még többet forgott, mint ezzel a HT-s 3.2-essel, bár a miértjét én sem igazán értem! Szóval anno próbáltam rajta játékot indítani (Flight Simulator 2004), közben szinte folyamatosan hűtött, de ahogy én manapság használom (fórum, putty ssh, fórum, winamp, fórum) tökéletesen jól megy, ha bemelegszik 55C-ra akkor bekapcsol a venti, és leviszi 50-re, majd így tovább! Ha nyáron nagyon meleg van akkor kap plusz 12cm-es ventit maga alá 5V-on, annak a hangját se hallani, de folyamatosan szellőzteti a házat, papírlapot leszívja a keyboard-ra, és olyankor alig kapcsol a saját ventilátora! Amúgy se hordom sehova, mindig az asztalon használom, mozdítva is csak takarításkor van!
-
válasz
bacsis #28250 üzenetére
Tehát magán a boot képernyőn (auton, ill kézzel beírva is)? Ott gondolom maga a vezérlő és vinyó nem szerethetik esetleg egymást (bár idés vinyóknál még nem nagyon botlottam ilyesmibe), ha amúgy a vezérlő meg a vinyó más-más felállásban működik (ilyenkor nem tudsz mit csinálni keresel egy másik vezérlőt), de Darthsunnál nincs ilyen probléma, csak maga a bios nem kezeli helyesen a nagyobb vinyókat, tipikusan ezért kuszálódik össze a fájlrendszer egy idő után, na pont erre jó az ontrack, csak a megfelelő verziót kell kiválasztani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged